pet jul 11, 2025 1:16 am
Konacno se glava malo ohladila ali i kad iskljucim emocije zakljucak mi je isti i kao prije dva sata - potpuno smo ih nadigrali i zasluzili pobjedu od 3-4 razlike. Onakav broj promasenih sansi ne moze vise biti ni neznanje, jednostavno nije nam se dalo. Bas nam se nije dalo. Imamo itekakve sanse u revansu, samo spustiti loptu na zemlju jer njihova odbrana je pravo jaka u skoku ali na zemlji stoje uzasno.
Muftic - jedna jedina prava intervencija, gol nikako nije njegov.
Troupee - vidi se da ima slifa i da je skolovan ali djeluje kao da ni fizicki ni psihicki nije bio spreman za ovakvu utakmicu. Nista strasno, nadam se da ce nadoci i biti malo zustriji, agresivniji a ne da svog igraca prati dvogledom.
Alic - dosta agresivan, odlicni centarsutevi, mislim da smo konacno uboli lijevog beka.
Karamarko - izvrstan, vidi se da mu je falio pravi partner da zablista.
Seedorf - izuzetno se postavlja, cita igru, u isto vrijeme i agresivan a nekako smiren. S obzirom da je tek dosao - odlican.
Erick - naravno da nije Jabi ali je vrlo stabilan, rastrcan i agresivan. Malo ga haba lopta, ako poradi na pas igri mogao bi bas bas valjati.
Lagumdzija - tip veznjaka kakve volim. Jak, stasit, mangup, tehnika jako dobra.
Pejic - ne kontam zasto ga ljudi kritikuju. OK, mozda nije imao "klasicni" ucinak jednog krila ali je bio bas ukljucen, davao je doprinos haman na svim dijelovima terena. Mislim da on moze biti jako dobro pojacanje.
Sosic - steta, velika steta zbog temperamenta. Veceras je u nekoliko navrata pokazao pravu magiju, kako se ne moze smiriti meni nije jasno. Neka u klubu porade s njim na sve moguce nacine, steta bi bilo da ovakav igrac grohne zbog glave.
Cvetanoski - neuhvatljiv, pun inspiracije, prava napast. Nadam se da je povreda laksa i da ce im u revansu opet zadavati muke.
Krpic - ruku na srce, potanko. Mislim da se tek jednom uspio odhrvati i pobjeci cuvaru. Za nasu ligu jos moze valjati ali za ovaj nivo vise nema danfa, nazalost.
Sabic - jos jednom pokazao da zasluzuje vise minuta.
Boljevic - Prevaga, slobodno nek mase koliko hoce.
Jaganjac - raja ga dosta osporava ali ja sam za ono malo vremena vidio materijala, agresivan je i jak.
O tribinama ne treba previse, nakon gola sam imao osjecaj da se tribine ruse.
Slovencad su jedna od najodvratnijih ekipa koja je gostovala na Grbavici, kolicina ciganluka i valjanja degutantna cak i za nasu domacu ligu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.