Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jun 07, 2017 4:55 pm

pile87 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:36 pm
voltron30 je napisao/la:Ako većina misli da je nama pojačanje igrač koji je 3 godine tavorio u Travniku, onda je pojačanje. Nema druge.
Pa realno da smo doveli Vukotica prije godinu isto bi ovo pisali kao i za ovog momka. Eto recimo da je otišao u Krupu i tamo napravio nešto bila bi priča da nismo znali reagirati na vrijeme. Ja bi uvijek probao sa ovakvim igračem koji ne košta puno ne kao neki oslonac za ekipu ali kao za alternativu uvijek.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
iz srbijanske treće lige - divizija vojvodina došao.
gradi željo boli te *****

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: FK Željezničar

iggy2377 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:51 pm
SirAlexFerguson je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:47 pm
I kako da uvedemo mlade igrače u tim kada imaju ovakvu "podršku" navijaca. Kako da dijete/momak uspije u klubu u kojem je ionako više pritiska nego inače pored ovakve negativne energije.

Sretno momče, želim ti da uspijes od sveg srca!
Ja prvi podrzavam,ali nasu djecu koja nas nikad nisu napustila i kad je bilo najgore itd..ovako dovodzenje nekog naseg bivseg juniora/omladinca, koji nas je zbog neceg/nekog napustio/otisao..je smijesno.
Zamisli reakciju i kakav dojam ostavljas na nasim trenutnim omladincima koji su se nadali da ce moci konkurisati za tu poziciju..
Vjerovatno Adžem,Slavko,Cenan imaju bolji uvid u stanje igračkog kadra i oni će da odgovaraju za (ne)uspjeh. Naše je da momka podržimo.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

sergejevic

Ne vidim neku svrhu u ovom transferu, posebno jer nismo planirali dati priliku Mujagicu koji je slican tip igraca, a ostavio je mnogo bolji dojam igrajuci za mladje selekcije. Zabio je nekoliko golova i za prvi tim, tu je neko vrijeme oko prvog tima, trenirao s njima, poznaje vecinu igraca, dosta je i mladji od Zajmovica.
Dovodio je Zeljo uvijek igrace iz manjih sredina, ali to su bili igraci koji su se isticali u maticnim klubovima, koji su imali protora da nesto naprave. Vidim ovaj momak ima 22 godine, lutao je po Hrvatskoj, onda od 2015. godine u Travniku. Ne vjerujem da ga je bilo ko primjetio, a nije se isticao ni u drugoj ligi.
Uvijek se moze desiti da neki igrac eksplodira od kojeg se malo ocekuje, ali to je bacanje graha, a ne ozbiljna transfer politika i plod nekog dubljeg skautinga.
Bolje da je Lendric prvi napadac(ili neko ko ce ga zamjeniti) promjeniti mjesta Mujagicu i Nikolicu, prvog ove sezone postaviti na mjesto drugog napadaca, a Stevu na treceg.
Tu je i Dzenis Beganovic koji je opet trebao dobiti sansu prije Steve i Zajmovica da pokaze koliko moze na svojoj poziciji, a ne na krilu ili zadnjem veznom.

krajisnik87
Kontakt:

Da Mujagic nije odbio produziti ugovor vjerovatno se Dzenan ne bi dovodio.Sigurno je da nije doveden da bude prva opcija i da ce doci novi napadac , zamjena za Lendrica koji vjerovatno ide , ali ko god dodje mora se dokazati na terenu.Dzenanu zelim puno srece i da zabije sto vise golova u dresu Željezničara.
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 07, 2017 4:56 pm

ponosannavas je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:36 pm
Ponovit ću naša djeca+igrači iz manjih sredina su se uvijek pokazivali kao bolje opcije nego igrači koji su kao iz jačih klubova.
Nikad ne treba suditi o igraču po statistici i klubu iz kojeg dolazi sem ako nije neki ekstremno bolji klub.
Ne slaviti prije vakta, ne opraštati se od Evrope ili titule prije vakta.
Ne pljuvati nakon jedne ili par loših tekmi i ne dizati u nebesa nakon jedne ili par dobrih tekmi.

Ovo kad naučimo možemo naprijed. DO tada bit ćemo tu gdje jesmo. Tako je nažalost.
Da malo smmirimo i racionalisemo.
Pozitivno je to sto je nase dijete, prosao nasu skolu. Za 6 mjeseci izdvajanja za njega su minimalna i potrosit cemo na njega kao sto neko ima mjesecna primanja. Mozemo imati igraca ako se pokaze, kalibrom kakvog sad nemamo u ekipi, znaci pozitivna je ta raznolikost.

Lose stvari su sto ni u Travniku nije najbolji. Nije toliko mlad, 22 godine nije puno ali bgm nije ni mlado. Onda sta ako se ne pokaze, na zimu trazi napadaca a na zimu ih slabije ima, opet rotacije i promjene.
On kao treca opcija kako neki pisu, ne znam kako se uopce moze pokazat, zato se nadam da ide Stevo i da ce momak biti druga opcija a Subo iz juniora treca.

Zao mi je momka jer smo ga odmah popljuvali, ali to je odraz nervoze i "povjerenja" u naseg vrlog SD.
Njemu nek je sretno i nek isprska i mene i sve ove kriticare.

Poceraj Dzenane !!!

salle86
Kontakt:

u šta su par likova (namćora) pretvorili ovaj forum :r

tačno nemam želju da ulazim, čitam, pišem
danas sutra, da ćenan dovede ronalda isti ti bi mu jeb.ali majku majčinu što ronaldo, što nije mesi
samo nek se prosipa negativa, to je najbitnije
:zid:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

LeBlue
Kontakt:

sri jun 07, 2017 4:58 pm

iggy2377 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:51 pm
SirAlexFerguson je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:47 pm
I kako da uvedemo mlade igrače u tim kada imaju ovakvu "podršku" navijaca. Kako da dijete/momak uspije u klubu u kojem je ionako više pritiska nego inače pored ovakve negativne energije.

Sretno momče, želim ti da uspijes od sveg srca!
Ja prvi podrzavam,ali nasu djecu koja nas nikad nisu napustila i kad je bilo najgore itd..ovako dovodzenje nekog naseg bivseg juniora/omladinca, koji nas je zbog neceg/nekog napustio/otisao..je smijesno.
Zamisli reakciju i kakav dojam ostavljas na nasim trenutnim omladincima koji su se nadali da ce moci konkurisati za tu poziciju..
Prijatelju, imao je Adilovica, Hodzica, i Bajica ispred sebe kao konkurente, i otisao u Lokomotivu Zagreb. Sta bi ti? Daj ti meni novog Hodzica ili Bajica, ako ih imamo u mladjim kategorijama, odma im treba dati sansu prije Dzenana. Problematicno jeste da nemamo novog Hodzica ili Bajica. Sto? Neznam, neznam kako se nije uspjelo sa Mujagicem ili nekim drugim. Al ovaj momak nije kriv zbog toga, i moze nas pozitivno iznenaditi. Ako ne, onda nismo puno izgubili.

SirAlexFerguson
Kontakt:

salle86 je napisao/la:
u šta su par likova (namćora) pretvorili ovaj forum :r

tačno nemam želju da ulazim, čitam, pišem
danas sutra, da ćenan dovede ronalda isti ti bi mu jeb.ali majku majčinu što ronaldo, što nije mesi
samo nek se prosipa negativa, to je najbitnije
:zid:
Što je najgore kad za par dana bude lijepa vijest prvi će da svršavaju, Nigdje balansa.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Amar927
Kontakt:

Treba momku dati podršku...nije doveden za prvog napadača a valjda će sutra potpisati taj napadač kao zamjena za Lendrica..Momak nije loš sigurno,a takav tip napadača nemamo i za Slavkine taktike nam i treba ovakav igrač..kažu da za svoju gradju ima dobru tehniku..

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 07, 2017 4:59 pm

A o tome šta će biti na zimu, šta je prvo koka ili jaje, isto tako nije naše da kontamo.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plava Porodica
Kontakt:

sri jun 07, 2017 5:00 pm

Niko nista protiv momka nema.
Ima protiv njegove statistike, koja glasi:
17. utakmica, 6.golova, 1.asistencija

Da je to jedan od najboljih strijelaca, jedan od talentovanih djecaka, ne bi se ovoliko pljuvalo. On je samo jos jedno djete iz naseg omladinskog koje luta i nigdje se nije snasao. U nasem nizem rangu dao 6.golova, kako da ocekujem eksploziju u premijer ligi? Uz sve to, non stop je povrijedjen.

Ako je doveden kao druga opcija, kao sto vas vecina kaze, zasto je doveden i kao druga opcija? Vise nego zahvalan i kvalitetan joker je Stevo, apsolutno nepotreban. Kao trecu opciju imas Dzenisa, te kroz dvije godine ako Bog da haubicu iz naseg omladinskog Hasanovica.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

rodrigo87
Kontakt:

sri jun 07, 2017 5:01 pm

A gledate li federalnu ligu ikad? Tu najmanje fudbala ima :)

Brkoo
Kontakt:

sri jun 07, 2017 5:02 pm

rodrigo87 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:52 pm
A razmišlja li možda neko da je momak doveden na pola godine da se vidi može li se na njega računati u budućnosti? Nikolić na kraju iduće ide u penziju, napadac koji će biti prvi izbor će doći. Ne znam čemu pljuvanje odmah na startu, fakat mi nije jasno.
Zato sto kao narod imamo pogan mentalitet. Prvo nekog dobro napljujemo i kvalitetno poseremo pa onda to lizemo i jedemo ako nas doticna osoba demantuje i pokaze kvalitet. Prva utakmica Miroslava Stevanovica odmah krenulo pljuvanje, nema pojma, sto se dovodio, ista stvar bila i sa Adilovicem, toliko gnusnih psovki mu je bilo upuceno da ti se zgadi zivot, i onda lik u dvije godine zabi oko 40-50 golova. Jednostavno nas mentalitet koci, u svakom sportu. Najbolji primjer je Slovenija, u fudbali bi od 100 utakmica sa njima dobili 99 a oni vise puta od nas otisli na velika takmicenja..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ivicahuljev
Kontakt:

Sad kontam onu narodnu"prvi macici se bacaju u vodu" :lol:

Model1964

iggy2377 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:45 pm
Model1964 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 4:40 pm
Ja sam skako i skacem protiv SD i ŚSŚ
Zelio sam njihov odlazak.
Ako se ovaj momak pokaze kao fula necu njega pljuvati vec ovu dvojicu.
Pljujem po igracu samo ako cuva nogice ili minira atmosferu u ekipi.
Ako samo ne umije pljujem onog ko ga je doveo.
Model ovo se postaje smijesno...mislio sam da ce se PERMANENTNI dohavizat, ali izgleda kao stvari stoje nece ovo na dobro...Doveli momka, mogli su tako isto iz juniora prebacit dijete u prvu ekipu,barem znas da je svo vrijeme kod nas, i znas kakav je i sta je...ovako...macak u vreci do daljnjeg
Kako ti znas da je mucak?
Vrlo brzo ce se stvari pokazati u pravom svjetlu. Do tada nije pametno trcati pred rudu.
Na pamet mi pade H. Škoro. Kako su se strucnjaci poklopili usima kada je Hare proigrao. Do tada glavu na panj stavljali da od plitke nikad igrac.
Dok ovaj malac ne zaigra svi komentari su suvisni. Teren ce pokazati ko je upravu.
Kamo srece da nam od ovog igraca ovisi uspjesna sezona. Sve ostalo nam vrhunsko :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plava Porodica
Kontakt:

sri jun 07, 2017 5:03 pm

rodrigo87 je napisao/la:
sri jun 07, 2017 5:01 pm
A gledate li federalnu ligu ikad? Tu najmanje fudbala ima :)
Pa kako onda Ramic i jos par momaka imaju 17+ golova?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ceze
Kontakt:

Naravno da nije pojačanje, ne zbog profila i dosadašnje karijere već prvenstveno zbog toga što je u klubu sat i po.

Svidja mi se ugovor na pola godine plus opcija za produženje ugovora. Bukvalno ništa ne možeš izgubiti u ovom slučaju. Ako se dokaze produžiti, ako ne svako svojim putem.

Glupo mi je sto se stavljaju etikete i već sad priča da je propalitet, iz Travnika, 1. liga FBiH, šta ce nam on, ...

Evo samo jedna paralela.

Tomić je prošao školu Sirkog Brijega, dvije sezone bio na posudbi u Gabeli, zadnju sezonu ispao iz lige sa Gabelom, sa Širokim nije produžio ugovor i došao u Želju sa 22 godine.

Bukvalno otpadak Širokog koji je ispao iz lige i došao na Grbavicu.

Ne kažem da ce Zajmovic biti kao Tomić, već da profil igrača, karijera, broj nastupa i slično, ne igraju toliko veliki ulogu koliko mi mislimo.

Da ne kažem da se ovdje prizivaju igrači koji su prošle sezone igrali ligu istog ranga ili čak za isti klub.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rodrigo87
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:
A razmišlja li možda neko da je momak doveden na pola godine da se vidi može li se na njega računati u budućnosti? Nikolić na kraju iduće ide u penziju, napadac koji će biti prvi izbor će doći. Ne znam čemu pljuvanje odmah na startu, fakat mi nije jasno.
Zato sto kao narod imamo pogan mentalitet. Prvo nekog dobro napljujemo i kvalitetno poseremo pa onda to lizemo i jedemo ako nas doticna osoba demantuje i pokaze kvalitet. Prva utakmica Miroslava Stevanovica odmah krenulo pljuvanje, nema pojma, sto se dovodio, ista stvar bila i sa Adilovicem, toliko gnusnih psovki mu je bilo upuceno da ti se zgadi zivot, i onda lik u dvije godine zabi oko 40-50 golova. Jednostavno nas mentalitet koci, u svakom sportu. Najbolji primjer je Slovenija, u fudbali bi od 100 utakmica sa njima dobili 99 a oni vise puta od nas otisli na velika takmicenja..
Bas zato mi se gadi sve ovo sto citam. F U J !!!
Yebo ti nas!

sajo10
Kontakt:

@Plava

Nisi fer. Ne govorim da si ti takav bio, ali dovodili smo igrace koji godinama lopte nisu dodirnuli i nisu odigrali tri meca, pa je se srvsavalo na ovom forumu.

Tako da ne pije ti prica vode. :) Doveo je se Tomic kao osoba da nosi vodu. Doveo je se Jovan kao sta je znam iz Veleza pa na kraju izraste u top igraca jedno vrijeme. Ne kazem da ce Dzenan uopste biti na tom nivou ali pricati ovako o decku koji minut nije odigro je sramota. I nemoj zaboravljati kakve smo igrace dovodili u eri Amara, od Bajre do onog rusa pa Yoshide i sta ja znam koliko. Nesjecam jeli se toliko sralo i tada.

Grbavica
Kontakt:

sri jun 07, 2017 5:04 pm

Brkoo je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:
Samo treba galamiti i pljuvati. Pljuc, pljuc!
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava