Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vortex
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 24, 2017 1:19 pm

Prolazi evo već četvrti dan od utakmice koja nas je sviju potkopala, skratila nam živote, urušila zdravlje itd itd. Mada ja mislim da je prelomni trenutak bio drugo poluvrijeme u Krupi, mislim da je poslije te utakmice bilo manje-više svima jasno gdje smo šta smo.
Prošli smo za ova 4 dana kroz raličite faze od sjebavanja, nevjerice, ljutnje, reformatorskih ideja za smjenu svih i svakoga. Uprava našeg voljenog kluba već se oglasila u medijima svojim saopćenjima koja su takva kakva jesu.
Ništa neobično, gube se u posljednje vrijeme ko abdest, pa im nije teško da srljaju iz greške u grešku.
Prije svega, prije bilo kakvog obraćanja javnosti trebali su se obratiti nama, dakle nama armiji navijača i objasniti šta i kako se dešava, izvinuti se ako treba, i sve već što i ide uz to. Koliko znam do sada to nisu uradili. Nadalje, nisu trebali izdavati nikakva saopćenja dok koliko god nesposobni NSBIH ne da svoj izviještaj sa utakmice u BN pa onda fino argumentovano sa par pismenih dopisa da kažu šta misle o svemu. Ovako su ih oni koji su sve ovo i zakuhali spustili na svoj nivo i još navukli na tanak led.
Reakcija Bake na pressu poslije utakmice jasno govori kakva je situacija. Nismo mi oni pa da nam urlikanje i galama budu najjači argumenti. Vjerovatno ga je to sve i pogodilo toliko jer je tekma bila očito naštimana, pa čak i u takvim okolnostima sami smo sebi najviše krivi. Sreća u nesreći što smo mi titulu već prebolovali, halalili se snjom, ispili svoju čašu žuči i konačno prodisali i progledali.
Od utakmice u nedjelju nemam apsolutno nikakvih očekivanja, utakmica ko utakmica. Sve je moguće i ništa nije moguće. Ovisi kako je ko stvari posložio u svojoj glavi. I još nešto Petroviću Slavko, nisi ti jedini koji imaš svoje teftere i tekice. . .

kvalitet
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:20 pm

Kad su u pitanju naša djeca, jasno je kao dan da u svakom trenutku moramo imati nekoliko igrača iz našeg pogona u prvih 11 i na klupi. Pogledajte sastave svih naprimjer francuskih ili holandskih klubova, uvijek imaju nekoliko igrača iz svog pogona. Naš NAJVEĆI nedostatak je nepostojanje drugog tima, ali to je druga priča...

I, ono što mi nije jasno, prošla je cijela sezona, a mi ni pokušali nismo s nekim mlađim igračem, niko nije dobio poštenu priliku. U tom smislu ova sezona je apsolutno neuspješna. Nadam se da ćemo naredne sezone bar trojicu mlađih promovirati...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

chile
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:24 pm

Zar je moguce da se sad Ibricic proziva, je li se podmladio slucajno ima li -23 god. Popustite se prizivanja djuturuma...eto vam ih puna ekipa pa nam srce preskoci svaki put kad pocnu da vezu i sprintaju po terenu.
Ja se sve nadam da je strahoviti bivsi i da uz njega ide 80% igrackog kadra, te da uz podmladjivanje i neko trenersko ime koje gaji igru a ne palamudjenje ce nam ovo biti zadnji turbulentan prelazni rok.
Sa strahovitim na klupi samo mozemo jos jednu godinu izgubiti, pa njegova igra nevpostoji, njegovi puleni ne znaju obicni aut izvesti, trcati su zaboravili a o nekom fudbalskom znanju samo na tv-u gledaju i to u dokumentarcima.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Vrag

sri maj 24, 2017 1:26 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:26 pm
Trenera koji će nam upropastiti talenat Hajdarevica,Sabanadzovica, Ahmeda Hasanovica i jos par igrača normalno da treba otjerat i njega i onu neznalicu Cenana koji nije u stanju pregledat vikendom juniore i kadete!!!
Uvijek se Zeljo ponosio Op -om pa pola repke nam potiče odatle i sad dodje ćelavi i glumi pametnicu. Ma mrs
Pa tu nije Slavko kriv nego uprava. Treba taj neki sistem da nametne. Fino su trebali reci da MORA biti 1-2 mlada igraca na klupi i da na terenu minimalno 3.
1. velika greska sto su sindikalcu dozvolili da igra, 2. sto se nije nasla zamjena za Miroslava, a on na tribinu zavrsio, 3. sto su mu dozvolili slobodu kada je u pitanju rad sa mladim igračima, 4. sto od Visce nisu doveli postenog mladog igraca, a bilo ih je kamara.
Slavko je puno dobio, a malo vratio ili skoro nista.
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u sri maj 24, 2017 1:30 pm, ukupno mijenjano 3 puta.

Okolele
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:27 pm

kremenko je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:18 pm
Ma mi smo malo nerealni.
95% ljudi je ovdje bilo za to daj nam Istok,evropa super i dosta.
Sad sve tjeramo. Dobro,boli nacin na koji smo popusili titulu,ali zivot ide dalje.
Uprava i ljudi u klubu moraju izaci sa jasnom vizijom,predociti je navijacima.
Npr narednih 5 god idemo sa mladjom ekipom,nasom djecom,pojacanom sa nekoliko iskusnijih,lagano gradimo stadion,guramo kako guramo,evropa je cilj,ako sta bude dobro je. Ne slusati sta kazu FB i Instagram navijaci,nego slusati sta kaze onih 3000 bolesnika koji su na Grbavici orilo gorilo. Ne odstupati od zacrtanog ni mm,pa sta Bog da i sreca junacka.
Tako je..Potpuno nerealni komentari..Ovde svi treba da nadju svoje postove iz perioda pred smjenu Kostića i kad je Slavko dosao pa da se malo spuste na zemlju..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:35 pm

Morzhy je napisao/la:
sri maj 24, 2017 11:19 am
mirzza je napisao/la:
sri maj 24, 2017 10:52 am
Slavko je doveo limitirane igrače.
Ko su ti što smjenjuju trenera.
Zar Kosoric kolovodja navodni nije otjeran?
Ko ostaje? Bekrić, sindikalac, Stanic, Siniša?
Ko su ti misteriozni igraci dajte imena.
Svi osim Mire, Vece i Lendrića koji svakako idu, što džaba što za lovu, ostalo sve otjerati i ubaciti juniore. Jedino tako možemo 100% biti sigurni da smo očistili kadar od trulih jabuka. Što se tiče Slavke, pratili smo malo Radnik prošle sezone, pogotovo na Grbavici kada su nakon 1:0 za nas u 85. minuti okrenuli do kraja i dobili 1:2, sa posebnim osvrtom na drugi gol kada su istrčali kontru, dok 9 naših tadašnjih igrača nije stiglo da se okrene, kamoli da se vrati...gospodo draga fizički limitirana ekipa to ne može izvesti, sve da smo mi s Realom igrali par dana prije i da nas čeka revanš sa Realom nekoliko dana poslije, opet ne može. Promovisao je Šerbečića, Beširovića i Pecu, sasvim dovoljno obzirom da sva trojica nisu imala ni 60 godina u zbiru. Ali ne, mi ćemo sve to zanemariti i nastaviti ono luzerski "doveo mu Krstajić", "debeli defanzivan","debeli ne mijenja","dobio je sve što je tražio","nisu spremni igrači", a znamo, vidimo da nisu htjeli da zapnu protiv Krupe i Sarajeva...znači luzeri smo i mi navijači jer idemo linijom manjeg otpora. Nema veze, ne mora Slavko ostati, ali ne treba više nijednom dozvoliti da igrači otjeraju trenera. Znači otjeraj igrače pa eto onda i Slavku nakon 10 dana, samo da ne bude po njihovom. Otpremnina neka igračima bude razlika između 550.000 Eura koje su sa dva šprinta u dvije utakmice trebali donijeti u klub i 120.000 Eura koje su uspjeli donijeti...mamicu im bezobraznu

:palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Model1964

sri maj 24, 2017 1:36 pm

Morzhy je napisao/la:
sri maj 24, 2017 11:19 am
mirzza je napisao/la:
sri maj 24, 2017 10:52 am
Slavko je doveo limitirane igrače.
Ko su ti što smjenjuju trenera.
Zar Kosoric kolovodja navodni nije otjeran?
Ko ostaje? Bekrić, sindikalac, Stanic, Siniša?
Ko su ti misteriozni igraci dajte imena.
Svi osim Mire, Vece i Lendrića koji svakako idu, što džaba što za lovu, ostalo sve otjerati i ubaciti juniore. Jedino tako možemo 100% biti sigurni da smo očistili kadar od trulih jabuka. Što se tiče Slavke, pratili smo malo Radnik prošle sezone, pogotovo na Grbavici kada su nakon 1:0 za nas u 85. minuti okrenuli do kraja i dobili 1:2, sa posebnim osvrtom na drugi gol kada su istrčali kontru, dok 9 naših tadašnjih igrača nije stiglo da se okrene, kamoli da se vrati...gospodo draga fizički limitirana ekipa to ne može izvesti, sve da smo mi s Realom igrali par dana prije i da nas čeka revanš sa Realom nekoliko dana poslije, opet ne može. Promovisao je Šerbečića, Beširovića i Pecu, sasvim dovoljno obzirom da sva trojica nisu imala ni 60 godina u zbiru. Ali ne, mi ćemo sve to zanemariti i nastaviti ono luzerski "doveo mu Krstajić", "debeli defanzivan","debeli ne mijenja","dobio je sve što je tražio","nisu spremni igrači", a znamo, vidimo da nisu htjeli da zapnu protiv Krupe i Sarajeva...znači luzeri smo i mi navijači jer idemo linijom manjeg otpora. Nema veze, ne mora Slavko ostati, ali ne treba više nijednom dozvoliti da igrači otjeraju trenera. Znači otjeraj igrače pa eto onda i Slavku nakon 10 dana, samo da ne bude po njihovom. Otpremnina neka igračima bude razlika između 550.000 Eura koje su sa dva šprinta u dvije utakmice trebali donijeti u klub i 120.000 Eura koje su uspjeli donijeti...mamicu im bezobraznu
:pljesak:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Brkoo
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:38 pm

Kostic jeste bio neiskusan trener koji se zaletio grlom u jagode sto se kaze ali je lik pokusao da uvede neke evropske metode. Te evropske metode su mogla pratiti samo 2-3 igraca, tuzno i zalosno. Sjecam se na cini mi se prvom treningu na Grbavici govori Bogicevicu nemoj slati poprecne lopte jer tu ako pogrijesis a sansa je velika primamo gol, on mu se u facu smije, onda Kostic odmah poslije treninga rece sa Bogicevicem ce biti raskinut ugovor, a navijaci gdje ces raskidati ugovor, dobar je Bogi bla bla bla, skijas iz Slovenije pojma nema itd. Gdje ces raskidati ugovor sa Stanicem, dobar je on, to sto voli malo vise popit nije frka, ko ne voli.

Nismo zreli za evropski nivo fudbala, pa cak i onaj najslabiji. Jos uvijek nam se igra svodi na ubacaje sa krila nebitno ko je protivnik i ko nam je spic, bukvalno da ubacimo Hasanovica iz omladinskog pogona koji nije nesto visok i njega bi bombardovali sa centarsutevima. Protiv Krupe igras 4 utakmice i u sve 4 pokusavas centarsutevima da nadjes Lendrica a cuvaju ga dva jablana i onda se raja cudi sto Lendric poludi nekad, mada i bez toga je mentalno labilan. Vecinu golova "izmislio" svojom snalazljivoscu i osjecajem za gol nego sto je dobio upotrebljive lopte. Taktika nabijanja lopte na spica bi bila razumna da nam je napadac Adilovic, Popovic itd. Jos nisam vidio da idemo okomito ka golu, da kroz sredinu kroz par duplih pasova stvorimo sansu, da ne spominjem neke fudbalske osnove poput kretanja, postavljanja, koju vecina nasih igraca ne zna.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

storm_raider
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:41 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:16 pm
Kad je danas ta sjednica UO ili cega/koga vec ?
Oko 5.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:46 pm

Pompey je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:35 pm
U zavisnosti od rezultata 10. kola Lige za prvaka, ceremonija uručenja pehara i medalja za prvaka BHT PL biće održana u nekom od sljdedećih termina
U slučaju da FK „Željezničar“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Sarajevu, 28.05.2017. godine, u 19:15 sati.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/odre ... iona/83451

Zanimljivo :D
Ma njima je logičnije da je pehar u Sarajevu i da tu čeka da se vidi ko je prvak pa da se onda tek nosi na uručenje jer su dva kluba iz Sarajeva u igri. Meni je logičnije da je dole u Mostaru, pa ako je Zrinja tu je a ako je Sarajevo svakako treba i pitarima i peharu više od dva sata da dođu, ali eto možda gorivo štede :)

Grbavica
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:Kostic jeste bio neiskusan trener koji se zaletio grlom u jagode sto se kaze ali je lik pokusao da uvede neke evropske metode. Te evropske metode su mogla pratiti samo 2-3 igraca, tuzno i zalosno. Sjecam se na cini mi se prvom treningu na Grbavici govori Bogicevicu nemoj slati poprecne lopte jer tu ako pogrijesis a sansa je velika primamo gol, on mu se u facu smije, onda Kostic odmah poslije treninga rece sa Bogicevicem ce biti raskinut ugovor, a navijaci gdje ces raskidati ugovor, dobar je Bogi bla bla bla, skijas iz Slovenije pojma nema itd. Gdje ces raskidati ugovor sa Stanicem, dobar je on, to sto voli malo vise popit nije frka, ko ne voli.

Nismo zreli za evropski nivo fudbala, pa cak i onaj najslabiji. Jos uvijek nam se igra svodi na ubacaje sa krila nebitno ko je protivnik i ko nam je spic, bukvalno da ubacimo Hasanovica iz omladinskog pogona koji nije nesto visok i njega bi bombardovali sa centarsutevima. Protiv Krupe igras 4 utakmice i u sve 4 pokusavas centarsutevima da nadjes Lendrica a cuvaju ga dva jablana i onda se raja cudi sto Lendric poludi nekad, mada i bez toga je mentalno labilan. Vecinu golova "izmislio" svojom snalazljivoscu i osjecajem za gol nego sto je dobio upotrebljive lopte. Taktika nabijanja lopte na spica bi bila razumna da nam je napadac Adilovic, Popovic itd. Jos nisam vidio da idemo okomito ka golu, da kroz sredinu kroz par duplih pasova stvorimo sansu, da ne spominjem neke fudbalske osnove poput kretanja, postavljanja, koju vecina nasih igraca ne zna.
E zbog toga nam u omladinskom pogonu trebaju strucnjaci, da ta djeca koja izadju iz kadeta/juniora ne "smetaju" na treninzima i da se ne ibrete nekim smijesnim stvarima kao sto je postavljane na terenu ili nesto slicno.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

teatrale36
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:47 pm

Brkoo je napisao/la:
Kostic jeste bio neiskusan trener koji se zaletio grlom u jagode sto se kaze ali je lik pokusao da uvede neke evropske metode. Te evropske metode su mogla pratiti samo 2-3 igraca, tuzno i zalosno. Sjecam se na cini mi se prvom treningu na Grbavici govori Bogicevicu nemoj slati poprecne lopte jer tu ako pogrijesis a sansa je velika primamo gol, on mu se u facu smije, onda Kostic odmah poslije treninga rece sa Bogicevicem ce biti raskinut ugovor, a navijaci gdje ces raskidati ugovor, dobar je Bogi bla bla bla, skijas iz Slovenije pojma nema itd. Gdje ces raskidati ugovor sa Stanicem, dobar je on, to sto voli malo vise popit nije frka, ko ne voli.

A meni se cini kad smo god pokusali krenuti kroz sredinu takvom igrom da smo i prosli, eh sad sto je to bilo 1-2 puta po utakmici, ali je prolazilo. Ali nas vrli trener daj svaku Stevanoviću pa nek on proba pretrčati i pokusati nabaciti i sl.

Jaozinho22

sri maj 24, 2017 1:48 pm

Vrag je napisao/la:
Trenera koji će nam upropastiti talenat Hajdarevica,Sabanadzovica, Ahmeda Hasanovica i jos par igrača normalno da treba otjerat i njega i onu neznalicu Cenana koji nije u stanju pregledat vikendom juniore i kadete!!!
Uvijek se Zeljo ponosio Op -om pa pola repke nam potiče odatle i sad dodje ćelavi i glumi pametnicu. Ma mrs
Pa tu nije Slavko kriv nego uprava. Treba taj neki sistem da nametne. Fino su trebali reci da MORA biti 1-2 mlada igraca na klupi i da na terenu minimalno 3.
1. velika greska sto su sindikalcu dozvolili da igra, 2. sto se nije nasla zamjena za Miroslava, a on na tribinu zavrsio, 3. sto su mu dozvolili slobodu kada je u pitanju rad sa mladim igračima, 4. sto od Visce nisu doveli postenog mladog igraca, a bilo ih je kamara.
Ne bi se složio s tobom. Boljeg od Bogičevića nismo imali na štoperu a da smo Miru poslali na tribine sada bi bili na poziciji Krupe. Čitava naša (ne)igra se temeljila na izbijanjima lopte na Miru.A on ako šta uradi. Bit će veoma interesantno,vjerovatno čak i bolno vidjeti na šta će to ličiti kad on ode. Što se tiče stavki 3,4 i 5 ,s tim se slažem. :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

gost_manje
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:48 pm

Vrag je napisao/la:
Svašta se pisalo posljednjih dana, ali veća količina gluposti mislim da nije napisana na posljednjih 100 strana foruma.

Boldirano ni najveći miševi koji su se za ovo zalagali na početku sezone ili na polusezoni više nisu smjeli da potegnu nakon što im se Miro kolektivno svima posrao u usta i natrpao nogama, a evo neki to još uvijek smatraju ispravnim. Možda bi se neko tebi i takvim kao što si ti uvukao u guzicu tim potezom pa biste svršavali 'kako Željo trenira strogoću', ali bi bar 2/3 navijača Želje otjeralo u p. materinu onog ko takvo nešto uradi - a mene i mnoge Grbavica zadugo ne bi vidjela da se to desilo.

Bujrum, kad otvoriš svoju firmu pa ti najbolji zaposlenik najavi da ide iz firme nakon isteka dogovorenog/ugovorenog perioda - a ti ga fino posadi pred zid da gleda u jednu tačku i uredno mu plaćaj platu.

Kad biste prestali tuđim k. gloginje mlatiti bili biste puno pametniji.

Plavanacija
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:49 pm

Sad u nedelju treba pjevati M. Stevanovicu svih 90min. Lik je najbolji asistent, servirao golove, najvise trcao, pokazao kvalitet. Nadam se da postoji neki procenat da ostane... a sto se tice mladih igraca, to je jedino pravi put. E sad selekcija istih je upitna? Treba fino da se zna koji su to kvaliteti koji trrbaju da postoje da bi igrao u Zelji. Po meni prioritet je brzina, jer mi ni jednu kontru nismo istrcalo ove sezone... Ja garantujem da 30% igraca sad u Zelji ne moze Kuperov test proci. Dalje snaga i kondicija!!! Mi kad smo uzimali titule bili smo pravo pripremljeni. I vecinu utakmica smo dobijali u zadnjih pola sata. Ova ekipa ne moze pritisak od 15min napraviti. Mnogo stvari treba da se poslozi, a jos jedna bitna stvar je da ekipa u kontinuitetu mora odigrati 2-3 sezone. Svake god dolasci i odlasci pokazuju koliko smo nedorasli velikim klubovima. Svi mi zelimo rezultate, ali proces je jako dug i bolan po nas zaljubljenike u plavu boju. Zato opusteno, svi smo mi prolazni a Zeljo je vjecan!!!!

Model1964

sri maj 24, 2017 1:52 pm

boccaccio je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:53 pm
Grbavica je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:43 pm
I ova prica daj nam nasu djecu trpicemo ih, nek budu zadnji, bla bla bla.. Pa onda bude Veca klosaru pustas golove, Dado slina ne moze duel uzeti, Dino krampa, nesposoban, glup, slomice nekom nogu, Dzenis kloc, debel, veze nema, Baja lijen, nece da trci, i tako dalje i tako blize.
Pa imali smo situciju dajte nam istok, pocnite praviti stadion, trpicemo i pet godine bez evrope ako treba, pa sta bi? Mijenja se prica vrlo brzo.

Ne bi ta prica podrske djeci trajala ni tri kola nazalost. Mi smo uvijek u fazonu da idemo u kontru. Kada su djeca u pitanju, svi smo danas za to da oni istrce na teren i da nose prvenstvo. Za tri kola bi isla prica kako smo nesposobni i kako nismo u stanju dovesti malo starije koji bi povukli za titulu. Mi smo Zeljo, najveci smo i titulu trebamo. Okrenulo bi se u kontru za tri kola.
Neka kombinacija u svemu tome je idealna. Ne smijemo propustati da promovisemo djecu i da ih polako uvodimo u prvih 11. To bi moralo da se desava. Uz nekih pet do šest, ili sedam starijih ali dobrih igraca, koji su bolji od ovih starijih koje imamo. Imati dva do tri omladinca u prvih 11, a jos bar jednog ili dvojicu u rezervi koji bi povremeno ulazili, bi bilo pravo rjesenje. S tim da ovi ostali, stariji igraci moraju biti u rangu ili na nivou koji je kvalitetniji od ovih danasnjih. To je neki balans koji bi bio taman, da mozes i napasti najvisi plasman, a ujedno i promovisati svoju djecu.
Ovako, na fol, daj djecu pa neka igraju, to ne bi uspjelo ni tri kola, od silnih psovanja
Vidi... ja se ne slažem :) . Osnovno je da nema plana. Od danas do sutra, od polusezone so polusezone.
Nikada niko nije izašao sa malo dužim planom, Toliko i toliko, radicemo tako i tako. Poslije tog perioda ocekujemo to i to..... navijaci molimo vas za podršu.
NIKADA NIKO!
Ubjeđen sam da bi 95% podržalo takav plan.
Mi smo pdržali izgradnju stadiona, obnovu stadiona, branili stadion u ratu, ponovo ga obnavljamo. Jesmo teški ko tuč :D , zato što znamo šta je lopta, ali smo i strpljivi.
Mi bi djecu nosili da daju 120%. Siguran sam da bi bila kakva milja više raje na tekmama kada bi vecinom djeca igrala.
Treba samo neko da pozzove, da iznese strategiju i svi bi bili kao za istok.

PS
Pod djecu mislim na ekipu koja ima 4,5 igraca iz OP, ostalo do 26god.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:53 pm

miro je druge navikao da kad god ne znaju šta će, puknu visoku na njega. možda i medvjeđa usluga što je bio toliko dobar, onda oni nisu igrali ni koliko znaju. nego daj je miri, ali visoku, ne d'o bog ni sa njim da probaš nešto odigrati. koliko musa bio kritikovan, u tuzli on i miro odigraju dupli pas i otvori se prostor da miro kroz sredinu gurne crnova u zicer.
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:54 pm

Grbavica je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Kostic jeste bio neiskusan trener koji se zaletio grlom u jagode sto se kaze ali je lik pokusao da uvede neke evropske metode. Te evropske metode su mogla pratiti samo 2-3 igraca, tuzno i zalosno. Sjecam se na cini mi se prvom treningu na Grbavici govori Bogicevicu nemoj slati poprecne lopte jer tu ako pogrijesis a sansa je velika primamo gol, on mu se u facu smije, onda Kostic odmah poslije treninga rece sa Bogicevicem ce biti raskinut ugovor, a navijaci gdje ces raskidati ugovor, dobar je Bogi bla bla bla, skijas iz Slovenije pojma nema itd. Gdje ces raskidati ugovor sa Stanicem, dobar je on, to sto voli malo vise popit nije frka, ko ne voli.

E zbog toga nam u omladinskom pogonu trebaju strucnjaci, da ta djeca koja izadju iz kadeta/juniora ne "smetaju" na treninzima i da se ne ibrete nekim smijesnim stvarima kao sto je postavljane na terenu ili nesto slicno.

Ma generalno u citavoj drzavi mozes na prste ruke nabrojati strucnjake iz omladinskih pogona uz koje djeca stvarno mogu nesto i nauciti. Uglavnom u omladinskim pogonima rade bivsi igraci kojima se klub na taj nacin zahvaljuje zbog njihovog nekog doprinosa a ne zbog toga sto su oni nesto strucni..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

gost_manje
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:56 pm

Brkoo je napisao/la:

Svaka čast. :palacgore:

Slične stvari vezane za Kostićeve 'evropske metode' i 'moderni fudbal' sam pričao bukvalno isti dan kad je otjeran, ali nisam htio/smio nikad ništa pisati na tu temu jer bi naravno slijedio linč. Da se razumijemo, rezultati mu jesu bili itekako nezadovoljavajući (iako lično mislim da mu je otkaz sredio onaj poraz na Grbavici neposredno prije odlaska), ali nije nikakva tajna da su svi svršavali što napokon pokušavamo igrati nešto što nije 4-5-1, što težimo nečem što ima glavu i rep, i slično... eto sad ponovo počinju isplivavati priče kako su se pojedinci (a pričalo se i kolektiv, čast izuzecima) ponašali prema njemu.

I naravno ovaj drugi dio posta je čisti rezime naše igre - potrebno je 10 centaršuteva (najmanje) da se 'posreći' pa da neko 20cm niži od prosječnog štopera to iskoristi. Svaki put kad smo to skontali i promijenili pristup (Sloboda i Zrinjski na Grbavici, i tako dalje) priča je bila drugačija. Okretan, brz, snalažljiv, nepredvidiv igrač ništa od toga uglavnom ne može iskoristiti kad mu lopta ide na glavu a čuva ga grdosija bar 20cm veća od njega.

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri maj 24, 2017 1:59 pm

ChWilla je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:53 pm
miro je druge navikao da kad god ne znaju šta će, puknu visoku na njega. možda i medvjeđa usluga što je bio toliko dobar, onda oni nisu igrali ni koliko znaju. nego daj je miri, ali visoku, ne d'o bog ni sa njim da probaš nešto odigrati. koliko musa bio kritikovan, u tuzli on i miro odigraju dupli pas i otvori se prostor da miro kroz sredinu gurne crnova u zicer.
Frajer igra na prvu, trazi dupli, cim se nadje u poziciji ide solidan centarsut...vidjelo se sve na Grbavici kad ga je gurnuo na lijevo krilo, ne mogu se sjetiti protiv koga smo igrali. Meni je ono moderni fudbal.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava