Što se Muse tiče, ja sam za sada prezadovoljan. Zadovoljan je i Slavko, čim ga koristi, u posljednjih nekoliko utakmica redovno. A treba uzeti u obzir da je to igrač koji je na posudbi, kojeg neće tek onako ubaciti da mu se daju minute, 'da osjeti igru', i slično, nego jer stvarno može dati doprinos. Već sam malo pisao o tome, mislim da je nabolje odigrao u utakmici protiv Radnika u Kupu (na Grbavici), po mom sudu tad je bio jedan od najboljih na terenu. Njegov doprinos se ogleda i u tome što je samom svojom pojavom Miri omogućio da ima duplo više prostora nego ranije, jer je bez Muse na lijevoj strani otprilike odnos 70:30% napada koji idu preko desne strane, u odnosu na lijevu.
Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da je do sada šansu dobivao na poziciji za njega jako neprirodnoj: igrao je krilo a 'po defaultu' je bek, te također je igrao na lijevoj strani a 'po defaultu' igra na desnoj. Promjena strane ga dosta limitira, jer nakon što iskoristi svoju brzinu i probije po lijevoj strani uglavnom se mora okretati na desnu nogu da centrira, pri čemu gubi značajno na vremenu. Protiv Radnika je centrirao i lijevom nogom i to je dosta dobro izgledalo.
Što se tiče igre u odbrani, ja sam za sada stekao utisak da se ne može reći da 'neće da igra odbranu' (kao što se donekle moglo reći za OK-ja

), već da se 'ne zna postavljati' u odbrani. Možda tome doprinosi i činjenica da igra na krilu pa nije siguran kako da odradi defanzivne zadatke na toj poziciji (mnogo je različito kad imaš beka iza sebe i kada nemaš). Da želi dati doprinos u odbrani jasno se vidi kad treba 'zaganjati' igrača sa loptom, u tim situacijama ga niko nije prošao. Samo što ga pasovima izbace i ostane na centru potpuno zbunjen.
Neko je spomenuo da je u subotu djelovao zbunjeno jer je ostajao na centru kada treba protrčati, a nije se vraćao kad su njihovi napadi.. Ne mogu garantovati, ali u jednoj ili dvije situacije kada se jasno učinilo da možemo pokušati istrčati kontru ili polukontru po toj strani, od Slavke je došla instrukcija da se u tom momentu ne ispada prema gore - jer su u jednom napadu i Zeba i Musa bukvalno došli do linije centra i 'stali na loptu' iako se mogla istrčati potencijalno dobra kontra.
Sve u svemu, više puta se pokazalo da je tip igrača zbog kojeg se protivnicima 'oduzimaju noge' i kojem značajno moraju prilagoditi koncept igre - a to je i Vlado priznao na press-u.