Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 03, 2017 1:55 pm

Model1964 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:49 pm
@storm
Zašto nisam napisao ime ?
Tip je devedeseti i malo poslije dvijehiljadite bio jedan od viđeniji hordaša i danas i je u kontaktu sa njima. Gamad bi sigurno saznala njegovo ime od murije. Zašto da mu stvaram probleme?
Njemu hvala jer je istinski bio šokiran i zabrinut . A muriju niko više ne uzima ozbiljno.
Uzdaj se use i u svoje kljuse ;)
:palacgore:

Pametno. Pitao sam, ne osudjivao. Idemo sada o Zrinjskom. Red na malene ce doci svakako.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Model1964

pon apr 03, 2017 1:57 pm

chile je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:48 pm
Zar je moguce da palamudite o pitarima i to bez ikakvog povoda. Mali je ovo grad i ako pite to planiraju sat nakon njihove price o tome ce se znati a jos nigdje ne cuh slicno osim od modela. Svaka cast ali on u sloveniji da zna prije nas koji smo svaki dan s tim pitarima.
I opet na sve to za dva dana imamo tako vaznu utakmicu.
Ovako sa strane uleti ziska a mi se upalimo vise od doline u subotu vece.
Toliko ljepote u i oko kluba a opet se neke teorije i crnjaci citaju.
Nemam namjeru da se pravdam :rofl: Nisam saznao u SLO :roll:
Procitaj moj prvi post pa vidi da sam dobio info od horadsa sa kojim sam se vracao iz SA. Napisao sam da info nije *sveto slovo* ali da treba uzeti sve jako ozbiljno.
Ja bih najsretniji bio da je ovo što pišem samo bez veze talasanje.
Baš ce ti reci kriminalci šta namjeravju :D
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

dell21
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:03 pm

8 pobjeda u nizu, strasna serija .

delinjo
Kontakt:

jesam li ja jedini koji je odusevljen Musom do sada ....ovo sto je odigrao :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Grbavica
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:08 pm

delinjo je napisao/la:

ja jesam nekim stvarima, ali sam vala nekim i debelo razočaran
Ko nas je kleo, nije dangubio.

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Model1964 je napisao/la:
chile je napisao/la:
Zar je moguce da palamudite o pitarima i to bez ikakvog povoda. Mali je ovo grad i ako pite to planiraju sat nakon njihove price o tome ce se znati a jos nigdje ne cuh slicno osim od modela. Svaka cast ali on u sloveniji da zna prije nas koji smo svaki dan s tim pitarima.
I opet na sve to za dva dana imamo tako vaznu utakmicu.
Ovako sa strane uleti ziska a mi se upalimo vise od doline u subotu vece.
Toliko ljepote u i oko kluba a opet se neke teorije i crnjaci citaju.
Nemam namjeru da se pravdam :rofl: Nisam saznao u SLO :roll:
Procitaj moj prvi post pa vidi da sam dobio info od horadsa sa kojim sam se vracao iz SA. Napisao sam da info nije *sveto slovo* ali da treba uzeti sve jako ozbiljno.
Ja bih najsretniji bio da je ovo što pišem samo bez veze talasanje.
Baš ce ti reci kriminalci šta namjeravju :D
Ti ako si iz Sarajeva znas i sam kao i ja da se takve stvari u ovom gradu ne mogu sakriti i da ce se sve znati. Ako dodje do ljudi u klubu lako se to rijesi u suradnji s murijom zabranis goste ili ih pretreses do gple guzice ako ce na utakmicu.
Ne treba dizati tenzije, a u tome smo prvaci svijeta.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Ipe
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:12 pm

hoće li i napalm koristit šta vam je nije derbi u ruandi

Okolele
Kontakt:

delinjo je napisao/la:
Ja sam zadovoljan..S obzirom da je bek a kod nas igra na krilu u ove dvije utakmice sto je igrao zadavao je ogromne probleme protivnicima..Jedina zamjerka je sto se ponekad ne odvazi i da osuta po golu kad probije, vec samo gleda da doda nekome..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

delinjo
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:13 pm

Grbavica je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

volio bi da ga dobijemo na posudbu jos godinu da ga Slavko dodatno izbrusi....ima u njemu nesto...tako je lagan brz okretan ...nisko teziste to nam i fali....samo da mu tu odgovornost usadi za defanzivu ....i da ga jos malo bolje spremi ....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

dell21
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:16 pm

Musa sasvim solidno obavlja posao ono vremena koje dobije.

cikazubo
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:16 pm

Nekoliko puta sam postavljao slike, ali definitivno im treba dati manje nego prošli put, dati im zdenku do slova O, skinuti stolice, 1500 karata po 15KM (nisam stavio slučajno 5KM više jer je nama više nego duplo skuplja karta na Koševu za istu tribinu), po jedan sektor tampon zona s obje strane, sitnija mreža od krova prema dole, robusnija ograda, veći broj redara i specijalaca i detaljniji pretresi na ulazu, zna se gdje se baklja, raketica, topovski može zavuć, obuća, gaće, kaiš tako da pretresi brate nije kliker.
Ako neko iz kluba čita, vodio sam 4 nova kolačića protiv Slobode, svi redom su oduševljeni i pitaju kad će sljedeća jača tekma, pored toga mi raja na fb šalje samo ove klipove i pita kad je sljedeća da i oni to uživo vide čak jedan namjerava iz Njemačke doći na derbi nakon što je vidio klipove na fb, pa vidjeli ste i sami šta je djece, žena i penzionera bilo protiv slanih, svi oni su otišli pod dojmom sa prošle utakmice i razmišljaju kad će sljedeći spektakl, tako da se odgovor sam nameće, porodice, djeca, žene i penzioneri koji su mahom na istoku i sjeveru moraju se osjećati 100% sigurno i ne smiju osjećati ni trunku straha od onih divljaka. I ja sam pričao o čari derbija, al gdje je ta čar kad malo bolje razmislimo, ta čar derbija je nestala davno, kad proleti raketica ili doleti topovski na tribinu a ti moraš bježat u sred utakmice da ti dijete ne nastrada zbog maloumnika, to nema veze sa navijačima i ultra furkom, skidat djeci majice, skidati fan shop šalove je vani sramota, a oni malounici još neke transparente s tim ukradenim rekvizitima prave kao da provociraju, jadno..
Normalni pitari imaju zapad gdje ionako budu pomiješani navijači, a čisto sumnjam da bi ih iko pogledao na istoku ili sjeveru, naravno bez obilježja sjedneš ko čovjek i gledaš.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:17 pm

Okolele je napisao/la:
Da ”plavo proljeće” nije samo floskula najbolje pokazuju rezultati FK Željezničar poslije zimske pauze. Pet odigranih utakmica i isto toliko pobjeda.
Izabranici Slavke Petrovića su trenutno ekipa sa najboljom formom u Evropi, zajedno sa Dinamom.
Ukoliko uzmemo u obzir prve lige šampionata Starog kontinenta samo sarajevski Plavi i zagrebački Modri imaju po osam uzastopnih pobjeda.
Međutim, već u narednom kolu oba tima očekuje veliko iskušenje, Željezničar će na noge Zrinjskom, a Dinamo Rijeki.
Serija Željezničara traje od sredine novembra, redom su padali Vitez, Zrinjski, Čelik, Krupa, Mladost DK, Metalleghe BSI, Radnik i Sloboda uz gol razliku 16:2.
Iz Liga petice Bayern se nalazi u nizu od pet uzastopnih trijumfa, dok su na brojci četiri trenutno Monaco, PSG, Crystal Palace, Tottenham, Real Madrid i Atletico Madrid.
:palacgore:

Sto se pitara tice, kao sto sam i uvijek govorio, 5% kapacitet i duple mreze sa svih strana. Stavljena je sada jedna prema istoku, uraditir prema sjeveru i terenu. Obavezno skinuti stolice.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

delinjo
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:18 pm

Okolele je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Ja sam zadovoljan..S obzirom da je bek a kod nas igra na krilu u ove dvije utakmice sto je igrao zadavao je ogromne probleme protivnicima..Jedina zamjerka je sto se ponekad ne odvazi i da osuta po golu kad probije, vec samo gleda da doda nekome..
da lagan je ....i probije uvijek ....a to je i Vlado na pressu poslije tekme bas spomenuo....da ih je Musa poremetio kad je usao ....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

BabOsim
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:21 pm

Jel istina da su naši gađali fukare petardama na sjeveru?

Model1964

pon apr 03, 2017 2:27 pm

BabOsim je napisao/la:
pon apr 03, 2017 2:21 pm
Jel istina da su naši gađali fukare petardama na sjeveru?
Bio sam blizu i nisam vidio.
Možda su ali mreza je dupla i nije ništa prošlo
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Okolele
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:27 pm

HAJCAJ RAJU

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Grbavica
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:29 pm

delinjo je napisao/la:
pon apr 03, 2017 2:13 pm
Grbavica je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

volio bi da ga dobijemo na posudbu jos godinu da ga Slavko dodatno izbrusi....ima u njemu nesto...tako je lagan brz okretan ...nisko teziste to nam i fali....samo da mu tu odgovornost usadi za defanzivu ....i da ga jos malo bolje spremi ....
eh ta odgovornost u defanzivi mu fali. pa jbt ako ti kao desni bek nemaš naviku da se vratiš nazad i da pomogneš beku, miro kao krilo je milion puta odgovorniji. plus ono što me najviše kod njega iznervira je to da ponekad izgleda toliko nezainteresovano za igru. protiv slobode čini mi se oko 70 minute tek musa ušo, imo već onu priliku kad je sa lendrićem odigro, i minut kasnije mi osvojili loptu umjesto da šprinta naprijed on stoji i lagano se šetka. znam da može puno bolje i onda me nervira kad se tako ponaša. al' dobro nek je stranac i svi ćemo ga gotiviti, još ako je crnac, legenda je odmah :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:30 pm

Elegant je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:32 pm
slika

:zeljeznicar1:
Odlicno izgleda :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Okolele
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:33 pm

gost_manje
Kontakt:

pon apr 03, 2017 2:35 pm

Što se Muse tiče, ja sam za sada prezadovoljan. Zadovoljan je i Slavko, čim ga koristi, u posljednjih nekoliko utakmica redovno. A treba uzeti u obzir da je to igrač koji je na posudbi, kojeg neće tek onako ubaciti da mu se daju minute, 'da osjeti igru', i slično, nego jer stvarno može dati doprinos. Već sam malo pisao o tome, mislim da je nabolje odigrao u utakmici protiv Radnika u Kupu (na Grbavici), po mom sudu tad je bio jedan od najboljih na terenu. Njegov doprinos se ogleda i u tome što je samom svojom pojavom Miri omogućio da ima duplo više prostora nego ranije, jer je bez Muse na lijevoj strani otprilike odnos 70:30% napada koji idu preko desne strane, u odnosu na lijevu.

Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da je do sada šansu dobivao na poziciji za njega jako neprirodnoj: igrao je krilo a 'po defaultu' je bek, te također je igrao na lijevoj strani a 'po defaultu' igra na desnoj. Promjena strane ga dosta limitira, jer nakon što iskoristi svoju brzinu i probije po lijevoj strani uglavnom se mora okretati na desnu nogu da centrira, pri čemu gubi značajno na vremenu. Protiv Radnika je centrirao i lijevom nogom i to je dosta dobro izgledalo.

Što se tiče igre u odbrani, ja sam za sada stekao utisak da se ne može reći da 'neće da igra odbranu' (kao što se donekle moglo reći za OK-ja :D ), već da se 'ne zna postavljati' u odbrani. Možda tome doprinosi i činjenica da igra na krilu pa nije siguran kako da odradi defanzivne zadatke na toj poziciji (mnogo je različito kad imaš beka iza sebe i kada nemaš). Da želi dati doprinos u odbrani jasno se vidi kad treba 'zaganjati' igrača sa loptom, u tim situacijama ga niko nije prošao. Samo što ga pasovima izbace i ostane na centru potpuno zbunjen. :D

Neko je spomenuo da je u subotu djelovao zbunjeno jer je ostajao na centru kada treba protrčati, a nije se vraćao kad su njihovi napadi.. Ne mogu garantovati, ali u jednoj ili dvije situacije kada se jasno učinilo da možemo pokušati istrčati kontru ili polukontru po toj strani, od Slavke je došla instrukcija da se u tom momentu ne ispada prema gore - jer su u jednom napadu i Zeba i Musa bukvalno došli do linije centra i 'stali na loptu' iako se mogla istrčati potencijalno dobra kontra.

Sve u svemu, više puta se pokazalo da je tip igrača zbog kojeg se protivnicima 'oduzimaju noge' i kojem značajno moraju prilagoditi koncept igre - a to je i Vlado priznao na press-u.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava