Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

SanMan
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 03, 2017 1:11 pm

Karate koji im dajemo (broj mi određujemo - min 5% a više ako hoćemo) dati direktno klubu i nek ih oni prodaju svojima kako hoće ali za sva sranja da potpuno odgovaraju
Mislim da je već bilo slučajeva kad klub nije pristajao da odgovara za svoj navijače i nije bilo gostovanja.

MATORI
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:13 pm

Okolele je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:00 pm
Pa nakon onog proslog derbija na Grbavici kad su divljali sve je moguce..Prvo sto nasi trebaju da urade jeste da ih ogranice na zdenku i da poskidaju stolice..Ako opet budu ostavili stolice kao i prosli put e onda su stvarno budale..
To da su pokazali da su najbolji palioci Doline poslije onih '92, vala jesu,
te zbog toga:
Dati broj karata strogo po pravilima 5%.
Stolice ne skidati.
Kao i prošli put prije utakmice komisijski sa anomo njihovim pregledati i potpisati zapisnik o stanju tribine na koju će oni.
Sve što unište fakturisati i naplatiti i to je to.
Eh, što se tiče sigurnosti ostalih gledalaca - tu rigorozno !
Prvu baklju kad bace medju naše navijače - treba biti ujedno i komanda policiji da ih sve istjera napolje.
Policija treba prije utakmice i da izda tavo saopštenje.
To jesu li oni (ne)zadovoljni sa svojima neka iskazuju u Titovoj, na lavoru itd, a ne u Dolini.

storm_raider
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:18 pm

Model1964 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:07 pm
storm_raider je napisao/la:
pon apr 03, 2017 12:55 pm
Model1964 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 12:43 pm

Nikakva pretjerivanja ovo nisu!
To što imaju previše briga i jeste, uz zavist, motiv da zagovnaju.
Ispitati koliko ima istine svakako, provesti preventivne mjere i zastititi svoje. Oni su svakako prosli put morali opet sve platiti, a znalo se da ce paliti. I prosli put je bila prica da ce presretati djecu i slicno i otimati karte, pa se to nije desilo. Palili jesu, to su i najavljivali. Ovaj put treba policija uci na tribine ranije i sprijeciti to, ali tesko da ce navijaci ista moci uraditi. Prvo sto je Sjever tu, a niko iz Uprave, niti ispred Zeljeznicara nece da salje losu sliku nekih tuca, a i momci sa Sjevera znaju reagovati dosta trezvenije od omladine. Takodjer, dosta ce biti ljudi sa djecom. A to je slika koju trebamo poslati.

Opet, prevencijom djelovati svakako, ali prvo ispitati te tvoje navode. Za pocetak ti predlazem da se obratis MUP-u, sa imenom tog covjeka i time si uradio 50% posla. Preko foruma ostaje anonimno, a forumska anonimnost ne snosi odgovornost. Ili moze neko odavde prijaviti ovo, pa da se ispita.
Mail je vec u inboxu MUPa. Naravno bez imena tog covjeka, nisam dalabu da spominjem njegovo ime. Koliko nam je murija dobra :D mogu i Društvu za zaštitu životinja pisati. Male brenere koji u ruku stanu možeš kupiti u malo boljoj trgovini sa alatom.
Nisam ni rekao da ce navijaci nešto uraditi, napisao sam da znaju šta gamad sprema. Klub mora uraditi sve za sigurnost gledalaca.
Ta prica da kao odrasli znaju reagovati trezvenije stoji sve do momenta kada neko krene na tebe. Ako se to desi onda niko više nije trezven.
Onda dozvoli da ti cestitam sto si odradio duznost. :) Zasto ne spominjati i njegovo ime? Policija i nije losa, tuzilastvo je lose. Kazem ti, i prosli put je bila prica o presretanju djece. Srecom, samo prica.

Mozemo ocekivati paljenje, i ovaj put treba skloniti stolice, ali praviti rat i beogradski derbi ne treba. Nikome to ne treba. Naravno, ja zamjeram policiji sto nije usla u zdenku nakon 3-4 upozrenja prosli put. Ovaj put bi morali, bez upozorenja. E sada, bice video nadzor u buducnosti odradjen, pa ce idiotima koji budu divljali na stadionu, sljedeci put dozivotno biti zabranjen ulaz. I to je pravi nacin.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

gost_manje
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:20 pm

Koliko god nerealno, nadrealno, apokaliptično zvučalo - sve to treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Ne treba nikakva najava, nikakva 'insajderska' informacija, da se njihovom dolasku na utakmicu pristupi više nego ozbiljno.

Za mene je osoba koja je sposobna zapaljenu baklju baciti u grupu navijača starosne dobi od 7 do 77 godina, koji ti ništa loše nisu učinili, koje nikad prije vjerovatno nisi ni vidio - ništa drugo nego umni bolesnik. A znamo da se od umnih bolesnika može 'očekivati neočekivano'. I tu se sva priča na tu temu treba završiti. Nek svoje frustracije liječe na svom stadionu, nek tamo pokazuju jesu li za ili protiv nekoga, nek tamo tjeraju utrpane, ćelave, obrijane, kosate, čupave, koga hoće.

Nulti korak, i ono o čemu klub može direktno odlučiti, jeste da im se ne da ni stolice više od propisanih 5%. Bilo koja druga odluka neće naići na moje odobravanje, a vjerujem ni mnogih drugih navijača Želje, pa čak i u slučaju da sve prođe u savršenom redu. To uraditi po cijenu reciprociteta - pa makar i mi dobili 5% lavora u revanšu.

Po mom mišljenju osnovni problem nam zadaje izgovor policije tipa 'šta ćemo sa njima ako ispraznimo tribinu prije kraja utakmice, pravit će nered po gradu, ko će to kontrolisati'. Apsolutno me ne zanima, to nije Željin problem kako će policija izaći na kraj sa umnim bolesnicima koji su se direktno i žestoko ogriješili o zakon. Ispravite me ako griješim, ali na prošlom derbiju je 20ak stolica bilo zakačeno na ogradu i zapaljeno dosta prije samog početka utakmice?! Pa i budali je jasno šta dalje slijedi, zar je za očekivati da će se bolje ponašati kad počnu gubiti i slično? Brate dragi, prolongiraj početak utakmice 15 minuta, isprazni komplet gostujući dio tribine, i apsolutno me nije briga šta će policija s njima dalje. Zar nije bolje to nego na pola utakmice imati prekid od 15 minuta?

Dalje.. možda nije sada vrijeme za tu diskusiju, ali može se razmisliti i o sljedećem: koliko je teško i skupo video-nadzorom pokriti svaku stolicu od tih famoznih 5%? Mislim da bi se višestruko isplatilo. Ne treba se zavaravati 'dogovorom' da će njihov klub platiti svu štetu koja se napravi na tribini. Hoće li platiti štetu u vidu nemalog broja ljudi 'otjeranih' sa stadiona zbog takvih stvari? Sve to puta x narednih utakmica ili x narednih godina? Mislite da će djevojka/žena, dedo, tata sa djetetom mlađim od 12 godina, itd. koji su se nalazili u krugu od 5m od mjesta gdje je pala zapaljena baklja bačena od strane umnih bolesnika ponovo doći na narednu utakmicu? Možda čak nikad više! A sve su to naši navijači, koji 'žive Željezničar' na svoj način, i niko na svijetu nije kompetentan da sudi o tome ko 'živi Željezničar' a ko ne.

Charlie Sheen
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:27 pm

ma dajte ljudi kakve su to teorije zavjere,njima je vrhunac bilo paljenje onih par stolica i to je njihov maximum oni nemaju niti kapacitet niti mozga za ovakvu napisanu akciju,spijunaza,otimanje...a i da fakat planiraju to,kakav je to plan ako 15 dana prije zna neki momak koji nije u toj prici a da za to ne sazna murija.
Dati im zdenku skinuti stolice i to ti je.Ako se budu igrali huligana dobice po labrnji i zdravo.

Elegant
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:32 pm

slika

:zeljeznicar1:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

1921.ba
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:33 pm

nema nista od toga
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

dell21
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:34 pm

1921.ba je napisao/la:
nema nista od toga
Zasto ?? :D

storm_raider
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:35 pm

gost_manje je napisao/la:
Koliko god nerealno, nadrealno, apokaliptično zvučalo - sve to treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Ne treba nikakva najava, nikakva 'insajderska' informacija, da se njihovom dolasku na utakmicu pristupi više nego ozbiljno.

Za mene je osoba koja je sposobna zapaljenu baklju baciti u grupu navijača starosne dobi od 7 do 77 godina, koji ti ništa loše nisu učinili, koje nikad prije vjerovatno nisi ni vidio - ništa drugo nego umni bolesnik. A znamo da se od umnih bolesnika može 'očekivati neočekivano'. I tu se sva priča na tu temu treba završiti. Nek svoje frustracije liječe na svom stadionu, nek tamo pokazuju jesu li za ili protiv nekoga, nek tamo tjeraju utrpane, ćelave, obrijane, kosate, čupave, koga hoće.

Nulti korak, i ono o čemu klub može direktno odlučiti, jeste da im se ne da ni stolice više od propisanih 5%. Bilo koja druga odluka neće naići na moje odobravanje, a vjerujem ni mnogih drugih navijača Želje, pa čak i u slučaju da sve prođe u savršenom redu. To uraditi po cijenu reciprociteta - pa makar i mi dobili 5% lavora u revanšu.

Po mom mišljenju osnovni problem nam zadaje izgovor policije tipa 'šta ćemo sa njima ako ispraznimo tribinu prije kraja utakmice, pravit će nered po gradu, ko će to kontrolisati'. Apsolutno me ne zanima, to nije Željin problem kako će policija izaći na kraj sa umnim bolesnicima koji su se direktno i žestoko ogriješili o zakon. Ispravite me ako griješim, ali na prošlom derbiju je 20ak stolica bilo zakačeno na ogradu i zapaljeno dosta prije samog početka utakmice?! Pa i budali je jasno šta dalje slijedi, zar je za očekivati da će se bolje ponašati kad počnu gubiti i slično? Brate dragi, prolongiraj početak utakmice 15 minuta, isprazni komplet gostujući dio tribine, i apsolutno me nije briga šta će policija s njima dalje. Zar nije bolje to nego na pola utakmice imati prekid od 15 minuta?

Dalje.. možda nije sada vrijeme za tu diskusiju, ali može se razmisliti i o sljedećem: koliko je teško i skupo video-nadzorom pokriti svaku stolicu od tih famoznih 5%? Mislim da bi se višestruko isplatilo. Ne treba se zavaravati 'dogovorom' da će njihov klub platiti svu štetu koja se napravi na tribini. Hoće li platiti štetu u vidu nemalog broja ljudi 'otjeranih' sa stadiona zbog takvih stvari? Sve to puta x narednih utakmica ili x narednih godina? Mislite da će djevojka/žena, dedo, tata sa djetetom mlađim od 12 godina, itd. koji su se nalazili u krugu od 5m od mjesta gdje je pala zapaljena baklja bačena od strane umnih bolesnika ponovo doći na narednu utakmicu? Možda čak nikad više! A sve su to naši navijači, koji 'žive Željezničar' na svoj način, i niko na svijetu nije kompetentan da sudi o tome ko 'živi Željezničar' a ko ne.
:palacgore: :palacgore

Kao sto napisah na tvom uvodnom postu, veliko si pojacanje za ovaj forum. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

1921.ba
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:37 pm

dell21 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
nema nista od toga
7-8 metara od gola ce biti udaljena tribina, tako je miske rekao, a i koliko sam vidio na onoj slici koju su oni prezentovali, nema coskova
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

sajo10
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:42 pm

1921.ba je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:37 pm
dell21 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
nema nista od toga
7-8 metara od gola ce biti udaljena tribina, tako je miske rekao, a i koliko sam vidio na onoj slici koju su oni prezentovali, nema coskova
Ako smo se ista naucili od sika prezentacije plana il sta vec, to je da tribina nece izgledati kao na prvoj prezentaciji :D

Model1964

pon apr 03, 2017 1:43 pm

gost_manje je napisao/la:

:palacgore: Jedino ispravno!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

delinjo
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:45 pm

Iako sam pred prosli derbi na Grbavici bio u grupi ljudi koja se zalagala da se njima daje vise mjesta,eto zbog ljepote i cari derbija sada sam vec protiv toga ali okrenuo se 100 % ....kada se ne znaju ponasati ....volio bi da uprava napravi kavez ali bukvalno kapaciteta 5 % kakvi su i propisi zapravo...i gurnuti ih u kavez koji je ogradjen da se ne mogu pomjeriti i to je to....ko tebe kamenom i ti njega kamenom ....goni ih u pm ....nije nasa stvar sto im je klub pred gasenjem svoje nezadovoljstvo nek pokazu na Kosevu ....bolje sprijeciti nego lijeciti !!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

sajo10
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:47 pm

delinjo je napisao/la:
Iako sam pred prosli derbi na Grbavici bio u grupi ljudi koja se zalagala da se njima daje vise mjesta,eto zbog ljepote i cari derbija sada sam vec protiv toga ali okrenuo se 100 % ....kada se ne znaju ponasati ....volio bi da uprava napravi kavez ali bukvalno kapaciteta 5 % kakvi su i propisi zapravo...i gurnuti ih u kavez koji je ogradjen da se ne mogu pomjeriti i to je to....ko tebe kamenom i ti njega kamenom ....goni ih u pm ....nije nasa stvar sto im je klub pred gasenjem svoje nezadovoljstvo nek pokazu na Kosevu ....bolje sprijeciti nego lijeciti !!
Ma stipu to. Kakav car derbija i slicni bakraci. Oni nama daju jug zbog para sto ce dobiti,i sto imaju stadion koji inace nikad u zivotu nebi ni trecinu ispunili na derbiju da nema manijaka. Pa sto ne da Barca ili Real jedno drugom cijelu tribinu, ili u engelskoj... Bas steta sto Liverpool neda Evertonu cijelu tribinu itd, itd. Imas procenat koji moras dati gostujucim navijacima i tacka. A poslije zadnjeg derbija definitivno otpadaju sve one price za prosirenje. Nista drugo nisu ni zasluzili.

Jaozinho22

pon apr 03, 2017 1:48 pm

E čuj ti fanova kosooke prćije :lol:Treba ugasit i jedne i druge što prije,da se očisti zrak u ovom gradu ! Mamicu im došljansku i poganu. Naviklo sve probleme rješavat preko tarabe i ubit sikirom Hamida Đulinog jer je zagazio u njegovu među. Fujj. Kakav kafes, u tor ih treba potrpat !
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

chile
Kontakt:

Zar je moguce da palamudite o pitarima i to bez ikakvog povoda. Mali je ovo grad i ako pite to planiraju sat nakon njihove price o tome ce se znati a jos nigdje ne cuh slicno osim od modela. Svaka cast ali on u sloveniji da zna prije nas koji smo svaki dan s tim pitarima.
I opet na sve to za dva dana imamo tako vaznu utakmicu.
Ovako sa strane uleti ziska a mi se upalimo vise od doline u subotu vece.
Toliko ljepote u i oko kluba a opet se neke teorije i crnjaci citaju.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Okolele
Kontakt:

Da ”plavo proljeće” nije samo floskula najbolje pokazuju rezultati FK Željezničar poslije zimske pauze. Pet odigranih utakmica i isto toliko pobjeda.
Izabranici Slavke Petrovića su trenutno ekipa sa najboljom formom u Evropi, zajedno sa Dinamom.
Ukoliko uzmemo u obzir prve lige šampionata Starog kontinenta samo sarajevski Plavi i zagrebački Modri imaju po osam uzastopnih pobjeda.
Međutim, već u narednom kolu oba tima očekuje veliko iskušenje, Željezničar će na noge Zrinjskom, a Dinamo Rijeki.
Serija Željezničara traje od sredine novembra, redom su padali Vitez, Zrinjski, Čelik, Krupa, Mladost DK, Metalleghe BSI, Radnik i Sloboda uz gol razliku 16:2.
Iz Liga petice Bayern se nalazi u nizu od pet uzastopnih trijumfa, dok su na brojci četiri trenutno Monaco, PSG, Crystal Palace, Tottenham, Real Madrid i Atletico Madrid.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Grbavica
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:49 pm

trebali bi se malo smiriti drugari. prekosutra igramo sa zrinjskim a vi šupljirate o derbiju.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Model1964

pon apr 03, 2017 1:49 pm

@storm
Zašto nisam napisao ime ?
Tip je devedeseti i malo poslije dvijehiljadite bio jedan od viđeniji hordaša i danas i je u kontaktu sa njima. Gamad bi sigurno saznala njegovo ime od murije. Zašto da mu stvaram probleme?
Njemu hvala jer je istinski bio šokiran i zabrinut . A muriju niko više ne uzima ozbiljno.
Uzdaj se use i u svoje kljuse ;)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

delinjo
Kontakt:

pon apr 03, 2017 1:53 pm

sajo10 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:47 pm
delinjo je napisao/la:
Ma stipu to. Kakav car derbija i slicni bakraci. Oni nama daju jug zbog para sto ce dobiti,i sto imaju stadion koji inace nikad u zivotu nebi ni trecinu ispunili na derbiju da nema manijaka. Pa sto ne da Barca ili Real jedno drugom cijelu tribinu, ili u engelskoj... Bas steta sto Liverpool neda Evertonu cijelu tribinu itd, itd. Imas procenat koji moras dati gostujucim navijacima i tacka. A poslije zadnjeg derbija definitivno otpadaju sve one price za prosirenje. Nista drugo nisu ni zasluzili.
ma upravo tako.....kavez ogradi sve ko u zatvoru ...i strpaj ih tu i kraj price....na kraju krajeva i ja sam po gostovanjima hodao i pratio utakmice sa raznih skela montaznih tribina i slicnih sranja.....to sto su oni nezadovoljni je njihova stvar.....i ako traze pravdu i pitanja zasto su pred gasenjem to trebaju raditi na Kosevu ....ne dozvoliti im bilo sta na Grbavici ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava