Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto sep 16, 2025 9:29 am

Fanzi je napisao/la:
uto sep 16, 2025 8:51 am
Adžem je lud. Nije dobar u glavi frajer. Treba mu pomoć.
Jel fakat mora ovakav balinluk poslije onakve večeri
Mislim da nema potrebe
Da se svako od nas ima prostora korigovati, IMA !
Što prije tim bolje...što se pokazalo
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Fanzi
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:36 am

salle86 je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:
Mislim da nema potrebe
Imaš obraza meni napisati balinluk? Korigovo si se... Vidim.

salle86
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:38 am

Sjeb.
Obaveze i onda kreneš zbog yebenog posla iz Zenice u 8, a usput imaš još nešto brzinski završiti. Ali na Grbavicu moraš, iako već na početku viroze, slomljen od posla itd itd
Na Grbavici gužva, auta ostaviti gdje nemaš za lijeka, 20 minuta se vrtiš ko mahnit, milion puta kroz glavu prolazi ma nema šta, idi kući vidiš da je to neki znak...ali vazda onda ima i nešto što kaže MA NEŠ'
Izlazim iz auta, javlja na rezultatima 0:1 ...e ybg
Nada da se poništi gol zbog VAR-a 🤣 iako znam da od toga nema ništa. Pravac stadion, haman trčeći.
Ulazim vidim raja bijesna, pogled na semafor 0:2 ...a u PM
Ali u grudima onaj osjećaj kao protiv Radnika na zaleđenoj Grbavici kad smo ih okrenuli isto ko sinoć što bi.
Samo srce govori jedno a mozak drugo, ipak ovo je Borac. Kvalitetniji tim ali i pojačan sa ćelavim Halkićem ne terenu i još gorom postavim mimo.
I onda patnja do 70 i neke. Ali nada, vjera ne jenjava.
I onda Vini, tap za Madžida
Cveta tap
I za kraj Hamza, Hamza, Hamzaaaaaaaaaa
Yebo me svak ako ima veće radosti
Oženio se, dvije djece dobio, posao, djeca škola, mali hoće trenirati fudba...sve ima svoju draž
ALI ŽELJO, ŽELJOOOO !
Zadnja izmjena: salle86, dana/u uto sep 16, 2025 9:41 am, ukupno mijenjano 2 puta.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:40 am

Fanzi je napisao/la:
uto sep 16, 2025 9:36 am
salle86 je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:
Mislim da nema potrebe
Imaš obraza meni napisati balinluk? Korigovo si se... Vidim.
Ma imam buraz
Zaista nema potrebe za ovakve postove naslađivanja.
Kad je svako bio svjestan pa i Ado da je bio na krivoj nozi.
Nema bolan objektivnije publike nego na Grbavici...kad se gleda šira slika. Ako te ta publika kritikuje, znači i da jesi za toga.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

plavi kanarinac
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:43 am

Sto je danas lijep i suncan dan.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Fanzi
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:45 am

Ado se ništa nije promijenio. Samo su došli rezultati, a sa rezultatima i sve veća podrška nevjernih toma. Oni najvjerniji, nikada podršku nisu dvojili.
Kakva crna objektivnost Grbavice? Sahranila je svoje djece i djece, kamaru nakon rata... Samo da je svaka kao sinoć, da tribine ginu i podržavaju svako Željino dijete, pola muke bi nas zaobišlo.

Na kraju, s kojim pravom ste čovjeku napisali dijagnozu? Ko to ne bi bio lud kao on šta je sve prošao? S kojim ste pravom ga nagazili? Čime vođeni?
Da upravo je to problem našeg društva da imamo 10 hiljada ljudi na tribinama, po kriterijima objektivnog posmatrača, stručnih da precizno diseciraju vrlo složen sport koji se zove fudbal. Da to je odlika našeg društva, nacije stručnjaka u svemu generalno i rijetko čemu posebno.

Doći će i porazi, ali tada će izroniti iz mulja svi oni što NAŠEG čovjeka etiketiraju raznim bolesnim epitetima. Šute sedmicama, jer nemaju materijala da progovore.
Samo se pitam odakle dolazi to jed i zlo, čemu i zašto? A kao navijač si Želje.

Salle86, nije ovo direktno upućeno tebi. Znaju dobro oni kojima je upućeno. Sve što se radilo nekim bivšim garniturama, radi se u još gorem obliku pojedinim našim igračima, trenerima.

Ja sam presretan kakav je Ado postao trener, cijeneći činjenicu da je čovjek sam, danju-noću stajući u redu kao prodavač polica auto osiguranja, sam isfinansirao sebi licencu i uložio u sebe da postane trener. Ponosan sam da jedan naš čovjek kojem se pakostilo direktno, i zakucavalo ga sa tribina i društvenih mreža, pronađe mentalnu snagu da se fajta.
Davno bih odustao.

svabo
Kontakt:

uto sep 16, 2025 9:52 am

exbabilon je napisao/la:
uto sep 16, 2025 9:23 am
Vrhunski je ispalo ovo sinoc, ali treba i prvo poluvrijeme analizirati i izvuci zakljucke.

Opet smo gore imali mekan presing jer nam je cetvorka gore bila prilicno teska. To se probijalo lako, na sredini onda Borac svaki put viska igraca, daleko stojimo, ne stizemo, pa su nam bekovi bili na udaru protiv bas zeznutih krila Borca.

Hvala Boljevicu za uradjeno, ali od kako su povrede krenule ovo na terenu izgleda kao patnja. Sinoc je bila kulminacija, bas teske noge, nit koga proci naprijed, nit stici nazad, samo izgubit loptu gdje se ne gubi i primit go.

Pejic isto jedva da se vidio.

Erik i Lagumdzija ne mogu sami drzati sredinu. Nema dovoljno motorike u njima za to. Juce Lagumdzija naivno pokusava izvuci faul umjesto da je izbije, primamo go i eto nas u zaostatku. Zna se majku mu da nece svirnuti nista sto bas ne mora.

Mozda su fakat Vini i Cveta najbolji kad udju s klupe, ali ni ovih prvih 11 nisu sreca. Neces svaki put uspjeti za 15 minuta iz 3 suta dati 3 gola i okrenuti utakmicu.

Drugo poluvrijeme dosta bolje, dosta.. laganiji, brzi, konkretniji, ma sve. Bravo i za Sosica, vrhunski doprinos, bravo za Hamzu, samo da nastave. Vini ko pero lagan, Cveta ko metak, vec vidjeno, vec se zna. Brzina i svjezina dobile utakmicu.
Nije ni bio faul, ne bi ti ga svirao ni protiv Rudara, kamoli protiv Borca, tim prije što je identičan duel bio dvije sekunde ranije na drugoj strani i nije svirao faul. To je dobro što se ne svira kad bi standard uvijek bio takav i prema svima. Mi se oslonimo u našoj ligi da se to svira i onda kad izađeš u Evropu niko ti to neće svirati, primaš golove i ispadaš zbog sopstvene gluposti.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:15 am

Fanzi je napisao/la:
Ado se ništa nije promijenio. Samo su došli rezultati, a sa rezultatima i sve veća podrška nevjernih toma. Oni najvjerniji, nikada podršku nisu dvojili.
Kakva crna objektivnost Grbavice? Sahranila je svoje djece i djece, kamaru nakon rata... Samo da je svaka kao sinoć, da tribine ginu i podržavaju svako Željino dijete, pola muke bi nas zaobišlo.

Na kraju, s kojim pravom ste čovjeku napisali dijagnozu? Ko to ne bi bio lud kao on šta je sve prošao? S kojim ste pravom ga nagazili? Čime vođeni?
Da upravo je to problem našeg društva da imamo 10 hiljada ljudi na tribinama, po kriterijima objektivnog posmatrača, stručnih da precizno diseciraju vrlo složen sport koji se zove fudbal. Da to je odlika našeg društva, nacije stručnjaka u svemu generalno i rijetko čemu posebno.

Doći će i porazi, ali tada će izroniti iz mulja svi oni što NAŠEG čovjeka etiketiraju raznim bolesnim epitetima. Šute sedmicama, jer nemaju materijala da progovore.

Salle86, nije ovo direktno upućeno tebi. Znaju dobro oni kojima je upućeno. Sve što se radilo nekim bivšim garniturama, radi se u još gorem obliku pojedinim našim igračima, trenerima.

Ja sam presretan kakav je Ado postao trener, cijeneći činjenicu da je čovjek sam, danju-noću stajući u redu kao prodavač polica auto osiguranja, sam isfinansirao sebi licencu i uložio u sebe da postane trener. Ponosan sam da jedan naš čovjek kojem se pakostilo direktno, i zakucavalo ga sa tribina i društvenih mreža, pronađe mentalnu snagu da se fajta.
Davno bih odustao.
Jasta Aduka nas Heroj. Druze pobjedili smo ne znamo ni sami kako, svaku utakmicu od pocetka sezone smo inferiorniji i ne stvaramo prilike, nije nas nikad ovako sreca gledala kao ove sezone.

Neka on osvoji, ali mi igru nikakvu nemamo. Sinoc je moglo do 60te biti 5-0 za Borac. Muftic je izvadio tri sanse koje realno malo ko bi. A ti i dalje vjeruj da je on trenercina.

salle86
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:27 am

Fanzi, ja mislim da se jeste promjenio.
Onaj intervju kod Mime pogledati opet, pa vidjeti.
Došao je da se nekome sveti za prošli put, da se svađa. Ne kažem da nije imao razloga, ali ne možeš ti u masi od 10 hiljada ljudi ako ima 300 "tih" ići u rat sa svima.
Spustio je gard, vidio da nisu svi dušmani. Masu ponese, ok. Ali da bi ti istima začepio usta zna se šta treba. Ili budi uvlakač ili daj rezultate. Ne voli niko bahate, pogotovo bez pokrića.
Nejse
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:31 am

Da postoje dva Željezničara i dvije Grbavice Borac ne bi bio prvak !
Utakmica je bila takva ds su se oni prepali atmosfere prvih 20 minuta i zadnjih 20 minuta i to je prevaga bila. Borac iskreno dobra ekipa pa mogu reci i najbolja od svih dosadasnjih protivnika ( juce malo losije vodjena od strane njihovog trenera).
Konkretniji od nas puno i imaju igru , mi nemamo igru na postavljenu odbranu vec samo tranziciju. I kao takvi sa Pejicem i Boljevicem na krilima teski mozemo probiti jace ekipe , sve sto je Adzem fulio u prvom poluvremenu sa postavkom u drugom je popravio(Madzid, Cvetanoski , Vini). Sinoc po meni najbolja atmosfera unazad godinama i to je bila prevaga.

black64
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:31 am

mislim da je taktika bila da se čuva nula u prvom poluvremenu, Bolja i Pejić izmore bekova pa da se ubaci trio Šošić, Vini, Cveta u drugom poluvremenu.

Ali ljudi nam dva uvališe, a mogli su i više

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:32 am

plavi kanarinac je napisao/la:
Selam mumine. Ide Hamza u prvih 11 protiv Sirokog.

exbabilon
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:35 am

svabo je napisao/la:
uto sep 16, 2025 9:52 am
exbabilon je napisao/la:
uto sep 16, 2025 9:23 am
Vrhunski je ispalo ovo sinoc, ali treba i prvo poluvrijeme analizirati i izvuci zakljucke.

Opet smo gore imali mekan presing jer nam je cetvorka gore bila prilicno teska. To se probijalo lako, na sredini onda Borac svaki put viska igraca, daleko stojimo, ne stizemo, pa su nam bekovi bili na udaru protiv bas zeznutih krila Borca.

Hvala Boljevicu za uradjeno, ali od kako su povrede krenule ovo na terenu izgleda kao patnja. Sinoc je bila kulminacija, bas teske noge, nit koga proci naprijed, nit stici nazad, samo izgubit loptu gdje se ne gubi i primit go.

Pejic isto jedva da se vidio.

Erik i Lagumdzija ne mogu sami drzati sredinu. Nema dovoljno motorike u njima za to. Juce Lagumdzija naivno pokusava izvuci faul umjesto da je izbije, primamo go i eto nas u zaostatku. Zna se majku mu da nece svirnuti nista sto bas ne mora.

Mozda su fakat Vini i Cveta najbolji kad udju s klupe, ali ni ovih prvih 11 nisu sreca. Neces svaki put uspjeti za 15 minuta iz 3 suta dati 3 gola i okrenuti utakmicu.

Drugo poluvrijeme dosta bolje, dosta.. laganiji, brzi, konkretniji, ma sve. Bravo i za Sosica, vrhunski doprinos, bravo za Hamzu, samo da nastave. Vini ko pero lagan, Cveta ko metak, vec vidjeno, vec se zna. Brzina i svjezina dobile utakmicu.
Nije ni bio faul, ne bi ti ga svirao ni protiv Rudara, kamoli protiv Borca, tim prije što je identičan duel bio dvije sekunde ranije na drugoj strani i nije svirao faul. To je dobro što se ne svira kad bi standard uvijek bio takav i prema svima. Mi se oslonimo u našoj ligi da se to svira i onda kad izađeš u Evropu niko ti to neće svirati, primaš golove i ispadaš zbog sopstvene gluposti.
Naravno da nije, nisam ni rekao da jeste. Kritikujem razmisljanje i pripremu u glavi da ce se svirati faul samo jer si pao, sinoc pogotovo.

Fanzi
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:37 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto sep 16, 2025 10:15 am
Fanzi je napisao/la:

Davno bih odustao.
Jasta Aduka nas Heroj. Druze pobjedili smo ne znamo ni sami kako, svaku utakmicu od pocetka sezone smo inferiorniji i ne stvaramo prilike, nije nas nikad ovako sreca gledala kao ove sezone.

Neka on osvoji, ali mi igru nikakvu nemamo. Sinoc je moglo do 60te biti 5-0 za Borac. Muftic je izvadio tri sanse koje realno malo ko bi. A ti i dalje vjeruj da je on trenercina.
Potpuno si fulio rezon.
Ja sam samo za atmosferu zajednistva, ljubavi i medjusobne podrske... I nista vise. Rezultat ce sam od sebe doci. Doci ce porazi neminovno, ali trebamo se saziviti s momcima i pomoci im.

Svi drugi imaju novac, uticaj u Savezu, politicku naklonost. Ali niko, niko nema:
slika

Ne dajmo im to!

kb80
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:40 am

Naš veliki Ivica je davno rekao i čovjek bio u pravu
"Kada pobjeđujemo najveći i najbolji smo na svijetu, a kada gubimo nema gorih, nema sredine, realnosti"
Ova pobjeda je sjajna i fantastična, nema govora i šlažem se sa Adom da ovako ekipa raste, ali isto tako trebamo da idemo od tekme do tekme. Gledam izjavu Modrića (nije on kao on bitan, ali čovjek ima toliko iskustvo i osvojenih titula i to kakvih) koji kaže poslije pobjede nad Bolonjom "Previše je ovo slavlja, moramo se fokusirati na naredne utakmice" i to je mentalitet pobjednika. Glava je čudo
Nadam se da ćemo se i mi tako namjestiti i fokusirati
NAPRIJED ŽELJOOOOOOOOO :pljesak: :pljesak: :pljesak: :zeljeznicar1:

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:41 am

SkenderijaTM87 je napisao/la:
Vala je i zasluzio sinocnjom partijom.Na stranu zaje.bancija.
Ovako je isto Rakic bacen ni iz cega u vatru, pa odigra super protiv Zrinjskog.Zadnje 2 tekme je los, da se ne lazemo.Vrijeme je sad da se gurne ovaj, kojeg je "poslo".Ionako su svi u 5 deka.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

plavi kanarinac
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:46 am

Ma mutna ti nešto profilna ne vidim jel 9 ili 99 hahaha 🤣

Alejkumuselam.

svabo
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:49 am

Hahaha 😂😂😂. Lagan k'o balerina
slika
Zadnja izmjena: svabo, dana/u uto sep 16, 2025 11:00 am, ukupno mijenjano 1 put.

plavi kanarinac
Kontakt:

uto sep 16, 2025 10:50 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
uto sep 16, 2025 10:41 am
Vala je i zasluzio sinocnjom partijom.Na stranu zaje.bancija.
Ovako je isto Rakic bacen ni iz cega u vatru, pa odigra super protiv Zrinjskog.Zadnje 2 tekme je los, da se ne lazemo.Vrijeme je sad da se gurne ovaj, kojeg je "poslo".Ionako su svi u 5 deka.
Nije mi isto na 0:2 kuci protiv Borca ali oke, tvoje viđenje.

ISB87
Kontakt:

uto sep 16, 2025 11:02 am

Sto @fanzi postavi. Nama fali taj kec, Vedo jest nas i solidan je, ali nama treba neko ko ce komandovat odbranom.
Vedo brani zicere, 1 na 1, ali je nesiguran prilikom kornera, suteva van 16..

Nadam se da ce se prodati i da cemo dovesti boljeg. Jer odbrana je kljucna.

Rakic je bio dobar, spreman za svih 90'. Trcao je, skakao. Jednostavno mi nismo imali sredine, igrali smo izbij-nabij od prve minute. Nije mu imao ko dati loptu.
Nadam se da ce i Dan malo nadoci, treba ga ohladiti. Samo mase rukama, onaj "prekrsaj" na njemu nas je kostao gola.
MIRZA RASCIC

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Haklapuc, Miso Ensar, Zaki87 i 40 gostiju.

Prijava