ned avg 14, 2022 10:56 am
Čestitke ekipi i treneru na zalaganju i igri sinoć, i na pobjedi naravno. Utakmica je prvenstveno dobijena taktički, što se vidjelo od prve minute, i što je i Jović odmah nakon utakmice rekao. Isto kao što se od prve minute vidjelo da će Tuzla dobiti torpedo, tako se i sinoć vidjelo da ćemo mi uzeti.
Bender je na golu vratio potrebnu stabilnost i samopouzdanje cijele odbrane, i to je bilo tako očito. Drina odličan, miran, fokusiran, i napokon dokaz da smo svi u pravu, jer smo i prije vidjeli da kapiten fakat ne može više. Kada je golman siguran, stoperi jaki, onda ni bočni igrači ne mogu biti na nižem nivou, pa su i Gala i Vego odigrali odlično, posebno Vego, s par sjajnih ubačaja od kojih ih je panika fatala. O Hodži je sve rečeno, i jop jednom hvala Tuce za ovog momka, i produženje ugovora, bez obzira na status i ponude koje je imao. Hajdar standardno, puno trke, požrtvovanosti, i to je to. Ko ga prihvati kao takvog neće se nervirati. Hamza preporođen, mnogo samopouzdanja, spreman, u top formi, i što je najbitnije širi nam igru u napadi, nije jedina opcija "nabijaj na Santosa" Haračić jeste fulio kolosalnu šansu, ali ni prvu ni poslednju. Momku je ovo prvi start u PL, na Grbavici, u ovakvoj tekmi...i po meni odigro je odlično. Fali samopouzdanja, fali da zabije i da ga krene, i biće on u ovoj fazi odličan špic. Može se dodatno unapređivati, a evo biće i drugih opcija, samo ne Dženis.
Namjerno sam za kraj ostavio Štilu. I više je nego potreban ovovj ekipi. Ja ga pratim cijelu karijeru, i ne znam da je ikada ovoliko trčao, borio se, uklizavao i davao puni doprinos ekipi, pa i prema nazad. Jedino mi nije jasno da sa šutom ima problema, a svi znamo koliko je paučina skinuo svojim maestralnim šutevima. Vidi se da nema snage za 90 minuta, ali i tu je vidljiv napredak, nedavno nije imao snage ni za poluvrijeme.
Edis...uz sve predhodne fule, greške, promašaje, sinoć moram to reći odlično postavio igru. Ne bih ulazio u komentare tipa" mi govorimo odavno" poštujem da svako trener ima svoj stil, ali i odgovornost. I kko ga prvi napadam, pa nekada i vrijeđam, nakon prikazane igre i rezultata, sinoć je sve bilo za 10. Jeste bio pad zadnjih 20 minuta, ali to je ono što nama i fali uopšte, čuvanje rezultata, a tanki smo jer smo sa Edisom veoma rijetko u situaciji da čuvamo rezultat. Još samo da kažem da bez obzira na sve moramo popraviti realizaciju, jer ono se ne smije fulati šta smo mi u prvom poluvremenu. U 99% slučajeva to se kažnjava. Organizuj tekme sa nekim niželigašima, bušite ih kantajte, dižite efikasnost i samopuzdanje napadača. To je najjednostavniji metod oduvijek.
Čujem da je bio sastanak sa investitorom i da dolazi revizija, pa je i to pozitivno, obzirom na ideju da se odmah dugovi rješavaju, i da ne drhtimo zbog te porezne. Baš juče prekrasan dan za sve Željovce!!!!
Samo 5% i ni stolice više!!!!