Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SanMan
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 14, 2022 2:28 am

Da je uzeti dva boda iz ove dvije sledeće utakmice - PREMIJA , možda čak i bolje nego tri boda.

fcz
Kontakt:

ned avg 14, 2022 2:39 am

Zeljo s dva zajebana krila, kako to davno i daleko zvuci... Jos od Mire i Zakarica mi nemamo oba, a vrlo cesto nismo imali nijedno pismeno krilo. Veceras su dva mladica, jedan iz Travnika a drugi iz Valentea, preorali protivnicku odbranu a Zeljo je - slucajno ili ne - odigrao svoju najraspucaniju utakmicu u posljednjih par godina.

Nisam bio optimista pred vecerasnju utakmicu, cak ni nerijeseno ne bih dozivio kao katastrofu. Ali kako smo krenuli uraganski, ambicije su se vratile u normalu. Definitivno najboljih i najzrelijih 70-ak minuta u 2022., za nijansu bolje nego protiv Sirokog a eto veceras je konacno i realizacija malo popravljena. Ipak, i dalje promasujemo ogroman broj sansi. Poslije prvog poluvremena je trebalo biti 4:0 a nakon onog tajfuna na pocetku drugog bi komotno mogli zaganjati i dvocifrenu razliku. Na realizaciji se mora zestoko raditi ali naravno da treba pohvaliti ovo veceras jer smo bili drasticno ubojitiji nego i u jednoj utakmici u 2022.

Bender - vratio sigurnost na gol. Mozda je mogao hvatati loptu kod prvog gola ali OK, nije bas bio lagan sut.
Galic - nakon par losijih utakmica veceras ponovo na nivou. Dimenzija vise u odnosu na neke prethodne bekove.
Vego - eh, ovo je vec bilo kako treba. Vidjeli smo naznake Vege za kojeg smo se prije par godina otimali s pitarima. Siguran, britak a cini mi se da i u ofanzivi moze dosta dati.
Drina - ma bravo sine! Ruku na srce, prvi go Siminog Hana je njegov ali sve mimo toga je bilo bas maestralno. Kao da ima stotinjak utakmica u nogama.
Cocalic - godine su samo broj. Ministar odbrane! Savrsena partija, bez mane.
Hajdarevic - valjda cemo nekad nauciti da on nije veznjak fantazista koji na maramici okrene dvojicu igraca i s 45m no-look pasom pogodi centarfora u obrvu. On je trkac, defanzivac, igrac zadatka koji svoje zadatke obavlja marljivo i odlicno. Volio bih vidjeti statistiku nasih utakmica u kojima je Hare odigrao 90. minuta; siguran sam da nam je skor bas pozitivan.
Hodzic - sigurno jedan od najboljih centralnih veznih u ligi, jedan od nasih kapitalaca. Impozantna snaga, odlicna tehnika i vrhunska hladnokrvnost.
Stilic - vidno se dize iz ponora u kojem je bio ali opet je imao mnogo mrljavih poteza, previse preseravanja i neodlucnosti. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, veceras nas to nije kostalo a nadam se da ce on nastaviti podizati formu.
Santos - izmislite pare, ovaj mora potpisati do 2027., hitno. Prelijece protivnike kao da je na motoru.
Gasal - iz utakmice u utakmicu vidimo sta znaci kad se nekome psiha "otkoci". Jedan od najosporavanijih mladica konacno pocinje da cvjeta i to u punom sjaju. Siguran sam da on moze (a aBd i hoce) dati jos mnogo vise. Definitivno bi mi ostao na krilu a Amoah na spica.
Haracic - jeste promasio jednu sjajnu i jednu nevjerovatnu sansu ali ovaj momak tako "cita" i osjeca igru da nije normalno. Ima i odlicnu tehniku za jednog centarfora a ono na cemu mora poraditi je eksplozivnost.

Beganovic - nije fudbaler.
Sehic, Beca - nisu vala ni imali vremena/prostora ista narocito pokazati.

Posjeta me takodje pozitivno iznenadila, ocekivao sam bas "krezave" tribine a ovih 5.000 je odlicna brojka kad sve uzmemo u obzir.

I da; nemojte se molim vas ni saliti pa sad poceti praviti trenera od Edisa zato sto je ostavio Mekica i Kosorica na klupi. Pa to mu jos jedino nije napisano na velikom transparentu i zakaceno za avion da kruzi iznad stadiona. Opet je uveo Beganovica (koji je jos jednom djelovao kao zadnji vezni protivnicke ekipe), opet je imao neke apstraktne ideje pa je pokusao zatvoriti nasu desnu stranu sa Sehicem koji je solidno krilo i apsolutno nikakav bek. Mi imamo dobar tim ali koliko god da kuburimo s napadacem toliko nam je i dobar trener potreban k'o hljeb.

Idemo sad u Prnjavor, Celinac ili gdje vec sportska sekcija SNSD-a igra domace utakmice. Ekipa se mora psihicki pripremiti na gnjusno sudjenje, moracemo biti na 100% i imati malo srece ali pobijediti mozemo sigurno.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Veteran 1921
Kontakt:

ned avg 14, 2022 7:10 am

Jesmo li opet prvaci svijeta? Gdje su sad ovi što pljuju sve redom? Sad su najjači navijači. Pustite ljude da rana niti smo katastrofa, niti smo extra ekipa. Realna je borba za Evropi, hoćemo li uspjeti... Vidjećemo

storm_raider
Kontakt:

ned avg 14, 2022 8:45 am

I ja mislim da bismo uz Amoaha i bez Edisove tvrdoglavosti mogli dohvatiti Europu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 14, 2022 8:49 am

Da jos jednom pitam sta je sa LED reklamama iza gola, zasto ne rade vec drugu utakmicu
Alea iacta est!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned avg 14, 2022 9:09 am

Veteran 1921 je napisao/la:
ned avg 14, 2022 7:10 am
Jesmo li opet prvaci svijeta? Gdje su sad ovi što pljuju sve redom? Sad su najjači navijači. Pustite ljude da rana niti smo katastrofa, niti smo extra ekipa. Realna je borba za Evropi, hoćemo li uspjeti... Vidjećemo
Pa koliko vidim ti pljuvaci sto su pisali na kraju i bili u pravu :D
Cuj gdje su pljuvaci, jok sutit ce ljudi sto Aco ispada ko ratkapa ili sto se Mekic vuce ko prebijena kuja. Haj ba
Željezničar ante portas !

Diverzant
Kontakt:
Status: Online

Ljudi dragi šta je sa stilicem, pa on je izgleda od ove sezone i trener golmana, ali protivnickih. Ja mislim da su mu do sad na svakoj utakmici, pa bar 3 šuta golmani branili. Nece ga gol, pa neće. Al neka nama štile, treba ga jednu utakmicu izbacit pa bi vidjeli kako bi nam se igra raspala ko srbi s lavora u zenici
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

nookey
Kontakt:

ned avg 14, 2022 9:10 am

cipiripi je napisao/la:
ned avg 14, 2022 8:49 am
Da jos jednom pitam sta je sa LED reklamama iza gola, zasto ne rade vec drugu utakmicu
Bio sam iza gola kad je bukvalno puklo nesto na onim kablovima iza i crklo, da li je od vode ne znam…

igla
Kontakt:

ned avg 14, 2022 9:35 am

Miro Stevanović je bio krilo vrhunsko, a i Santos će, po ovom do sad što je prikazao, biti naš transfer negdje opasan.

Njega u našoj ligi može uštopati taktika tipa Veležove, igrač 1 na 1 ne. Jednostavno jer je najbrži i pretrči te iz mjesta.

amar92
Kontakt:

ned avg 14, 2022 9:48 am

fcz je napisao/la: Drina - ma bravo sine! Ruku na srce, prvi go Siminog Hana je njegov ali sve mimo toga je bilo bas maestralno. Kao da ima stotinjak utakmica u nogama.
S ovim se ne bih bas slozio. Vise je Coca kriv jer je njegov igrac dosao do skoka i dobro sutao. Medjutim, obojica odigrali odlicno. Najvise je kriv Edis jer je kasnio sa izmjenama, vidjelo se da smo pali.

storm_raider
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:15 am

Diverzant je napisao/la:
Ljudi dragi šta je sa stilicem, pa on je izgleda od ove sezone i trener golmana, ali protivnickih. Ja mislim da su mu do sad na svakoj utakmici, pa bar 3 šuta golmani branili. Nece ga gol, pa neće. Al neka nama štile, treba ga jednu utakmicu izbacit pa bi vidjeli kako bi nam se igra raspala ko srbi s lavora u zenici
Stila je uz Hodzica, Cocalica i Santosa najbitniji igrac ove ekipe. Samo ga upariti sa trkacima, svaku utakmicu napravi par prilika. Procepit ce ga, bitno je da ulazi u te situacije. A kada ga procepi...

svraka
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:20 am

svraka je napisao/la:
ned avg 07, 2022 12:10 am
zeka_tm87 je napisao/la:
ned avg 07, 2022 12:08 am
svraka je napisao/la:
ned avg 07, 2022 12:03 am

Mislim da je zeka ironican.
Opusteno :D
i pre ironican pun mi je kufer ovih sto znaju da je propalo sve i svasta a na trening ili utakmice ocima vidjeli nisu a oni lafo znaju a izvor im forum gg.pa neka im slinan i gurbeti s gg,ba pune glavice s provjereno ne provjerenim informacijama.
A takvi smo poslije poraza. Kada uzmemo Tuzlu pricat ce se o pretkolima u evropi😁
Dobro jutro :kafa:

Odlicna utakmica. Idemo dalje po bodove. :zeljeznicar1:
Forza 1921!

Oda majstore!

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:30 am

Od očaja do sjaja. :D

storm_raider
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:43 am

Mene je Santos jako iznenadio defanzivno. Nekako u pravilu ovi brazilci kod nas sto su dolazili nikada nisu bili odgovorni nazad, Santos me je tu posebno impresionirao.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:47 am

Na današnji dan, prije 20 godina (14.08.2002), naš Željezničar je odigrao utakmicu sa slavnim Newcastleom u okviru trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.
Fear of the Maniacs!

Diverzant
Kontakt:
Status: Online

ned avg 14, 2022 10:53 am

storm_raider je napisao/la:
Mene je Santos jako iznenadio defanzivno. Nekako u pravilu ovi brazilci kod nas sto su dolazili nikada nisu bili odgovorni nazad, Santos me je tu posebno impresionirao.
Mene više zanima odakle mu snaga, plodi ih defanzivno onda istrči do gola ko da je tek ušao. Sigurno najveće pojačanje zadnjih nekoliko godina ako izuzmemo povratnike Cocalica i Stilica. Eh sad me zanima kakav li ce biti Amoah koji je u Rudaru bio bolji od Santosa
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Veteran1965
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:56 am

Čestitke ekipi i treneru na zalaganju i igri sinoć, i na pobjedi naravno. Utakmica je prvenstveno dobijena taktički, što se vidjelo od prve minute, i što je i Jović odmah nakon utakmice rekao. Isto kao što se od prve minute vidjelo da će Tuzla dobiti torpedo, tako se i sinoć vidjelo da ćemo mi uzeti.
Bender je na golu vratio potrebnu stabilnost i samopouzdanje cijele odbrane, i to je bilo tako očito. Drina odličan, miran, fokusiran, i napokon dokaz da smo svi u pravu, jer smo i prije vidjeli da kapiten fakat ne može više. Kada je golman siguran, stoperi jaki, onda ni bočni igrači ne mogu biti na nižem nivou, pa su i Gala i Vego odigrali odlično, posebno Vego, s par sjajnih ubačaja od kojih ih je panika fatala. O Hodži je sve rečeno, i jop jednom hvala Tuce za ovog momka, i produženje ugovora, bez obzira na status i ponude koje je imao. Hajdar standardno, puno trke, požrtvovanosti, i to je to. Ko ga prihvati kao takvog neće se nervirati. Hamza preporođen, mnogo samopouzdanja, spreman, u top formi, i što je najbitnije širi nam igru u napadi, nije jedina opcija "nabijaj na Santosa" Haračić jeste fulio kolosalnu šansu, ali ni prvu ni poslednju. Momku je ovo prvi start u PL, na Grbavici, u ovakvoj tekmi...i po meni odigro je odlično. Fali samopouzdanja, fali da zabije i da ga krene, i biće on u ovoj fazi odličan špic. Može se dodatno unapređivati, a evo biće i drugih opcija, samo ne Dženis.
Namjerno sam za kraj ostavio Štilu. I više je nego potreban ovovj ekipi. Ja ga pratim cijelu karijeru, i ne znam da je ikada ovoliko trčao, borio se, uklizavao i davao puni doprinos ekipi, pa i prema nazad. Jedino mi nije jasno da sa šutom ima problema, a svi znamo koliko je paučina skinuo svojim maestralnim šutevima. Vidi se da nema snage za 90 minuta, ali i tu je vidljiv napredak, nedavno nije imao snage ni za poluvrijeme.
Edis...uz sve predhodne fule, greške, promašaje, sinoć moram to reći odlično postavio igru. Ne bih ulazio u komentare tipa" mi govorimo odavno" poštujem da svako trener ima svoj stil, ali i odgovornost. I kko ga prvi napadam, pa nekada i vrijeđam, nakon prikazane igre i rezultata, sinoć je sve bilo za 10. Jeste bio pad zadnjih 20 minuta, ali to je ono što nama i fali uopšte, čuvanje rezultata, a tanki smo jer smo sa Edisom veoma rijetko u situaciji da čuvamo rezultat. Još samo da kažem da bez obzira na sve moramo popraviti realizaciju, jer ono se ne smije fulati šta smo mi u prvom poluvremenu. U 99% slučajeva to se kažnjava. Organizuj tekme sa nekim niželigašima, bušite ih kantajte, dižite efikasnost i samopuzdanje napadača. To je najjednostavniji metod oduvijek.
Čujem da je bio sastanak sa investitorom i da dolazi revizija, pa je i to pozitivno, obzirom na ideju da se odmah dugovi rješavaju, i da ne drhtimo zbog te porezne. Baš juče prekrasan dan za sve Željovce!!!!
Samo 5% i ni stolice više!!!!

salle86
Kontakt:

ned avg 14, 2022 10:59 am

Ja bih još samo dodao da je ova Tuzla fakat strašna ekipa, bar što se tiče veznog reda i kombinatorike na prvu gdje ti za 8-10 sekundi uzmu 50 metara prostora i eto ih na 20 metara od gola. Fali im napadač, čak i prvo poluvrijeme gdje smo mi imali 3-4 stopostotne šanse, i oni su imali igru doduše bez tih nekih čistih prilika ali da je kakav napadač koji zna moglo je biti svega.
Drugo poluvrijeme tj nekih 15-20 minuta početka smo ih bukvalno uništili što njihovim moranjem da napadnu što time da se kod nas baš poklopilo da niko naš nije ustao na lijevu nogu :)
Sve u svemu nisu oni bez veze pobucali pite onako, niti smo mi ovako njih...a kad se posloži na kraju ekipe su "tu negdje" i ko bude imao najmanje loših utakmica biće ispred...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 14, 2022 11:00 am

storm_raider je napisao/la:
Takav je bio i u Rudaru.
Baš se sjećam jer sam i ja bio iznenađen.

Eh da mu je jedan dobar trener da ga još poboljša. Sigurno može biti bolji.

salle86
Kontakt:

ned avg 14, 2022 11:15 am

Sa ovakvim igračem ti moraš ugovor potpisao odma na 5 sezona. Ako mu ne možeš dati sad neke pare da ga privoliš na to, možeš 10% od transfera jer on ako odigra komplet sezonu na ovom nivou ide 99%
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], cala, Diverzant, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 63 gosta.

Prijava