IvanOsim je napisao/la:Utakmica protiv Slobode:
Veoma vazna pobijeda, tesko izborena, ali nam nisu trebali nepostojeci penal(i).
Prva stvar koju bih prokomentarisao su izmjene Adzema. Ono je smjesno. Zalosno. Nikad razumijeti necu prvu izmjenu. Kajkut samo zauzima mjesto Mujagicu i Zaimovicu.
Hajdarevic za nasu igru znaci isto sto i Kante u Lesteru i Chelsiju. Uvijek je na lopti, na protivnickom igracu, more sitnih faulova, mozda trenutno nas najvazniji igrac.
Sabanadzovic, onako laganog koraka, idealno da je usao oko 75 min. Al ne bolje Kajkut.
Vidim neki forumasi prizivaju vezni red Blagojevic - Vranjes. Obojica presli tridesetu, treba im radilica na terenu i bez jednog od dvojice omladinaca vezni red bi bas puno trpio. Nije vam dugo trebalo da klupirate nasa dva najveca dragulja. Mada sam to i ocekivao.
Vidim skoro svaki forumas je spomenuo losu partiju Vedrana. Lijepo. Iako uopste nije bila toliko losa partija. Nedo Bog da napravi dvije greske kao Begovic za vikend, ne bi se moglo opstati od komentara. Kad Vedran ode, tek cemo vidjeti koliko smo oslabljeni bez njega. Imao jednu vrhunsku intervenciju, kojom je spasio cist gol.
Vidim opet se Sinisa hvali pretjerano. Koliko je samo Terzic, desni bek Slobode, bolju utakmicu od njeg odigrao. Zakaric slabije izgleda sa Sinisom, jednostavno osnovne napadacke kretnje momak ne razumije. Najslabija karika zajedno sa Bogicevicem. Kod drugog gola u Krupi njemu igrac hladno bijezi, al nema veze, ima on kredita uspio je da napokon asistira u 19 utakmici sezone, Vedrana cemo optuziti sto mu je lopta ispala, yebo to sto je penal odbranio. Cak je dobio troduplo vise glasova za igraca utakmice od Vedrana. Tugo moja tugo.
Bogicevic ako bude igrao protiv Zrinjskog, a njima u napadu brzi igraci, nek nam je Bog na pomoci. Nema startnost, samo je pitanje vremena kad cemo biti kaznjavani zbog tog. Al me ne cudi da to Adzem ne vidi, jer poslije Viteza opet u istom trenutku na terenu Kajkut i Zeba. Jos samo fali da i Crnov bude u istom trenutku sa njima na terenu i sve ce biti protiv nas okrenuto.
Graovac igrac utakmice.
Pa dobro, covjek je u prvom postu dosta toga rekao kao i vecina tako da ga ne treba napadati. Ali ovo "Ako Adzem razmislja kao ti" nije trebalo nikako. Radis isto ono sto si kritikovao kod ostalih forumasa na svojim prethodnim postovima.
Sto se tice posta:
Izmjene i jesu cudne. Utakmicu smo zavrsili sa ofanzivnim trojcom Kajkut-Zeba-Hadzic. Namjera je bila da utakmicu izguraju na iskustvo ali ne vjerujem da je Adzem mogao predviditi da nece uspjeti. U Sirokom je npr uspjelo.
Za Hajdarevica se slazem, dok za Anela u utakmici protiv Slobode ne. To bi znacilo da iz igre izvadi Harisa ili Blagojevica koji su nam bili potrebni nazad. Jedino da ga je uveo umjesto Ramovica pa sa trojcom na sredini pa da pokusaju zadrzati loptu, ali mjenjati cijelu taktiku i stavljati igrace koji nikad svi zajedno nisu igrali, u momentima dok branis rezultat, nije bas pametno.
Ovo Vranjes - Blagojevic - niko ih ne klupira. Vidilo se da je Haris bio umoran a sljedeca utakmica je trebala biti vec danas. Mislim da se na to odnosilo ovo klupiranje. Odgodila se utakmica, vidit cemo ko ce poceti ali ja vjerujem Adzemu kad su u pitanju ovi momci i sigurno ih nece niti istrositi nit zanemariti.
Vedranu sam kritikovao istrcavanje, ne i losu partiju. Imao je dobrih intervencija ali to istrcavanje baci veliku mrlju jer je svima vidljivo, nije bas lijepo viditi kad golman krene pa stane. To je u vecini slucajeva gol, i tu smo imali srece, a Sloboda nije imala znanja.
Sinisu niko nije pretjerano hvalio. Ako se dobro sjecam jedan forumas je rekao nesto tipa "evo sto je najbolji bek u Zelji", a svi ostali komentari su da je bio solidan.
Za Bogicevica se slazem i stvarno ne znam sta ce biti protiv Zrinjskog. Ako bi bekovi uradili dobar posao nazad onda mislim da ne bi trebalo biti velikih problema u sredini.