Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Pompey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 28, 2018 8:32 am

sastrane je napisao/la:
sri feb 28, 2018 6:33 am
Anela nije bilo u opticaju za mec cini mi se.
Bio je Anel u opticaju, ali eto ocito mu Adzem ne da minute :roll:
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

mula
Kontakt:

Jao komentara na račun Adžema od stručnjaka koji su 3x pogledali neku utakmicu i nikad u zivotu nisu igrali ni mahalski fudbal , a da ne pričamo profesionalni. Jer da jesu onda ne bi iznosili ova sranja.
Oni eto bolje od njega znaju i njegovog stručnog tima koga treba uvesti,a koga izbaciti iz igre.
Ja mislim ako sljedecu utakmicu odigramo nerijeseno ili ne daj Bože izgubimo, to bi covjeku letjela glava.
Ja da sam admin ovakve komentare bi brisao ili neke likove blokirao. I ja sam zbog manje loših stvari bio u par navrata blokiran. Ne trebaju nam sada u ovom trenutku ove priče.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri feb 28, 2018 9:02 am

IvanOsim je napisao/la:Utakmica protiv Slobode:

Veoma vazna pobijeda, tesko izborena, ali nam nisu trebali nepostojeci penal(i).

Prva stvar koju bih prokomentarisao su izmjene Adzema. Ono je smjesno. Zalosno. Nikad razumijeti necu prvu izmjenu. Kajkut samo zauzima mjesto Mujagicu i Zaimovicu.

Hajdarevic za nasu igru znaci isto sto i Kante u Lesteru i Chelsiju. Uvijek je na lopti, na protivnickom igracu, more sitnih faulova, mozda trenutno nas najvazniji igrac.
Sabanadzovic, onako laganog koraka, idealno da je usao oko 75 min. Al ne bolje Kajkut.

Vidim neki forumasi prizivaju vezni red Blagojevic - Vranjes. Obojica presli tridesetu, treba im radilica na terenu i bez jednog od dvojice omladinaca vezni red bi bas puno trpio. Nije vam dugo trebalo da klupirate nasa dva najveca dragulja. Mada sam to i ocekivao.

Vidim skoro svaki forumas je spomenuo losu partiju Vedrana. Lijepo. Iako uopste nije bila toliko losa partija. Nedo Bog da napravi dvije greske kao Begovic za vikend, ne bi se moglo opstati od komentara. Kad Vedran ode, tek cemo vidjeti koliko smo oslabljeni bez njega. Imao jednu vrhunsku intervenciju, kojom je spasio cist gol.

Vidim opet se Sinisa hvali pretjerano. Koliko je samo Terzic, desni bek Slobode, bolju utakmicu od njeg odigrao. Zakaric slabije izgleda sa Sinisom, jednostavno osnovne napadacke kretnje momak ne razumije. Najslabija karika zajedno sa Bogicevicem. Kod drugog gola u Krupi njemu igrac hladno bijezi, al nema veze, ima on kredita uspio je da napokon asistira u 19 utakmici sezone, Vedrana cemo optuziti sto mu je lopta ispala, yebo to sto je penal odbranio. Cak je dobio troduplo vise glasova za igraca utakmice od Vedrana. Tugo moja tugo.

Bogicevic ako bude igrao protiv Zrinjskog, a njima u napadu brzi igraci, nek nam je Bog na pomoci. Nema startnost, samo je pitanje vremena kad cemo biti kaznjavani zbog tog. Al me ne cudi da to Adzem ne vidi, jer poslije Viteza opet u istom trenutku na terenu Kajkut i Zeba. Jos samo fali da i Crnov bude u istom trenutku sa njima na terenu i sve ce biti protiv nas okrenuto.

Graovac igrac utakmice.
Pa dobro, covjek je u prvom postu dosta toga rekao kao i vecina tako da ga ne treba napadati. Ali ovo "Ako Adzem razmislja kao ti" nije trebalo nikako. Radis isto ono sto si kritikovao kod ostalih forumasa na svojim prethodnim postovima.

Sto se tice posta:
Izmjene i jesu cudne. Utakmicu smo zavrsili sa ofanzivnim trojcom Kajkut-Zeba-Hadzic. Namjera je bila da utakmicu izguraju na iskustvo ali ne vjerujem da je Adzem mogao predviditi da nece uspjeti. U Sirokom je npr uspjelo.
Za Hajdarevica se slazem, dok za Anela u utakmici protiv Slobode ne. To bi znacilo da iz igre izvadi Harisa ili Blagojevica koji su nam bili potrebni nazad. Jedino da ga je uveo umjesto Ramovica pa sa trojcom na sredini pa da pokusaju zadrzati loptu, ali mjenjati cijelu taktiku i stavljati igrace koji nikad svi zajedno nisu igrali, u momentima dok branis rezultat, nije bas pametno.

Ovo Vranjes - Blagojevic - niko ih ne klupira. Vidilo se da je Haris bio umoran a sljedeca utakmica je trebala biti vec danas. Mislim da se na to odnosilo ovo klupiranje. Odgodila se utakmica, vidit cemo ko ce poceti ali ja vjerujem Adzemu kad su u pitanju ovi momci i sigurno ih nece niti istrositi nit zanemariti.
Vedranu sam kritikovao istrcavanje, ne i losu partiju. Imao je dobrih intervencija ali to istrcavanje baci veliku mrlju jer je svima vidljivo, nije bas lijepo viditi kad golman krene pa stane. To je u vecini slucajeva gol, i tu smo imali srece, a Sloboda nije imala znanja.
Sinisu niko nije pretjerano hvalio. Ako se dobro sjecam jedan forumas je rekao nesto tipa "evo sto je najbolji bek u Zelji", a svi ostali komentari su da je bio solidan.
Za Bogicevica se slazem i stvarno ne znam sta ce biti protiv Zrinjskog. Ako bi bekovi uradili dobar posao nazad onda mislim da ne bi trebalo biti velikih problema u sredini.

azbaha
Kontakt:

sri feb 28, 2018 9:23 am

Hajd samo replike na ovaj post malo smirite. Nemoj opet da bude 5 stranica mi na Ivana, Ivan na nas.To prvo, dalje ne slazem se sa tobom ni sekunde, a pogotovo sa tim "Ako on razmislja kao ti nek nam je bog na pomoci", po meni je to preglupa izjava, iskreno. Da Adzem dobro razmislja si mogao vidjeti i protiv Sarajeva i protiv Sirokog itd.
Mi smo odigrali dobru utakmicu, bilo je odredjenih gresaka, ali boze moj.
Vedran se kritikuje i pazi sad NA OSNOVU NJEGOVIH DRUGIH UTAKMICA GDJE JE TITO I NA OSNOVU TOGA STO ZNAMO DA ON TO MOZE PUNO BOLJE, a ne u poredjenju sa Sinisom ili Zakaricem itd. Budi i ti realan, ovo je njegova najgora utakmica ove sezone, a mozda i ove 2 sezone, samo sto eto nije bilo gola. To da je on fantastican golman i ptice na grani znaju i potenciralo se uvijek.

Izmjene su meni imale smisla, jest da nisu upalile onako kako su zamisljene, ali da jesu bilo bi nikom nista. Ocigledno je Adzem htio da smiri igru, da je uspori, da Sale i Zeba iznude koji faul vise, vise vremena.
Mi smo protiv ove Slobode igrali dobro, ali ne mozes probiti autobus.
Dalje izjava da Zakaric igra losije sa Sinisom nije istina. Zakaric igra lose jer je udvojen ove 2 tekme + sjebala ga je americka turneja, pa izgleda trom. Sinisa radi fantastican posao i nemoj nazor da ga kritikujes ***** ga ja.
Bogicevicev je igrac cini mi se napravio obje sanse, tj onu stativu i onu koju je Graovac izbacio sa linije i nije bila dobra njegova partija, tu se slazem.
Mehremic je po meni bolji na lijevom beku od svih nasih lijevih bekova koje imamo, vidjet cemo kad Besir dodje kako ce to izgledati jer je ofanzivno fantastican, ali mu je mana sto stoji daleko od igraca. Ono sto niko nije napisao jeste da je on jedno 15 lopti izbio glavom i da je skoro svaka akcija isla preko njegove strane, a sa Zecom nije uopce lahko braniti stranu. Onda onaj faul je po meni bio logican potez, dobio zuti, sprijecio kontru nakon naseg napada.

Nemoj pretjerivati ni ti jarane, fakat mijesas licne osjecaje u svoje analize i to nikada nije bilo dobro.
Evo meni se Zakaric ne svidja iskreno, ne svidja m ise njegov tip igraca, ne svidja mi se uvaljivanje guzova, ne svidja mi se sto je trom, al takav Zakaric je dao 8 golova ove sezon(ja mislim), pa koga boli q sto se meni ne svidja. Realno Zakara u evropi nece moci meda kad ode, on je samo u ekipama kao sto smo mi dobar i to kada ima Harisa, Blagojevica, Ramovica pored sebe koji ce trcati za njega.

sastrane

sri feb 28, 2018 9:28 am

Ja bi poceo sa Vranjesom i Hajdarom. A Anela uveo umjesto Hajdara ako budemo ganjali rezultat. Bekovi, Sinisa i Adi koji ce ih polomiti sa Zecom na lijevoj strani uvjeren sam.

Stoperski dvojac standardan.
Zakaric neka cisti kartone moze Crnov sljedecu uletiti.

exbabilon
Kontakt:

sri feb 28, 2018 9:47 am

Bez Blagojevica poceti utakmicu je ravno da si im dao fore 1:0. Frajer mora igrati.

sastrane

sri feb 28, 2018 9:49 am

Jeste ali pravi Blagojevic. Haj ga znaj na koju ce nogu ustati. Vranjes je tip igraca koji je konstantan kao i Vojo. Nema puno oscilacija u igri, profesionalci prije svega.

azbaha
Kontakt:

sri feb 28, 2018 9:53 am

Po meni bi idealna kombinacija bila Vranjes i Haris. Haris da vrsi pritisak, Vranjes da drzi sredinu. Ali sada koliko su obojica umorni je pitanje, Vranjesa je ipak mucio stomak i sl. Ja bih sa njima poceo, pa zamijenio ako ne stima.

Dominic
Kontakt:

Jedno pitanje. Osim love koje ocigledno fali, ima li ikakva zapreka da se krov Istoka gradi recimo u septembru? Trebaju li dozvole i za to?

Dolina
Kontakt:

sri feb 28, 2018 9:54 am

U našoj je ligi najteže potvrditi bodove koje si osvojio na strani u sljedećoj domaćoj.
Tako treba gledati i ovu sa Slobodom koja uvijek igra dobro na Grbavici.
Pribojavao se i Adžem, vidilo se, a pojedini igrači nisu imali svoj dan za razliku od Krupe ali su ipak solidno odigrali.
Nismo mi toliko loši bili koliko je Sloboda bila dobra, ne vidim nikakav tu problem.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

sastrane

sri feb 28, 2018 9:57 am

Jos uzeti u obzir da smo igrali protiv Petroviceve ekipe, koji je vjerujem smrso 3 kg da nafiluje ekipu protiv nas. Ala Mulalic

storm_raider
Kontakt:

sri feb 28, 2018 10:00 am

Dominic je napisao/la:
Jedno pitanje. Osim love koje ocigledno fali, ima li ikakva zapreka da se krov Istoka gradi recimo u septembru? Trebaju li dozvole i za to?
Trebaju.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Grbavica
Kontakt:

sri feb 28, 2018 10:08 am

Lobotomija all over Bascarsija :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

cikazubo
Kontakt:

sri feb 28, 2018 10:14 am

Storme, hadzija i ostali koji ste upuceniji, postoji li vec neki realni vremenski okvir u kojem mozemo ocekivat postavljanje krova, stadion bi dobio sasvim novu dimenziju sa krovom kako estetski a da ne govorimo funkcionalno sto zbog publike sto zbog poslovnih prostora.
Vjerovatno je to krov koji je bio predocen na onim slikama istoka (sa crvenim stolicama :D), samo na toj slici ima 11-12 stubova a cini mi se gavran napisa juce 8 sto bi svakako bilo bolje iz perspektive posmatraca utakmice.
Ne sumnjam da ce biti kritika za stubove ali to po meni uopste nije problem, ko to na sjeveru sad primjeti stubove dok gleda utakmicu, samo onih par navijaca koji imaju tu nesrecu da je dupke pun stadion i da dodju par minuta pred pocetak utakmice pa ih ceka mjesto iza stuba, a krov bez stubova kao na prezentaciji novog juga bi nam na istoku kostao vise nego sama tribina, a previse vremena nema jer se tribina treba sto prije zastiti.
Jedina sugestija odnosno prijedlog bi bio da lim bude plave boje pa da za par godina i na sjeveru zamjenimo postojeci sivi lim sa plavim, mislim da je na pecari plave boje i bas lijepo izgleda. Ako je skupo onda se uhvatit boje kao sto su na marakani komplet krov ofarbali u crveno :)

Dominic
Kontakt:

sri feb 28, 2018 10:19 am

storm_raider je napisao/la:
sri feb 28, 2018 10:00 am
Dominic je napisao/la:
Trebaju.
Nije valjda? :shock: Meni je to uvijek bila jedna cjelina i mislio sam kad skupis pare nastavljas radove.

zubanovic89
Kontakt:

sri feb 28, 2018 11:04 am

Ja vjerujem da trebaju dozvole, ali isto tako postoji mogucnost da smo dobili dozvolu uz istok pa da ne treba nista dodatno traziti. Mada opet, haj ti znaj ko nas :D
Po meni je jedino bitno da se sjever i istok uvezu u jednu cjelinu sa krovom da to vizuelno izgleda OK, sad stobovi, naravno da je bolje bez stubova, ali sta da se radi, razlika u cijeni je velika.

zubanovic89
Kontakt:

sri feb 28, 2018 11:11 am

PS: Pitao neko za slike

slika

slika

teatrale36
Kontakt:

sri feb 28, 2018 11:15 am

mula je napisao/la:
Jao komentara na račun Adžema od stručnjaka koji su 3x pogledali neku utakmicu i nikad u zivotu nisu igrali ni mahalski fudbal , a da ne pričamo profesionalni. Jer da jesu onda ne bi iznosili ova sranja.
Oni eto bolje od njega znaju i njegovog stručnog tima koga treba uvesti,a koga izbaciti iz igre.
Ja mislim ako sljedecu utakmicu odigramo nerijeseno ili ne daj Bože izgubimo, to bi covjeku letjela glava.
Ja da sam admin ovakve komentare bi brisao ili neke likove blokirao. I ja sam zbog manje loših stvari bio u par navrata blokiran. Ne trebaju nam sada u ovom trenutku ove priče.
Ne slazem se ni ja sa vecinom konstatacija uvazenog forumaša ali i ti si Slavku branio i njegove nebuloze, tako da svako treba imati pravo na mišljenje i neko svoje viđenje utakmice,pogotovo ako je na istoj bio.

MATORI
Kontakt:

sri feb 28, 2018 11:28 am

Pošto vidim da je ovdje bilo dosta pitanja oko ove tribine, one tribine, krova......
Moji izvori kažu da je već dato u zadatak jednoj ozbiljnoj projektantskoj firmi da
uradi NOVI idejni projekat stadiona - naravno u koji će biti upakovano
ovo što je do sada urađeno.....zbog ovih što dolaze od UEFE...pa eto sačekajmo do kraja marta....
:kafa:

zubanovic89
Kontakt:

sri feb 28, 2018 11:37 am

MATORI je napisao/la:
sri feb 28, 2018 11:28 am
Pošto vidim da je ovdje bilo dosta pitanja oko ove tribine, one tribine, krova......
Moji izvori kažu da je već dato u zadatak jednoj ozbiljnoj projektantskoj firmi da
uradi NOVI idejni projekat stadiona - naravno u koji će biti upakovano
ovo što je do sada urađeno.....zbog ovih što dolaze od UEFE...pa eto sačekajmo do kraja marta....
:kafa:
Izvori su ti mozda dobri, al ne zato sto sam ja insajder :D nego sto sam slao klubu mail nudio da platim nekoga da uradi projekat sjevera, vizuelno 3D kako treba, zahvalili se rekli da su vec unajmili nekog da odradi projekat, to je bilo prije par mjeseci.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava