Sinisa na mjesto stopera, Ramovic na krilo, Zeric ni sam ne zna sta mu je igrao, Projic krilo, Osmankovic zadnji vezni, Kajkut ni krilo ni napadac...
Sinisa na mjesto stopera, Ramovic na krilo, Zeric ni sam ne zna sta mu je igrao, Projic krilo, Osmankovic zadnji vezni, Kajkut ni krilo ni napadac...
Znam. Ja sam za to da se od svakog izlaznog transfera bar trećina novca uloži u kupovinu novih igrača. Druge dvije trećine na plaće i na redovne troškove Kluba. Samo jedan primjer kako može. Da li je to nemoguće? Ne bih rekao.
Sve što si rekao je istina. Naš dugoročni plan se mora zasnivati na našim mladim igračima, uz još neke mlađe koje "pokupimo". Mladi se afirmiraju, pomognu nam da ostvarimo neke spor.tske ciljeve, prodamo ih. Puno više koristi od istrošenih polovnjaka.Vrag je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 2:11 amTrenutni graci su preplaceni. Ne znas osnove fudbale, a uzimas dobru lovu. Stevanovic je za ove bio Ronaldo igrac 2. lige.
Po meni mi se ne bi trebali okretati nekom skupom igracu. Nema od njega koristi. Nego vise obratiti paznju na ambiciozne igrace. On ce nam prije biti pojacanje i njega mozemo zadrzati duze od 2 sezone, a na kraju i prodati. Skup igrac je macak u vreci, a mi nemamo taj luksuz da ga drzimo na tribinu. Nama je 1 takav plafon
Znaci upravo i samo to sto sam napisao. Sta znaci to da je mlijeko bijelo? Je li to znaci da samo zeko pije mlijeko? Eto takva ti je konstrukcija.Brkoo je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 1:02 amSta znaci to Slavko je iznimno dobar covjek, jel mi treba da gledamo te njegove osobine i kakav je ko covjek ili znanje i ostalo sto je vezano za fudbal?storm_raider je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 12:01 amImao sam srecu da sjedim jednom sa njim.. iznimno dobar covjek. I tada je bio svjestan da ga salabajzeri sabotiraju. Izracunalo se da je isplativije Adzema placati za Slavkine rezultate.. Do sada to iako izgleda dosta "kampanjski", Adzem i ima rezultate. Ovo Adzemovo ne znam kako da nazovem, gura on djecu, sve je to lijepo, ali ili je strasno lud ili vidi nesto sto ja, istina laik, ne vidim. Ovo drugo mi logicki djeluje vjerovatije.
Ima logike, što bi Refko reko'storm_raider je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 12:01 amImao sam srecu da sjedim jednom sa njim.. iznimno dobar covjek. I tada je bio svjestan da ga salabajzeri sabotiraju. Izracunalo se da je isplativije Adzema placati za Slavkine rezultate.. Do sada to iako izgleda dosta "kampanjski", Adzem i ima rezultate. Ovo Adzemovo ne znam kako da nazovem, gura on djecu, sve je to lijepo, ali ili je strasno lud ili vidi nesto sto ja, istina laik, ne vidim. Ovo drugo mi logicki djeluje vjerovatije.
Ne mora biti ni mladji, moze igrac kao Lendric. Zeljan dokazivanjakvalitet je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 2:31 amSve što si rekao je istina. Naš dugoročni plan se mora zasnivati na našim mladim igračima, uz još neke mlađe koje "pokupimo". Mladi se afirmiraju, pomognu nam da ostvarimo neke spor.tske ciljeve, prodamo ih. Puno više koristi od istrošenih polovnjaka.Vrag je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 2:11 amTrenutni graci su preplaceni. Ne znas osnove fudbale, a uzimas dobru lovu. Stevanovic je za ove bio Ronaldo igrac 2. lige.
Po meni mi se ne bi trebali okretati nekom skupom igracu. Nema od njega koristi. Nego vise obratiti paznju na ambiciozne igrace. On ce nam prije biti pojacanje i njega mozemo zadrzati duze od 2 sezone, a na kraju i prodati. Skup igrac je macak u vreci, a mi nemamo taj luksuz da ga drzimo na tribinu. Nama je 1 takav plafon
No, ti mlađi moraju uz nekog stasati. O tome ja govorim. Evo vam primjeri Dinama posljednjih godina i sad Crvene zvezde i Partizana (pa i Vardara). Stranci, koje plaćaju više nego što objektivno vrijede, im čine razliku na terenu. Kanga i Boakye u Zvezdi sad naprimjer. Ja mislim da je to ispravan put. Dva vrhunska igrača u našoj ekipi bi značila puno. Samo je pitanje koliko možemo maksimalno izdvojiti za takve igrače.
Veteran1965 je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 9:13 amJbt pa nije ekipa jedan ili dva igrača. nikakav garant nemaš da platiš jednog ili dvojicu po cvaju da će oni baš napraviti prevagu, kada u ekipi imaš još uvijek igrača i pozicija na niskom nivou nogometne inteligencije, znanja, ali i primanja. Ako je veliki disbalans u primanjima, a faktički isti se posao radi, to ne može funkcionisati. Takođe pitanje je i razumjevanja, i uopšte nogometne inteligencije cijele ekipe. Ekipa se gradi na način da se prepozna i nadograđuje najslabija karika, ili eventualno dvije. Ne može 5-6 odjednom. Ko je ikada zaigrao lopte zna da stvari nisu tako jednostavne kakve se čine sa tribina.