Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 10, 2017 7:32 pm

i sablja je imao nafake koliko ti duša hoće. ni tad nikakve igre nije bilo. ne kažem da ima sad... :D
gradi željo boli te *****

Valter
Kontakt:

Igra koja bas ne mami raju na utakmice, ali danas su bodovi ipak najvazniji. Ritam nasih utakmica je jako usporen, da li je to do kondicije, eksplozivnosti ...

Inace cesto ga kritikujemo, ali danas je Bogi definitivno igrac utakmice.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Hadzijalagic
Kontakt:

Ma tri bobe ko kuca.. To je najbitnije.. Iskopeljati se kako do zime i ostati u vrhu a onda se malo pojacati za Zeljino proljece i juris na titulu..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Fanzi
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:33 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned sep 10, 2017 7:25 pm
Morate shvatiti da je ovo taktika i da smo prepustili igru protivniku, nismo mi uzeli i organizovali.
To nam s ovom ekipom najbolje lezi.
U takvim okolnostima i sa Slavkom smo odigrali njegove najbolje meceve od priprema i ukljucujuci ligu.

Zato i kazem da ce protiv Krupe biti daleko drugacija situacija. Oni ce se braniti, a mi napadati. Taj segment moramo popraviti, jer vec 2 godine se mucimo na postavljenu odbranu.
Ako se to ne popravi i ne budemo proigrali onda ce biti guravo kad se sreca bude vracala nekom drugom.

@Fanzi imali smo nafaku i sa Edisom i s Slavkom, pa smo zbog toga i pali u finisu kad nas je napustila. Ako ces bit uz njeg nemoj izmisljat da bi to pojacao, niko ne stvara teoriju i govori da je samo Adzem sretan.

Storm kad nesto pogodi cuskije ce s neba padat :kafa:
Sa Slavkom smo pali zbog forsiranja istog igrackog kadra, puno boljeg nego ga Adzem sada ima.
A volio bih da Adzemaga sve demantuje trofejom na kraju sezone. Valja mu s obrazom cestitat...

Model1964

blueheart je napisao/la:
ned sep 10, 2017 6:20 pm
hajmo sad pukni pusko :D
:placeodsmijeha:
Treba znati pucati a da se ne ubiješ :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:34 pm

Nije mi jasan Bogi nikako... oscilacije k'o da mu je 17.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

LARSSON
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:34 pm

Valter je napisao/la:
Igra koja bas ne mami raju na utakmice, ali danas su bodovi ipak najvazniji. Ritam nasih utakmica je jako usporen, da li je to do kondicije, eksplozivnosti ...

Inace cesto ga kritikujemo, ali danas je Bogi definitivno igrac utakmice.
Ko je platio danas da gleda i ko je uspio pogledati, ja vjerujem da on svakako i dolazi na utakmice :D

Simply Blue
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:35 pm

Dok god pobjeđujemo dobro je, ma kako loše igra bila, a ako/kad dođe taj dan da odigramo bolje nego što je to sad pa ostanemo kratkih rukava(npr. poluvrijeme protiv Širkog prošle sezone), to može biti naznaka da Adžem polako sklapa mozaik...Skoro pa win-win situacija, gledajte to malo sa vedrije strane, dont happy, be worry-kako bi to Rambo kazao.

Nemamo mi samo sreće i drugi su jedanko ili više lošiji..jedino je Zrinja malo iznad, ali i oni ponekad žive od toga...recimo protiv Sirokog ih je prečka spasila eventualnog poraza, pa bi mi možda danas bili prvi, ali nemamo od tih kalkulacija nikakve koristi.
Osvojili smo tri boda, clean sheet je tu sa Velićem u prvoj, Šaban i Zajmović postali bitan faktor u prvoj ekipi, niko se nije ozbiljnije povrijedio, nema Begana slijedeće kolo...više stvari koje nas čine sretnim, nego onih loših
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Veteran1965
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:36 pm

Različite poglede imamo na današnju, ali i neke prije utakmice. U svakom slučaju vrijedni bodovi, bez neke posebne igre, za koju se većina nadamo da će vremenom, utakmicama i treninzima doći. Ja ako mogu birati uvijek sam za bodove bez igre, nego igru bez bodova.Optimističan sam da će vremenom doći uigranost, bolja fizička sprema, eksplozivnost, i da ćemo tada imati i igru i bodove.Isto tako nećemo se lagati, ovoj ekipi fali i kvaliteta i širine na nekim pozicijama. Bez obzira na sjajne odluke i hrabrost oko forsiranja naših mladih igrača, mora se ova ekipa nadograditi. Molim Vas da samo budemo svjesni da su mladi igrači skloni oscilacijama, padu koncentracije, neiskusni su, i biće tu i izazova, grešaka i prosutih bodova.
Na žalost Bogi, Zeba, Kajkut, Projić, pa i Stana su nezamjenjivi u prvih 11,ne zato što ih neko voli,nego što boljih i mlađih nemamo. Zec, Sinan, Zajmović jesu neki potencijal, ali sporo to ide. Prilagođavanje, ostvarenja, kvalitet. Ne vidi se to nešto pretjerano kod njih. Ne znam šta je sa tim Žerićem, ali očito je da se na njega, bar za sada ne može ozbiljno računati. Šaban je izgleda najperspektivniji od sve omladine, i za sada to ukazano povjerenje solidno opravdava. Za našu ligu nama treba desni bek, jedan jak veznjak, i lijevi ofanzivac. Za nešto više od toga fali tu još igrača...
Dug je i težak put kojim smo krenuli. Uz to mnogo opstrukcije, koja i ne bi smetala da ne dolazi iz vlastitih redova. Po meni najvažnije je da u klubu zadržimo, u nekim segmentima i vratimo pozitivnu energiju,povjerenje, timski rad i profesionalnost, stvari bez kojih ne možemo naprijed.Nadam se da se neće odustati od cijelog projekta, i da ćemo svima pokazati ko smo i šta smo mi...Željovci...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Hurmasica
Kontakt:

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:40 pm

ne može biti isto da te savjetuju faćo i senad i da te savjetuje refik. uz sve dužno poštovanje...

Hurmasica
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:41 pm

Do naredne reprezentativne pauze igramo kući protiv Krupe, pa gostujemo Slobodi i onda dočekujemo Zrinjski.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:42 pm

Fanzi je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:
ned sep 10, 2017 7:25 pm
Morate shvatiti da je ovo taktika i da smo prepustili igru protivniku, nismo mi uzeli i organizovali.
To nam s ovom ekipom najbolje lezi.
U takvim okolnostima i sa Slavkom smo odigrali njegove najbolje meceve od priprema i ukljucujuci ligu.

Zato i kazem da ce protiv Krupe biti daleko drugacija situacija. Oni ce se braniti, a mi napadati. Taj segment moramo popraviti, jer vec 2 godine se mucimo na postavljenu odbranu.
Ako se to ne popravi i ne budemo proigrali onda ce biti guravo kad se sreca bude vracala nekom drugom.

@Fanzi imali smo nafaku i sa Edisom i s Slavkom, pa smo zbog toga i pali u finisu kad nas je napustila. Ako ces bit uz njeg nemoj izmisljat da bi to pojacao, niko ne stvara teoriju i govori da je samo Adzem sretan.

Storm kad nesto pogodi cuskije ce s neba padat :kafa:
Sa Slavkom smo pali zbog forsiranja istog igrackog kadra, puno boljeg nego ga Adzem sada ima.
A volio bih da Adzemaga sve demantuje trofejom na kraju sezone. Valja mu s obrazom cestitat...
To stoji ali smo imali i srecu. Pali smo jer onako nazor nije moglo. Past cemo i ovdje ako ne proigramo.

Volio bi i ja. Cestitati mu sad vec mogu jer nam valja ovih par mladica u 7 kola vise nego Slavko sto je radio.
Samo hocu reci da iz te tvoje podrske ili ljubavi kako god prema Adzemu preuvelicavas i stvaras mu nepostojece "neprijatelje" i pljuvace.

Ali ruku na srce tesko je i ocekivati neku strasnu igru, jer ovi igraci su limitirani.
Njemu da su uz ovu djecu 2-3 kapitalca bilo bi 50% bolje.

TheTacTica
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:47 pm

Igra sa Adom nije nista bolja u odnosu na SP, to oko uigravanja to više nema smisla, ova ekipa je suvise zajedno da bi se vise uigravali u bilo kojoj kombinaciji. Jedini plus Adžemu su ovi mladi igrači. A što se tiče igre to se nenadzire ni izdaleka.

ChWilla
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:48 pm

ima dva igrača prevage manje, to se mora biti realan.

Model1964

Veteran1965 je napisao/la:
Različite poglede imamo na današnju, ali i neke prije utakmice. U svakom slučaju vrijedni bodovi, bez neke posebne igre, za koju se većina nadamo da će vremenom, utakmicama i treninzima doći. Ja ako mogu birati uvijek sam za bodove bez igre, nego igru bez bodova.Optimističan sam da će vremenom doći uigranost, bolja fizička sprema, eksplozivnost, i da ćemo tada imati i igru i bodove.Isto tako nećemo se lagati, ovoj ekipi fali i kvaliteta i širine na nekim pozicijama. Bez obzira na sjajne odluke i hrabrost oko forsiranja naših mladih igrača, mora se ova ekipa nadograditi. Molim Vas da samo budemo svjesni da su mladi igrači skloni oscilacijama, padu koncentracije, neiskusni su, i biće tu i izazova, grešaka i prosutih bodova.
Na žalost Bogi, Zeba, Kajkut, Projić, pa i Stana su nezamjenjivi u prvih 11,ne zato što ih neko voli,nego što boljih i mlađih nemamo. Zec, Sinan, Zajmović jesu neki potencijal, ali sporo to ide. Prilagođavanje, ostvarenja, kvalitet. Ne vidi se to nešto pretjerano kod njih. Ne znam šta je sa tim Žerićem, ali očito je da se na njega, bar za sada ne može ozbiljno računati. Šaban je izgleda najperspektivniji od sve omladine, i za sada to ukazano povjerenje solidno opravdava. Za našu ligu nama treba desni bek, jedan jak veznjak, i lijevi ofanzivac. Za nešto više od toga fali tu još igrača...
Dug je i težak put kojim smo krenuli. Uz to mnogo opstrukcije, koja i ne bi smetala da ne dolazi iz vlastitih redova. Po meni najvažnije je da u klubu zadržimo, u nekim segmentima i vratimo pozitivnu energiju,povjerenje, timski rad i profesionalnost, stvari bez kojih ne možemo naprijed.Nadam se da se neće odustati od cijelog projekta, i da ćemo svima pokazati ko smo i šta smo mi...Željovci...
:palacgore:
Evo zašto mi Vetrean igra u prvih 11 i pored iskusnog Gavrana cini mozak ekipe.
Kada CW bude na ovo nivoJu može ocekivati neke minute. Ako nastavi sa max jednom prostoproširenom recenicom ostaje na klupi :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

godrina
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:50 pm

godrina je napisao/la:
ned sep 10, 2017 2:05 pm
kakav ba x
odma krenut po puni plijeni, nek se malo oni useru
0:2
:karanje: :baklja:
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

storm_raider
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:50 pm

Model1964 je napisao/la:
Veteran1965 je napisao/la:
:palacgore:
Evo zašto mi Vetrean igra u prvih 11 i pored iskusnog Gavrana cini mozak ekipe.
Kada CW bude na ovo nivoJu može ocekivati neke minute. Ako nastavi sa max jednom prostoproširenom recenicom ostaje na klupi :rofl:
Koji je organ Gavran, ako je Vetera mozak? :D
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:51 pm

možeš odmah da me prekrižiš ako čekaš eseje...ja sam usmeni i sažeti mislilac :kafa:

Leon_Professional
Kontakt:

ned sep 10, 2017 7:51 pm

TheTacTica je napisao/la:
ned sep 10, 2017 7:47 pm
Igra sa Adom nije nista bolja u odnosu na SP, to oko uigravanja to više nema smisla, ova ekipa je suvise zajedno da bi se vise uigravali u bilo kojoj kombinaciji. Jedini plus Adžemu su ovi mladi igrači. A što se tiče igre to se nenadzire ni izdaleka.
Upravo to. A i sasvim je dovoljno da moze prenijeti svoje zamisli.

Razlog lose igre treba traziti u ekipi. Izgurati s ovim rokadama, djecom do prelaznog i onda sve uciniti i dovesti pojacanja u svakom smislu te rijeci,

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava