Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑pet avg 25, 2017 8:59 am
Cijena i nije velika s obzirom kakav je projekat u pitanju i koliko je problematicno bilo sta graditi ispod tranzita. Prelijepo je osmisljeno, nema covjek sta zamjeriti nit mogu naci neku manu. Jos na kraju neka krov bude isti na svim tribinama kao i na jugu, mada je to bas tesko izvodivo
Prvi smo, atmosfera u ekipi odlicna, dobili smo derbi, najava gradnje juga, obecanje uprave da ce zavrsiti ono sto su obecali, sta nam vise treba? Dovoljno je razloga da Grbavica bude puna bez obzira na protivnika pa i na rezultat, moramo pomoci klubu da ovo sve izguramo do kraja. Animirajte ljude, moramo podici prosjek na stadionu, moramo kupovati te ulaznice i puniti kasu. Neko je vec pisao o tome i zamolio najvjernije navijace sa juga da se suzdrze pirotehnike i transparenata koji nisu sportski. Moramo na svaki moguci nacin biti podrska dok se ne zavrse projekti a onda neka gori sve
Slazem se, projekat je prelijep a s obzirom koliko je zahjevan, zbog dosta ogranicavajucih faktora, sama pozicija tribine, kliziste itd. mislim da cijena nije uopste velika. Nama to u BiH zvuci jako puno ( 5,5M) ali kada skontas da za cca 20 miliona KM ( 10M eura) mozes dobiti potpuno nov, moderan stadion koji zadovoljava sve standarde kapaciteta 20 hiljada, nije uopste puno. Sasvim realna cijena a ne neke bajke o stadionima, arenama od 20-30 miliona eura.
I onda, razmisljas kako ranijih godina nije bio niko da ovaku ideju gura kod saveza, opcine, kantona, grada ... za 20 godina odnosno do sada smo mogili imati kompletan stadion gotov.
Jos jedan dokaz koliko je bitno imati ljude koji imaju ideju, viziju a sa druge strane sposobne, predane, postene i hrabre kako bi uradili nesto ovako veliko. Ja sam iskreno i sa gradnjom istoka, prezadovoljan jer sam to godinama sanjao a Jug pa i Zapad aBd u neko razumno vrijeme, sa ovim ljudima nije nemoguce.
Mi moramo biti podrska klubu ( ne pojedincima ) u svakom segmentu, pomoci koliko ko moze a siguran sam da ljudi koji trenutno vode klubu imaju iste zelje ( jer su i oni prije svega navijaci koji su do skoro sjedili na jugu, sjeveru) kao i vecina nas. Treba ih pustiti da rade posao i ako kada nesto pogrijese, siguran sam da ce to uvidjeti i popraviti.
Za to sutra aBd samo jako i hrabro po novu pobjedu a mi imamo obavezu doci u sto vecem broju i biti podrsak 90 min.