Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ponosannavas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 15, 2017 11:28 am

ChWilla je napisao/la:
čet jun 15, 2017 11:18 am
ponosannavas je napisao/la:
čet jun 15, 2017 11:06 am
POnosan sam i ja što radimo pošteno, ali fakat kako će neko zahtjevati da se plati porez na nešto što ne postoji. Evo Sloboda npr ima ugovore na 400- 500 KM sa igračima i plaća doprinose za to i kako ćeš ti dokazati da je ovaj neki igrač trebao dobiti više? I kako ćeš naplatiti porez kad nema dokumenta. U redu kad nije niko prijavljen pa ti puknu paušalno ko nama za onaj period, ali ja govorim ako je neko prijavljen na 1500 plate, a dobija tri milje. Pa svaka drug aprivatna firma u BiH tako posluje. Hoće govno neko naplatiti. Kako će to naplatiti?
Sa druge strane našim igračima to znači štu su prijavljeni i što im ide i zdravstveno i sve i neki će radi toga i doći kod nas. Sve ima svoje. Ali strancima to ništa ne znači.

Evo gledam neki Ćosić lijevi bek iz Drine dolazi u Zrinjski. Prije toga Jazvin, pa još onaj iz Gračanice. Nama bi jeb... od do da smo takve igrače doveli. Zrinjski skautira po BiH izgleda dobro. Ovo moramo i mi i mislim da će ovaj drugi tim biti prava stvar za to. Jo jedna prednost drugog tima je ta što ti juniori mlađi mogu trenirati sa drugim timom. Evo sljedeće godine će juniori biti 1999-2000 godišta. Većina ovih 1999 će biti drugi tim, ali bi mogli i ovi 2000 trenirati sa drugim timom i onda ponekad imati i neki samostalni juniorski trening zbog nekih vježbanja akcija, mada i to mogu protiv drugog tima vježbati. Kad ti djeca teniraju sa starijaima brže se napreduje, a trošak nije nešto veći. Minoran vjerujte mi u odnosu na ono što dobijamo. Isto tako B tim sparng parner A timu dva tri puta ogdišnje. Amar je nekad znao igrati prijateljske sa igračima koji ne igraju često da ih drži u takmičarskoj formi, a isto tako znao je organozovati tekmu prvotimcima protiv nekog dosta lošijeg da bi dobili na samopouzdanju strijelci koji nisu dugo zabili.
ja sam pisao već o tome ali evo opet ću...

do jednog nivoa ti si u pravu. za porez si u pravu. ali prvo, igrač zna da ne može naplatiti ako ga zakinu iznad onoga što piše. a drugo, da bi igraču dao keša, bez da zasnuješ poreznu obavezu i bez da se to može naći poslije - moraš ih i ti nabaviti i izvući na crno. što je sve teže i rizičnije, i u fudbalu i mimo fudbala. i svakim danom se smanjuju te rupe i rupice gdje se prije mogao izvući keš.
DObro si me dopunio. Ovo za izvlačenje svojih para tj obećanih sam zaboravio naznačiti gore u tekstu. Znam i da je teže izvući sada na crno pare i da je dosta zeznutije. Prvo manje keša se smije podići sa računa udruženja po zakonu. Prije se mogao vagonima uzimati sa računa keš. Sad je to dosta manje. Međutim, očigledno da neki levati uspjevaju naći taj novac na crno. Na koji način ne znam, ali nas može koštati u nekim situacijama. Međutim, kad pričamo o dugoročnom poslovanju i na dovođenju mladih koje rano kaparišeš i ti ugovori i doprinosi će biti manji jer mladog igrača manje plaćaš u startu. Ovo je najveći problem kad imaš 22 igrača koje dovodiš i daješ im cifre. I zbog ovoga prednost ide mladom igraču kojeg potpisuješ na pet godina npr.

teatrale36
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 15, 2017 11:29 am

azbaha je napisao/la:
čet jun 15, 2017 10:11 am
teatrale36 je napisao/la:
čet jun 15, 2017 10:07 am
Velahalve je napisao/la:
čet jun 15, 2017 9:14 am

Svakako nam i ovako dolaze kojekakve inspekcije, neka, samo trebamo nastaviti ovako kako radimo, ako nista to će biti mamac za sve fudbalere iz bih, ako već strancima nije bitan PIO-MIO
Jedino mi ko budale to radimo, ostali nista, ovi iz Hercegovine pogotovo, i mi donji nazalost. Da je sve uredjeno u drzavi ja sam prvi da se tako radi, ali nista ne funkcionise,samo mi ispadamo hajvani.
Bar ove strance nek u kesu plaćaju i prijave na minimalac ko pitari :)
Ma jarane mani se toga, kao sto ljudi kazu, vidis gdje nas je dovelo takvo poslovanje da jebene vode nismo mogli platiti. Neka, proci ce i ovaj period, ne moze se u nedogled tako raditi. A sta sada radis, GRADIS STADION. Da ponovim GRADIS STADION, koji to klub u PL ima svoj stadion?
Znam ja to sve ali nekako kad ovo sve vidis bas se osjecamo ko budale a svaki mjesec maltene neka porezna neka inspakcija,ne bi li im sta dali, zakitili i sl. Ne znam obidju li nekad ŠB, Zrinjski , Slobodu ?
I za stadion je bruka da drzava nece da prepozna projekat, da pomogne, potrosli su i pokrali bukvalno milijarde KM ni za sta, i sad da nema nekih 10Miliona KM da se sredi stadion i napravi za sva vremena da bude ponos drzave, a ne da igra reprezentacija na onom ruglu. Ali njima su vazniji svoji džepovi, neke gluposti, trzni centri svakih 200m,stambeno poslovni objekti i itd... :(

ChWilla
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:32 am

sve se može naći. ali - sve se više rizikuje.

i ti imaš ovih dana i krivičnih predmeta kakvih prije zaista nije bilo. npr. dva "ugledna" advokata se kisele četvrti mjesec u pritvoru, generalni sekretar stranke sda isto i to još u zenici, dvojica tužilaca isto peti-šesti mjesec u pritvoru, sudija suda bih u postupku, referenti, kuriri i jedna sudija ovdje u sarajevu...uglavnom je to iz krivih pobuda i motiva, ali nešto se dešava.
gradi željo boli te *****

azbaha
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:33 am

čet jun 15, 2017 11:28 am
ChWilla je napisao/la:
čet jun 15, 2017 11:18 am
čet jun 15, 2017 11:06 am
POnosan sam i ja što radimo pošteno, ali fakat kako će neko zahtjevati da se plati porez na nešto što ne postoji. Evo Sloboda npr ima ugovore na 400- 500 KM sa igračima i plaća doprinose za to i kako ćeš ti dokazati da je ovaj neki igrač trebao dobiti više? I kako ćeš naplatiti porez kad nema dokumenta. U redu kad nije niko prijavljen pa ti puknu paušalno ko nama za onaj period, ali ja govorim ako je neko prijavljen na 1500 plate, a dobija tri milje. Pa svaka drug aprivatna firma u BiH tako posluje. Hoće govno neko naplatiti. Kako će to naplatiti?
Sa druge strane našim igračima to znači štu su prijavljeni i što im ide i zdravstveno i sve i neki će radi toga i doći kod nas. Sve ima svoje. Ali strancima to ništa ne znači.

Evo gledam neki Ćosić lijevi bek iz Drine dolazi u Zrinjski. Prije toga Jazvin, pa još onaj iz Gračanice. Nama bi jeb... od do da smo takve igrače doveli. Zrinjski skautira po BiH izgleda dobro. Ovo moramo i mi i mislim da će ovaj drugi tim biti prava stvar za to. Jo jedna prednost drugog tima je ta što ti juniori mlađi mogu trenirati sa drugim timom. Evo sljedeće godine će juniori biti 1999-2000 godišta. Većina ovih 1999 će biti drugi tim, ali bi mogli i ovi 2000 trenirati sa drugim timom i onda ponekad imati i neki samostalni juniorski trening zbog nekih vježbanja akcija, mada i to mogu protiv drugog tima vježbati. Kad ti djeca teniraju sa starijaima brže se napreduje, a trošak nije nešto veći. Minoran vjerujte mi u odnosu na ono što dobijamo. Isto tako B tim sparng parner A timu dva tri puta ogdišnje. Amar je nekad znao igrati prijateljske sa igračima koji ne igraju često da ih drži u takmičarskoj formi, a isto tako znao je organozovati tekmu prvotimcima protiv nekog dosta lošijeg da bi dobili na samopouzdanju strijelci koji nisu dugo zabili.
ja sam pisao već o tome ali evo opet ću...

do jednog nivoa ti si u pravu. za porez si u pravu. ali prvo, igrač zna da ne može naplatiti ako ga zakinu iznad onoga što piše. a drugo, da bi igraču dao keša, bez da zasnuješ poreznu obavezu i bez da se to može naći poslije - moraš ih i ti nabaviti i izvući na crno. što je sve teže i rizičnije, i u fudbalu i mimo fudbala. i svakim danom se smanjuju te rupe i rupice gdje se prije mogao izvući keš.
DObro si me dopunio. Ovo za izvlačenje svojih para tj obećanih sam zaboravio naznačiti gore u tekstu. Znam i da je teže izvući sada na crno pare i da je dosta zeznutije. Prvo manje keša se smije podići sa računa udruženja po zakonu. Prije se mogao vagonima uzimati sa računa keš. Sad je to dosta manje. Međutim, očigledno da neki levati uspjevaju naći taj novac na crno. Na koji način ne znam, ali nas može koštati u nekim situacijama. Međutim, kad pričamo o dugoročnom poslovanju i na dovođenju mladih koje rano kaparišeš i ti ugovori i doprinosi će biti manji jer mladog igrača manje plaćaš u startu. Ovo je najveći problem kad imaš 22 igrača koje dovodiš i daješ im cifre. I zbog ovoga prednost ide mladom igraču kojeg potpisuješ na pet godina npr.
Ja mislim da se to drugacije radi kod ovih klubova. Mislim da se pare uopce ne uzimaju sa racuna organizacija, vec da su to npr Coviceve pare koje je zaradio na crno jos prije 10 godina, koje tehnicki i ne postoje i da se te pare davaju recimo igracima, a on kada kupuje auto na racun elektroprivrede vrati taj kes koji je dao. Karikiram, ali mislim da se na ovaj nacin radi to.

shzna
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:34 am

Danas i sutra top puca najjace za ovaj Ramazan! :kafa:
1987

LARSSON
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:35 am

shzna je napisao/la:
Vidim krenulo hajcanje za 75% ? :lol:

ponosannavas
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:36 am

Slažem se sve. VOlim ovako kad se dopunimo svi. Kad je već počela tema nek se i objasni u detalje.

shzna
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:39 am

LARS1921 je napisao/la:
shzna je napisao/la:
85% :kafa:

Ja nemaaam vise kome da verujem
1987

LARSSON
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:41 am

shzna je napisao/la:
čet jun 15, 2017 11:39 am
LARS1921 je napisao/la:
shzna je napisao/la:
85% :kafa:

Ja nemaaam vise kome da verujem
Hajmo nagurat na 100%

ponosannavas
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:41 am

Hurmasica je napisao/la:
čet jun 15, 2017 11:12 am
Predstavljamo devet juniora koji su potpisali ugovore

https://fkzeljeznicar.ba/predstavljamo- ... ore/26702/
Iz ovoga se vidi da pola juniora uopšte ne mora potpisivati amaterske ugovore jer su od malena kod nas. I za ostale je mizerija platiti te nakande za treniranje. Jedini za kojeg treba malo više izletit je Hrvanović. Nadam se da ćemo to i uraditi prvom prilikom. Kod nas su ove naknade dosta manje nego u Evropi. Sjećam se da se Greda bunio što su smanjili nakanade pa nam je zbog toga GOjak mogao napraviti onu čarlamu sa Olimpicom i pobjeći vani, ali i tad sam govorio da to i nama može biti dobro jer kad dovodiš talenta iz drugog kluba manje platiš nakandu. Evo ovaj Hrvanović bi te sada došao duplo skuplje da mu platiš nakandu za treniranje kako bi potpisao profi ugovor.

sajo10
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:49 am

Kada sam pogledao slike sa potpisivanje ovaj Hrvanovic mi je najvise licio na nekog zayebanog fudbalera. Ima visinu, tijelo, fizicku spremu, stav... Eh jos kad bi znao da sutne i lopte pa mozda i bude sta od momka :D Vidjetcemo. Ali eto drago mi je da nisam jedini koji je nesto prepoznao u njemu.

ChWilla
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:51 am

prije sazrio fizički. vjerovatno je spremniji sad, što ne mora značiti da će biti i u konačnici.
gradi željo boli te *****

Kapiten
Kontakt:

čet jun 15, 2017 11:53 am

Ali je pitanje koja ce nam opcija on biti na toj krilnoj poziciji. Cenan kaze da se trazi jedan krilni igrac kao zamjena za Miru, a vec imamo Crnova, Zakarica, Zeca, i Stanu naravno :D
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 15, 2017 12:02 pm

Kapiten je napisao/la:Ali je pitanje koja ce nam opcija on biti na toj krilnoj poziciji. Cenan kaze da se trazi jedan krilni igrac kao zamjena za Miru, a vec imamo Crnova, Zakarica, Zeca, i Stanu naravno :D
Nismo imali Zeca, kad je govorioslika
Kapiten je napisao/la:Ali je pitanje koja ce nam opcija on biti na toj krilnoj poziciji. Cenan kaze da se trazi jedan krilni igrac kao zamjena za Miru, a vec imamo Crnova, Zakarica, Zeca, i Stanu naravno :D

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

mirzza
Kontakt:

čet jun 15, 2017 12:04 pm

Ma od klasicnih krila imamo Zaku, Crnova i to je to. Zec moze igrati tu a moze i na spicu pa ce se oni rotirati. Ovaj decko bi mogao dobiti finih minuta ove sezone.
Bolje da rijese lijevog beka i spica. Na krilima se mozemo krpiti.
Ko je doveo ovu momcinu sa klipa iz Tuzle? Svaka mu cast.

mula
Kontakt:

čet jun 15, 2017 12:04 pm

Zoko moja Zoko
moje sjajno sunce
ispuni mi zelju
slusaj svoje srce
:)
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

LARSSON
Kontakt:

čet jun 15, 2017 12:06 pm

Kokot :djavo:

shzna
Kontakt:

čet jun 15, 2017 12:07 pm

phpBB [video]

:titula: :violina:
1987

Dominic
Kontakt:

čet jun 15, 2017 12:12 pm

Kad bi trebalo biti izvlacenje rasporeda za PL BiH? Kad bi trebala poceti liga, zna li neko?

rodrigo87
Kontakt:

čet jun 15, 2017 12:13 pm

Dominic je napisao/la:
čet jun 15, 2017 12:12 pm
Kad bi trebalo biti izvlacenje rasporeda za PL BiH? Kad bi trebala poceti liga, zna li neko?
24. juna je izvlacenje(nisam siguran u ovaj datum)
22. jula pocinje liga(ovo sam siguran :D )

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.

Prijava