skretnicar je napisao/la: ↑ned jun 11, 2017 11:11 pm
U pravu si, ali mislim da bi osvajanje ove titule koju po meni svojim zalaganjem, borbom mi nismo zasluzili bi zasjenilo mnoge probleme koje trenutno imamo... kao da nas je ovo malo opametilo sto se tice i dovođenja igraca i svega.. Što se titula tiče, osvajali smo ih i prije, dogurali u evropi dokle smo dogurali, zašto nismo mogli stabilizovati naš tim i raditi i zadržavatii mlade igrače.. koji bi nam sigurno danas obezbjedili igranje s mnogim timovima, a ne zabijanje u 90 nekim cudom. Znaci ti rješenje vidiš u titulama i sponzorima, to bi bio nacin da mi zadrzimo i gradimo nas tim za vece uspjehe ? Ne znam, nadam se da ce takva praksa biti od sada... jer do sada nije bila.
Promatrao sam stvari iz današnje perspektive, da smo prije 5-6 godina započeli s ozbiljnijim radom unutar Kluba možda bismo danas dosegli uspjehe Maribora recimo. Ali, ŠBBKBB, ostat će sve na "zamisli da smo...". Pretpostavljam da si pod problemima koje si naveo u svom postu prije svega mislio na sportski segment. Ja sam više promatrao cjelokupnu sliku rada Kluba. Titula i sponzori bi nam dali vjetar u leđa da istrajemo u svemu onome što radimo, počev od ulaganja u omladince, prvog tima, stadiona, itd. Ljudi u upravi bi znali to iskoristiti, ali oni ne vode sportski segment, oni samo "daju sportskom segmentu sve i od njega żele sve."
Iskreno, i meni je palo napamet da nam je ispuštena titula bila razlog da se drugačije postavimo u ovom transfer roku. Sad je li ili nije, to Slavko najbolje zna. Ja se iskreno nadam da nije. Sam znaš koliko smo lutali transfer rokovima ovih sezona, to je ostavilo posljedice. Zbog toga se svodi igra na nabijanje Miri, a on će pokušati Lendri asistirati. Sponzori i titule koje sam naveo mogu biti rješenje za nas samo ako ovaj put Slavko, njegov štab i Čenan ne zakažu, jer ljudi u upravi neće sigurno, pa ostaje sve na sportskom dijelu. U ovu sezonu nećemo ući s minusom, biće prilike da i omladina dobije minute, biće prilike da se borimo za trofeje, stoga vjerujem da će ova sezona biti pozitivna prekretnica za naš Klub i da ćemo konačno ubrati plodove svog rada. Ostalo će vrijeme pokazati
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice