pile87 je napisao/la: ↑sri jun 07, 2017 6:04 pm
LeBlue je napisao/la:Meni ovaj transfer nema veze sa diskusijom o Cenanu. Cenan je skroz drugi topic. Meni djeluje bas liminitiran. Nema nikakvih referenci, niti sa skautingom niti da bude sportski direktor. Kakav mu je engleski jezik? Ovu je funkciju trebao obavljati neko ko je prije radio slicne poslove - kao skaut, kao trener mladjih kategorija, ili slicno.
Treba neko otići sad kad bude prozivka da vidimo kakav mu je taj engleski. Ako bude los odmah noga.
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
pile, mojne tu pricu

zna se o cemu je rijec. Znanje jezika jeste bitno ali nije odlucujuce.
Nedavno se nisam slagao sa FKZ1921 ili ga nisam razumiJo u nastojanju da postane književnik
Njegov današnji post sam prekopirao kao sliku stanja oko funkcije SD. Naš vrli SD je podugo tu a malo je napravio. Imaš vezane ruke, daj care ostavku. Ne umije, ceraj.
Puno je još pitanja koja vise u zraku vezana za OP a on bi morao to rješavati, odnosno vec davno riješiti. Al otom potom.
Zanemari prve dvije recenice, nisu tebi namjenjene

, niti meni

Isto zako zanemari imena mladih igraca jer nisu ona bitna nego princip djelovanja.
*FKZ1921
Zanemaricu tvoju zajedljivost jer je ona tvoj problem i meni stvarno ne smeta.
Ali ovo vrijedi prokomentarisati...
Potpisivanje profesionalnih ugovora sa najboljim omladincima koje klub ima svakako je jedna od presudnih stvari za opstojnost kluba. I moze se reci da je to,uz dobru selekciju i dugorocnu strategiju,ono sto se zove vizija.
Klub je od 2013. do 2015.potpisao profesionalne ugovore sa 12 omladinaca(od Baje 94.g do Zere 98.g). Od njih 12,neki su dali ogroman doprinos rezultatima,posebno evropskim,neki su prodati i donijeli klubu znacajnan novac. Neki nisu opravdali ocekivanja a neke je klub pogresnom sportskom politkom usporio u razvoju i obezvrijdio.
Neke omladince su povrede usporile u razvoju,kao npr Cutahiju(povreda ramena),od kojeg se puno ocekivalo. Povreda je usporila i Ismaila Durakovica(krizni ligamenti).
Dakle,nerealno je ocekivati da svih 12 koji su potpisali ugovore postanu igraci iz raznoraznih razloga.
Govorimo o 12 omladinaca i svakakao mozemo reci da je to vizija. Izdvojiti od njih 12 jednog(Durakovica)je zajedljivost. Ali kome je to bitno...
Nas problem je sto vec dvije godine ni jedan omladinac nije potpisao profesionalni ugovor s klubom.*
Što rece jedna individuJa koja je vec dugo u fudbalu * Onaj vaš brada sa svojom pricom nebi mogao ubjediti Charles Lindbergha da preleti Atlantik, a ne da nekog nagovori da pređe kod vas*