Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 30, 2017 9:27 am

iggy2377 je napisao/la:
uto maj 30, 2017 9:20 am
Ovako rade pravi klubovi
Mislim da ce se pokazati da je bas suprotno. Glupost su napravili, ali to je za neku drugu temu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

iggy2377

uto maj 30, 2017 9:28 am

Nisam niti mi je palo na pamet da poredim lige,klubove itd vec RAZLOGE ZA SMJENU

Bosnia

uto maj 30, 2017 9:29 am

Neki spominju dovodjenje igraca uz obestecenje. Meni stvarno nije jasno takvo razmisljanje. Ima li ikakve logike u takvom razmisljanju? Ko garantuje da ce taj Vukotic ili bilo ko drugi biti kvalitet za nas, da ce se pokazati?

Samo mi nabrojte bezbroj igraca koje smo doveli pa smo odmah ili u roku pola godine raskinuli ugovor jer su se pokazali kao nedovoljno kvalitetni?!

Za Zahirovica smo svi mislili da ce biti bog i batina u sredini, igrao covjek protiv Francuske u presudnim utakmicama kvalifikacija... I sta bi? Cuna.

Jahic, covjek od iskustva, Zeljovac itd... sta bi? Cuna

Da ne spominjem nekakve Krizmane, Bevabe itd...

To sto platis za nekoga nije garant da ce se pokazati, pa ljudi u Evropi bace po 30 miliona eura, a igrac ispadne cuna....

100, 200 ili 300 hiljada sto bi se dalo za neko "pojacanje" je milion puta bolje uloziti u nasu mladu nadu. Evo imamo par tih sto odskacu iz omladinskog pogona, licno nemam vremena da ih gledam pa cu samo navesti par imena sto kruze ovdje po forumu.

Ako si vec naumio dati 100, 200 ili 300 hiljada za Vukotica ili nekome slicnom, bolje dati malom Sabanadzovicu, Besirovicu ili kome vec platu koju ne moze odbiti kao junior. Daj mu 2.000 platu i 5 godina ugovor. Ta plata od 2.000 i na 5 godina ce te izace ukupno 200 hiljada.

Ukoliko se klinac pokaze budi siguran da on sa 3 godine do kraja nece biti prodan za 150 hiljada eura nego ces gledati u prvu milionsku cifru. Ukoliko se ne pokaze, donji si ali si barem pruzio priliku nasem igracu, a nisi se kockao sa strancima.

Po meni cak ni Jug ne treba praviti ali to je vec druga prica. Nema finansijskog smisla ga praviti, povecati posjetu nece, finansijski se nece nikada isplatiti i ima dosta vecih i gorucih pitanja nego li jug. Ali eto uprava je obecala jer zele da se zahvale navijacima na podrsci....

Ali eto koliko bi taj jug kostao? Taj novac preusmjeriti u omladinca kao sto sam naveo iznad. Uloziti u 5-6 momaka, svaki ce te kostati tih nekih 200 hiljada otprilike na 5 godina, ali da se 1 probije sve ti se isplatilo ne samo finansijski nego ces dobiti kvalitetnog igraca.

Tako da je po meni suvise jednodimenzionalno razmisljanje o dovodjenju igraca uz obestecenje kada nismo u finansijskoj prilici za to.

alombardo
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:30 am

nookey je napisao/la:
uto maj 30, 2017 9:16 am
Nek ova uprava napravi stadion i sve prateće objekte ja ću se strpiti i 5 godina, a onda nek dođe Amar i osvaja titule, a svakako nakon druge bi bilo na proslavi 3000 ljudi.
potpis

ChWilla
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:33 am

iggy2377 je napisao/la:
uto maj 30, 2017 9:28 am
Nisam niti mi je palo na pamet da poredim lige,klubove itd vec RAZLOGE ZA SMJENU
ama čovjek pola godine govori da sam hoće da ide...
gradi željo boli te *****

BabOsim
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:36 am

Tjeraju ga jer ne da ublehi od 50 godina da igra Uprava daj nam Spaletija!!!

Dolina
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:36 am

glasao sam za teren koji je možda bio prioritet i prije istoka, za Jug nisam jer on ima svoj put neovisno od svega ostalog, na kraju krajeva na dobrom terenu i ostale selekcije mogu igrati a ne lomiti se po plasitici, ako hocemo OP onda moraju imati uslove kao i prvotimci
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:38 am

Ajzea je napisao/la:
pon maj 29, 2017 11:20 pm
Ma zaduziti @ponosannavas da napise imena igraca koje treba dovesti. On je od trideset igraca za koje se nije ni culo, pogodio za dvadeset i sedam da ce biti dobri igraci. Matere mi, jacu kartoteku ima od Petrovica.

Pozdrav bratu uz pjesmu "Nece Mico doci" od Ace Lukasa !
Ode kod komsija...
BUraz moj ja se slomio oko MIće i evo izgleda ode u Sarajevo. Ćenane nemaš više moju podršku! :psujem:

Hadzijalagic
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:39 am

Kad se vec krenulo sa stadionom onda ici do kraja jer ko zna sta nas sutra ceka.. Kada bi u sledecoj sezoni mogli odraditi posao koji je dovoljan da stadion dobije trecu kategoriju ja bih bio prezadovoljan i da ponovimo sportski rezultat koji smo ostvarili ove sezone.. Ne znam sta je sa pricom da bi teren mogli izmajmunisati od uefe? Pricalo se nesta i onda kapak..

Sto se igrackog kadra tice samo ne dovoditi potrosene i precijenjene levate.. Dovoditi igrace koji shvataju da im Zeljo moze biti, kakva takva, odskocna daska za napredak u karijerama.. Od trenutnog rostera ja u sledecoj sezoni ocekujem vise jedino od Blagojevica koji je nekad pokazao da moze puno bolje.. U ovoj sezoni je neprepoznatljiv a ne tako davno je gotovo u svakoj utakmici bio medju igracima koji konkurisu za igraca utakmice.. On od onog incidenta u Zenici nije svoj.. Ne znam jel tada bilo nekih sankcija od strane kluba prema njemu? Ne znam, smijace te mi se ali ja i od Dade Sadikovica ocekujem da bude pozitivno iznenedjenje u narednoj sezoni :D

Ja nesto nisam upratio puno igraca koji bi nam bili pojacanje iz nase lige.. Onako, povrsno, volio bih da dovedemo Vukotica, Ordagica, Besirevica iz Radnika i to je otprilike to sto se nase lige tice a da su igraci, koliko toliko dostupni.. Subic mi je isto bio zelja ali ako ima tih problema sa ledjima onda ga ne dovoditi.. U napad moramo dovesti neku zvjerku i tu ne trebamo zaliti novac.. Pokusati svim silama zadrzati Miru.. Afirmisati bar dvojicu novih igraca iz omladinskog pogona.. Kada bi se ovako odradilo ja bih bio prezadovoljan..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:44 am

ma dado je pokazao šta može biti kad je fokusiran, isto kao i taj jovan. njemu je otprilike zadnji voz ako neće da za pet godina nosi tacnu.
gradi željo boli te *****

cikazubo
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:46 am

iggy2377 je napisao/la:
uto maj 30, 2017 9:20 am
Spalletti je u svojoj, ispostavit će se, posljednjoj utakmici na klupi Rome uspio pobijediti Genou (3:2) i izboriti direktan plasman u Ligu prvaka, ali mu čelnici kluba nisu oprostili sezonu bez trofeja.

"Želimo izraziti našu duboku zahvalnost Spallettiju za rad i doprinos uspjesima kluba u ovoj sezoni. Pod njegovim vodstvom, Roma je osvojila najviše bodova i postigla najviše golova u svojoj historiji i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručili su iz Rome.
Nigdje veze, dobro pratim talijane a Spalletti je iz skroz drugih razloga otišao, nije dobio otkaz već je puklo već prije 6-7 kola između njega, ekipe i rukovodstva, i razišli su se, kakav trofej kakvi bakrači.
Evo Tuchel je BVB-u doio trofej pa će mu biti noga jer ga igrači ne podnose, i jer je teški egoista i ters.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:51 am

Mogu dodati i Petraka na listu Zelja.. Slusao sam Jamaka kada je pricao o njemu.. Po njemu je frajer trkacka masina na zadnjem veznom.. Kaze Jamak nesto u fazonu "Bolji sam ja igrac od njega al ne mozes ga stici, nema sanse" :D
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u uto maj 30, 2017 9:53 am, ukupno mijenjano 1 put.

teatrale36
Kontakt:

Odose i Ugi i Darko izgleda? Sve ponovo ispočetka,kakav cirkus!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:53 am

ne bi ja puno cackao... minimalne korekcije uz minimalnu uvalu.
na klupi nasa djeca i ulaze kao zamjene.

slika
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Hadzijalagic
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:56 am

teatrale36 je napisao/la:
Vala odlazak Ugljese necemo ni osjetiti.. A i Markovica cemo lahko nadomjestiti jer se, da se ne lazemo, radi o prosjecnom igracu.. Vise mi je zao Bokacinija nego njih obojice..

BabOsim
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:57 am

Zna li se šta za Kostića?

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:58 am

Ja sam glasao za jug jer mislim da se tu trebaju usmjeriti pare. Infrastruktura je osnova za svaki daljni napredak. Po meni nakon juga najpreći je teren, pa onda trening centar za omladinski pogon. Tek na kraju dolazi zapad. Što nisam glasao za igrački kadar? Jednostavno zato što mislim da se, ako imaš pravog skauta i SD, vrlo lako za mle pare može napraviti ekipa koja će stalno biti u vrhu lige.

Spominjao je neko Irfana Jašarevića. On je meni prvi pik uz Alema Merajića iz SPlita. Onda i Bojan Letić ravnopravno uz njih, a svi ovi ostali tek ako oni ne mogu. Veselinovića bi isto tako odmah doveo. RElativno je mlad a pravi igrač. Od naših juniora koji su izalzno godiše ostavio bih operd Žere i Aldina Hrvanovića. Svi ostali koji su talenat za Žalju mogu još jednu godinu biti juniori. Mujaga je ispričana priča. Možda i Kurtović jer za njega ne znam koje je godiše. Ostali su po meni Šaban, Džindo, Vela, Beširević, Šehić i još par njih su koliko znam svi 99 godište tj mogu igrati i naredne godine za juniore

EDIT: Lars obecavam da prelazim na temu namjnjenu za to :)
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u uto maj 30, 2017 10:00 am, ukupno mijenjano 1 put.

1921.ba
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:59 am

i kad se napravi jug, ponovi sezona kao ova opet ce biti tjeraj ovog tjeraj onog, tako se pisalo i kad se poceo istok praviti, sve halalimo svkaa cast, a onda pljuvanje... znam ja nas *ebo ti nas
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Hadzijalagic
Kontakt:

uto maj 30, 2017 9:59 am

Ima li kakav solidan lijevi bek a da nije Subic? Pominjao se Stipo Markovic iz Sirokog.. Po meni sasvim solidno rjesenje a i pricalo se da bi mogao doci?? Bojim se da bi Subic mogao biti novi Jahic ako ima te probleme sa ledjima..

Edit: Kakva ba nova tema? Onda ovu treba zakljucati jer cemo u narednom periodu vecinom pricati o eventualnim pojacanjima.. Ne ulazio ja na pet razlicitih tema da bih pricao o pet razlicitih stvari vezanih za klub..

teatrale36
Kontakt:

uto maj 30, 2017 10:05 am

Hadzijalagic je napisao/la:
uto maj 30, 2017 9:56 am
teatrale36 je napisao/la:
Vala odlazak Ugljese necemo ni osjetiti.. A i Markovica cemo lahko nadomjestiti jer se, da se ne lazemo, radi o prosjecnom igracu.. Vise mi je zao Bokacinija nego njih obojice..
I meni je vise zao Boke, dobar igrač,sportista pravi, gospodin, ali mi ovo smeta samo dovode i onda otpustaju,ovo je preslo svaku mjeru ako se ovim trendom nastavi mislim da nece biti ispod 10 odlazaka.
Pa ako si neki trener (a ovaj nas nije nazalost) probaj nesto napraviti s tim sto imas a ne iskoristavati nespsobnost pojedinih clanova uprave koji ne znaju nista o fudbalu i njima prosipati dovedi mi ovoga otpusti onoga, pa nismo Real da imamo 300 miliona Eura pa da mozemo raditi sta hocemo.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava