Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 18, 2017 12:56 am

Amidza je napisao/la:
čet maj 18, 2017 12:47 am
GoodisonPark je napisao/la:
čet maj 18, 2017 12:38 am
Znao sam da će se sad priča početi bazirati na - nikad lakši derbi za nas, oni ispražnjeni emotivno, fizički, nemaju motiva...To je stranputica koja će nas odvesti daleko od cilja a da derbi nije još ni počeo. Ako pobjedimo derbi i ako se na utakmici budu vidjeli te stvari oko psihe, snage, trke, motiva onda možemo reći da nam je ovo večerašnje finale pomoglo, a do tada nemojte molim vas to ni spominjati a kamoli potencirati kao našu ogromnu prednost. Evo večeras je Široki bio proglašen pobjednikom unaprijed pa ne mogu sa loptom da se sastave cijelu utakmicu.

Mi moramo gore zapeti kao da imamo isto bodova kao Sarajevo i Zrinjski kao da nemamo nikakvu bodovnu prednost i da baš ta utakmica odlučuje apsolutno sve, a u suštini to i jeste tako.

Ginuti 90+ minuta za svaku loptu, maksimalno požrtvovano moraju odigrati svi igrači koji istrče na teren i samo tako možemo sebi stvoriti preduslove da na Grbavici krunišemo sezonu i završimo posao.
Samo pricamo, kako to utice na ekipu?

Nikad nisam konto ove stvari kao "mojne sad o tome, nije momenat", "ne trebamo tako razmisljat, to je pogubno za nase igrace" itd itd.

Nije ovo strucni stab niti zasjedanje skupstine kluba nego forum. Jel mi sjedimo s igracima u svlacionici ili pisemo po forumu?

Malo se previse pridaje znacaj ovom nasem piskaranju ovdje.
Ovaj forum je jako čitano štivo ako nisi znao, vjerovatno i igrači ovo čitaju. Što se više spominju takve stvari to se brže šire po društvenim mrežama a one su dostupne svima. Na kraju takva priča bude i na ulici, kafićima, ode to vrlo brzo i na taj način mnogo ljudi pa možda i neki od igrača dolaze na derbi sa mišlju lako ćemo, pregazićemo ih, umorni su i te gluposti...

Niko nam ništa neće pokloniti za sve se moramo izboriti sami, ako nas neki dan Krupa nije tome naučila onda ćemo bojim se popušiti ponovo na istu foru.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:04 am

Ovaj forum je jako čitano štivo ako nisi znao, vjerovatno i igrači ovo čitaju. Što se više spominju takve stvari to se brže šire po društvenim mrežama a one su dostupne svima. Na kraju takva priča bude i na ulici, kafićima, ode to vrlo brzo i na taj način mnogo ljudi pa možda i neki od igrača dolaze na derbi sa mišlju lako ćemo, pregazićemo ih, umorni su i te gluposti...

Niko nam ništa neće pokloniti za sve se moramo izboriti sami, ako nas neki dan Krupa nije tome naučila onda ćemo bojim se popušiti ponovo na istu foru.
Ma slazem se ja s tobom sve, treba spustit loptu, bice jebena tekma. Samo ne mislim da ovo ima toliko odjeka, ne kazem da nema, samo ne vjerujem da ima toliko koliko se cesto pretpostavlja, al eto.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

BabOsim
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:08 am

Imam loš osječaj pred derbi, doduše imao sam i loš osječaj kad smo otresli hdz svinju. Mislim da su nam šanse drastično smanjene ukoliko ne pružimo radniku 'motiv' da odigra punom parom. Oni ću ih garant nagraditi protiv nas, a slobodanka je već podmazala minđu za zadnje kolo

GoodisonPark
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:14 am

Amidza je napisao/la:

Ma slazem se ja s tobom sve, treba spustit loptu, bice jebena tekma. Samo ne mislim da ovo ima toliko odjeka, ne kazem da nema, samo ne vjerujem da ima toliko koliko se cesto pretpostavlja, al eto.
Vjeruj da ima, ako pratiš ovaj forum od prvog dana onda znaš da je mnogo nekih ideja odavde implementirano u samom klubu.. Zahvaljujući ovom forumu Sport1 je postao medijski partner FKŽ, povezanije je to mnogo više nego što misliš..

Nije ovo drugar moj dupli sport, suvisla piskaranja i kočijaška podyebavanja, riječi napisane ovdje imaju svoju određenu težinu i zato uvijek i apelujem na sve da se pisanje i diskusija na ovom forumu stave na najveću moguću konstruktivnu dimenziju.
Željo samo Željo!!!

Charlie Sheen
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:16 am

BabOsim je napisao/la:
čet maj 18, 2017 1:08 am
Imam loš osječaj pred derbi, doduše imao sam i loš osječaj kad smo otresli hdz svinju. Mislim da su nam šanse drastično smanjene ukoliko ne pružimo radniku 'motiv' da odigra punom parom. Oni ću ih garant nagraditi protiv nas, a slobodanka je već podmazala minđu za zadnje kolo
Nas ne treba zanimati Zrinjski,vec samo mi i nasa igra.Samo se mi pitamo i odlucujemo o svojoj sudbini.Ako ne mogu izvuci x kosevu i dobiti Radnika pred punom Grbavicom i ne zasluzujemo titulu.

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:21 am

Vjeruj da ima, ako pratiš ovaj forum od prvog dana onda znaš da je mnogo nekih ideja odavde implementirano u samom klubu.. Zahvaljujući ovom forumu Sport1 je postao medijski partner FKŽ, povezanije je to mnogo više nego što misliš..

Nije ovo drugar moj dupli sport, suvisla piskaranja i kočijaška podyebavanja, riječi napisane ovdje imaju svoju određenu težinu i zato uvijek i apelujem na sve da se pisanje i diskusija na ovom forumu stave na najveću moguću konstruktivnu dimenziju.
Citam dugo vremena ovaj forum, ali sam se tek nedavno registrovao. Ako je tako kako kazes, a nemam razloga da ti ne vjerujem, onda odlicno. Primjetio sam i sam da ljudi koji rade u upravi imaju dosta sluha za takve stvari, prate sta ulica prica, sta navijaci pricaju, cak sam poprilicno siguran da pisu po nekim forumima - jednostavno, osjete "puls" javnosti.

Samo, tu treba biti oprezan jer to mac sa dvije ostrice. Plodno tlo za infiltriranje kojekakvih u strukture kluba, sa ciljem destibilizacije kluba, a sa druge strane uvijek imas mogucnost da klub previse osluskuje tribinu, pa na kraju navijaci njime fakticki rukovode, sto nikad nje dobro. A nije da se nije desavalo, ako nista u nasem susjedstvu.

U svakom slucaju, drago mi je sto se prati kako ljudi razmisljaju i nadam se da ovi u upravi imaju dovoljno pameti da isfiltriraju stvari kako treba, kao i moderatori na ovom forumu. Naravno, sve posteno i bez favorizovanja nekih ideja i koncepata koji se poklapaju sa stavovima uprave ili koga god. Bez ikakve cenzure, jer to je zamka koju bi sami sebi napravili.

Izvinjavam se na offu
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

storm_raider
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:25 am

Amidza je napisao/la:

Ima jako mnogo odjeka. Citaju i igraci.

Danas Miro vidjen u Akvarijusu. Jedno fino celjade. Ubica djecijeg lica.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

GoodisonPark
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:28 am

Možda nećete vjerovati ali mene je najviše strah Slavke Petrovića, volio bih da mi u subotu dokaže da je moj strah neopravdan i da za to nije bilo razloga ali džaba trenutno je takav nekakav šugav osjećaj da vam ne mogu opisati. Protiv Zrinjskog sam bio opušten i bio siguran da uzimamo ali mi je te sedmice prije Međugoraca cijelo vrijeme u glavi bila Krupa jer ih pratim redovno i znam koliko mogu, remi gore me nije iznenadio ni najmanje. Sad za derbi osjećaj ni gore ni dole (znači moglo bi biti x2 :D). Uglavnom moramo maksimalno podržati momke i nadati se da će i oni nas znati nagraditi za tu podršku.

Amidža,
Ljudi u klubu normalno osluškuju šta navijači pričaju a to je na kraju krajeva i dobro jer ovaj klub i postoji zbog njegovih navijača. Do sada su znali prepoznati dobre i iskrene ideje a ne sumnjam da će tako biti i u budućnosti.
Željo samo Željo!!!

storm_raider
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:35 am

Ako bude igrao Duljevic, ja bih pustio Dinu Hasanovica na njega. Ali prije toga bih mu 2 dana vrtio Rockya, Blood and Bone i kecere.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Shortyy1921

čet maj 18, 2017 1:37 am

Možda nećete vjerovati ali mene je najviše strah Slavke Petrovića, volio bih da mi u subotu dokaže da je moj strah neopravdan i da za to nije bilo razloga ali džaba trenutno je takav nekakav šugav osjećaj da vam ne mogu opisati. Protiv Zrinjskog sam bio opušten i bio siguran da uzimamo ali mi je te sedmice prije Međugoraca cijelo vrijeme u glavi bila Krupa jer ih pratim redovno i znam koliko mogu, remi gore me nije iznenadio ni najmanje. Sad za derbi osjećaj ni gore ni dole (znači moglo bi biti x2 :D). Uglavnom moramo maksimalno podržati momke i nadati se da će i oni nas znati nagraditi za tu podršku.

Amidža,
Ljudi u klubu normalno osluškuju šta navijači pričaju a to je na kraju krajeva i dobro jer ovaj klub i postoji zbog njegovih navijača. Do sada su znali prepoznati dobre i iskrene ideje a ne sumnjam da će tako biti i u budućnosti.
Ako je onda vec tako ako uopste citaju clanovi naseg kluba forum da im porucimo da ostave SRCE NA TEREN ! I da uprava nasim igracima da stimulaciju za derbi makar da ih nagradi nekim premijama dodatni motiv da se na Kosevu dobije i da vec tad proslavimo Titulu , duzni su nam i onim navijacima koji su bodrili klub u Krupi zbog njih zbog svih nas koji volimo Zelju... Miro ostani !
Jednom Željezničar,uvijek Željezničar ! - I.O.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:39 am

Durgo je napisao/la:
sri maj 17, 2017 11:11 pm
Ja stvarno ne mogu i ne zelim da vjerujem, nakon zvizdanja himne i onog skandiranja, da je i jedan iskren zeljin navijac i patriota navijao za Siroki. Ako je to tako onda se trebate dobro zapitati...

Niko, ama bas niko mi ne moze reci da ja nisam navijac Zelje i da ovo sto osjecam prema klubu nije iz dubine srca, al sam ja veceras zelio da Sarajevo osvoji kup.

Stvarno mi je pravo tesko citati neke komentare ovdje, kako povrsno i jeftino...

Samo Zeljo!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Slažem se, svako ko je navijao za ove neonaciste veceras treba se dobro zapitat'.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

ellaxaz
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 18, 2017 1:41 am

arelinho je napisao/la:
čet maj 18, 2017 12:57 am
Jaozinho22 je napisao/la:Koje su ovo dvije nesreće glasale da gubimo na Zuban polju !?
Garant neko radi uroka.
Stop jednoumlju.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

GoodisonPark
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:44 am

Shortyy1921 je napisao/la:

Amidža,
Ako je onda vec tako ako uopste citaju clanovi naseg kluba forum da im porucimo da ostave SRCE NA TEREN ! I da uprava nasim igracima da stimulaciju za derbi makar da ih nagradi nekim premijama dodatni motiv da se na Kosevu dobije i da vec tad proslavimo Titulu , duzni su nam i onim navijacima koji su bodrili klub u Krupi zbog njih zbog svih nas koji volimo Zelju... Miro ostani !
Baš tako, ako čita bilo ko od igrača neka prenese ostalima da su nam ostali dužni u Krupi.. Priliku da nas obradujete imate već u subotu..

Sve što tražimo od vas je da izađete na teren i preorete ga igrajući najjednostavniji mogući fudbal!
Željo samo Željo!!!

GoodisonPark
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:48 am

storm_raider je napisao/la:
čet maj 18, 2017 1:35 am
Ako bude igrao Duljevic, ja bih pustio Dinu Hasanovica na njega. Ali prije toga bih mu 2 dana vrtio Rockya, Blood and Bone i kecere.
Nedavno sam pisao da se obvezno gore morati igrati flaster na Duljevića ali nije Dino taj igrač (ne umanjujem njegov kvalitet) vrlo brzo bi bio kartoniran i bojim se da bi cijelo vrijeme visio sa crvenim kartonom.. Blagojević je možda i jedini koji bi mogao to odigrati i nadam se da će tako i biti.. Zatvoriti njihova krila (markirati) i to bi već bilo pola posla..
Željo samo Željo!!!

BabOsim
Kontakt:

čet maj 18, 2017 1:50 am

Ima li neko da predloži Amaru da pokrene svoj neki podcast? Fakat jedna od rijetkih osoba koje se ne mogu naslušati :)

Shortyy1921

čet maj 18, 2017 1:57 am

čet maj 18, 2017 1:44 am
Shortyy1921 je napisao/la:

Amidža,

Baš tako, ako čita bilo ko od igrača neka prenese ostalima da su nam ostali dužni u Krupi.. Priliku da nas obradujete imate već u subotu..

Sve što tražimo od vas je da izađete na teren i preorete ga igrajući najjednostavniji mogući fudbal!
:palacgore: :palacgore: Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je bila najbolja taktika. Izrovite svaki pedalj na terenu uz pjesmu onih što vole svoga Želju. ! :zeljeznicar1:
Jednom Željezničar,uvijek Željezničar ! - I.O.

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 2:06 am

Mi smo samo sebi najveca opasnost. To je ono sto je lose. Stana i Sinisa moraju zatvarati njihova krila, Duljevicu sredina jednostavno ne smije dozvoliti previse slobode. To ispada, vjerovatno, prvenstveno Blagojevicev posao. S obzirom na to kakav je u zadnje vrijeme, tesko je biti optmistcan. Markovic ne moze to uraditi, po meni. Inace, previse je igrat flastera na njega i zrtvovat jednog igraca na Duljevica. Prevazidjeno i nepotrebno.

Vidjecemo sta ce Slavko iskombinovati u sredini, jer sastav nam je manje-vise poznat. Vjerovatno ovako nesto:

----------------------Lendric-----------------------

--Crnov------------Zeba--------------Miro-------

----------Darko-----------Jovan/Bekric--------

--Stana-----Kerla-----Bogi--------Sinisa------

-----------------Kjosevski-----------------------

Mislim da je izglednija opcija u sredini Blagojevic, nego Bekric. Mozda da napravi neko iznenadjenje, pa stavi Jovana i Bekrica zajedno, a Markovica na klupu, mada ne vjerujem. Vjerujem da ce Kerlu vratiti na stopera, nakon Bokine zadnje utakmice.

Po meni najveca smo prijetnja mi sabi sebi, kao sto i rekoh. Cala ce vjerovatno dat Duljevicu dosta slobodnu ulogu, ali vjerujem da ce najvise kroz sredinu ic. Tu je problem jer konstantno gubimo lopte na 40-ak metara od svog gola, ali stalno. Ili Markovic nekoga ukopa alibi pasom ili Blagojevic pokusa neku avangardu svoju, pa zijani loptu i onda trci za protivnikom. Na to se ekipa strasno trosi, da ne govorim koliko se stoperi cine nervoznijim. Sa onako startnim i brzim Duljevicem, gubiti lopte na sredini moze biti pogubno, jer lako moze uhvatit zalet i napravit nesto sam ili pruzit, opet prebrzom, Hebibovicu ili nesto trece. Da ne govorim kako onda idu na nase ionako nervozne i kiksere stopere.

Vjerujem da ce ih Miro naprijed silovati, od Crnova i Lendre ocekujem dobre partije, kao i od Zajke. Zakarica me naprosto strah.

U svakom slucaju, ako u sredini odigramo dobro, ne bi trebali imati problema. Na nenormalne kikseve stopera ili neku nasumicnu glupost nekog od igraca uvijek treba racunati. Ako odigramo pametno i disciplinovano kao protiv Zrinjskog minimalno X.

Brkoo
Kontakt:

čet maj 18, 2017 2:08 am

Meni je normalno da ljudi iz kluba prate i forume na kojima su Zeljovci jer su i ljudi iz kluba isto navijaci kao i svi mi. Generalno, u biti svi isto zelimo samo to ispoljavamo na drugaciji nacin kroz razlicita misljenja a cilj je isti. Cak bih volio da se i prijave na forum da mozemo diskutovati sa njima jos mozda direktnije. Ogromna je razlika izmedju nase i uprava(u mnozini)i bivsih i sadasnje npr. sarajeva, nasi su finansijski stabilni, posteni i sposobni ljudi koji rade sve, apsolutno sve u interesu naseg kluba dok kod njih imas puno struja, te bordo prijatelje, te ove, te one gdje svako gleda svoj neki sitni interes i svako se mora "ugraditi" u nesto. Razlika ko nebo i zemlja..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 2:29 am

BabOsim je napisao/la:
čet maj 18, 2017 1:50 am
Ima li neko da predloži Amaru da pokrene svoj neki podcast? Fakat jedna od rijetkih osoba koje se ne mogu naslušati :)
Platio bi.

Ko Joe Rogan. The Amar Osim Experience.

JUZNJAK
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:17 am

---------------------------- Lendric---------------------------

-------Musa------------Zakaric---------------Crnov---

-------------------Zeba-------------Markovic-------------

------Stanic------Bogi----------Kerla--------Miro-----

-------------------------------Veca-----------------------------

Ja bih izveo ovakvu ekipu... Neka crnov I musa ulaze u sredinu na suteve... Brzi su I mogu napraviti brzu transvezalu u brzi napad ili tipa kontre ili polukontre... zakaric neka trci I ganja njihove stopere I zadnje vezne ko konj dok ne crkne, bekric ga mijenja kasnije, zebu svakako nikad nisam gledao ovakvog u karijeri da trci, nudi se I uklizava... Mislim da bi mu pozicija centralnog odlicno sjela posto nam tu treba takav igrac koji ce poturiti taj zadnji pas I stati I povuci loptu kad treba... Markovic I celo to nisu... Miro je brz I ima snage ko medzed pa moze mnogo trcati gdje bi odigrao odlicnu ulogu ubacivajuci se iz drugog plana za zavrsni centarsut... Miro nije igrac za krila jer nema dribling I slaba mu je igra jedan na jedan pa stoga mislim da bi bio idealan bek... Neznam kako slavko to nije primjetio I oprobao vec... Ovi ostali standardno neka odigraju...
Fb grupa Manijaci-USA/Canada

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava