Ovaj forum je jako čitano štivo ako nisi znao, vjerovatno i igrači ovo čitaju. Što se više spominju takve stvari to se brže šire po društvenim mrežama a one su dostupne svima. Na kraju takva priča bude i na ulici, kafićima, ode to vrlo brzo i na taj način mnogo ljudi pa možda i neki od igrača dolaze na derbi sa mišlju lako ćemo, pregazićemo ih, umorni su i te gluposti...Amidza je napisao/la: ↑čet maj 18, 2017 12:47 amSamo pricamo, kako to utice na ekipu?GoodisonPark je napisao/la: ↑čet maj 18, 2017 12:38 amZnao sam da će se sad priča početi bazirati na - nikad lakši derbi za nas, oni ispražnjeni emotivno, fizički, nemaju motiva...To je stranputica koja će nas odvesti daleko od cilja a da derbi nije još ni počeo. Ako pobjedimo derbi i ako se na utakmici budu vidjeli te stvari oko psihe, snage, trke, motiva onda možemo reći da nam je ovo večerašnje finale pomoglo, a do tada nemojte molim vas to ni spominjati a kamoli potencirati kao našu ogromnu prednost. Evo večeras je Široki bio proglašen pobjednikom unaprijed pa ne mogu sa loptom da se sastave cijelu utakmicu.
Mi moramo gore zapeti kao da imamo isto bodova kao Sarajevo i Zrinjski kao da nemamo nikakvu bodovnu prednost i da baš ta utakmica odlučuje apsolutno sve, a u suštini to i jeste tako.
Ginuti 90+ minuta za svaku loptu, maksimalno požrtvovano moraju odigrati svi igrači koji istrče na teren i samo tako možemo sebi stvoriti preduslove da na Grbavici krunišemo sezonu i završimo posao.
Nikad nisam konto ove stvari kao "mojne sad o tome, nije momenat", "ne trebamo tako razmisljat, to je pogubno za nase igrace" itd itd.
Nije ovo strucni stab niti zasjedanje skupstine kluba nego forum. Jel mi sjedimo s igracima u svlacionici ili pisemo po forumu?
Malo se previse pridaje znacaj ovom nasem piskaranju ovdje.
Niko nam ništa neće pokloniti za sve se moramo izboriti sami, ako nas neki dan Krupa nije tome naučila onda ćemo bojim se popušiti ponovo na istu foru.