Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kremenko
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2017 11:29 am

avlami97 je napisao/la:
ned mar 05, 2017 10:41 am
Mene malo nervira priča, kako lijep fudbal privlači raju na utakmicu. Konstatacija je samo donekle tačna. Yebote, mi igramo lijepo, lepršavo, smislenih akcija, driblinga...ma nema čega nema i ubijamo Leotar 8:0. Fulamo još toliko šansi, a na stadionu dvije milje ljudi. :roll: Ako ta utakmica nije bila lijepa i atraktivna za navijače Želje, onda neće biti ni jedna.

Kada sam bio dijete na utakmicama je bilo najmanje 30% dječurlije. Svi su ulazili džaba, a pod tom dječurlijom sam gledao sve do 16-17 godina. Standard je bio daleko bolji. Skoro svi su išli na more 10-15 dana. Cijele porodice. Danas ode preko vikenda na remo i kaže eto bio sam skoro heftu...dosadilo i slične nebuloze. Fudbal, na ovim prostorima je uvijek bio najjeftinija zabava za "sirotinju". Navijački podmladak si regrutovao u stalne navijače itd. itd. Moramo biti svjesni da nam je stanje u Državi katastrofalno. Na jednog zaposlenog, dođe jedan penzioner. Više od pola stanovništva je na granici ekstremnog siromaštva i onda dođeš u situaciju da na stadion ne puštaju dječurliju, od 7-8 godina, besplatno. Po meni pogrešan potez. Upravo, ta dječurlija trebaju biti budućnost na Grbavici, jer ja ne znam na koji način regrutovati buduće navijače. Kažemo cijene od 5, 10, 20 i 25 KM su jeftine. Jesu, al' u ku...Valja onom djetetu izdvojiti petaka, a babo mu za 4 joje izdržava četveročlanu porodicu, a u zimskom periodu ima 3 joje režija. Sada će neko reći, a može platiti kutija cigara petaka, a ja kažem da takve Željo i ne interesuje. Željo je Klub na čije utakmice dolaze i treba da dolaze sve socijalne kategorije ljudi. Željo je radnički Klub i tako to treba posmatrati.

Na Koševu sjever 3KM, istok 5KM, zapad 7KM, pa jedva naguraju 4-5 milja. Mislim da ubuduće karte trebaju da budu na ovom nivou, da djeca trebaju besplatno ulaziti i da taj trend treba potrajati najmanje nekoliko godina, kako ne bi izgubili navijačku bazu, a ona je upravo u onoj djeci kojoj jučer nije dozvoljen ulazak na utakmicu. Jučer koje je došao iz unutrašnjosti (četveročlana porodica), je taj ćejf garant platio jednom jojojom. Drugi put neće doći, jer nema odakle, a nekada su na Željine domaće utakmice dolazili ljudi iz cijele Yuge.

Svašta sam nadrobio, ali bi se o ovome trebale pozabaviti stručne osobe, uzevši u obzir cjelokupno stanje društva, finansijske mogućnosti istog, te postaviti jasne ciljeve, mjere i smjernice kako do zacrtanih ciljeva doći. Po meni je zacrtani cilj, da i za 5 i 10 godina na stadionu imamo 10 milja osoba, koji će redovno posjećivati Dolinu ćupova.
Svaka ti cast majstore.
:klanjase2:
A upravi neka bude skola i nauk za ubuduce.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Model1964

ned mar 05, 2017 11:31 am

Treba biti pošten pa reci da je penal mogao svirati a i nije MORAO. Pad je bio malo teatralan. Stvar sudiskog uvjerenja a ne namjera da nas zakine.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

storm_raider je napisao/la:
ned mar 05, 2017 11:02 am
Djeca, pogotovo ova omladina do 16 su nase uzdanice. Mislim da bi bio pun pogodak sa besplatnim kartama za Jug recimo. Automatski bismo regrutovali dobru bazu navijaca.
Ako cemo teziti amaterizmu onda je to pun pogodak. Da se karte sortiraju cijenovno po starosnoj dobi da, ali besplatno nikako. :ne:

TheSvenderMan
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2017 11:32 am

salle86 je napisao/la:
TheSvenderMan je napisao/la:
ned mar 05, 2017 11:13 am
avlami97 je napisao/la:Dajte taj Izvještaj, da se raja malo smiri, jer će se tek na izvještaju vidjeti da smo bili bolji i zasluženo pobijedili (uzimajući u obzir svih 95 minuta utakmice)
Bravo, tacno tako i ispade

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Malo raja gledala EPL, Bundesligu, Ligu prvaka pa razočarani.
Prije da je realnije 2 razlike nego remi.
Tacno tako. Nekako nas malo ponjelo da seremo i tako nam se svima slika u glavi stvorila da je trebalo biti 3:0 za mladost. Nije ono lose bilo. Ne znam sta im bi u drugom poluvremenu ali sam siguran da ce poraditi na tome

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:33 am

Ja imam svasta za napisati al cu napisati dok me prodje ovaj mahmurluk...

godrina
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:35 am

super je ova ideja za besplatan ulaz djeci ispod 16.
zelimo da nam na stadion dolaze cijele porodice, ovo bi sigurno pomoglo tome jer je pravo jebeno doc cetveroclanoj porodici npr platit ulaze, uviek ide neko pice usput pa i rucak i tu ćaća jebana stranka :P
ovako smanjit im troskove, a nasu Grbavicu obogatit djecom, buducim vjernim navijacima
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Model1964

ned mar 05, 2017 11:37 am

KeepTheBlueFlag je napisao/la:
Djeca, pogotovo ova omladina do 16 su nase uzdanice. Mislim da bi bio pun pogodak sa besplatnim kartama za Jug recimo. Automatski bismo regrutovali dobru bazu navijaca.
Ako cemo teziti amaterizmu onda je to pun pogodak. Da se karte sortiraju cijenovno po starosnoj dobi da, ali besplatno nikako. :ne:
Ako ja kao potencijalni sponzor ili investitor imam na jednom mjestu milju ili više ciljane grupe prije cu se odluciti za sponzorstvo. Omladina, upravo ta od 10 do 15 godina je najidealnija grupacija za * ispiranje mozga* reklamama. Ti razliku u lovi koju bi izgubili bi namirili od sponzora+regrutujemo podmladak.
Đaba nam sve ako ponedeljkom ne krene po školama prica kao je juce bilo dpbro na Grbavici... Lendric ovo, Zeba ono...zvrcka, precka, golovi....

ChWilla
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:41 am

nije na toj utakmici bilo dvije milje ljudi, bilo je 4-5 iako je padala lagana kiša.

ali tačno je da je igra samo jedan od faktora...konkretno tu je još bio osjećaj blamaže poslije hapoela.
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:52 am

Vala mog'o je i penal svirnuti...protiv nas bi ga zasiljio garant

Model1964

ned mar 05, 2017 11:52 am

ChWilla je napisao/la:
ned mar 05, 2017 11:41 am
nije na toj utakmici bilo dvije milje ljudi, bilo je 4-5 iako je padala lagana kiša.

ali tačno je da je igra samo jedan od faktora...konkretno tu je još bio osjećaj blamaže poslije hapoela.
O cemu ti ?
Ja sam malo priglup pa ne skontah :)

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:54 am

Donedavno je ljubljanska Olimpija imala praksu da djeca do (uključujući) 14 godina imaju besplatan ulaz. Ne znam imaju li i sad. Koliko se sjećam, studenti i penzioneri (pri kupovini ulaznica su morali pokazati indeks/ček) su imali jeftiniji ulaz, za 50% čini mi se. Možda bi @model mogao znati bolje.
To je definitivno dobra ideja, pokazuješ navijačima različitih kategorija da ih poštuješ i da ih želiš na stadionu. Dobro neko napisa, ovo "jug" je viška.
Ta praksa bi se mogla uvesti od sljedeće sezone. Ovu sezonu skupljamo novac za stadion, a to su navijači prepoznali i redovnim dolaskom na utakmice. Od sljedeće bi se to moglo komotno uvesti, imat ćemo još jednu tribinu na repertoaru, te bi momci mogli dovesti cure, muževi cijelu porodicu, djedovi bake, mali Manijaci male kone da im pokažu gdje stanuje šampion, itd.
P.S. Što se tiče penala, postojao je, ali je fakat Zakarić teatralno pao, pa je izgledalo da ga nije bilo...
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

GoRBAVčovICA
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:57 am

glasao sam sa "DA"
čisto informativno primjer Bundeslige: do 5 godina besplatan ulaz odn. do 15 godina 50% popusta uz pratnju jedne odrasle osobe; srednjoškolci i studenti 10% popusta
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:58 am

Po meni je to dosta bolje rješenje.
Džabe ulaz do 12 godina, 12-17 i 50+god 50% cijena, ostalo normalna.
Familijarna karta (3 u 1) po cijeni 2

Opet, nisam siguran koliko bi to povećalo posjetu na nekim "bezveznim" mečevima ali bi sigurno olakšalo nekima koji npr.dolaze iz Visokog i njima treba minimum feslija za tekmu (4 osobe)

storm_raider
Kontakt:

ned mar 05, 2017 11:59 am

Upravo suprotno. Regrutovanje baze navijaca je mnogo bitnije, a takodjer veoma dobro izgleda u ocima sponzora. Naplacivati djeci ulaz nije profesionalizam nuzno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned mar 05, 2017 12:06 pm

Zar nije djeci do 11 besplatan ulaz na stadion, nisam pametan za ovu incijativu nikako, na prvu kada se pogleda cijene karti su velike ali kada se malo bolje izanalizira trenutne projekte kluba i gdje idu ti novci od karti onda to i ne zvuči preskupo. Ja ne mogu biti neutralan niti objektivan, prije smo se i mi uvlačili na tekme kako smo znali i umjeli ali smo i skupljali lovu za kartu kada su bile jače tekme jer nismo htjeli da izvisimo pa da nas neko vrati sa kapije ili da čekamo drugo poluvrijeme pa da se uvučemo ( prije su kapije se otvarale na poluvremenu pa se regularno moglo ići na stadion ), znali smo skupljati stare novine da bi mogli kupiti kartu, čuvali smo džeparac u hefti kada se igra domaća tekma, ponesi jabuku u školu a džeparac ostavi za karte samo da možemo gledati Želju. Na svačiju žalost država nije tamo gdje bi trebala da bude i kućni budžeti su ograničeni ali kada se saberu pogodnosti godišnjih karti onda cijena gledanja tekme i nije tako velika samo što je raja a pogotovo mlađa populacija slabo naučila da se izbori za ono što voli, kako da se klub digne iz ove žabokrečine i vrati na stare puteve slave ako bude džaba pružao svoje usluge.
イビチャ・オシム

Model1964

ned mar 05, 2017 12:07 pm

ned mar 05, 2017 11:59 am
Upravo suprotno. Regrutovanje baze navijaca je mnogo bitnije, a takodjer veoma dobro izgleda u ocima sponzora. Naplacivati djeci ulaz nije profesionalizam nuzno.
Ne prepisuj :)

storm_raider
Kontakt:

ned mar 05, 2017 12:09 pm

Ne prepisujem @Model, svi smo na istoj strani, samo imamo druga iskustva u zivotu i njima se vodimo. Meni je @Izlijin komentar odlican recimo i slazem se i sa tim vidjenjem. Nazalost, kucni budzeti su optereceni onim cime ne bi smjeli biti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

1921.ba
Kontakt:

ned mar 05, 2017 12:11 pm

po meni nije bio penal
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

SanMan
Kontakt:

ned mar 05, 2017 12:12 pm

Možel za ove preko 50 u pratnji roditelja džaba

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned mar 05, 2017 12:13 pm

puno je faktora od kojih zavisi posjeta na utakmici.
slazem se da nije samo do kvaliteta fudbala ali je upravo kvaliteta fudbala jedan od vaznih faktora.

banalan primjer je ovaj jucerasnji. utakmica je zavrsila, i oni koji su je gledali danas rezimiraju dojmove na forumima, komentarima, kafanama, na ulici... komentari generiraju atmosferu. citajuci komentare neko ko razmislja o povratku na stadion, ponovnom pracenju BH lige nakon procitanih komentara nema se uhvatiti za nista sto bi tu zelju za povratkom/dolaskom pojacalo. generalni dojam je los.

s druge strane imamo problem neimastine. ljudi jednostavno nemaju novca. fudbal vec odavno nije sport za sirotinju. karte su na Grbavici generalno skupe.
takodjer, mnogi su nakon rata izgubili naviku dolaska na stadion. moj otac prvi. danas nam na stadionu nedostaju masovniji dolasci onih koji imaju 50+ godina. nismo uspjeli privuci ni zensku publiku u vecem broju.

problem slabe posjete je slozen i potrebno je jako puno rada i truda svih struktura u klubu od igraca do uprave preko nas navijaca da bi se stvari promijenile na bolje.
cinjenica je da imamo pomake, da se posjeta lagano povecava, da se krecemo ka boljem. ipak treba tu jos dosta stvari posloziti.

u svakom slucaju sam optimista. imamo dobar kurs, znamo sta kao klub zelimo... izgradnja istoka ce nam u mnogome pomoci da napravimo neke popularne poteze koji ce rezutirati vecim brojem posjeta.

trebamo biti pozitivni pa ce i energija kojom 'zracimo' biti pozitivna.
pozitivna energija je pokrenula ovu lavinu lijepih desavanja u klubu. trebamo nastaviti biti takvi a nova publika ce doci.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava