Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vrag
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 05, 2017 9:39 am

Jaozinho22 je napisao/la:
ned mar 05, 2017 1:00 am
Pa ne možeš to pripisivati ni luzerskom mentalitetu. Zakaric Stojanović Kerla Bogi Miro Zeba Bekric Kerla su osvajali neke trofeje u karijeri vjerovatno i Marković a nisam siguran za Sinisu. Tako da ta priča pada u vodu. :) Ovo je stvar Slavke i igrača.
Nisu samo oni osvajali. Tu je jos pored njih bilo 20 igraca.
Mi pri rezultatu 0:1 na Grbavici se ne bi mogli vratiti, a sa rezultatom 1:0 nabijemo sebi pritisak i strah da ne znamo gdje trcimo. Strah nas poraza, a protivnik nam se otvori da ga uz hladne glave mozemo jebati u kakvu god pozu. Za mene je to luzerski mentalitet i manjak samopouzdanja kada bjezis od pobjede. Oni kod 1:0 samo misle da ne prime gol. Nabi je gdje bilo. Mi kada paovedemo mozemo komotno izbaciti Ivana i ubaciti stopera. Momak se dzaba trosi, mora se sam izboriti za loptu. Steta je sto se i on utopio u to psihicko sivilo, nez samopouzdanja je. Inace bi genocid napravio
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u ned mar 05, 2017 9:42 am, ukupno mijenjano 1 put.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned mar 05, 2017 9:41 am

rodrigo87 je napisao/la:
ned mar 05, 2017 9:25 am
Zakaric medju najboljim protiv Krupe, a nakon jucerasnje tekme bi ga tjerali ;)
Bas tako, treba nam umjerenosti.
Sta je caka kod Zakarica, on ce biti ovakav sve dok ne sleti s kilazom. Znamo svi njegov problem. Dok se to ne desi, u sezdesetoj ce biti na aparatima i nece biti konstantan. Ali iskreni da budemo, dobro juce neko napisa, krila i nisu mogla probijati jer dok dodje lopta do njih oni su duplirani. Nema sanse da ti to probijes. Njihova je odbrana vec bila postavljena. Nas veznjak primi loptu, pa dok je prebaci na nogu koju zeli ovi se vec postave.
Zakaric je okej i bit ce sve bolji, ali treba mu zamjena, pogotovo kod ovog paklenog tempa. Zato je veliki hendikep povreda Crnova. Ajde, Crnov se vraca u aprilu nekad, ali dok on jos sebi dodje (svakako nije briljirao u Sirokom), proci ce sezona. Mada, ako je nespremni Krizman izgurao skoro citavu polusezonu, i Zakaric ce. U sezdesetoj ga vaditi ako je preumoran i eto :D

Kuci ne znamo igrati, pod pritiskom su igraci nekim ogromnim, umjesto da bude obrnuto. Fali malo i huk sa tribina, dalo im je vjetar u ledja u prvom poluvremenu kada smo imali par uzastopnih kornera, pa prokljucao malo stadion, ali to stvarno ne smije biti nikakav izgovor za njih, juce je posjeta bila fenomenalna. Tri boda se pisu, neke stvari trenutno raduju, ali ovakve partije ne smijemo ponavljati, vile su nas pronosale u drugom poluvremenu. Nekada smo i sa bolje pruzenim partijama gubili (citaj Siroki u gostima, Sloboda kuci), sad kao da smo promijenili malo pristup, pa cuvali rezultat, iako ni to nije dobro izgledalo. Doci ce na svoje to.

Utakmice protiv vecih ekipa i europa me ni sekunde ne brinu, to je druga prica ljudi, drugacije se igraju 'velike' utakmice, igraci se naloze i ima tu milion faktora. Ono sto je i dokazano vise puta, najteze je igrati protiv 'malih' ekipa. Na njima se uzimaju titule. Ali svakako da su potrebna pojacanja ili neke promjene u vezi za sljedecu sezonu. Ima OP, dovesti jedno odlicno pojacanje i bit ce to nova prica.

I molim vas da se ne sjecamo Leotara, rezultata 8:0 i slicno. Moramo shvatiti da se liga smanjila i da se kvalitet skoncentrisao. Prije je bilo uvijek 3-4 ekipe koji su apsolutni autsajderi i svi ih punili, sada i nema bas toga u tolikoj mjeri. Apsolutno se slazem, gosti moraju dolaziti na Grbavicu sa strahom, da im se noge tresu, ali imam osjecaj da cemo se jos nacekati do toga. To se mora vratiti. Kad se sjetim kako smo ubijali kuci u onim crnim vremenima prije Osimovog drugog mandata, ali zato vani ne mozes meda :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Charlie Sheen
Kontakt:

ned mar 05, 2017 9:41 am

Ima li gdje snimak utakmice da se pogleda

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 9:50 am

Radi li se danas na istoku? Neobicno bez ovog streama..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Haklapuc
Kontakt:

ned mar 05, 2017 9:56 am

I takav očajan Zakarić je uspio namjestiti najbolju šansu na utakmici. I protiv Krupe jedna asistencija i također namještena najbolja šansa na utakmici. Dok ne sredi kilažu, bit će ovako igrač poteza.
Ne sviđa se ni meni kad onako mrljavi loptu, ali ne možemo reći da nije ništa uradio u ove dvije utakmice.

damirfile
Kontakt:

ned mar 05, 2017 9:57 am

Haklapuc je napisao/la:
ned mar 05, 2017 9:56 am
I takav očajan Zakarić je uspio namjestiti najbolju šansu na utakmici. I protiv Krupe jedna asistencija i također namještena najbolja šansa na utakmici. Dok ne sredi kilažu, bit će ovako igrač poteza.
Ne sviđa se ni meni kad onako mrljavi loptu, ali ne možemo reći da nije ništa uradio u ove dvije utakmice.
Tako je, malo se pretjeruje sa kritikama.
Standardno nase, sta bi tek bilo da smo izgubili ili nerijeseno odigrali :? :shock: :o

Vipla1921
Kontakt:

ned mar 05, 2017 9:58 am

Pobjeda je pobjeda, ali da smo loši bili jesmo vala.. Sta da kažem što veće niste rekli osim da je moje mišljenje otprilike isto ko kod kremenka, to je to manje vise.. Mene je juče samo iznervirala nekakva glupaca sto je psovala sve i svašta i derala se na svaku grešku.. Helem nejse igru briši bodove piši.
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

storm_raider
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:02 am

Radi se naravno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Haklapuc
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:08 am

I da, za pohvalu je što na sjeveru oko sebe nisam čuo ni jednu jedinu psovku.

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:13 am

E ja sam imao nesrecu da budem blizu nekog debila koji je Lendricu psovao sve po spisku.. Nakon 15 godina dodjem na sjever i hajvan mi dize pritisak samo tako..

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:17 am

Raja očekivala bar 3-0 uz još jednu prečku, pa valjda zato razočarana :)
Nisam ni ja sad bio oduševljenjen igrom ali za razliku od nekih utakmica gdje sam pojeo prste, ovu sam odgledao rahat, sa par nervira nja.
Ono što ne shvatam je ovaj pitarski mentalitet, od očaja do šampiona svemira i nazad. Ne shvatam priču imamo limitirane igrače, treba rekonstrukcija nakon mnogima jedne odgledane utakmice i sl.
Jeste recimo Zakarić bio loš juče ali ja sam ustao i aplaudirao mu kad je izlazio, i tako ću raditi sve dok 5 takvih utakmica ne uveže, toliko mogu imati strpljenja, podrške. Ne sigurno nakon jedne zviždati.
Ovaj tim će se boriti do kraja za titulu to sam 100% siguran, siguran sam da imamo najkvalitetnije igrače koji ako odigraju kako znaju titula će se vratiti.
Nekad smo razbijali protivnika (slavija) pa nismo pobjeđivali, sad bukvalno sa 60% snage do 3 boda. Meni je to dovoljno.
Nekad treba i prešutiti, ne gledati da se uvijek i u svemu nađe mana.
Idemo dalje, daj Radnik...
I onaj spiker na kraju kaže vidimo se za 15 dana, bgm ja sam tu haman danas, za mene je utakmica samo vrhunac sedmice. A i ostalim danima Željo je prisutan 24/7
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:18 am

Dobre zivce imas sale kada si onakvu tekmu rahat odgledao.. Ja kutiju cigara ispusio u drugom pol..

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

hardwell je napisao/la:
sub mar 04, 2017 11:28 pm

Bokačini mora biti starter! Pogotovo u utakmica u kojima smo favoriti, jer je za Kerlu i Bogija Muhammed Musa što se tiče brzine :)
Isti onaj Musa sto u 75. Minuti ne moze da pretrci umornog beka mladosti..

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:20 am

Hadzijalagic je napisao/la:
Dobre zivce imas sale kada si onakvu tekmu rahat odgledao.. Ja kutiju cigara ispusio u drugom pol..
Ma ja se napio ko stoka, tek u 85. minuti postao svjestan situacije :ganja:

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:22 am

Minjore je napisao/la:
ned mar 05, 2017 10:20 am
Ma ja se napio ko stoka, tek u 85. minuti postao svjestan situacije :ganja:
Pametan potez haha..

Charlie Sheen
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:27 am

Na Grbavicu definitivno ne treba trijezan ici

Dominic
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:36 am

Hoce li neko otici i fotkati Istok? Red je da danas bar postave one elemente do vrha tribine prema Jugu i da do srijede srede sve.

salle86
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:39 am

Inače sam živčan malo je reći, ali sam se toliko poželio Grbavice i Želje da sam sve vidio haman pa idealno. Isto ono kad se zaljubiš pa ti je ona najljepša, najpoštenija, najnevinija hhhh
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

avlami97
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:41 am

Mene malo nervira priča, kako lijep fudbal privlači raju na utakmicu. Konstatacija je samo donekle tačna. Yebote, mi igramo lijepo, lepršavo, smislenih akcija, driblinga...ma nema čega nema i ubijamo Leotar 8:0. Fulamo još toliko šansi, a na stadionu dvije milje ljudi. :roll: Ako ta utakmica nije bila lijepa i atraktivna za navijače Želje, onda neće biti ni jedna.

Kada sam bio dijete na utakmicama je bilo najmanje 30% dječurlije. Svi su ulazili džaba, a pod tom dječurlijom sam gledao sve do 16-17 godina. Standard je bio daleko bolji. Skoro svi su išli na more 10-15 dana. Cijele porodice. Danas ode preko vikenda na remo i kaže eto bio sam skoro heftu...dosadilo i slične nebuloze. Fudbal, na ovim prostorima je uvijek bio najjeftinija zabava za "sirotinju". Navijački podmladak si regrutovao u stalne navijače itd. itd. Moramo biti svjesni da nam je stanje u Državi katastrofalno. Na jednog zaposlenog, dođe jedan penzioner. Više od pola stanovništva je na granici ekstremnog siromaštva i onda dođeš u situaciju da na stadion ne puštaju dječurliju, od 7-8 godina, besplatno. Po meni pogrešan potez. Upravo, ta dječurlija trebaju biti budućnost na Grbavici, jer ja ne znam na koji način regrutovati buduće navijače. Kažemo cijene od 5, 10, 20 i 25 KM su jeftine. Jesu, al' u ku...Valja onom djetetu izdvojiti petaka, a babo mu za 4 joje izdržava četveročlanu porodicu, a u zimskom periodu ima 3 joje režija. Sada će neko reći, a može platiti kutija cigara petaka, a ja kažem da takve Željo i ne interesuje. Željo je Klub na čije utakmice dolaze i treba da dolaze sve socijalne kategorije ljudi. Željo je radnički Klub i tako to treba posmatrati.

Na Koševu sjever 3KM, istok 5KM, zapad 7KM, pa jedva naguraju 4-5 milja. Mislim da ubuduće karte trebaju da budu na ovom nivou, da djeca trebaju besplatno ulaziti i da taj trend treba potrajati najmanje nekoliko godina, kako ne bi izgubili navijačku bazu, a ona je upravo u onoj djeci kojoj jučer nije dozvoljen ulazak na utakmicu. Jučer koje je došao iz unutrašnjosti (četveročlana porodica), je taj ćejf garant platio jednom jojojom. Drugi put neće doći, jer nema odakle, a nekada su na Željine domaće utakmice dolazili ljudi iz cijele Yuge.

Svašta sam nadrobio, ali bi se o ovome trebale pozabaviti stručne osobe, uzevši u obzir cjelokupno stanje društva, finansijske mogućnosti istog, te postaviti jasne ciljeve, mjere i smjernice kako do zacrtanih ciljeva doći. Po meni je zacrtani cilj, da i za 5 i 10 godina na stadionu imamo 10 milja osoba, koji će redovno posjećivati Dolinu ćupova.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u ned mar 05, 2017 10:44 am, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Elegant
Kontakt:

ned mar 05, 2017 10:43 am

Definitivno ukinuli stream ili ne radi ? Neobicna mi nedjelja bez njega.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava