Dobro napisa @Ajzea, naši uopće nisu istrčali na teren za drugo poluvrijeme. Bukvalno su se samo došetali iz tunela do svojih pozicija.
Odavno nisam gledao gore poluvrijeme na Grbavici. Ni prvo nije bilo dobro, ali drugo je baš ispod svih kriterija. Sreća je što je Mladost samo solidna ekipa, više hrabri nego dobri, sa dobrim planom ali bez adekvatne realizacije, jer neko ozbiljan bi nas onakve začas okrenuo. Negdje od 65. do 75. otprilike bio je potpuni raspad sistema. Tu nas je spasio Kjosevski, a i vile nas nosale u par situacija. U nekim situacijama nismo mogli kako treba ni loptu izbiti sa svoje polovine. Očajna igra je digla u neko doba i raju na tribinama na noge, pa smo se poslije kao malo ustabilili i nekako priveli utakmicu kraju.
Kroz čitavu utakmicu jako puno neiznuđenih grešaka, čak suludih i komičnih situacija. Kerla je autor bar tri vanredne nebuloze: prvo ono kad je zasrljao u prvom poluvremenu, rukama i nogama protiv nekoliko igrača Mladosti; pa onda, u drugom, nekakvo komplikovanje i građenje uz aut liniju, umjesto da jednostavno izbije loptu u aut; a vrhunac kada je spašavao da lopta ne izađe u korner, pa je ostavio igraču Mladosti u šesnaestercu... Bogičević nekad pred kraj ide po loptu, a njihov aut, pa kasni da pokrije svoju poziciju... Blagojević sa par svojih standardnih specijaliteta, iz komotne situacije napravi kontru protivniku. Ili meni i najdraži primjer, kao slika naše nemoći u drugom poluvremenu, kada se duboko na našoj polovini Zakarić bori oko aut linije, osvaja loptu, ali nema snage da je izbije nego je pušta da izađe u aut za Mladost... Svačega smo se mi danas nagledali. Eh da, bio je i onaj jedan odličan faul pred sami kraj utakmice, kada je Blagojević kao pokušao dodati Stevanoviću, raja se na jugu oko mene ismijala od muke.
Čudna utakmica, mislim najgora otkad je Petrović tu. Ali eto, dobismo je, idemo dalje. Ovo je danas i na terenu, kontam sad, bilo poput istočne tribine: očito još uvijek nedovršeno, na papiru sjajno, a u praksi još uvijek sa rupama i bez nekih osnovnih elemenata, ali ubrzo će to akobogda biti ljepota za gledati.