Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub mar 04, 2017 10:26 pm

Brkoo je napisao/la:
sub mar 04, 2017 10:12 pm
Model1964 je napisao/la:
sub mar 04, 2017 10:01 pm
@pile87
Vezni red nam je ocajan vec dugo. U najmanju ruku zadnjih 5 tekmi. Samo ga rezultati pokrivaju. Strah me da nam se to ne obije o glavu kada bude najpotrebnije.
Niko u ligi nema brze igrace u sredini terena, svi ukljucujuci i nas imaju tzv. dizelase. Kako pet zadnjih tekmi kad smo razbili Zrinjski u Mostaru, dobili Celika, izdominirali Krupu, ljudi nisu pogledali prema nasem golu itd. Slozio bih se da nam trebaju brzi i bolji igraci u sredini prvenstveno zbog evrope i zbog toga sto bi zbog toga dosta profitirali i u nasoj ligi jer bi bili prva ekipa sa takvim igracima ali ovi tzv. dizelasi koje sad imamo su medju najboljim u ligi..
Imaš pravo nije 5 nego 6 :) . Tri u Antaliji, jedna na plastici u MO pa još jedna plasika u Krupi i ova danas.
Nisu među najbolji u ligi nego u pet deka sa drugim. Tabela to najbolje prepozna :) .
Mene nece zadovoljiti jedan Bekricev eurogol, Zebin dribling ili Blagojevicevo jedno podvaljivanje. Želim kontinuitet i igru za ekipu. Da me ne shvatite pogrešno, ja ne ocekujem da su na nivou Mešine generacije. Ocekujem da naprave prevagu i da diktiraju igru a ne da ovisimo o znanju ili ne znanju protivnika.

PS
I protiv celika jesenas je veza bila bezveze
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Strogo_plav
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:35 pm

black64 je napisao/la:
sub mar 04, 2017 10:02 pm
Jel ono delinjo na kraju tekme iz ćebife zove nakog havera, zalio se na probavne probleme prije tekme pa reko da nije zaglavio
Hahah, Derviša mi zovi, halo Derviiiiš :D :D
Cijeli život tvoja smo trupa!

Hurmasica
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:42 pm

Kada ide Musa na ono reprezentativno okupljanje?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Tavas1921
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:43 pm

shzna je napisao/la:
sub mar 04, 2017 10:16 pm
Dok imaš meneeeeee nisi saaaaaam
Podhitno prestat to pjevat. Znaci pjesmica isto kad se probudis pa krenes iz sna pjevusit dok spremas kafu.
Sjever nije ni mogao povest, kad nismo u drugom ni prisli njihovom golu, osim suta Zebe sa strane.
Treba biti realan na kraju dana i reci da ovakva igra nece privuci navijace. Kad bih gledao objektivno: sta se to desilo danas na samoj utakmici da mene natjera da dodjem sljedeci put? Zato je igra u drugom poluvremenu bila sramotna.

avlami97
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:45 pm

Zvaka je bio i ostao desnjak, koji je igrso sa obje noge podjednako. Prvo lijevi bek, potom veza i onda napad. Ovoj ekipi fali igrac, tipa Harisa Skore, koji napada okomito. Takvog srednjaka nemamo.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

salle86
Kontakt:

Šta sve nećeš pročitati. Dobro neko reče, da nisam bio na utakmici mislio bih da smo igrali ko u Tuzli u kupu kad su nas rastavili na proste faktore. A mi odigrali "eto onako, dovoljno".

Ne znam za vas, za mene idealan dan. Poželio se Želje i Grbavice, onih znanih i neznanih faca, imenom ali koje viđam svaki put tu.
Pogled na prelijepi istok uz zamišljanje kako će biti sutra, prekosutra, za sedmicu.
Pobjeda i 3 boda...

Imaće se kad i uživati u ljepoti...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

Tek sada kuci...

Bodovima veoma zadovoljan, igrom veoma razocaran. Ova ekipa nije psihicki jaka, Zeba kakav god da je majstor, gledam ga danas kako sa razlogom prebacuje Blagojevicu i Markovicu nesto, onda Blagojevic odgovara, zatim i Markovic je imao nesto da kaze, masu sva trojica rukama, svadjaju se. I to sve pred 9000 - 10 000 ljudi. To nije odlika vodja. Vodja pridje i kaze tiho u oci i ne prica puno o tome, vec je fokusiran na sadasnjost i buducnost. Vodja preuzima na sebe krivicu, a za pobjede "okrivljuje" cijeli tim. I cini igrace oko sebe boljima. Takodjer i Kerla se veoma brzo prikljucio. Sa uobicajenim pritiskom sa tribina, to je cijelo drugo poluvrijeme i na momente prvog poluvremena izgledalo dosta rastimano. Par teskih karaktera ocito, a vjerujem da ce Slavko znati da im objasni par stvari. Lako je ponasati se kada su pobjede tu, ali se karakteri pokazuju pod pritiskom lose igre, zahtjevne publike i eventualnog kiksa.

Sve ostalo, neki ljudi koje vidjam samo na utakmicama, navijaci, ambijent, ISTOK cista desetka!

Volim te Zeljo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

black64
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:48 pm

O danasnjoj igri ne bi puno rijeci trosio,ustvari nema se sta tu puno reci.Bezidejno,anemicno,nekreativo nekako rastimano totalno manje vise umorno.U vecini utakmice sam imao utisak kao da su salovali istok ovih par mjeseci i naljevali beton a ne prosli primreme.Zelim vjerovati da je ovo samo los dan i da ce biti bolje.Pisu se tri boda i to je dobro.Bez obzira sto smo upisali ta tri boda Petrovic treba Musemicu pruziti ruku i cestitati na pripremi utakmice i samom vodjenju iste.Istini za volju jesmo pobjedili a mogao je rezultat biti i drugaciji.Dobro je i kad se lose igra da se dobija al ovo od danas se ni pod razno ne smije ponoviti.Po ovoj danasnjoj igri zrinjski ce se bas dobro pomuciti protiv kakanjaca.siroki na noz protiv kona mora ici zijan tu oprastanje od evrope,sloboda radnik mirise na X tako da nasa pobjeda protiv metalleghea u koju ne sumnjam bi nas ono bas vinulo u visine.
Zadnja izmjena: black64, dana/u sub mar 04, 2017 10:51 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Strogo_plav
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:49 pm

storm_raider je napisao/la:
Tek sada kuci...

Bodovima veoma zadovoljan, igrom veoma razocaran. Ova ekipa nije psihicki jaka, Zeba kakav god da je majstor, gledam ga danas kako sa razlogom prebacuje Blagojevicu i Markovicu nesto, onda Blagojevic odgovara, zatim i Markovic je imao nesto da kaze, masu sva trojica rukama, svadjaju se. I to sve pred 9000 - 10 000 ljudi. To nije odlika vodja. Vodja pridje i kaze tiho u oci i ne prica puno o tome, vec je fokusiran na sadasnjost i buducnost. Vodja preuzima na sebe krivicu, a za pobjede "okrivljuje" cijeli tim. I cini igrace oko sebe boljima. Takodjer i Kerla se veoma brzo prikljucio. Sa uobicajenim pritiskom sa tribina, to je cijelo drugo poluvrijeme i na momente prvog poluvremena izgledalo dosta rastimano. Par teskih karaktera ocito, a vjerujem da ce Slavko znati da im objasni par stvari. Lako je ponasati se kada su pobjede tu, ali se karakteri pokazuju pod pritiskom lose igre, zahtjevne publike i eventualnog kiksa.

Sve ostalo, neki ljudi koje vidjam samo na utakmicama, navijaci, ambijent, ISTOK cista desetka!

Volim te Zeljo!
Kako bi volio da uđu oni na ovaj forum i procitaju ovo, bez obzira sto ce im sigurno i Slavko sve isto reci i jos mnogo vise. Moraju imati osjecaj koliko raji znaci Zeljo, i koliko se svaki slican potez vidi i osjeca, ne igraju u kantonu pobogu
Cijeli život tvoja smo trupa!

rodrigo87
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:52 pm

Da li su Horde zla dosle kuci?

SanMan
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:53 pm

salle86 je napisao/la:
Šta sve nećeš pročitati. Dobro neko reče, da nisam bio na utakmici mislio bih da smo igrali ko u Tuzli u kupu kad su nas rastavili na proste faktore. A mi odigrali "eto onako, dovoljno".

Ne znam za vas, za mene idealan dan. Poželio se Želje i Grbavice, onih znanih i neznanih faca, imenom ali koje viđam svaki put tu.
Pogled na prelijepi istok uz zamišljanje kako će biti sutra, prekosutra, za sedmicu.

Pobjeda i 3 boda...

Imaće se kad i uživati u ljepoti...
Baš tako. Šta sam se loših utakmica nagledo i šta u ću ih se još nagledati (aBd)

Tavas1921
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:55 pm

arelinho je napisao/la:
sub mar 04, 2017 10:47 pm
E čuj treba privući navijače igrom. Pa kad smo osvajali titule opet ni titule nisu privlačile navijače na stadion tako da ni dobra igra neće privući navijače na tribinu. Na utakmicu će doći oni kojima je Željo sve i koji su navikli dolaziti kakva god situacija je bila, a ne ove koji dolaze samo par tekmi kad je dobra atmosfera ili je derbi. :) :) Mene niko ne može odvući sa Grbavice jer je meni Željo i sve i ja ću dolaziti kakva god situacija bila. Bio sam tu i kad je bila teška situacija onih godina, a dolazio sam i kada smo osvajali titule sa Amarom. Hvala Bogu i sada sam tu i ako Bog da biću i dalje tu. Samo Bože zdravlja. :) :)
Naravno da treba. Poslusaj sta Ivica kaze zasto su Želju svi voljelii zasto se dolazilo na Grbavicu. Doci cu i ja brate, niko mi ne treba, al nemoj onda da pricamo hocemo veci prosjek. Danas s nama standardnim bila 2 lika, izasli u 75oj nemaju sta vidjeti, a kad realno pogledas i ti bi isto uradio. Ne mozemo mi imati prosjek veci od 4 milje sigurno s ovakvom igrom..
Zadnja izmjena: Tavas1921, dana/u sub mar 04, 2017 10:56 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:56 pm

Razlika između patnje jesenas i patnje danas je ta što smo jesenas nešto pokušavali, protivnici se branili i ako nam se šta ukaže dobro je, dok danas prvo poluvrijeme je moglo proći, ali u drugom kao da su svi u polusnu igrali. Imam osjećaj da su pokušavali ko će manje pravilnih poteza napraviti... Griješili smo u predaji lopte, organiziciji napada, postavci obrane. Iskreno, meni ovo izgleda kao baš loš dan, posebno drugo poluvrijeme, a ne kao nešto što bi se trebalo ponavljati. Što neko napisa, ima igrače ko naružiti, pa će ih valjda Slavko za uši povući.
S druge strane, 3 boda su tu, imali smo daleko katastrofalnijih predstava. Na nama je da se spremimo za Radnik, da Željo Plavim damama uljepša njihov dan.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Model1964

sub mar 04, 2017 10:57 pm

Ova današnja izjava Slavka o 17 pobjeda po 1:0 mi nije legla nimalo.
Slavko, osvoji duplu pa onda to spominji. Ovako zvuci bahato.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

storm_raider
Kontakt:

Takodjer, ekipa Mladosti je jako, jako dobro poslozena. Individualno nisu kvalitetniji od nasih uzdanica, ali su jako kompaktni kao tim. Nisam ih nesto pratio do sada, ali sljedece kolo im dolazi Zrinjski. Tu bi moglo biti svega. Ne znam ni gdje su se fizicki pripremali, a gdje god da su, vrhunski su spremni.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

barbarez
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:58 pm

Dobro je Slavko rekao. Kod nas ili si sampion ili si katastrofa. Ovo danas je bilo jako lose. Ali jesmo gledali 5-6 tekmi, gdje smo zaista vidjeli dosta toga, pa mozda je samo los dan. Po onom danas, izuzev Zebe i Vece i Mire, covjek bi rekao da imamo katastrofalnu ekipu. Ja vjerujem da je ovo danas bio samo los dan, pritisak i igras sa tvrdom ekipom koja nema sta da izgubi. Bili su jako nervozni, nisu bili fokusirani. Ali ako cemo nakon jedne lose tekme ovako kukati, a prije toga 5 tekmi nista da ne znace, gdje smo jako lijepo igrali. E jebi ga onda. One mrlje svezali seriju pobijeda, nema ko od njih nije bio bolji, ali ko te pita.

chile
Kontakt:

sub mar 04, 2017 10:59 pm

Itekako igra hoce privuci, raja zeli da vidi nesto konkretno...poneki dupli pas, podvaljenu loptu ili neku foru, a toga odavno nema na Grbavici. Kod nas je uvijek bar pomalo bilo igre za raju, a ginulo se za plavi dres. Spadam u generaciju kojoj su Mesa i Fico bili djecacki idoli i dao bi za jednog od njih svih 30 igraca u nasem rosteru. A to ti tek mogu potvrditi ovi koji su jos vise uzivali u njihovim majstorijama...pusti si video od sinoc i poslusaj Osimove rijeci sve ce ti se samo reci.
Euforiju ce pucati izgradnja stadiona ali partije kao ova danas ce veoma brzo posjetu vratiti na + - 3000.
Ovo sto su igraci danas pokazali je sramota, citavo poluvrijeme izbi nabi jos je falilo da se valjaju i kradu tako vrijeme. Prica se o kondiciji i kako smo tu jaki, a nakon 70 min jedva hodaju na terenu.
Da ne bude da samo pljujem nadam se da je samo los dan i da cemo vec protiv metalaca i radnika vidjeti nesto od ovih igraca jer definitivno mislim da znaju ponesto i da su zreli da uzmu titulu ove godine.
Zadnja izmjena: chile, dana/u sub mar 04, 2017 10:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

black64
Kontakt:

sub mar 04, 2017 11:00 pm

storm_raider je napisao/la:
Takodjer, ekipa Mladosti je jako, jako dobro poslozena. Individualno nisu kvalitetniji od nasih uzdanica, ali su jako kompaktni kao tim. Nisam ih nesto pratio do sada, ali sljedece kolo im dolazi Zrinjski. Tu bi moglo biti svega. Ne znam ni gdje su se fizicki pripremali, a gdje god da su, vrhunski su spremni.
+1

dell21
Kontakt:

Ono sto je danas bilo lose je 2 poluvrijeme. prvo je bilo odlicno bezz pricate.

Roberto Baggio
Kontakt:

Dobro napisa @Ajzea, naši uopće nisu istrčali na teren za drugo poluvrijeme. Bukvalno su se samo došetali iz tunela do svojih pozicija.

Odavno nisam gledao gore poluvrijeme na Grbavici. Ni prvo nije bilo dobro, ali drugo je baš ispod svih kriterija. Sreća je što je Mladost samo solidna ekipa, više hrabri nego dobri, sa dobrim planom ali bez adekvatne realizacije, jer neko ozbiljan bi nas onakve začas okrenuo. Negdje od 65. do 75. otprilike bio je potpuni raspad sistema. Tu nas je spasio Kjosevski, a i vile nas nosale u par situacija. U nekim situacijama nismo mogli kako treba ni loptu izbiti sa svoje polovine. Očajna igra je digla u neko doba i raju na tribinama na noge, pa smo se poslije kao malo ustabilili i nekako priveli utakmicu kraju.

Kroz čitavu utakmicu jako puno neiznuđenih grešaka, čak suludih i komičnih situacija. Kerla je autor bar tri vanredne nebuloze: prvo ono kad je zasrljao u prvom poluvremenu, rukama i nogama protiv nekoliko igrača Mladosti; pa onda, u drugom, nekakvo komplikovanje i građenje uz aut liniju, umjesto da jednostavno izbije loptu u aut; a vrhunac kada je spašavao da lopta ne izađe u korner, pa je ostavio igraču Mladosti u šesnaestercu... Bogičević nekad pred kraj ide po loptu, a njihov aut, pa kasni da pokrije svoju poziciju... Blagojević sa par svojih standardnih specijaliteta, iz komotne situacije napravi kontru protivniku. Ili meni i najdraži primjer, kao slika naše nemoći u drugom poluvremenu, kada se duboko na našoj polovini Zakarić bori oko aut linije, osvaja loptu, ali nema snage da je izbije nego je pušta da izađe u aut za Mladost... Svačega smo se mi danas nagledali. Eh da, bio je i onaj jedan odličan faul pred sami kraj utakmice, kada je Blagojević kao pokušao dodati Stevanoviću, raja se na jugu oko mene ismijala od muke.

Čudna utakmica, mislim najgora otkad je Petrović tu. Ali eto, dobismo je, idemo dalje. Ovo je danas i na terenu, kontam sad, bilo poput istočne tribine: očito još uvijek nedovršeno, na papiru sjajno, a u praksi još uvijek sa rupama i bez nekih osnovnih elemenata, ali ubrzo će to akobogda biti ljepota za gledati. :zeljeznicar1:
FK Željezničar 1921

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava