Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AM1r
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 18, 2017 8:25 am

Dobar jutar, evo citam postove 20min i gledam ovu raspravu oko stadiona.. ne znam sta bih rekao, nisam za, ali ako ce to biti neki vid odskocne daske neka ga mijenjaju :/
Perspektiva nam je nikakva,jer ti igraš svakog vikenda.

Hadzijalagic
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:27 am

Treba organizovati referendum povodom ovog pitanja hehe..

Ja licno sam svjestan kako danas stvari funkcionisu tako da mi ne bi smetalo da za neku pozamasnu cifru imenu stadiona dodamo ime eventualnog sponzora.. U mojoj glavi postoji cifra za koju bi pristao i da navijaci, svaki ponaosob, promijene prezime u naziv tog sponzora haha.. Shvatam ja raju i koja je protiv toga, pogotovo sad kada smo nasli nacin da, manje vise, sami izgradimo nas dom.. Mnogi su maltene, a mnogi i bukvalno od usta odvojili 5,10,100,1000KM da bi nasa druga kuca dobila mogucnost da zasija punim sjajem i tesko je sad dati nekom sponzoru da se stavi u prvi plan i na neki nacin zasjeni ono sto su Zeljini bolesnici uradili.. Nama ce to uvijek biti drugi dom bez obzira na prefikse koji bi stajali u nazivu.. Na zalost pare danas sve pokrecu i neophodne su za ozbiljniji napredak tako da se neke stvari moraju zrtvovati radi boljeg sutra..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

tm8782
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:27 am

Ali ste se vi napisali. Neka neka. Pročitah letimice na sabahu. Prodaju niko ne spominje. Nismo se prodali kad je gorilo, tako da. Koncesija stadiona za dobru lovu. Primamljivo. Da li sam za ili protiv? Ne znam. Da ne lupamo glavom, mislim da ima uvijek neko najbolje rješenje. Idu bolji dani ;)

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

tu i tamo
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:31 am

Stadion nosi ime naselja u kojem se nalazi, tako da sve i da mu damo ime Zeljo Arena nikad ga osim u sluzbenim zapisima nebi tako zvali, a kamoli po recimo nekoj banci.
Uvijek ce ostati "odoh na Grbavicu".
Bas kao sto i pjesma o ovom naselju kaze, "...A onda Zeljin stadion gledam..."
Dakle ni tu se nista ne mjenja.

Ali nisam iskljucivo za promjenu imena stadiona,
Promjena imena stadiona dolazi u obzir samo ako ce nam donijeti vidljive benificije, odnosno samo ako je sponzorski iznos dovoljan da uradimo nesto bitno za isti taj stadion ili klub.
Nikakve dodatne zarade ili punjenje budzeta.
Pored toga svi mi znamo da ime stadiona pripada najvecem sinu Zelje, tako da bi bilo najbolje kada bi on licno ili inicirao ili ucestvovao u samom procesu sponzorstva i promjene imena stadiona.
Jedino tad bi 99% ljudi bilo zadovoljno i prihvatili tu odluku.
Sve dok nam je ziv Osim, mi imamo pravo eksperimentisati, i imamo koga pitati za savjet u koji necemo sumnjati,
bojim se da kada njegovo vrijeme prodje, nikome nece biti do sponzorskih imena i stadion ako bude mjenjao ime, to moze biti samo jedno ime.
Zato mozda je sad pravo vrijeme da se o tome prica i odluci.
P.s.
puno mi zvuci 20godina, 10 je OK...
Ali uz podrsku legendi kluba, nebi bilo problem ni 20godina.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:34 am

nisam ni za jednu obavezu koja ce vezati klub na toliki period.
s druge strane, jesam spreman da razmisljam o najmu imena stadiona za odredjenu naknadu.

nacelno jesam za svaku mogucnost ubiranja dodatnih prihoda sve dok takve poslovne odluke ne zadiru u ono sto nas cini onim sto jesmo.
a mi jesmo FK Zeljeznicar, klub radnicke klase, plave boje.
o svakoj promjeni izuzev ove tri odlike koje nas krase, mozemo i trebamo razgovarati.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

GoRBAVčovICA
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:54 am

Iako sam sam glasao sa "DA", malo me iznenađuje rezultat ankete ...
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

Hare79
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:57 am

Cisto komercijalnom promjenom imena stadiona ne bi nista izgubili, sta vise dobili bi fine pare a medju nama navijacima grbavica bi ostala grbavica, niko nikad ne bi rekao odoh na tu i tu arenu. Sve dok se ne dira ime i boja kluba, prihvatljivo je jer predstavlja samo komercijalizaciju od koje klub zivi i napreduje. To je tako. Kad moze Westfalen postati Signal Iduna stadion, onda bi mogli i mi pristati na nesto slicno. To je isto kao da si stavio reklamu unutar stadiona, samo u puno vecim gabaritima. Trebamo li skroz zabraniti reklamiranje na stadionu jer to skrnavi izgled stadiona i nashu tradiciju.

blueheart
Kontakt:

sub feb 18, 2017 8:58 am

Da, za promjenu imena ali na period od 7 do 10 god max.
Na terenu Grbavica, KONAMI stadiona... Zeljeznicar ostvario jos jednu pobjedu i osigurao ucesce u grupnoj fazi lp.

Ne zvuci lose ako je neko npr. krace ime stadiona.
DRZAVA ZELJO

Ivicahuljev
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:01 am

delinjo je napisao/la:
sub feb 18, 2017 1:56 am
cikazubo je napisao/la:
sub feb 18, 2017 1:31 am
Nema stadiona na svijetu da ima priču kao Grbavica, a vi bi nakon toliko godina tradicije, nakon toliko kako pozitivnih tako i negativnih stvari koje su se izdešavale na toj legendi od stadiona, prodali/ iznajmili ime istog, stalno se ponosimo tim pričama i vrijednostima kluba, kako pronalazimo ravnotežu, napredujemo a držimo se i dalje izvorno tih vrijednosti, ne samo Želje već fudbala, mnogi nam se dive kako uspijevamo i grabimo krupnim koracima naprijed, i sad bi odjednom postali samo jedni od mnogih i prodali se za par stotina hiljada nečega, mene bi to drama razočaralo, možda i udaljilo sa stadiona. Što bi onda pisali ove prelijepe stranice u historiji, sinergije navijača i kluba koja donosi uspjeh, a ako bi krenuli s tim ekstremnim komercijalizmom, onda smo trebali prilagodit statut pa nek nas uzme neki stranac pa nek mijenja i ime stadiona, i boju dresa i grb, jer jbg nama će to uvijek biti plavi Željo na Grbavici, šta ima veze što je vlasnik promijenio ovo malo ipak je lova u pitanju ha ja, mijenjaju i neki klubovi na zapadu, to je biznis. AMF.
sve je to divno krasno ali koji je nas cilj trebamo odrediti,borba u zabokrecini ili neki iskorak i postajanej velikog kluba kakav smo bili nekad....igrali polufinale el....e sad ....da li ti mislis da je moguce napraviti iskorak bez love nije ...da li mislis da je moguce zaraditi veliku lovu sam ona ovaj nacin,i to cu ti odgovori NIJE ....da li se trebamo prodati....NE NIKADA....da li trebamo iznajmljivati da trebamo....i nema to veze sa pricom sve je to fino ali moramo onda odrediti sta nam je cilj...ti mora da shvatis...mislim izvini ne mislim samo an tebe tvoj post citiram pa tebi se obracam....da je fudbal biznis ....a ti kao navijac kao i aj zelis da budemo sto bolji ....a jebi ga bolji ne mozemo biti bez love ...na pricu o ljubavi niko ne pada ni jedan igrac da ti odmah kazem...niko ti nece doci da igra iz ljubavi pa ni Dzeko....
Ma kakva ljubav igraca pa vidjeli smo na ovim zadnjim primjerima koliko se naplacuje ta ljubav,licno mislim da Dzeko nece zavrsiti karijeru kod nas, ne sto nema ljubavi prema klubu nego zbog nekih drugih stvari,a sto se tice iznajmljivanja imena stadiona licno sam ZA al nevjerujem da ce to biti cifra kojom se ovdje pojedinci razbacuju,jer realno za pare koje se ovdje spominju bh telecom je promjenio ime citave lige...

storm_raider
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:13 am

To je istina, svi bismo mi voljeli desetine miliona, ali nije bas takav slucaj. Interesantni rezultati ankete do sada. Iako su mozda oni koji su protiv nesto glasniji, blaga vecina je za "DA".
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

maxum1921
Prijatelj foruma
Kontakt:

Onako navijački, emocionalno NE. Ali sam glasao DA jer koliko god se mi opirali tome, bili protiv tog modernog fudbala, nažalost ovo šutanje lopte je postalo veliki biznis. Pogledajte koji cirkus prave UEFA i FIFA od Europskog i Svjetskog prvenstva. Nije njima cilj nešto u fudbalskom smislu, već povećanje prihoda.

Uradilo se kod nas mnogo na prihodima, bogami i na rashodima, i još uvijek tražimo dodatne mogućnosti da "uzmemo" para. Ide sad šminkanje sjevera, gdje će se prodavati mjesta za reklame, bit će prihodi od istoka, ALI sve to još uvijek nije dovoljno za neki ozbiljniji iskorak, posebno u Europi. Iznajmiti ime ok, na neki kraći period, još bolje a taj novac pametno uložiti.

p.s. pitao bih ove koji su glasali protiv, kako bi ste glasali da je anketa u smislu ako Željo ne izbori Europu, da li Uprava treba da ide?
Zadnja izmjena: maxum1921, dana/u sub feb 18, 2017 9:15 am, ukupno mijenjano 1 put.
Iz ljubavi prema tradiciji, živimo Željezničar...

Tryg
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:14 am

Ne moze vas covjek ostaviti 5-6 sati same, morao sam sad sve prelistat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:18 am

Lars hoce li biti stream danas da pogledamo nase pulene
Alea iacta est!

storm_raider
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:19 am

Bice streama ,@cipi. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kremenko

sub feb 18, 2017 9:24 am

Bilo ko,ko zivi u proslosti,on nema buducnosti.
I kad bi iznajmili na 20 god i promjenili ime stadiona,iskljucivo bi pare preusmjerio prvo da se napravi kamp za OP da ga se ne bi postidio nijedan klub na svijetu. Da se naprave prostorije,sobe,tereni,da se plate vrhunski treneri koji bi radili sa nasom djecom. Ulaganje u buducnost.
Stadion cemo sami mi napraviti,malo po malo.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

AdisSaca
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:26 am

Ja sam definitivno za sve opcije koje mogu unaprijediti financijski klub . I to treba da nam težnja bude da klub raste , a bez novca nažalost to nije moguće. Pa najbolji primjer su engleski klubovi koji na ime sponzora takve vrste zarade stotine miliona funti godišnje. Na kraju krajeva recimo dođe neki arap i kaže evo toliko i toliko miliona za recimo 10 godina da se zove stadion po njegovoj kompaniji to bi trebalo prihvatiti. Protiv sam prodaje kluba kao što su se prodale kone jer ti investitori dolaze samo iz razloga koji se zove profit i kad vide da su dovoljno ostvarili i da nema dalje mogućnosti profita oni to elegantno napuste. A samo ime stadion kakvo god bilo za mene i vjerujem sve nas ostaje GRBAVICA.

Tryg
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:28 am

Ovaj city tv ima kanal jelde?

Jel vama trenutno koncert neki?

Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

black64
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:29 am

storm_raider je napisao/la:
sub feb 18, 2017 4:00 am
Nevjerovatno. Covjek mora ovakvu temu nekada da postavi da vidi svu kolicinu ljubavi koju mi ovdje na forumu imamo prema klubu. Krenimo od temelja, ne fudbalskih, vec zivotnih. Svi mi mislimo da su nasa djeca, nasi snovi, nasa auta, djevojke, pjesme, shvatanja zivota, pa cak i mi sami, drugaciji od ostalih. Prirodno je to stanje kada nesto volimo. Tako isto da se primjetiti da je skoro svaki od vas napisao da je Zeljo drugaciji od ostalih, a ja vam garantujem da pitate bilo kojeg pravog navijaca, bilo kojeg kluba na svijetu, da ce isto reci za svoj klub. Jednostavno, to je ljubav i to je takvo stanje. Mi naravno jesmo drugaciji i jesmo najbolji, sta god ko mislio. Mi to znamo, a znamo i zasto.

Sada kada smo to razjasnili, tema je iznajmljivanje imena Stadiona na 20 godina. Ne prodaja klupskih boja, stadiona, pjesama, Grba, imena Tribine, dijela Historije, vec iznajmljivanje imena, za naravno neku dobru naknadu. Shvatam bojazan raje cije razmisljanje ide u smjeru da je 20 godina dug period i da je onda pitanje vremena kada ce neko kupiti klub. Pa imamo veoma neslavan i neuspio projekat u komsiluku. Opet, tako je to kada volis i kada nisi navikao da stvari idu na tvoju ruku, pa prilazis svemu bojazljivo. Bolje ti je vrtiti se tamo - vamo u svojim prtinama, nego probati nesto novo. Da razjasnimo i to: mi se ne mozemo porediti sa komsijama. Oni su jedino imali ime koje su mogli prodati, dok mi opet mozemo kalkulisati, jer imamo sa cime. To je fakt i nista drugo. Iznajmljivanje imena stadiona ne nosi neku znacajniju promjenu, jer bi to i dalje izmedju raje ostala "Grbavica", ali bi potencijalno mogla biti odskocna daska za neke daljnje investicije. Jer, ja zaista ne vidim na koji nacin mi mozemo privuci dobar sponzorski paket. Ovako moramo imati veliki broj, uslovno receno "manjih" sponzora, da bismo zadovoljili neke kriterije koje smo postavili. Pa naravno da to trosi resurse, uvijek je jedan veci klijent bolji od 10, uslovno receno "manjih". Onda ti sa tim klijentom mozes razviti odnos povjerenja, a sa velikim korporacijama se na kraju sve svodi na licni odnos i povjerenje.

Trebamo se osvrnuti oko sebe i vidjeti gdje zivimo i da nas vode oni najgori medju nama. Ljudi zive na rubu egzistencije, gdje je dolazak na utakmicu, kolika god da je ljubav u pitanju, cesto vise luksuz nego mogucnost, jer te na kraju dana realnost "osamari" i baci ti rukavicu u lice. U ligi koja ima reputaciju kakvu ima, koja ima infrastrukturu kakvu ima i gdje su svi ostali "popratni sadrzaji" takvi kakvi jesu, ja ne vidim na koji nacin bi se mogao sponzor privuci. Mi imamo historiju, a tu historiju mozemo unovciti. Mozete samo zamisliti koliki je potecijal stadion Grbavica, sa svojom historijom, ako bi se pripremila ispravna marketinska kampanja. Naravno da ta odluka ne bi bila laka, ona je teska, jer ide protiv srca, ali sa pozicije biznisa i politike samoodrzivosti kluba, mislim da bi ona bila pravi put. Toliko volimo taj klub da bi nas to zabolilo, ali mislim i da bismo shvatili da je to "udarac" koji je amortizovan uslovima koji ti nude da se nadas necemu. Mnogi od nas su tripili, trpe ili ce trpiti "udarce" za neki boljitak nas ili nase porodice; to bih uporedio sa time.

Ponavljam, Boje kluba, Grb, Ime su nesto sto se ne dira. Mi svakako iznajmljujemo prostorije stadiona. Prostorije novog Istoka cemo tek iznajmljivati. Mijenjanje imena stadiona je ogroman korak i mora doci samo sa jako dobrim razlogom. Poslovni studij tog poteza mora biti pokriven na sve nacine, Fudbal je biznis, a da bi covjek bio uspjesan, mora nauciti da uspjesno levitira izmedju biznisa i ljubavi.
Grbavica je historija,brend,ljubav prosto receno nesto uzviseno ne samo za nas navijace nego i za grad i drzavu.Ako ulazimo u tu vrstu dila sa velikom kompanijama u kojem oni zele da se izreklamiraju preko naseg stadiona cifra mora biti zadovoljavaljuca pogotovo ako uzmemo period od 20 godina sto ruku na srce nije malo.Pokusao sam razmisljati cime bi ja kao navijac bio zadovoljan.Znaci ta kompanija bi morala izgraditi zapad,renovirati sjever i sve tribine natkriti mocnim krovom bez stubova.Sto se tice kluba tu bi se morao napraviti sponzorski ugovor sa istom kompanijom koja bi bila generalni sponzor narednih 20 godina.To sponzorstvo vi na nivou godine iznosilo 1,5 miliona KM i uplacivalo bi se ne sve odjednom za 20 godina nego svake godine navedena cifra.Ko voli nek izvoli nista manje od toga.Samo u tim okolnostima mislim da bi navijaci bili zadovoljni i stvorile bi se pretpostavke da se izdignemo iz ovog gliba zvanog premijer liga BiH.

AdisSaca
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:31 am

Tryg je napisao/la:
sub feb 18, 2017 9:28 am
Ovaj city tv ima kanal jelde?

Jel vama trenutno koncert neki?

Biće na TVSA prenos, ne moras se peglatiti

Ivicahuljev
Kontakt:

sub feb 18, 2017 9:35 am

storm_raider je napisao/la:
To je istina, svi bismo mi voljeli desetine miliona, ali nije bas takav slucaj. Interesantni rezultati ankete do sada. Iako su mozda oni koji su protiv nesto glasniji, blaga vecina je za "DA".
Do sada se zvao Grbavica,al vratimo se samo malo unazad I sjetimo se 500 gledalaca na toj istoj Grbavici,sa dobrim kesom od sponzora (licno bi bio zadovoljan sa 500,000 KM na godisnjem nivou) I pravilno ulozenim kesom mislim da u buducnosti nebi dosli u situaciju da Zelju gleda samo sacica navijaca...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava