Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 18, 2017 12:53 am

gledaj @chwille brata sa transparentom svojim na jugu :D :D

pp mi moramo od necega zivjeti biznis je to...iznajmljivanje je razlicito od prodaje znas to i ti sam ....sto en bi zaradili ako mozemo a ne prodajemo se ? :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Ajzea
Kontakt:

sub feb 18, 2017 12:56 am

Jedva cekam sutrasnju utakmicu, zazelio sam se ovog osjecaja.. Nervozan sam kao da je u pitanju prvenstvena utakmica. Sastav ionako svi znamo, ali bice zanimljivo vidjeti kako ce se nasi igraci sutradan snaci na vjestackoj travi.

Mi nismo prostitutka koja skace od gazde do gazde, skida gace i pada jos nize od najnizih grana te ionako govnima namazane obraze ukaljaju jos vise, a sve zbog novca. Neka komsije sa tom praksom nastave.
Ovo se uopce ne tice te teme o kojoj vodite raspravu, nego ja malo o komsijama..

Prije nego sto dam bilo kakav komentar na tu temu koju zapoceste, moram dobro razmisliti.
Sve ima svoje vrline i mane, a kada govorimo o toj temi, istih je na pretek.

Plava Porodica
Kontakt:

sub feb 18, 2017 12:57 am

Dobro brate,ja fakat postujem i tvoje i misljenja ostalih forumasa. Da ne postujem, ne bih ni diskutovao sa Vama.
Ali to je moje misljenje,i kazem fakat me emocije obuzmu dok ovo pisem i ne mogu vise o tome. Ne bih promjenio misljenje ni za dva zivota. Halalite.
Laku noc raja :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Mauricio87
Kontakt:

sub feb 18, 2017 12:59 am

Po meni je ok to da promjenimo ime stadionu al za bas dobru lovu, nikako za sicu neku.

igla
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:00 am

Kad za par godina bude: Za konačnih 0-3 u vječitom derbiju na stadionu Asim Ferhatović Hase se svojim trećim golom pobrinuo veteran Edin Džeko, koji je nakon gola otišao na tribine koševskog stadiona jer mu se nije igralo zadnjih 7 minuta.

SanMan
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:05 am

Protiv sam. Danas nas ubjede za ime, sutra ma nek uzme 49% - igračmo grupnu fazu, dođe kriza rezultata-loše finansije daj mu sve.

Brkoo
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:17 am

SanMan je napisao/la:
sub feb 18, 2017 1:05 am
Protiv sam. Danas nas ubjede za ime, sutra ma nek uzme 49% - igračmo grupnu fazu, dođe kriza rezultata-loše finansije daj mu sve.
Pa bili smo u takvoj situaciji prije par godina kad je dosao onaj Bananamen i pokusao za par miliona da kupi klub. Tad finansijska situacija nije ni blizu bila dobra kao sto je sad, odluka za odbijanje njega, teska ko crna zemlja ali se nije klub prodao i nece se nikad prodati. Trebas da shvatis da se ne govori o prodaji imena stadiona nego o iznajmljivanju na odredjeni vremenski period. Dodje neki lik i ponudi 20 miliona eura za 5 godina i ti bi to odbio? Jednostavno, marketinski potez od kojeg klub ima ogromnu finansijsku korist, isto kao sto ima finansijsku korist od poslovnih prostora na sjeveru i kao sto ce imati od buducih poslovnih prostora na istoku..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Braveheart
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:21 am

Smijesno. Sta drugo reci. Na koji nacin vi mislite da je moguce dobiti generalnog sponzora ? Naravno ne dolazi u obzir prodaja kluba. To nema rasprave.
Promjena imena kluba, nikako zar ne ? I to se slazem. Nema rasprave. Promjena imena stadiona, hajmo reci i to da se slazem, ne zelimo ni to.
A da li se mozda neko zapita na koji nacin bi to neko trebao doci kao generalni sponzor, il jos bolje pitanje zbog cega, i godisnje davati cirka milion BAM FK Željeznicar.
Da na nasem dresu bude njegova reklama sirom BH stadiona gdje se dice posjetom od dvije hiljade ljudi ?
Malo realnosti ne bi skodilo. Mi bi se ******, a da nam ne udje .

Grbavica
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:21 am

lupamo se ciframa žestoko.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

cikazubo
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:31 am

Nema stadiona na svijetu da ima priču kao Grbavica, a vi bi nakon toliko godina tradicije, nakon toliko kako pozitivnih tako i negativnih stvari koje su se izdešavale na toj legendi od stadiona, prodali/ iznajmili ime istog, stalno se ponosimo tim pričama i vrijednostima kluba, kako pronalazimo ravnotežu, napredujemo a držimo se i dalje izvorno tih vrijednosti, ne samo Želje već fudbala, mnogi nam se dive kako uspijevamo i grabimo krupnim koracima naprijed, i sad bi odjednom postali samo jedni od mnogih i prodali se za par stotina hiljada nečega, mene bi to drama razočaralo, možda i udaljilo sa stadiona. Što bi onda pisali ove prelijepe stranice u historiji, sinergije navijača i kluba koja donosi uspjeh, a ako bi krenuli s tim ekstremnim komercijalizmom, onda smo trebali prilagodit statut pa nek nas uzme neki stranac pa nek mijenja i ime stadiona, i boju dresa i grb, jer jbg nama će to uvijek biti plavi Željo na Grbavici, šta ima veze što je vlasnik promijenio ovo malo ipak je lova u pitanju ha ja, mijenjaju i neki klubovi na zapadu, to je biznis. AMF.

black64
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:39 am

Vec odavno je fudbal biznis.Pitanje je sta su nam ciljevi i kako do njih dobaciti.Ako zelimo da tavorimo u prosjeku mislim na europskom nivou i da nam neko od pretkola bude najveci domet onda cemo se zatvoriti u ljusturu i prepustiti se emocijama.U zivotu covjek treba da uci od boljih.Ti bolji imaju novca i to je cinjenica.Taj novac se ulaze u omladinski pogon u prvi tim u kampove u stadione.Takvim ulaganjem se dolazi do rezultata htjeli mi to priznati ili ne.Moguce je i bez novca al 1000 momenata se treba poklopiti da bi u 10 godina izbacili jednu jaku generaciju.Mozemo li mi cekati moze li Zeljo cekati mislim da ne.Zeljeznicar treba vratiti u Europu bez kapitala i investitora tesko.Grbavicu niko nece odnijeti vec ce se samo drugacije za nekoga drugog ona zvati a mi cemo zato uzeti pozamsanu svotu.Zna se koja ce se pjesma pjevati kad igraci budu izlazili na teren kao navijaci znacemo na kojem smo stadionu vikendom kad Zeljo igra u Sarajevu.Naravno ne po svaku cijenu i sa svakom kompanijom.Naravno osim naziva firme mora biti i Grbavica.Kompanije tipa audi,bmw,mercedes onda neki telekomi aviokompanije moze proci.Znaci samo tako piljere prodavnice ovo ono ni pod razno.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS.

Brkoo
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:48 am

Evo primjer Barcelone, nakon toliko godina historije prodadose mjesto na dresu Katarskoj kompaniji zbog novca i niko od navijaca nije a rekao zato sto su dobili odlican novac koji mogu investirati u razvoj kluba. Vise se fudbal ne igra zbog ljubavi nego zbog novca, fudbal je postao biznis. Niko te nece pitati imas li ti historiju i kakva je ona nego imas li pare(Parma, Rangers itd..). Tu nema emocija. Sta jedan Nottingem Forest ima od te tradicije? Koliko ljudi uopste zna da su u odnosu na Mancester City do prije par godina bili gigant sto se tice tradicije, gledaj sad gdje su oni a gdje City..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

black64
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:53 am

arelinho je napisao/la:
sub feb 18, 2017 1:47 am
black64 je napisao/la:
sub feb 18, 2017 1:39 am
Vec odavno je fudbal biznis.Pitanje je sta su nam ciljevi i kako do njih dobaciti.Ako zelimo da tavorimo u prosjeku mislim na europskom nivou i da nam neko od pretkola bude najveci domet onda cemo se zatvoriti u ljusturu i prepustiti se emocijama.U zivotu covjek treba da uci od boljih.Ti bolji imaju novca i to je cinjenica.Taj novac se ulaze u omladinski pogon u prvi tim u kampove u stadione.Takvim ulaganjem se dolazi do rezultata htjeli mi to priznati ili ne.Moguce je i bez novca al 1000 momenata se treba poklopiti da bi u 10 godina izbacili jednu jaku generaciju.Mozemo li mi cekati moze li Zeljo cekati mislim da ne.Zeljeznicar treba vratiti u Europu bez kapitala i investitora tesko.Grbavicu niko nece odnijeti vec ce se samo drugacije za nekoga drugog ona zvati a mi cemo zato uzeti pozamsanu svotu.Zna se koja ce se pjesma pjevati kad igraci budu izlazili na teren kao navijaci znacemo na kojem smo stadionu vikendom kad Zeljo igra u Sarajevu.Naravno ne po svaku cijenu i sa svakom kompanijom.Naravno osim naziva firme mora biti i Grbavica.Kompanije tipa audi,bmw,mercedes onda neki telekomi aviokompanije moze proci.Znaci samo tako piljere prodavnice ovo ono ni pod razno.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS.
Sve si dobro rekao i u potpunosti se slažem sa tobom. Fudbal je trenutno biznis i tako će biti još dugo dugo. Svi timovi žive od para, a ne od prošlosti. Možemo mi stalno spominjati tu prošlost koliko hoćemo, ali nam ona neće pomoći u tome kako da platimo igrače i ostalo što treba da se plati. Naravno treba se sjećati prošlosti jer je ona dio našeg tima i naša historija kako je nastao naš tim i kako se borio protiv mnogih sve te godine svog postojanja. Ta prošlost nam neće pomoći da mi ispunimo neke više ciljeve kao što je ulazak u grupnu fazu nekog europskog takmičenja već će nam pare pomoći da to ostvarimo. Jer sa tim parama ti možeš dovesti bolje igrače koji će ispuniti taj cilj. Naravno da nikad ne bi pristao na promjenu imena kluba i boja tima, ali promjena imena stadiona na određeni period je sasvim ok. Da ta cifra bude dobra i koja bi zadovoljila ovo što sam prethodno naveo, a to je da se ispuni neki viši cilj. Nema trenutno nijednog čovjeka koji bi došao u naš klub i rekao evo vam toliko i toliko para vi radite sa njima šta hoćete mene ne interesuje. Svako ulaganje od strane nekog ima neki cilj. Nikada ne bi u potpunosti prodao klub nikome ni za kakvu cifru. Ako već hoće da ulaže onda treba naći najbolji način za sve strane kako bi to normalno funkcionisalo. :) :)
Znaci u startu da razjasnimo prodaja kluba promjena klupskih boja milimetra zemlje nek se sa tim niko ne igra.

delinjo
Kontakt:

sub feb 18, 2017 1:56 am

cikazubo je napisao/la:
sub feb 18, 2017 1:31 am
Nema stadiona na svijetu da ima priču kao Grbavica, a vi bi nakon toliko godina tradicije, nakon toliko kako pozitivnih tako i negativnih stvari koje su se izdešavale na toj legendi od stadiona, prodali/ iznajmili ime istog, stalno se ponosimo tim pričama i vrijednostima kluba, kako pronalazimo ravnotežu, napredujemo a držimo se i dalje izvorno tih vrijednosti, ne samo Želje već fudbala, mnogi nam se dive kako uspijevamo i grabimo krupnim koracima naprijed, i sad bi odjednom postali samo jedni od mnogih i prodali se za par stotina hiljada nečega, mene bi to drama razočaralo, možda i udaljilo sa stadiona. Što bi onda pisali ove prelijepe stranice u historiji, sinergije navijača i kluba koja donosi uspjeh, a ako bi krenuli s tim ekstremnim komercijalizmom, onda smo trebali prilagodit statut pa nek nas uzme neki stranac pa nek mijenja i ime stadiona, i boju dresa i grb, jer jbg nama će to uvijek biti plavi Željo na Grbavici, šta ima veze što je vlasnik promijenio ovo malo ipak je lova u pitanju ha ja, mijenjaju i neki klubovi na zapadu, to je biznis. AMF.
sve je to divno krasno ali koji je nas cilj trebamo odrediti,borba u zabokrecini ili neki iskorak i postajanej velikog kluba kakav smo bili nekad....igrali polufinale el....e sad ....da li ti mislis da je moguce napraviti iskorak bez love nije ...da li mislis da je moguce zaraditi veliku lovu sam ona ovaj nacin,i to cu ti odgovori NIJE ....da li se trebamo prodati....NE NIKADA....da li trebamo iznajmljivati da trebamo....i nema to veze sa pricom sve je to fino ali moramo onda odrediti sta nam je cilj...ti mora da shvatis...mislim izvini ne mislim samo an tebe tvoj post citiram pa tebi se obracam....da je fudbal biznis ....a ti kao navijac kao i aj zelis da budemo sto bolji ....a jebi ga bolji ne mozemo biti bez love ...na pricu o ljubavi niko ne pada ni jedan igrac da ti odmah kazem...niko ti nece doci da igra iz ljubavi pa ni Dzeko....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

chile
Kontakt:

sub feb 18, 2017 2:05 am

Zavisi sta i kako sa potencijalnim parama, cifra bi bila svakako mnogo manja od ove kojom se vi tu razbacujete. Ako bi se proslijedile striktno u infrastrukturu i omladinski pogon neka se zove stadion i pera detlic sasvim nebitno. U raji je to dolina cupova ne dira se ime kluba i boja dresa, te grb.
Sve u svemu pozeljno mada tesko da cemo ikad i dobiti neku ozbiljnu ponudu s obzirom gdje smo i koju ligu igramo.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub feb 18, 2017 2:15 am

storm_raider je napisao/la:To nije prodaja vec je iznajmljivanje. Cisto da termine izjednacimo.
I to iznajmljivanje imena stadiona. Pa toliki velikani su iznajmili ime stadiona zasto ne bismo i mi, a za uzvraz da dobijemo zapad

Sent from my C5303 using Tapatalk

dimitrijevic

sub feb 18, 2017 2:17 am

Dobra tema Storme. Puno bolje nego slusati koja je k'o smjena, gledati gifove sisa i ko je **** Adrijanu s OBN. Po pet strana nista se ne napise normalno, a ovo je okej tema i ja cu napisati sta mislim o ovome, a neko se moze slagati ili ne sasvim mi je svejedno.
Jedina stvar koja me brine u citavoj ovoj prici jeste da se ne pretvorimo u jedan retardirani turbo folk moderni klub, a jedna od tih stvari je i promjena imena stadiona barem meni. Grbavica ima u sebi nesto legendarno, mitsko i zaista to predstavlja. Sva ta stradanja, rekonstrukcije, 70 godisnja historija, velike utakmice zaista je cine nevjerovatnom. To niko nema u Jugi. Partizan i Zvezda imaju ruzne komunisticke stadione, pitari su bez duse i stadiona drzavni projekat bez obraza cista. Dinamo ima ruglo, a Hajdukov Poljud je nekako legendaran, ali napravljen cini mi se krajem sedamdesetih jer je Hajduk igrao svoje tekme na cuvenoj Plinari. Pa sad da umjesto Grbavice bude LG Arena sa onim mega giga svjetlima, Konzum reklamama i selfi stapovima, nisam ZA...
Fudbal je qrac i gledam ga kad nemam vaznijih stvari da se razumijemo s velikom dozom razocarenja , da nema Zelje ne bi ni gledao nista,a Zeljo nije fudbal, nego nesto puno vise. Karta za legendarni Liverpulov kop je 77 funti, sinoc za Psg 150 eura. To je jednostavno sport za bogate bez elana, iskrivljen i izvjestacen. Zeljo mi je u citavoj toj prici drugaciji od ostalih sto pokazuje i ova akcija s navijacima i sve ono prije. Zeljo nikad nije imao, nemamo mi ni sad da se razumijemo, ali izgleda da prvi put znamo. **** rezultat, on za prave nikad nije bio presudan faktor. Jeza me hvata kad pomislim da cu vidjet selfi debile na istoku kako se slikaju za instagrama :D bicemo u modi ponovo, neko je predlozio sinoc da nam klub plati put u Krupu sto je primjer iskrvljenosti i tkzv- modernog fudbala. Cuj nama/meni da neko placa utakmicu koju cekam 90 dana, a ja sam veci i od njega i od Amara, Ivice i Milana. Samo nisam od Zelje. Manijaci protiv modernog fudbala !
Mirza Rascic !

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub feb 18, 2017 2:17 am

Braveheart je napisao/la:Smijesno. Sta drugo reci. Na koji nacin vi mislite da je moguce dobiti generalnog sponzora ? Naravno ne dolazi u obzir prodaja kluba. To nema rasprave.
Promjena imena kluba, nikako zar ne ? I to se slazem. Nema rasprave. Promjena imena stadiona, hajmo reci i to da se slazem, ne zelimo ni to.
A da li se mozda neko zapita na koji nacin bi to neko trebao doci kao generalni sponzor, il jos bolje pitanje zbog cega, i godisnje davati cirka milion BAM FK Željeznicar.
Da na nasem dresu bude njegova reklama sirom BH stadiona gdje se dice posjetom od dvije hiljade ljudi ?
Malo realnosti ne bi skodilo. Mi bi se ******, a da nam ne udje .
U prevodu mi bi da nam neko da sadaku...

Sent from my C5303 using Tapatalk

SanMan
Kontakt:

sub feb 18, 2017 2:18 am

Malo više nas je ponijelo sve ovo lijepo oko kluba što se dešava. Kakva Barsa, kakvi Bajerni, Reali,..pm. Malo mačku teleča glava. Da nam je u ovoj šlj ligi u sledećih 5 god osvojiti 4 trofeja, a u normalno vrijeme dostići pola Dinama, Partizana, Maribora, Zvjezde, Hajduka, Rijeke. A to možemo i da ne prodajemo ime.
Grbavica = Željo

LARSSON
Kontakt:

sub feb 18, 2017 2:21 am

Pa evo ne znam bogumi

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava