pp mi moramo od necega zivjeti biznis je to...iznajmljivanje je razlicito od prodaje znas to i ti sam ....sto en bi zaradili ako mozemo a ne prodajemo se ?

Pa bili smo u takvoj situaciji prije par godina kad je dosao onaj Bananamen i pokusao za par miliona da kupi klub. Tad finansijska situacija nije ni blizu bila dobra kao sto je sad, odluka za odbijanje njega, teska ko crna zemlja ali se nije klub prodao i nece se nikad prodati. Trebas da shvatis da se ne govori o prodaji imena stadiona nego o iznajmljivanju na odredjeni vremenski period. Dodje neki lik i ponudi 20 miliona eura za 5 godina i ti bi to odbio? Jednostavno, marketinski potez od kojeg klub ima ogromnu finansijsku korist, isto kao sto ima finansijsku korist od poslovnih prostora na sjeveru i kao sto ce imati od buducih poslovnih prostora na istoku..
Znaci u startu da razjasnimo prodaja kluba promjena klupskih boja milimetra zemlje nek se sa tim niko ne igra.arelinho je napisao/la: ↑sub feb 18, 2017 1:47 amSve si dobro rekao i u potpunosti se slažem sa tobom. Fudbal je trenutno biznis i tako će biti još dugo dugo. Svi timovi žive od para, a ne od prošlosti. Možemo mi stalno spominjati tu prošlost koliko hoćemo, ali nam ona neće pomoći u tome kako da platimo igrače i ostalo što treba da se plati. Naravno treba se sjećati prošlosti jer je ona dio našeg tima i naša historija kako je nastao naš tim i kako se borio protiv mnogih sve te godine svog postojanja. Ta prošlost nam neće pomoći da mi ispunimo neke više ciljeve kao što je ulazak u grupnu fazu nekog europskog takmičenja već će nam pare pomoći da to ostvarimo. Jer sa tim parama ti možeš dovesti bolje igrače koji će ispuniti taj cilj. Naravno da nikad ne bi pristao na promjenu imena kluba i boja tima, ali promjena imena stadiona na određeni period je sasvim ok. Da ta cifra bude dobra i koja bi zadovoljila ovo što sam prethodno naveo, a to je da se ispuni neki viši cilj. Nema trenutno nijednog čovjeka koji bi došao u naš klub i rekao evo vam toliko i toliko para vi radite sa njima šta hoćete mene ne interesuje. Svako ulaganje od strane nekog ima neki cilj. Nikada ne bi u potpunosti prodao klub nikome ni za kakvu cifru. Ako već hoće da ulaže onda treba naći najbolji način za sve strane kako bi to normalno funkcionisalo.black64 je napisao/la: ↑sub feb 18, 2017 1:39 amVec odavno je fudbal biznis.Pitanje je sta su nam ciljevi i kako do njih dobaciti.Ako zelimo da tavorimo u prosjeku mislim na europskom nivou i da nam neko od pretkola bude najveci domet onda cemo se zatvoriti u ljusturu i prepustiti se emocijama.U zivotu covjek treba da uci od boljih.Ti bolji imaju novca i to je cinjenica.Taj novac se ulaze u omladinski pogon u prvi tim u kampove u stadione.Takvim ulaganjem se dolazi do rezultata htjeli mi to priznati ili ne.Moguce je i bez novca al 1000 momenata se treba poklopiti da bi u 10 godina izbacili jednu jaku generaciju.Mozemo li mi cekati moze li Zeljo cekati mislim da ne.Zeljeznicar treba vratiti u Europu bez kapitala i investitora tesko.Grbavicu niko nece odnijeti vec ce se samo drugacije za nekoga drugog ona zvati a mi cemo zato uzeti pozamsanu svotu.Zna se koja ce se pjesma pjevati kad igraci budu izlazili na teren kao navijaci znacemo na kojem smo stadionu vikendom kad Zeljo igra u Sarajevu.Naravno ne po svaku cijenu i sa svakom kompanijom.Naravno osim naziva firme mora biti i Grbavica.Kompanije tipa audi,bmw,mercedes onda neki telekomi aviokompanije moze proci.Znaci samo tako piljere prodavnice ovo ono ni pod razno.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS.![]()
![]()
sve je to divno krasno ali koji je nas cilj trebamo odrediti,borba u zabokrecini ili neki iskorak i postajanej velikog kluba kakav smo bili nekad....igrali polufinale el....e sad ....da li ti mislis da je moguce napraviti iskorak bez love nije ...da li mislis da je moguce zaraditi veliku lovu sam ona ovaj nacin,i to cu ti odgovori NIJE ....da li se trebamo prodati....NE NIKADA....da li trebamo iznajmljivati da trebamo....i nema to veze sa pricom sve je to fino ali moramo onda odrediti sta nam je cilj...ti mora da shvatis...mislim izvini ne mislim samo an tebe tvoj post citiram pa tebi se obracam....da je fudbal biznis ....a ti kao navijac kao i aj zelis da budemo sto bolji ....a jebi ga bolji ne mozemo biti bez love ...na pricu o ljubavi niko ne pada ni jedan igrac da ti odmah kazem...niko ti nece doci da igra iz ljubavi pa ni Dzeko....cikazubo je napisao/la: ↑sub feb 18, 2017 1:31 amNema stadiona na svijetu da ima priču kao Grbavica, a vi bi nakon toliko godina tradicije, nakon toliko kako pozitivnih tako i negativnih stvari koje su se izdešavale na toj legendi od stadiona, prodali/ iznajmili ime istog, stalno se ponosimo tim pričama i vrijednostima kluba, kako pronalazimo ravnotežu, napredujemo a držimo se i dalje izvorno tih vrijednosti, ne samo Želje već fudbala, mnogi nam se dive kako uspijevamo i grabimo krupnim koracima naprijed, i sad bi odjednom postali samo jedni od mnogih i prodali se za par stotina hiljada nečega, mene bi to drama razočaralo, možda i udaljilo sa stadiona. Što bi onda pisali ove prelijepe stranice u historiji, sinergije navijača i kluba koja donosi uspjeh, a ako bi krenuli s tim ekstremnim komercijalizmom, onda smo trebali prilagodit statut pa nek nas uzme neki stranac pa nek mijenja i ime stadiona, i boju dresa i grb, jer jbg nama će to uvijek biti plavi Željo na Grbavici, šta ima veze što je vlasnik promijenio ovo malo ipak je lova u pitanju ha ja, mijenjaju i neki klubovi na zapadu, to je biznis. AMF.
I to iznajmljivanje imena stadiona. Pa toliki velikani su iznajmili ime stadiona zasto ne bismo i mi, a za uzvraz da dobijemo zapadstorm_raider je napisao/la:To nije prodaja vec je iznajmljivanje. Cisto da termine izjednacimo.
U prevodu mi bi da nam neko da sadaku...Braveheart je napisao/la:Smijesno. Sta drugo reci. Na koji nacin vi mislite da je moguce dobiti generalnog sponzora ? Naravno ne dolazi u obzir prodaja kluba. To nema rasprave.
Promjena imena kluba, nikako zar ne ? I to se slazem. Nema rasprave. Promjena imena stadiona, hajmo reci i to da se slazem, ne zelimo ni to.
A da li se mozda neko zapita na koji nacin bi to neko trebao doci kao generalni sponzor, il jos bolje pitanje zbog cega, i godisnje davati cirka milion BAM FK Željeznicar.
Da na nasem dresu bude njegova reklama sirom BH stadiona gdje se dice posjetom od dvije hiljade ljudi ?
Malo realnosti ne bi skodilo. Mi bi se ******, a da nam ne udje .