Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 12:51 am

Plava Porodica je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:47 am
storm_raider je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:43 am
rodrigo87 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:40 am

:palacgore:
Zeljo na nas uvijek moze racunati, ali sa tog aspekta, a mi to moramo podrzati, "bitniji" su ovi koji dolaze da se slikaju i gledaju bolji fudbal. Oni prave razliku u kasi, jer smo mi vec siguran profit, a njih treba privuci. Nas 3000 - 4000 nismo vecina ove drzave, vec upravo ovi koji prate druge lige. To tako i trebamo posmatrati. Mudro i komercijalno, jer se od toga i zivi. A mi, mi cemo uvijek biti tu za Zelju, kao sto smo uvijek i bili. I Zeljo to zna.
To je i primarni cilj. Oni se moraju privuci nekako na utakmicu. I ne sumnjam uopste da cemo vremenom u tom segmentu rasti. Kakvi god da su, i oni su dio Plave Porodice. Ali meni bar oni nikada nece biti kao ovih 4000, vise Vam svaku bubuljicu na licu znam. Vi ste Zeljo.
Uza porodica je tu i bice, a sira nek naleti i kad nije "bajram".
To je tako svugdje vjeruj mi. Samo sto je negdje umjesto 4000, taj broj 14000 recimo, ili 20000, a ostali su oni koji prave razliku. Ta nasa baza od recimo 3000 - 4000 ljudi koji ce uvijek dolaziti i moze samo da raste dobrim fudbalom i pravilnim marketingom. Jako je jos mnogo posla pred nama, mislim da su u klubu svjesni toga, ali i mi navijaci moramo biti svjesni. Nemojte da trosimo svoju energiju na anamo one, vec hajde da je usmjerimo konstruktivno i da pokusamo da sto vise tih "neutralaca" ili "derbi navijaca" kako ih zovu, konvertujemo u ovih 4000. Tako baza raste. Svi su dobrodosli i najbitnije je da se osjecaju tako.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

igla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 12:54 am

igla je napisao/la:
sub apr 01, 2017 11:04 pm
Samo treba reći raji da se istok ne zatvara nakon današnje tekme.
Možda izgledam sad egoističan jer sam sebe citiram, ali sam ovo večeras "predvidio" u svoj onoj euforiji utakmice protiv Slobode.

Iako ima puno do mentaliteta, pod moranje je privući što je više ljudi na svaku utakmicu Željezničara. Zbog toga je bitan marketing, ali ne samo promocija, bit je kompletan marketing, stvaranje brenda od kluba, povezivanje navijača što je više moguće sa klubom, bukvalno "odgajanje", da bi dobili navijače koji "žive Želju" i dolaze zbog Želje, a ne zbog Željinog protivnika. Evo pročitah dosta postova i dosta mišljenja o razlozima loše posjete, ja iznesoh i svoje, ali opet kažem, u što bolje istraživanje ovog fenomena "dati" pare nije grehota, jer se puno, puno više može dobiti. Odgovor zašto ne dolaze pojedini navijači i simpatizeri vrlo teško mogu dati navijači koji dolaze :)

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:01 am

dimitrijevic je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:51 am
Sutra samo da Zrinja ne uzme,iks je taman.Stana mora igrat derbi.
Definitivno!
Vukotic je pod ugovorom i ne vidim kako ga mozemo dovesti. Ekstra je momak, to sam spominjao i prije par mjeseci, ne samo ja, nego dosta forumasa, a jos s ovim izjavama me kupio.

Imamo problem kao i svi veliki klubovi sa pritiskom rezultata i tada se ne mogu gurati u tolikoj mjeri mladji igraci, osim ako nisi puno bolji od konkurenata, pa se ne osjeti. Mada danas kako Bogicevic proda par lopti, sumnjam da bi i Osmankovic nesto gori bio, ali Slavko zna. Posudbe su jedno od rjesenja i Osmankovic je morao otici na istu, ali zahvaljujuci sagi oko Kostica, momak je morao ostati. U sljedecih 30 dana nam predstoji nevjerovatno paklen tempo i bilo bi previse rizicno da smo ostali na tri stopera.
Onda druga stvar, moramo i mi malo smanjiti ocekivanja. U toku je rekonstrukcija OP-a, ali rezultate cemo moci vidjeti tek za par godina. Ovo sto i izadje iz naseg omladinskog pogona vecinom bude plod individualnog rada i talenta, nije toliko do naseg sistema i ulaganja, nazalost.

Ova sezona je bila propala, ali dodje Slavko i izvuce nas. Ne samo da smo skoro pa izborili europu, nego se borimo za oba trofeja. Od sljedece sezone ocekujem da ce se malo i gurati mladji igraci i da cemo iskopati nekog novog Viscu, jer ne mozemo se samo oslanjati na svoj pogon.

Samo da se ne umorimo u trci za oba trofeja, toga me je najvise strah, pogotovo sto se klupa ne koristi u tolikoj mjeri (mada i da hoces, ipak nemamo toliko kvalitetna rjesenja koliko smo mislili u prvi mah...)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:05 am

Vala i Redzic nas je qaro da valja..
I Jakupovic sve guro na njihov mlin.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Charlie Sheen
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:06 am

Ma mozemo mi kurcu svirati,marketingom mozes nahajcati nekog jednu tekmu drugu neces sigurno,isto tako i manjom cijenom itd itd.Tako vam je to,dao sam cenera prosli vikend ovaj odo malo do grada.Mentalitet,raja nema naviku tu ja sam naviko od malena nekako odvajo dvicka od uzine cuvo za karte,nije mi bio puno petak,cener nisam ni razmisljao o tome ja sam ga za vikend morao imati,nije bio ni problem pobjeci iz skole ni probleem sa roditeljima itd itd jednostavno ko sto moram jesti ili piti tako je Zeljo kad igra u 15 godina mislim da na prste jedne ruke mogu nabrojati tekme koje sam fulio na grbavici.
Samo edukovati mladje posjecivati ih u skolama davati karte itd itd da bi povecali bazu u buducnosti.

Ajzea
Kontakt:

Kakve smo pi.cke bili kada smo se oprostili od prvog mjesta na samom pocetku sezone. Sve uradite, samo ostanite tu gdje jeste !

LARSSON
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:07 am

Doduše, Bogi jeste griješio, ali imao je i par intervencija, kao i Kerla, al džaba kad sve useru

i malo je jebeno, tri subote za redom igramo kuci, i još kup u srijedu, pa se raja istroši

rodrigo87
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:09 am

Charlie Sheen je napisao/la:
Ma mozemo mi kurcu svirati,marketingom mozes nahajcati nekog jednu tekmu drugu neces sigurno,isto tako i manjom cijenom itd itd.Tako vam je to,dao sam cenera prosli vikend ovaj odo malo do grada.Mentalitet,raja nema naviku tu ja sam naviko od malena nekako odvajo dvicka od uzine cuvo za karte,nije mi bio puno petak,cener nisam ni razmisljao o tome ja sam ga za vikend morao imati,nije bio ni problem pobjeci iz skole ni probleem sa roditeljima itd itd jednostavno ko sto moram jesti ili piti tako je Zeljo kad igra u 15 godina mislim da na prste jedne ruke mogu nabrojati tekme koje sam fulio na grbavici.
Samo edukovati mladje posjecivati ih u skolama davati karte itd itd da bi povecali bazu u buducnosti.
Nikad sladje batine kad dodjes kuci sa utakmice, a nisi nikog pitao da ides jer ti vjerovatno ne bi dopustili da odes.

ceze
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:16 am

Grbavica je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:16 am

Poštujem iskrenost, ali stvarno je sramota, jest' Boga mi. Nije ovo sad ni tebi direktno upućeno, nego onako generalno pišem. Na istoku momci iz Bosanske Otoke, (dan te yebo gdje uopšte dođe Bosanska Otoka :D), jedan od njih operiso ligamente koljena, kaže ne osjećam nogu još uvijek. Ali došli. Iz Bosanske Otoke druže moj. Bosanske Otoke.
Ne znam momke, slučajno sam čuo priču, ali to je dokaz volje, ljubavi, nazovite to kako hoćete. Ljudi pređu stotine kilometara, a naši ljudi iz Sarajeva imaju neke izgovore. Opet ti kažem, nije direktno tebi upućeno. Muhanati smo, sve nam smeta, zahtjevamo, prohjevamo, izmišljamo, zato i jeste na jednoj utakmici 15, a na drugoj 5 hiljada. Ne valja termin, zima je, vruće je, smetaju nam ovi, smetaju nam oni, loš i neatraktivan protivnik, hiljadu faktora i izgovora.
I meni se dešava da pokisnem, da se smrznem, da se toliko iznerviram da za poluvrijeme pukne kutija cigara, da me stomak od nervoze zaboli, da kažem da nikad više neću doći. I znaš šta se desi? Jedva čekam sljedeću subotu. Jedva čekam da skačem od sreće, da se nerviram, da lomim ruke... Jebiga, što je horsašu heroin, meni je Željo. Što je pušaču onaj prvi dim cigare uz kahvu, meni je Željo. I nisam jedini. Ima nas, hvala Bogu ima nas. I biće nas još više.
Ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.

Halali bruda još jednom, ovo je više frustracija nama, ne upućeno tebi. Vidimo se u subotu!

Molim moderaciju da ne briše, normalno razgovaramo.
Pa kad staviš u taj kontekst naravno da je sramota i da se stidim. Nemam šta kriti niti je ovo nekakva izlizana patetika.

Ali ne možeš gledati stvari samo crno ili bijelo, ima nešto i između. Razumijem, pogotovo sad, i upravu si, nisi ništa pogrešno rekao, ali općenito govorim. Uvijek imaš tih par hiljada zaljubljenika među kojima si ti, a ja eto nisam, koji će doći makar pucalo, imaš onu skupinu koja će doći na euro utakmice, titule, otvaranje tribine, derbi, ali imaš i ljude, neku treću skupinu, koji su između, neko ko će doći na većinu utakmica, ali nije u mogućnosti da bude na svakoj zbog velikog broja razloga i nije u toj prvoj skupini zbog tih razloga. Da li su to finansije, vrijeme, termin ili nešto drugo nije bitno, ali ti razlozi postoje. A to vi ne vidite i ne razumijete, vi koji idete na svaku utakmicu, koji podređujete obaveze, finansije i što šta prema Želji i mogu shvatiti da ne razumijete, imaš vala i pravo da ne razumiješ i imaš se pravo smatrati većim navijačem od mene.

Evo konkretno, nisam bio večeras jer si ne mogu dozvoliti da sutra preležim zbog poslovnih razloga, nisam bio ni na Slobodi jer nisam bio u gradu, ali sam recimo bio protiv Goražda, kupio stolicu, pogledao 90% utakmica što uživo što preko neta, trošio internet u romingu na Želju i slično.

Meni je večeras bio plafon to što ću odgledati utakmicu na TV-u i baciti komentar ovdje, tebi je to recimo smiješno. Jesam li mogao doći sa tvoj stajališta, jesam, sa svog nisam. Ne očekujem da razumiješ, ali je tako. I ima nas još takvih.

Hoću reći ono s početka, nije sve crno i bijelo, ima nas što volimo i živimo Želju na malo drukčiji način, ima nas što bi voljeli da smo tu ali nismo u mogućnosti iz svako svojih razloga, ima nas eto što smo šu.pci ali to ne znači da ga volimo ili živimo manje, nego ga volimo i živimo koliko i vi samo u nekim svojim okvirima. To što je moj okvir u poređenju sa tvojim smiješan, to je već splet okolnosti i mogućnosti.

Još jednom, svaka čast vama što ste uvijek tu.

Bosanska Otoka ti je kod Cazina. :D

Charlie Sheen
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:16 am

rodrigo87 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 1:09 am
Charlie Sheen je napisao/la:
Nikad sladje batine kad dodjes kuci sa utakmice, a nisi nikog pitao da ides jer ti vjerovatno ne bi dopustili da odes.
Pa to drug,uz Zelju odrastes upoznas bruku dobrih ljudi jednostavno povezes se sa onim mjestom gdje si standardan povezes se sa ljudima sa filozofijom nekako sam uz Zelju najbolje i spoznao prave vrijednosti.Puno toga se prodje i kroz gostovanja i kroz druzenja hiljade je prica i uspomena uz Zeljeznicar i onda godinama i da hoces ne mozes se skinut sa Zelje,tacno ko droga.

GoodisonPark
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:18 am

Mrljavo je ovo večeras bilo ali sigurno da je najteže uzeti ove unaprijed upisane bodove. Manjak motivacije, umor, ne ulazak 100% u utakmicu sve je to kumovalo većem broju grešaka. Međutim upisani su bodovi, prvo mjesto na tabeli, moramo biti zadovoljni.

Posjetom plaho razočaran, ali eto svakom neka je na čast ko je mogao doći a nije..

Da li je Hasanoviću ovo bio treći karton? Smiješna situacija bar kod nas na sjeveru kad je Jakupović svirao faul i fata se za džep, svi smo pomislili Stojanović žuti (a nije faula iz glave bilo) kad ono dobi onaj iz Krupe žuti zbog simuliranja :D
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:19 am

slika

Koji je ovo komad budale.
Tacno se vidi da je zapeo vjerovatno kao nikad da osvoji titulu. Takav dojam imam i kod vecine igraca, Zeba se tu moze uracunati. Ovo im je jedinstvena prilika, nikad oni vjerovatno nece imati ovakvu priliku.
Uklizavanja Sinise, Kerle.. Kako sam se ismijao kad je neko napisao ( halali sto se ne sjecam ko je bio od forumasa ) da je Kerla promasio loptu mi bi zanijetili dzenazu odrasloj muskoj osobi ahahahahhahahahahahahah

Tekma od samo pocetka nije bas isla odlicno. Dosta greski prilikom dodavanja. Stalno lopta nazad, pogresni pasovi, spor protok lopte iako je trava bila mokra pa je lakse bilo igrati brze. Trpamo se na strani i nikako da okrenemo stranu, kad krenemo to raditi to ide dosta sporo, traljavo.
Onda majstorski potez Zebe i Lendricu nije bilo tesko zabiti.
Poslije se vidjelo da igraju kao pod rucnom, da li svjesno, da li ne, ali lose smo igrali.
Bogi je njihove igrace 2-3 puta izbacio u kontru, sreca pa se zapetljaju. Katastrofalna partija Bogija, mozda i najlosija ove sezone.
Imali smo te 2 precke, koje su mogle donijeti mir. Mico je imao onu priliku samo da opuca, ali on promasuje loptu krajnje amaterski. Poslije jos jedna dobra sansa i puca preko gola.

U defazivi lijeva strana je visila konstantno. MASIVNE probleme su nam po njoj pravili. Stojan ocajan, Stana je trenutno prvi izbor na toj poziciji po meni.
Sve u svemu, pobjedu smo upisali sto je najbitnije. Tesko je i igracima jer su pod pritiskom bili tog prvog mjesta, a i pola misli je u Sirokom a pola na derbiju.

LARSSON
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:20 am

Damir Džumhur :klanjase2:

damirfile
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:24 am

Malo posjeta razocarala a ostalo sve na nivou. Meni su ovakve pobjede najdraze, rutinski.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:29 am

cikazubo je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:44 am
Rambo_Amadeus je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:34 am
rodrigo87 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 12:31 am

Onda ne treba dolaziti ni kada razbijamo, ako vec necemo dolaziti kada DOBIJAMO ali ne blistamo.
Koga smo to razbili u zadnje 2 godine ?
Zrinjskog.
Kakve to veze ima s posjetom ? Mali milion primjera gdje klub mozda nije primirsao prvom rangu u toj zemlji, a stadioni dupke puni a duplo veci od nasih u gradovima sa priblizno istim brojem stanovnika.
Cijena karata, marketing, kvalitet igre, sve je to relativno, ali MENTALITET je glavni faktor kada je u pitanju posjeta. Naš mentalitet je katastrofa na cijelom balkanu, i zbog toga i ne postoji klub koji ima konstantno dobru posjetu..
.
Slažem da mentalitet ima veliku ulogu, ali i zato sto jos uvijek svi klubovi igraju fudbal iz socijalizma. Ovo sve ne pisem zbog sebe, ja cu i dalje dolaziti. Ali veceras povedem jarana sa sobom da vidi europskog Želju, i onda covjek sjedi 90 minuta, smrzne se, vidi dvije prilike, damo neki go i onda sat vremena anti-fudbala. Kako onda ocekivat' da ljudi opet dođu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:44 am

Pojedinacni komentar na igrace, bit cu sto kraci:

Veca - siguran, dobar. Odbrani dobro onaj sut Vukotica kad je korner bio.
Sinisa - standardno dobar, bilo ga je i naprijed i nazad jako dobar. Doktor za uklizavanja. Ono kad je uklizao i popizdio sto nije aut za nas, a s istoka se vidjelo da je nasa, samo Jakupovic nije vidio kloc.
Stojanovic - po meni veceras najlosiji pojedinac na terenu. Oplodili su ga bukvalno.
Kerla - Precka, steta. U odbrani bez nekih krupnijih gresaka, dobar. Morao je i Bogicevica da cuva. Samo s onim napadacem je imao i nekih izgubljenih duela, Koljic sirovina.
Bogicevic - Profesore, knjizevnice, prodao si vise lopti od Selecta. Najlosija partija odkako si vracen. Mada nema sumnje da ce vec sljedecu biti dobar.

Blagojevic - najbolji u veznom redu. Nista spektakularno, ali jedini trcao, nudio se, driblao i nesto pokusavao. Mada je i on sporo se rjesavao lopte.
Markovic - Evo druga tekma zaredom nije na nivou. Forma malo opala, nadati se da ce je vratiti brzo.
Zeba - Stisnuo zube, odigrao mec. Iako nista drugo nije uradio, on je covjek poteza, majstorski namjestio gol i ispunio svoju normu. Zajko oće ove igre!

Miroslav - Nije bio na zadatku kao ni protiv Zrinje. Trudi se on, trci, ali ono se mora zabiti ne znam ko i sta da si. Jednostavno nedopustivo je da promasis loptu. Idemo dalje, mozes i asistirati, ali bilo bi mi bas drago da je postigao pogodak.
Zakaric - Najbolji igrac u nasem timu. Cestitke majstore. Slamao si Comora pitara :D
Lendra - Odlican. Novi pogodak. Ganjao, trcao, skakao na Vukotica iz nemoci ali ipak trud se cijeni :D Jednom se msm Redzicu unio u facu. Samo jako Splitska haubice.

Izmjene:
Ugljesa - Kurcobolja. U Borac pa tamo tako igraj. Udjes i bukvalno nista ne uradis, sramota, nista vise necu reci nego sramota!
Dino - Borben. Nije mnogo ni igrao, ali ono sto je igrao dao je sve od sebe.
Crnov - Neocjenjen, jer ne znam da li je loptu dodirnuo ikako. :)

Vukoticu jablane. Gradjen momak vrhunski, prava stijena. Kako bi bilo sjajno kad bi nesto izmajmunisali i doveli ga, a evo po izjavama msm da ni on ne bi imao nista protiv.

dell21
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:51 am

Zadnjih 10 utakmica 9 pobjeda i1 nerijesena :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :pivo:

Plava Porodica
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:59 am

dell21 je napisao/la:
Zadnjih 10 utakmica 9 pobjeda i1 nerijesena :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :pivo:
Primljena samo 2 gola :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Ajzea
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:09 am

dell21 je napisao/la:
Strasno vala..

gost_manje
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:22 am

Sa ovim komentarima da se neko treba stiditi sto nije dosao (i sve ostalo što ima slično značenje i upućuje na to) vjerovatno niste svjesni da se spuštate na nivo ljudi a la vođa nam na istoku. :) Toliko od mene.

'Ko izda pizda' i slične zajebancije za mene su uvijek bile i uvijek će biti upravo to - zabancije. Zajebi ti to ako je neko došao samo 'da ne izda', 'jer je red', i slično. Zajebi ti to jarane, kao i sve u životu što bilo ko radi 'jer je red'. Ja da ikad dolazim 'jer je red' radije bih kupio tu kartu i poklonio je nekome (jel, i tako sam 'ispoštovao') i utakmicu gledao gdje mi se gleda. Nismo mi Dita Tuzla (nemam apsolutno ništa protiv njih, samo navedeno kao primjer) pa da nam treba da neko kupuje kartu i dolazi na utakmice 'eto da se malo pogura klub, da se pomogne'.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava