Moras pocet nekad.Budi Željo je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:23 pmJa mislim da dečko vrijedi 400-500 hiljada eura, mladi je reprezentativac igra dobro i pri tome ima EU pasoš sto mnogo sad znači za klubove unutar EU. Sa druge strane koliko god neko mislio da je ublehatanje, nekad treba početi i nuditi, za naše uslove koliko se može pa valjda cemo jednom moci i dati koliko neko i traži. Sa druge strane yebo je ježa u leđa taj sto kod nas dodje a da bude plaćeno za njega kad prvu tekmu odigra loše. Nayebat ce od Fate do Amire ili kako se vec zove ona cura u marketingu
Ovo se odnosilo na slučaj da ne dobijemo odbijenicu. 500 000 i naš je. Sve ispod ne bih ga ni barseloni prodao uz procenat sljedećeg.Leon_Professional je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:21 pmBurazeru pošalji im 500 milja eurića i pristat će.Plava Porodica je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:11 pmOpet nisi pročitao.Leon_Professional je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:04 pm
Pola miliona eura je cetvrtina naseg budzeta.
Cijena je realna 500 000 eura.
Pa dalje u postu navodim da smo vjerovatno poslali ponudu od oko 100 000 eura, pa dalje navodim da bi sa tim novcem mogli dovesti bar dva do tri kvalitetna igrača.
Skonto?
Što ne bi, taman toliko i vrijedi..
Je li ovo znaci da bi ti dao te pare koje su cetvrtina budzeta?
Ja mislim da znaci.
Ostatak posta necu komentarisati jer o ovome pricam.
To necemo saznati dok nam insajderi ne kazuPlava Porodica je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:30 pmOvo se odnosilo na slučaj da ne dobijemo odbijenicu. 500 000 i naš je. Sve ispod ne bih ga ni barseloni prodao uz procenat sljedećeg.Leon_Professional je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:21 pmBurazeru pošalji im 500 milja eurića i pristat će.Plava Porodica je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:11 pm
Opet nisi pročitao.
Cijena je realna 500 000 eura.
Pa dalje u postu navodim da smo vjerovatno poslali ponudu od oko 100 000 eura, pa dalje navodim da bi sa tim novcem mogli dovesti bar dva do tri kvalitetna igrača.
Skonto?
Ja mislim da znaci.
Samo se nadam da nije bila cifra ko za Vukotića..
E to je poenta. Znači da smo ipak fine pare ponudili.Leon_Professional je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:33 pmTo necemo saznati dok nam insajderi ne kazuPlava Porodica je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:30 pmOvo se odnosilo na slučaj da ne dobijemo odbijenicu. 500 000 i naš je. Sve ispod ne bih ga ni barseloni prodao uz procenat sljedećeg.Leon_Professional je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:21 pm
Burazeru pošalji im 500 milja eurića i pristat će.
Ja mislim da znaci.
Samo se nadam da nije bila cifra ko za Vukotića..
Mada su ovi rekli da je ponuda konkretna i pristojna.
RazumijemLeon_Professional je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:29 pmMoras pocet nekad.Budi Željo je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:23 pmJa mislim da dečko vrijedi 400-500 hiljada eura, mladi je reprezentativac igra dobro i pri tome ima EU pasoš sto mnogo sad znači za klubove unutar EU. Sa druge strane koliko god neko mislio da je ublehatanje, nekad treba početi i nuditi, za naše uslove koliko se može pa valjda cemo jednom moci i dati koliko neko i traži. Sa druge strane yebo je ježa u leđa taj sto kod nas dodje a da bude plaćeno za njega kad prvu tekmu odigra loše. Nayebat ce od Fate do Amire ili kako se vec zove ona cura u marketingu
Ono sto je dobro, to i vrijedi.
Uvjek mozes promasiti, al su manje sanse da promasis s nekim od 15 milja nego s nekim od 3-4-5.
Al da se razumijemo, ne mozes sad grlom u jagode, evo imam 15 milja odo dat nekom. Treba u tim odlukama pameti, strucnosti. Ipak je ovo "ozbiljniji" novac. Ovaj od 5 ako promasis, haj i nije tolika steta u odnosu na 15.
Razumijes sta hocu reci![]()
Kolika je to ponuda? Ja nisam insajder i nemam pojma u vezi toga, jedino sam procitao da Silic iz Sirokog izjavi da je ponuda stigla na njihovu adresu, da je konkretna ali da oni misle da igrac vrijedi jos vise jer ga prate navodno mnoge ekipe?BlwD je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:55 pmPonuda nije "mala za zajebancije" ali mogu oni zaraditi i vise. Vise, ali ne puno vise. Trebamo se mi bas udaljiti na vrhu pa da bi se ovakvi transferi ostvarivali. Trenutno se Sirokom ne isplati iako sumnjam da ima toliko ponuda koliko prica. Uz to nam ni stanje u drzavi ne olaksava situaciju a tu je i nas mentalitet dadnes prst - hoce ruku.
Do tad mozemo kupovati jedino iz klubova koji zive od toga i igrace koji zele da idu stepenicu po stepenicu a ne ove koji hoce krupan zalogaj pa na kraju se ne snađu vani, a takvih je previse.
Na zalost cijele lige, i takvih klubova je sve manje. Egzistencija im uopste ne zavisi od prihoda jer se pare vrte na svakakve nacine. Jedino rjesenje je da savez a i drzava uvedu rigoroznija pravila sto se tice plata i infrastrukture, gdje ne bi samo jaci klubovi imali dobitke i prednost nego cijela liga.
Govorim na osnovu ovog sto se pise, nemam pojma kolika je...Brkoo je napisao/la:Kolika je to ponuda? Ja nisam insajder i nemam pojma u vezi toga, jedino sam procitao da Silic iz Sirokog izjavi da je ponuda stigla na njihovu adresu, da je konkretna ali da oni misle da igrac vrijedi jos vise jer ga prate navodno mnoge ekipe?BlwD je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:55 pmPonuda nije "mala za zajebancije" ali mogu oni zaraditi i vise. Vise, ali ne puno vise. Trebamo se mi bas udaljiti na vrhu pa da bi se ovakvi transferi ostvarivali. Trenutno se Sirokom ne isplati iako sumnjam da ima toliko ponuda koliko prica. Uz to nam ni stanje u drzavi ne olaksava situaciju a tu je i nas mentalitet dadnes prst - hoce ruku.
Do tad mozemo kupovati jedino iz klubova koji zive od toga i igrace koji zele da idu stepenicu po stepenicu a ne ove koji hoce krupan zalogaj pa na kraju se ne snađu vani, a takvih je previse.
Na zalost cijele lige, i takvih klubova je sve manje. Egzistencija im uopste ne zavisi od prihoda jer se pare vrte na svakakve nacine. Jedino rjesenje je da savez a i drzava uvedu rigoroznija pravila sto se tice plata i infrastrukture, gdje ne bi samo jaci klubovi imali dobitke i prednost nego cijela liga.
Promače mi ovo.Brkoo je napisao/la: ↑čet nov 09, 2017 4:06 pmMenalo ne vrijedi toliko. Mala je sansa da ga prodaju za pola miliona eura. Za koliko su prodali Zvonimira Kozulja, Hajduku? Za sicu. Siroki je filijala Dinama. I Krupa tvrdi da njihove igrace prati Ajax, klubovi iz Francuske itd, a igraci ne micu iz Krupe, marketing, dizanje cijene svojim igracima itd..