Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

shzna
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet nov 09, 2017 4:25 pm

A sto se vi raspravljate oko Menala?
1987

Leon_Professional
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:29 pm

Budi Željo je napisao/la:
čet nov 09, 2017 4:23 pm
Ja mislim da dečko vrijedi 400-500 hiljada eura, mladi je reprezentativac igra dobro i pri tome ima EU pasoš sto mnogo sad znači za klubove unutar EU. Sa druge strane koliko god neko mislio da je ublehatanje, nekad treba početi i nuditi, za naše uslove koliko se može pa valjda cemo jednom moci i dati koliko neko i traži. Sa druge strane yebo je ježa u leđa taj sto kod nas dodje a da bude plaćeno za njega kad prvu tekmu odigra loše. Nayebat ce od Fate do Amire ili kako se vec zove ona cura u marketingu
Moras pocet nekad.
Ono sto je dobro, to i vrijedi.
Uvjek mozes promasiti, al su manje sanse da promasis s nekim od 15 milja nego s nekim od 3-4-5.
Al da se razumijemo, ne mozes sad grlom u jagode, evo imam 15 milja odo dat nekom. Treba u tim odlukama pameti, strucnosti. Ipak je ovo "ozbiljniji" novac. Ovaj od 5 ako promasis, haj i nije tolika steta u odnosu na 15.
Razumijes sta hocu reci :D

Plava Porodica
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:30 pm

Leon_Professional je napisao/la:
čet nov 09, 2017 4:21 pm
Plava Porodica je napisao/la:
čet nov 09, 2017 4:11 pm
čet nov 09, 2017 4:04 pm

Pola miliona eura je cetvrtina naseg budzeta.
Opet nisi pročitao.
Cijena je realna 500 000 eura.
Pa dalje u postu navodim da smo vjerovatno poslali ponudu od oko 100 000 eura, pa dalje navodim da bi sa tim novcem mogli dovesti bar dva do tri kvalitetna igrača.
Skonto?
Burazeru pošalji im 500 milja eurića i pristat će.
Što ne bi, taman toliko i vrijedi..

Je li ovo znaci da bi ti dao te pare koje su cetvrtina budzeta?
Ja mislim da znaci.

Ostatak posta necu komentarisati jer o ovome pricam.
Ovo se odnosilo na slučaj da ne dobijemo odbijenicu. 500 000 i naš je. Sve ispod ne bih ga ni barseloni prodao uz procenat sljedećeg.
Samo se nadam da nije bila cifra ko za Vukotića..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:31 pm

Kakvih pola miliona eura...

Kada bi i bilo internih transfera u ligi, sigurno bi to bila manja cijena nego ona za koju idu igraci vani. Glup primjer, ali je jeftiniji transfer ako igrac predje iz jednog kluba Serie A u drugi, nego da ide u stranu ligu. Bonucci bi kostao barem pedeset miliona da je isao u Chelsea, mozda cak i vise, zbog rejtinga lige i precijenjenih transfera, a Milan ga je platio 40.

Ako neko hoce Menala iz Turske, normalno da ce ga vise platiti nego da ga jedan Hajduk kupuje iz manje lige i sa manjim budzetom i jos nekih faktora je u igri. Igrac vrijedi onoliko koliko je jedan klub spreman dati za njega, a da je njegov maticni klub zadovoljan.

Uglavnom, nama ne vrijedi ni za jednog igraca bacati ogromne pare, ali ce to nekoj drugoj ekipi, iz druge lige, biti prihvatljivo i relativno jeftin rizik, pa ako upali, odlicno, a ako ne, nikom nista.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:33 pm

čet nov 09, 2017 4:11 pm

Opet nisi pročitao.
Cijena je realna 500 000 eura.
Pa dalje u postu navodim da smo vjerovatno poslali ponudu od oko 100 000 eura, pa dalje navodim da bi sa tim novcem mogli dovesti bar dva do tri kvalitetna igrača.
Skonto?

Ja mislim da znaci.

Ovo se odnosilo na slučaj da ne dobijemo odbijenicu. 500 000 i naš je. Sve ispod ne bih ga ni barseloni prodao uz procenat sljedećeg.
To necemo saznati dok nam insajderi ne kazu :D

Mada su ovi rekli da je ponuda konkretna i pristojna.

Plava Porodica
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:38 pm

čet nov 09, 2017 4:33 pm

Ja mislim da znaci.

To necemo saznati dok nam insajderi ne kazu :D

Mada su ovi rekli da je ponuda konkretna i pristojna.
E to je poenta. Znači da smo ipak fine pare ponudili.
Ali nama ne treba Menalo, za tu konkretnu i pristojnu ponudu se mogu dovesti dva kvalitetna.
Ko će ba očekivati Menala?
Daj da mi pokušamo prvo pokupiti neke u vrhu igrača PL, a ne odmah da grizemo za ubjedljivo najboljeg igrača.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Budi Željo
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:39 pm

čet nov 09, 2017 4:29 pm
Budi Željo je napisao/la:
čet nov 09, 2017 4:23 pm
Ja mislim da dečko vrijedi 400-500 hiljada eura, mladi je reprezentativac igra dobro i pri tome ima EU pasoš sto mnogo sad znači za klubove unutar EU. Sa druge strane koliko god neko mislio da je ublehatanje, nekad treba početi i nuditi, za naše uslove koliko se može pa valjda cemo jednom moci i dati koliko neko i traži. Sa druge strane yebo je ježa u leđa taj sto kod nas dodje a da bude plaćeno za njega kad prvu tekmu odigra loše. Nayebat ce od Fate do Amire ili kako se vec zove ona cura u marketingu
Moras pocet nekad.
Ono sto je dobro, to i vrijedi.
Uvjek mozes promasiti, al su manje sanse da promasis s nekim od 15 milja nego s nekim od 3-4-5.
Al da se razumijemo, ne mozes sad grlom u jagode, evo imam 15 milja odo dat nekom. Treba u tim odlukama pameti, strucnosti. Ipak je ovo "ozbiljniji" novac. Ovaj od 5 ako promasis, haj i nije tolika steta u odnosu na 15.
Razumijes sta hocu reci :D
Razumijem :D.

Ma doci ce sve to na svoje kod nas ja sam ubjeđen. U svakom poslu postoje dječije bolesti, možda za renome i imena kluba kao što je Željo previse čekamo na neki pehar, ali evo prosle godine je to bilo za dlaku ljudi su nam uzeli titulu ispred nosa za 1 bod. Jednostavno fudbal je takva igra da se svi bore za nešto, neko da opstane neko da nesto osvoji. Kod nas imaš 4 ekipe koje svaku godinu imaju iste apetite i moraš se žestoko potruditi da na legalan način to i ostvariš. A u našoj situaciji radiš više stvari u isto vrijeme, finansijski stabilizujes klub, unapređujes infrastrukturu i sam imidz kluba a pri tome ne smijes ni kaskat u igračkom kadru, a sve to za neki tanjušan budzet, pa kad samo vidim da neki minorni igrač hajduka godišnje obre 200k eura sve mi bude jasno. Uglavnom ceker strpljenja podrška i nadati se najboljem jer da ima kakav dasa da pljune sad par miliona u klubsku kasu mislim da bi mu se sadašnja granitura dobre volje izmakla...
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:41 pm

Željo prodo sise, ovo je sve bilo dogovoreno sa Širokim, kao lafo konkretna ponuda a za vode nemamo.
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:45 pm

Treba nastaviti njegovati odnose sa športskim prijateljima iz Širokog Brijega, njihovi su igrači vazda dobro igrali kod nas. Uvijek su dobro došli na Grbavicu da gledaju utakmicu sa svojom desetogodišnjom kartom. :kafa:

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet nov 09, 2017 4:55 pm

Ponuda nije "mala za zajebancije" ali mogu oni zaraditi i vise. Vise, ali ne puno vise. Trebamo se mi bas udaljiti na vrhu pa da bi se ovakvi transferi ostvarivali. Trenutno se Sirokom ne isplati iako sumnjam da ima toliko ponuda koliko prica. Uz to nam ni stanje u drzavi ne olaksava situaciju a tu je i nas mentalitet dadnes prst - hoce ruku.
Do tad mozemo kupovati jedino iz klubova koji zive od toga i igrace koji zele da idu stepenicu po stepenicu a ne ove koji hoce krupan zalogaj pa na kraju se ne snađu vani, a takvih je previse.
Na zalost cijele lige, i takvih klubova je sve manje. Egzistencija im uopste ne zavisi od prihoda jer se pare vrte na svakakve nacine. Jedino rjesenje je da savez a i drzava uvedu rigoroznija pravila sto se tice plata i infrastrukture, gdje ne bi samo jaci klubovi imali dobitke i prednost nego cijela liga.

Brkoo
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:00 pm

BlwD je napisao/la:
Ponuda nije "mala za zajebancije" ali mogu oni zaraditi i vise. Vise, ali ne puno vise. Trebamo se mi bas udaljiti na vrhu pa da bi se ovakvi transferi ostvarivali. Trenutno se Sirokom ne isplati iako sumnjam da ima toliko ponuda koliko prica. Uz to nam ni stanje u drzavi ne olaksava situaciju a tu je i nas mentalitet dadnes prst - hoce ruku.
Do tad mozemo kupovati jedino iz klubova koji zive od toga i igrace koji zele da idu stepenicu po stepenicu a ne ove koji hoce krupan zalogaj pa na kraju se ne snađu vani, a takvih je previse.
Na zalost cijele lige, i takvih klubova je sve manje. Egzistencija im uopste ne zavisi od prihoda jer se pare vrte na svakakve nacine. Jedino rjesenje je da savez a i drzava uvedu rigoroznija pravila sto se tice plata i infrastrukture, gdje ne bi samo jaci klubovi imali dobitke i prednost nego cijela liga.
Kolika je to ponuda? Ja nisam insajder i nemam pojma u vezi toga, jedino sam procitao da Silic iz Sirokog izjavi da je ponuda stigla na njihovu adresu, da je konkretna ali da oni misle da igrac vrijedi jos vise jer ga prate navodno mnoge ekipe?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet nov 09, 2017 5:02 pm

Brkoo je napisao/la:
BlwD je napisao/la:
Kolika je to ponuda? Ja nisam insajder i nemam pojma u vezi toga, jedino sam procitao da Silic iz Sirokog izjavi da je ponuda stigla na njihovu adresu, da je konkretna ali da oni misle da igrac vrijedi jos vise jer ga prate navodno mnoge ekipe?
Govorim na osnovu ovog sto se pise, nemam pojma kolika je...

Plava Porodica
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:31 pm

Brkoo je napisao/la:
čet nov 09, 2017 4:06 pm
Menalo ne vrijedi toliko. Mala je sansa da ga prodaju za pola miliona eura. Za koliko su prodali Zvonimira Kozulja, Hajduku? Za sicu. Siroki je filijala Dinama. I Krupa tvrdi da njihove igrace prati Ajax, klubovi iz Francuske itd, a igraci ne micu iz Krupe, marketing, dizanje cijene svojim igracima itd..
Promače mi ovo.
Ti danas napisa da dovedemo Ordagića, a da već potpišemo Redžića za ljeto, i da se brže bolje riješimo Ordagića, pazi sad, za 300 000 eura, da bi oslobodilo mjesto Redžiću na ljeto.
A 500 000 eura ti ne vrijedi igrač koji je tri godine mlađi, koji nije mentalni patuljak ko Amer, koji se dokazao u puno većem klubu, na obje krilne pozicije, u sistemu koji niko ovde ne igra, i koji za mladu reprezentaciju igra FENOMENALNO.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:33 pm

A fakat, da li postoji veći mentalni patuljak od Ordagića? :D

ChWilla
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:35 pm

obojica mogu vrijediti toliko, ali iz naše lige samo u idealnim uslovima, da se baš sve poklopi. tj. nije nemoguće samo po kvalitetu, ali u stvarnosti, prije da će nešto uticati da odu za manje.

baja je morao baš prekucati da ode u stvarnosti za pola miliona, isto sa 21 godinom. amir biti jedan od glavnih igrača sa nepunih 19.
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:46 pm

Ma iz nase lige Sarajevo i mi mozemo prodati igraca za takve cifre.
Oni jednog, mi dva igraca.

Kako ChWilla rece, za jake transfere moras imati i ostale neke faktore. Prije svega klub mora biti stabilan finansijski, igrac mora biti i placen jer ne mos ti uzet milione na igracu koji kod tebe prima milju maraka, itd itd.

SirAlexFerguson
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:48 pm

Široki Brijeg će se nafurati i kao klub i kao grad da da podršku svojim momcima. Široki Brijeg je Široki Brijeg...

Željezničar nije samo Sarajevo, Željezničar je cijela Bosna i Hercegovina, hajmo se mi ujediniti ovih mjesec dana, hajmo pozitiveee, ja obecavam bar 20 ljudi od mene iz Goražda na Grbavici!!!! Hajmo svak bar djevojku, ženu, dijete, jarana. Svak bar po jedno dvoje sa sobom povuci. Hajmo pokazati seronjama ko je najveci, nek crknu od muke. Kad smo mogli dići onakvu tribinu a u pripremi je i druga, mozemo sve na svijetu! Hajmo Menalu izazvati osjecaj kad izadje u Dolinu da pomisli "Pjehe cu iz Širokog, samo da igram ovdje".
Imamo sve sto nam treba, samo da smo mi malo bolji. HAJMOOOOO! :zeljeznicar1:
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Plavi orkestar
Kontakt:

čet nov 09, 2017 5:57 pm

Mi imamo stari oprobani recept što se tice dovodjenja igraca samo ga ne provodimo ili nema ko da ga zna provesti.Objašnjeno je u ovom citatu iz jednog teksta o Osimu.
”Filozofiju "ljepljenja" lopte za nogu, malo prije Ćimića, usvojiće jedan fudbalski trener tima koji nikada nije bio vrh eks-Ju fudbala. Radilo se o Ivici Osimu, treneru sarajevskog "Željezničara", koji je od momaka sa zonskih livada, iz drinskih sela i sa par dječaka iz "Željinog" omladinskog pogona napravio tim koji je u prvom pokušaju skoro ušao u finale Kupa UEFA.”
Ovo sam izgovorio milion puta i bezbroj puta napisao a ubjedjen sam da nam je samo ovo pravi put do uspjeha a sve ostalo samo bacanje para i gubljenje vremena.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Kospicar
Kontakt:

čet nov 09, 2017 6:01 pm

Nama se ne isplati dati vise od 100 hiljada KM za bilo kojeg igraca, jer mi jos nismo u situaciji da prodamo igraca za par miliona eura.
Ja bih izdvojio na lijevom beku Jasarevica i Markovica, na lijevom krilu Menala, stoperi Katanec i Vukotic, veza Ordagic, Dujmovic, Redzic i za takve igrace se moze dati 50-100 hiljada KM.
Molim vas da se manite transfermarkta, tamo, uz duzno postovanje, Beganovic duplo bolji od Ubiparipa (prvi primjer iz glave) tkd ne hvatajte se za te cifre.
Transfermarkt sluzi za statistiku igraca, tj njegov CV, a vrijednost mozete macku o rep.

Pred nama je 5 strahovito jakih utakmica, prolaskom u polufinale Kupa i po zavrsetku polusezone da budemo do 5 bodovs zaostatka, to bi bio odlican posao.

Jeb.em ti pauzu, ko je izmisli
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Leon_Professional
Kontakt:

čet nov 09, 2017 6:08 pm

Koji Dujmovic ? :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava