Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Zvaka72
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2022 12:39 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
uto jul 19, 2022 9:33 am
svraka je napisao/la:
uto jul 19, 2022 8:49 am
zeka_tm87 je napisao/la:
pon jul 18, 2022 11:58 pm
Nama ostaje nsdsti se da ce nakon potpisa s Eldinom prva stvar koju ce uraditi navedeni je nabiti mulalica nogom u pozadinu.
Zamjenu mu poceti traziti odmah. Mislio sam da ce bolje ici s njim, ali je limitiran stvarno.
Ljudi jedno iskreno pitanje: Vi stvarno vjerujete da ce do potpisa sa Eldinom doci? Ja se nadam da hoce i sto prije ali mi nekako sve ovo kilavo.
I ja se nadam da će do potpisa doći jer ako je u pitanju i približna cifra koju sam čuo o ulaganju pitari će biti ***** od ovce.
Plava porodica me ubi u pojam.

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 12:44 pm

Da ne bi bilo da samo crnjačimo evo malo rekao bih pozitive.
https://fkzeljeznicar.ba/saopstenje-fk- ... ine/48440/

fanaticZeljin
Kontakt:

uto jul 19, 2022 12:45 pm

Zvaka72 je napisao/la:
Uranio zoru prevario , hos mustuluk
Srcu draga, boja PLAVA !

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 1:11 pm

milanribar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:32 pm
Leon_Professional je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:09 pm
cipiripi je napisao/la:
uto jul 19, 2022 11:54 am
Nase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.

Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.

Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
To što su redovne, time mu začepljena?
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.

Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Za šta nije krivac? Što ne dobije Leotara u dvije utakmice ? Nema dovoljno dobru ekipu za to ?
Niko ne kaže da treba Zrinjski dobiti, dobi ono što se može dobiti i od koga imamo bolju ekipu.
Nemoj da prozivaš upravu a svoje greške nećeš da priznaš (izbor pogrešnih napadača kad je mogao birat napadača).
Nisu mu stavljene nikakve ambicije ni pritisak već suprotno promovisanje što više naših mladih igrača. To nije uradio.
Vađenje igrače protiv Radnika da se čuvaju kao za Borac, jako loš i ružan potez.
Uglavnom u kratkom periodu bez pritiska i ambicija puno loših poteza.
Da, skoro sa svim se slazem i kazem da je kriv za to. Ali nije jedini i iskljucivi krivac.

Usput ovo mi nije jasno, pa ako neko moze objasniti:
U periodu 1.1. – 30.6.2022. godine isplaćeno je šest plata uposlenicima Kluba (administracija, prvi tim, stručni štab i omladinska škola) u koje su uključene i plate po osnovu duga iz prošle godine, te je uplaćen i određeni dio reprograma i sporazuma prema bivšim uposlenicima. Do kraja jula je planirana isplata još jedne redovne plate svim uposlenicima.

Je li ovo znaci da je 6 plata sa onim od prosle godine ili 6 + one iz prosle?

djoxxx1921
Kontakt:

uto jul 19, 2022 1:29 pm

Ko je ovu cestitku objavio? Je.bo mu morž staru u duburu. Smradovi, smrdite, fuj

Amar927
Kontakt:

uto jul 19, 2022 1:35 pm

Ukoliko neko na forumu zna nekoga iz uprave ili licno Edisa treba mu skrenuti pažnju da ne kuka i zali se raji po gradu i na kafana kad ga neko pita on odmah mahalski nek nam je bog na pomoći..kakva god da je situacija ti si profesionalac i sportista i tako treba da se ponasas i van terena a ne da mahalas i Lukas ljudima koje prvi put vidis

milanribar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 1:39 pm

Amar927 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 1:35 pm
Ukoliko neko na forumu zna nekoga iz uprave ili licno Edisa treba mu skrenuti pažnju da ne kuka i zali se raji po gradu i na kafana kad ga neko pita on odmah mahalski nek nam je bog na pomoći..kakva god da je situacija ti si profesionalac i sportista i tako treba da se ponasas i van terena a ne da mahalas i Lukas ljudima koje prvi put vidis
Ma on laze od pocetka za plate kako nemaju po 8 mjeseci plate igraci i slicno. Ne znam sto mu to treba al eto nece valjda radi mira u kuci da ga pita niko od novinara cemu te lazi...

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:10 pm

Jos 11 dana nade

Maestro_1921
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:17 pm

Treba otići u četvrtak na ovu evropsku utakmicu Veleža i izviždati morža, ko će čekati prvu utakmicu protiv Veleža na Grbavici, sad nam je serviran ko na tacni 😂😂

teatrale36
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:26 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
pon jul 18, 2022 11:23 pm
Samo je.bii i ne vadi Amareeee!!!

Ocekujem i neko priznanje, plaketu, zahvalnicu i gromoglasan aplauz kad budes gostovao s Velezom. :zeljeznicar1:

Kad vidim ovakve stvari, samo ucvrstim svoju odluku zasto me par godina nema na Grbavici( izuzev tekme za pokojnog Ivicu) i zasto ovoj, slobodno mozemo reci, kriminalnoj organizaciji ne dajem vise ni marke, niti cu (opet izuzev zadnje 2 akcije, koje ce i ostati zadnje).
Najpametniji potez što te nema, nema nerviranja zbog igre, grešaka Ace i Muftića, Edisove postavke igre, gužve na tribinama gdje ćeš naći mjesto da stub ne smeta u pogledu na teren.
Blago tebi kad možeš kad nisi ko mi bolesnici.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:30 pm

ja i dalje ne mogu da dodjem sebi nakon kiksa na grbavici....

eeeee mi pricamo o situaciji u klubu i trazimo ALIBI za JE.BENI LEOTAR!!!!!

Lik 9 utakmica nije pobjedo.... i jos ima obraza pricati nesto....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:33 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
Ko ti drma kavez smiri hormone. Lijep dan sunčan opušteno.
Kad možete stalno već mjesecima ponavljati iste fraze možemo i djelimično pozitivne ponavljati i evo je opet.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:39 pm

Zvaka72 je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
Kad možete stalno već mjesecima ponavljati iste fraze možemo i djelimično pozitivne ponavljati i evo je opet.
I ovo je kao pozitivno ili...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:43 pm

cipiripi je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:25 pm
Leon_Professional je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:09 pm
cipiripi je napisao/la:
uto jul 19, 2022 11:54 am
Nase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.

Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.

Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
To što su redovne, time mu začepljena?
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.

Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Kratko cu se osvrnuti na tvoju konstataciju izmedju kluba i Edisa. Klub je mozda pred Edisa iznio okvirni budzet za angazman pojedinih igraca, mozda Edis namjerno puca na velike igrace tipa Krpica Bradonjica i slicnih igraca ( Mesi Ronaldo), iako zna da klub ne moze ispuniti njegove zahtjeve, mozda Edis na taj nacin trazi alibi za sebe.
Ko su ti igraci od 100 koje je on kao zvao, neka nabroji 5 imena.
Kakav to pritisak Edis ima. Niko mu nije rekao da mora izboriti evropu, da mora osvojiti titulu, da mora osvojiti kup to mu sigurno niko nije rekao.
Ono sto smo mu mi navijaci rekli jeste da MORA pobjediti j.ebenog Leotara pred punim stadionom, ono sto smo mu rekli da u zadnjih 10 utakmica nema pobjede, ono sto smo mu mi rekli jeste da ne zelimo vise gledati Kosorica i Bekrica, ono sto smo mu rekli jeste da NIJE TRENER za nas klub.
Je li administracija kriva sto u dvije sezone nece afirmisati niti jednog jedinog igraca, je li administracija kluba kriva za njegove taktike i postavke igraca na terenu, nije sam je kriv.

Ova informacija da je administracija uradila LAVOVSKI posao oko finansija je za mene dovoljan dokaz da je on nula od trenera.
Jesmo li se ikada zapitali da li Edis zeli bolje igrace u klubu tipa Krpica, Bradonjica i slicnih. Sta ako ih je klub spreman platiti a Edis kaze da mu ne trebaju, je li se on plasi dobrih igraca i jakog tima? Edis je svjestan da nije u rangu sa Osimom, Jakirovicem, Jovicem pa i Dudicem, svjestan je i on da nema taj trenerski kvalitet gdje bi se od njega sa boljim igracima trazio rezultat. Ovako je lakse kukati i traziti alibi da su svi krivi osim njega, a on u zadnjih 15 utakmica ima 3 pobjede.
SRAMOTA
Ti sad malo pretjeruješ. Napisao si da neće u dvije sezone promovisati niti jednog igrača. Čovjek je tu bio jednu polusezonu i sad je počeo sezonu, znači to nije ni blizu dvije sezone.

Druga stvar, finansije. Ako su dobili šest plata za šest mjeseci, to ne znači da nedostatak rezultata ima najviše veze sa trenerom. Možda su i u Leotaru redovne plate, a opet se bore za opstanak. Razlog, limitirani igrači, kao i kod nas, koliko god neko od nas mislio drukčije.

Nije nikakvo branjenje Edisa, čak mislim da on ovakav ni u ludilu ne bi smio trenirati Želju, ali jednostavno moramo biti malo realniji.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u uto jul 19, 2022 2:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Majkel
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:44 pm

Dzezvar je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Ma ne nije, bilo bi mnogo pozitivnije da su objavili danas da smo opet poslovali u minusu dva miliona u prvih šest mjeseci...

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:48 pm

Zvaka72 je napisao/la:
uto jul 19, 2022 12:34 pm
storm_raider je napisao/la:
pon jul 18, 2022 10:34 pm
Hocete li imati obraza opet traziti pomoc od navijaca nakon ove cestitke onome koji nas je doveo do gasenja? Fuj, nikada me nije bilo stid i sramota sto sam dio Zelje i sto sam se uvijek bezrezervno davao, cak naprotiv, ali veceras se ne osjecam ponosnim na mog Zelju. Stid i sramota neka je onoga ko je ovo objavio i onoga ko je ovo odobrio. Toliko o odnosu prema navijacima.
Razumijem da ste razočarani ali u ovom momentu Lutvi moramo ići niz dlaku jer nam drži mač nad glavom sa dugovima prema njemu.
I koliko god se ne slagao sa ovom čestitkom ja je razumijem jer mu imamo dužni minimum 500 K ako ne i više. Lp
Ide njegova tuzba svakako isao mu uz ili niz dlaku....ne sekiraj se.

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:49 pm

Dzezvar je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Prije bih rekao napredak.
Ali ovdje raji izgleda odgovara samo hrakati po svima. Hrak Sablja, hrak Muftić, hrak Štila pljuc Subašić šmrk uprava sa Željom sam završio itd itd.
Želju sam počeo gledati i pratiti kad je bio u II ligi pratio sam ga i kada je se borio za sam vrh pratio sam ga i kad nije 11 kola imao pobjede. Želju ću voljeti i da je u kantonalnoj i nema amara, Kosorić, Sablje koji će mi ga ogaditi. A vi i Dalje samo hračite.

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:52 pm

Zvaka72 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Ali ovdje raji izgleda odgovara samo hrakati po svima. Hrak Sablja, hrak Muftić, hrak Štila pljuc Subašić šmrk uprava sa Željom sam završio itd itd.
Želju sam počeo gledati i pratiti kad je bio u II ligi pratio sam ga i kada je se borio za sam vrh pratio sam ga i kad nije 11 kola imao pobjede. Želju ću voljeti i da je u kantonalnoj i nema amara, Kosorić, Sablje koji će mi ga ogaditi. A vi i Dalje samo hračite.
Pratit ću ga i ja kao što sam i dosad, ali neću učestvovati u kupovini godišnjih karata, raznim humanitarnim akcijama, a oni će čestitati rođendane onome ko je klub doveo na rub gašenja, umjesto da mu za rođendan slože krivičnu prijavu.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u uto jul 19, 2022 2:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:53 pm

Majkel je napisao/la:
uto jul 19, 2022 2:44 pm
Dzezvar je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Ma ne nije, bilo bi mnogo pozitivnije da su objavili danas da smo opet poslovali u minusu dva miliona u prvih šest mjeseci...
Zasto ovakve stvari uopste objavljivati.
Sto se saopstenja tice fino upakovano.
3 miliona tuzbi i 2.5 miliona porezna koje nam vise nad vratom sve samo ne pozitivno poslovanje.
Plus reprogrami.
Tako da ,ovo saopstenje je totalno beapotrebno u ovom trenutku.
Bolje da su objavili podatak o prodatim ulaznicama,ako uopste znaju i pribliznu cifru.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 2:55 pm

Zvaka72 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Smiri malo strasti,nemas razloga za takve rijeci....
Niko ovdje nista ne hrace kako ti kazes nego samo iznisi cinjenice koje su vidljive u saopstenju.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 43 gosta.

Prijava