Pa evo i oni su rekli da je to to u skladu s mogućnostima.cvrle_jedanesterac je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 10:17 amsta ce nam sad vrli trener na pressicama pricati
Pa evo i oni su rekli da je to to u skladu s mogućnostima.cvrle_jedanesterac je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 10:17 amsta ce nam sad vrli trener na pressicama pricati
Nece ovoliki rashodi biti do NG, nisi ti ovo pomno pratio od početka.kvalitet je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 10:20 amU prvih šest mjeseci Klub je ostvario prihode u iznosu od 2.030.419 KM. Ukupni rashodi u istom periodu su iznosili 2.047.480 KM.
Za jedan fudbalski klub, ovo je sasvim ok. Ali, brine me sljedeća stvar. Dakle, rashodi na kraju godine će, prema ovom, biti oko cca. 4 miliona. Prihodi bi trebali biti manji, jer nećemo imati sigurno još 12k članova, o drugim vidovima pomoći, prije svih navijača, da ne govorim. Para od Evrope nema. Transfera nema. Jedine dvije solucije su Eldin ili veći broj sponzora (ne želim računati na ponovnu pomoć nas navijača i simpatizera). Drugim riječima, bojim se da podaci govore da ćemo, ako ovako ostane, poslovati opet negativno i to je samo nastavak dubioze. Pojednostavljeno, bez nečijeg kapitala nas nema… To je ono što ja na prvu vidim, stvarno bih volio da me neko demantuje i obraduje.
Kako to sad, a Amaw rekao da Evropa nije bitnaLeon_Professional je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 10:28 amEvropa je nama uvijek bila četvrtina budžeta. Bez tog je očito teško poslovati u plusu, jer nema ni transfera.
Doduše bit će od rentanja stadiona, zauhar kolko god.![]()
Nek se zahvale Amaru uz cestitkumilanribar je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 10:26 amNe bi bilo na odmet da se prepozna posten rad ovih ljudi, opet ste podivljali sa ambicijama o dovodjenju silnih pojacanja a mi dužni ko Čelik...
Sad kad su redovne plate igrači su slabi, treba bolje. Kad dođu bolji treba vremena za uigrat, uglavnom kod nas se sve hoće sad i odmah, oštri smo na riječima kad kritikujemo druge.fanaticZeljin je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 10:41 amZar Simeone nije rekao kako su nam igraci " zedni i gladni" a vid cuda sve redovno , haj sto je neznalica , al ispade da je i lazov
Grbavica je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:03 amI nemojte Boga vam te price mi pare dali, od koga ce sad pare traziti i slicne budalastine.
Valjda je obaveza svakog od nas da bude clan kluba, da kupuje klupske artikle i da dolazi na utakmice.
Niko nije pare "dao", nego je platio/kupio uslugu ili proizvod.
Poceli ste gore od pitara.
Jer smo se naplacali dugova da bi dobili licencu.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:11 amI meni je čudno. Jeftina ekipa a opet 2 miliona za pola godine.
I to je tačno, ljudi nešto plate i dobiju nešto zauzvrat. Evo npr. ja sam sad odabrao da ne kupim proizvod (dvije godišnje istok), jer mi se ne sviđa kako se iz kluba odnose prema grobaru kluba.Grbavica je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:03 amI nemojte Boga vam te price mi pare dali, od koga ce sad pare traziti i slicne budalastine.
Valjda je obaveza svakog od nas da bude clan kluba, da kupuje klupske artikle i da dolazi na utakmice.
Niko nije pare "dao", nego je platio/kupio uslugu ili proizvod.
Poceli ste gore od pitara.
To što su redovne, time mu začepljena?cipiripi je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:54 amNase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.
Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.
Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
Kratko cu se osvrnuti na tvoju konstataciju izmedju kluba i Edisa. Klub je mozda pred Edisa iznio okvirni budzet za angazman pojedinih igraca, mozda Edis namjerno puca na velike igrace tipa Krpica Bradonjica i slicnih igraca ( Mesi Ronaldo), iako zna da klub ne moze ispuniti njegove zahtjeve, mozda Edis na taj nacin trazi alibi za sebe.Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 12:09 pmTo što su redovne, time mu začepljena?cipiripi je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:54 amNase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.
Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.
Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.
Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Za šta nije krivac? Što ne dobije Leotara u dvije utakmice ? Nema dovoljno dobru ekipu za to ?Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 12:09 pmTo što su redovne, time mu začepljena?cipiripi je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:54 amNase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.
Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Razumijem da ste razočarani ali u ovom momentu Lutvi moramo ići niz dlaku jer nam drži mač nad glavom sa dugovima prema njemu.storm_raider je napisao/la: ↑pon jul 18, 2022 10:34 pmHocete li imati obraza opet traziti pomoc od navijaca nakon ove cestitke onome koji nas je doveo do gasenja? Fuj, nikada me nije bilo stid i sramota sto sam dio Zelje i sto sam se uvijek bezrezervno davao, cak naprotiv, ali veceras se ne osjecam ponosnim na mog Zelju. Stid i sramota neka je onoga ko je ovo objavio i onoga ko je ovo odobrio. Toliko o odnosu prema navijacima.