Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 03, 2017 11:43 am

Sinoc pod utiskom spektakla sam pisao sve u superlativima i max. se yajebavao ....

A sada otvaram jednu jako ozbiljnu temu
U Slo sam se vracao sa jednim pitarom. Nekadašnji hordaš iz vremena kada nije bilo divljanja.
Dobro je upucen u dešavanja u hz jer je puno mlađi od mene :D . Zgrožen je njihovim planom i zato mi je sve ispricao i molio da pustim info našim.
Gamad sa sjevera se sprema u rat. Za sljedecu tekmu u Dolini planiraju uništiti sve što stignu. Ako ne dođu do dovoljno karata spremni su i otimati. U grupama po tri cetiri sacekivali bi raju, djecu prije svega i otimali sve. Oni koji dođu na stadion planiraju imati brenere da istope mrezu, popale stolice, reklame i sve što gori.
Odlucili su se za to, jasno zbog zavisti ali i da na taj nacin probaju otjerati utrpanog. Ako klub NSBIH žestoko kazni nadaju se da ce ova garnittura otici.
Ovo što sam napisao nije *sveto slovo* pa da se smatra sto posto tacnom informacijom. U svakom slucaju treba uzeti u obzir i ovu mogucnost.
Naša uprava mora poduzeti sve, baš sve mjere da do sranja ne dođe.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon apr 03, 2017 11:59 am

zvuci pomalo apokalipticno do nerealno ali poznavajuci mladje garniture njihovih navijaca nista me ne bi zacudilo. ipak je to fina gradska raja.

nakon proslog divljanja, neko novo divljanje bi dovelo do krvoprolica u to sam siguran. malo je onih koji bi ponovo mirno promatrali divljanje i unistavanje na stadionu.

licno, nekom bi brenerom spalio krajnike!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Ajzea
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:01 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
zvuci pomalo apokalipticno do nerealno ali poznavajuci mladje garniture njihovih navijaca nista me ne bi zacudilo. ipak je to fina gradska raja.

nakon proslog divljanja, neko novo divljanje bi dovelo do krvoprolica u to sam siguran. malo je onih koji bi ponovo mirno promatrali divljanje i unistavanje na stadionu.

Pa moglo je doci, odmah tu vecer. A sami su to idioti izazvali..

zeljeznicka21

pon apr 03, 2017 12:04 pm

platiti policiju ako treba tri puta vise, ali da ubiju boga u njim ako ista krenu raditi, sve jednog po jednog
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

exbabilon
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:06 pm

Eno im Kosevo pa nek zare i pale, ne bi im bio prvi put.

Model1964

Zato i pišem ovo. Poslije onog sranja moramo biti svjesni da su spremni na sve.
Koliko me je huja uhvatila skoro sam siguran da cu doci na tu tekmu( i ako nisam planirao) da ako treba dam život za svoju stolicu :D . Prije toga da povaljam zvrkova koliko stignem.
Kaže mi ovaj hordaš da je par njih kupilo kartu za istok protiv posoljenih samo da vidi kako se da preci sa sjevera na istok, da napadnu sa leđa suzavcima i dimnim bombama.
Jednostavno, žele napraviti haos.

Eric Cantona
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:07 pm

Vjerovatno je to i cilj da se i mi umjesamo kad pocnu paliti, pa da svi budu krivi za nerede. Bagra je to.

dell21
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:09 pm

U mostaru X bi bio odlican. Mislim da mozemo do njega.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:13 pm

Obavezno skinuti stolice sa dijela na kojem ce oni biti.. Policija ce napraviti tampon zonu i vjeruj da ih jedva cekaju da krenu sa kakvim sranjem.. Ja sam cuo da je njihov dolazak upitan ako se ne asfaltira ova cesta ispred stadiona.. Navodno policija ne moze garantovati sigurnost s obzirom na kolicinu kamenica oko stadiona koje bi moglo biti zloupotrebljeno.. Ja licno ne bih imao nista protiv da sami ponovo oborimo rekord sa posjetom..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon apr 03, 2017 12:17 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:14 pm

može utrpani i danas otići. samo neka ga isplate.
gradi željo boli te *****

Model1964

pon apr 03, 2017 12:17 pm

ChWilla je napisao/la:
pon apr 03, 2017 12:14 pm
može utrpani i danas otići. samo neka ga isplate.
Jesili to još mahmuran :D
Ko da ga isplati :placeodsmijeha: ?
Sucim, kako, kade :rofl: ?

mirzza
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:23 pm

Ch.Willa1986 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 10:28 am
Trebalo mi je dva dana da se slegnu emocije... Ne zna covjek sta napisati osim VELICANSTVENO u svakom smislu. Ako Bog da da docekamo jos puno utakmica u ovakvoj atmosferi. Igracima se nema sta zamjeriti osim zadnjoj liniji, posebno Kerli. Sve ostalo je bilo super, sto rece Slavko, da nije bilo poklona s nase strane ne bi ni opucali na gol.

Gledati utakmicu sa istoka je jedna sasvim druga dimenzija, prelijep pogled i pregled igre. Hvala svima koji su bili dio ovog spektakla. Evo u spoiler par slika iz mog ugla:
Spoiler:
Isti sam, jos sam imao nekih obaveza jucer. Ali definitivno je hladna glava i prve rijeci su mi generacijski spektakl. Nisam bio protiv Videotona jer sam bas bio mali, ali pored Zubandana ovo od subote cu pricati puno puno vremena. Onakva atmosfera, zajednistvo i jedinstvo odavno nije bilo prisutno.
Sva raja i familija su mi otisli na istok, a ja nisam htio iz razloga da sa sjevera pogledam na prepunu ljepoticu i uzivam u tom pogledu, tako da sam sa bio sa prijateljem a okolo nisam znao nikoga, a slavili smo golove sa nekom bakicom, sa dva momka ispred, trojica iza mene, grli te covjek ko da ti je najrodjeniji, osjetis da nas sve isto veze i spaja.
U takvoj atmosferi bi pale i jace ekipe od Tuzlaka.
Radimo pritisak i kondiciono smo spremni, pribojavao sam se Osijeka i trovanja ali hvala Bogu dobro je proslo, ovaj trojac u napadu Miro-Zeba-Lendra jede malu djecu, Zaka se prikljucuje jos se zagrijava i nije na radnoj temperaturi i strah me je kako cemo izgledati na ljeto kada Lendra i Miro odu.
Za igraca tekme sam glasao Lendru, nemoguce je ignorisati 3 gola, Zebine maestralne asistencije, Mirino spartanje gore dole ili maestralnu partiju Blagojevica.
Zatim ide Stanic koji je imao kiks kod drugog gola Slobode ali je postigao eurogol, i vodio veliku bitku sa Asimom Zecom.
Velike pohvale idu i Vedranu imao je odlicno izlijetanje u prvom poluvremenu, dobru odbranu u drugom a kod golova je bio nemocan.
Malo ispod njih su britki Sinisa pa Markovic, Sinisa je imao greskicu kod gola Subica, iako se dosta ubacivao u napad, moze on to bolje, a Markovic neprimjetan, odradi on svoje ali par puta je kasnio za igracem, kao da mu je falilo daha.
Najslabije karike su bili bar po meni nas najbolji stoper Bogicevic koji je prvi krivac kod prvog gola i koji lagano posustaje, i njegov kolega iz zadnje linije Kerla koji nije prosao pripreme nije bas uigran i desavaju mu se smijesne greske. Nadam se da ce talijan brzo dobiti sansu da ovi nezamjenjivi odmore.
Ono sto je meni licno porazno djelovalo je traka oko ruke Bogicevica nakon izlaska Zebe, ne podrzavam niti 0.01%, kad je nakon svih sran.j.a vracen u prvi tim da vec igra, nakon davljenja Kosorica na Otoci, nakon tuzbe i seljakanja sa smogadijom uoci vazne tekme, molim Vas ne dajite mu traku, opet po meni je u tom trenutku trebao ponijeti Srdjan Stanic koji je bio u istoj situaciji kao Bogicevic ali je ostao Zeljin vojnik do kraja, a decko je to debelo zasluzio jer gine na tekmama.
Takodjer nije mi ni jasno ni logicno zasto se nije iskoristila treca izmjena i zasto se kasnilo sa uvodjenjem Ugljese posebno sto je Markovic kao sto sam napisao vidno pao i nije mogao pratiti sredinu Slobode.
Vlado je dobro postavio ekipu, trkacki su i oni jaki, imaju one mesare i igraju standardno krkanski fudbal, ali u drugom poluvremenu nas je razbio po stranama, Zec na umornog Stanica i sa druge strane Subic, a Ordagic je dirigovao sredinom. Takodjer ako imamo 2-0 i 3-1 nemamo mi sta puno srljati u napad a tamo su nam oba beka bila visoko i u par situacija su ostali gore a kontra se trci, tada se zatvara tekma a ne poklanjaju protivniku golovi. Slavko ima sta raditi i ispravljati.
Kod Slobode mi se posebno svidio Ordagic koji je klasa za sebe, Zec koji je brzanac i ide okomito na gol, i Subic koji je dokazana klasa. U slucaju da Miro ode bilo bi dobro vidjeti ovog Zecinu, a Ordagic bi takodjer imao mjesta pored Blagija i Zebe u vezi, ali o tom po tom.
Sada se pripremiti za Mostar, gdje prvi put na proljece nismo apsolutni favoriti i nemamo puno toga izgubiti dole, samim tim ce biti interesantno kako ce se ekipa ponasati.
Vjerovatno se vraca Stojanovic (zbog te Stanine situacije sa koljenom), sigurno na klupi nema Ugljese.
Da li ce Musa dobiti sansu pa svojom brzinom razvijati kontre vidjet cemo. Prostora za promjene bas i nemamo, odbrana nam izgara bar Sinisa Bogi i Kerla, igraju standardno po 90 minuta i vidi se da su umorni. Nakon Zrinjskog je relativno laksa tekma sa Krupom, vraca se Ugljesa, pa mozda Lendra i Blagoje/Marka malo odmore uz nekog od stopera.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:26 pm

Model1964 je napisao/la:

Koliko me je huja uhvatila skoro sam siguran da cu doci na tu tekmu( i ako nisam planirao) da ako treba dam život za svoju stolicu :D . Prije toga da povaljam zvrkova koliko stignem.
Kaže mi ovaj hordaš da je par njih kupilo kartu za istok protiv posoljenih samo da vidi kako se da preci sa sjevera na istok, da napadnu sa leđa suzavcima i dimnim bombama.
nazalost, dodjose takva vremena da se mora i ovome misliti....
skidanje stolica sa dijela tribine predvidjene za njih, policijski kordon unutar duplih mreza na obje strane, prema istoku i prema centralnom sjeveru, prodaja karata za ostale tribine samo clanovima kluba, te zvanicno saopstenje kluba da cemo kao domacin i organizator imati nultu stopu tolerancije na svaki vid huliganizma.
nazalost, vise od ovoga ne mozemo uraditi u pripremi i organizaciji same utakmice.

ako ovo ne bude dovoljno, te se i pored svega odluce na neke idiotske poteze nega im Bog bude na pomoci!

Plavi orkestar
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:28 pm

Pislije zadnjeg Derbija oni ne zasluzuju da ikada na Grbavici prisustvuju na bilo kakvoj utakmici a na Derbiju specijalno.I misle da ce ih murija štititi uvijek u njihovim sranjima i da ce uvijek prolaziti nekaznjeno za svoja zlodjela.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

dell21
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:32 pm

Dati im zdenku i onaj dio do slova O , a slovo o nek bude tampon zona i zdravo. To je nekih 1100-1300 ulaznica.

ChWilla
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:36 pm

na sve treba biti spreman koliko god fantastično zvučalo. ogorčenje pišača po sirotinji je jače nego ikad.
gradi željo boli te *****

Ajzea
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:37 pm

Dati im zdenku i strpati ih u kavez.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:38 pm

najveci problem je kako sprijeciti kupovinu ulaznica za istok i ostatak sjevera.
sa jedne strane imas normalne navijace Sarajeva koji bi dosli i u miru pogledali derbi npr. sa istocne tribine sto mi je potpuno normalno, razumno i ocekivano a sa druge strane imas kloceve koji bi to iskoristili i rasirili se izvan kaveza sto moze biti svojevrsni problem ukoliko se odluce praviti nerede.
kao organizator se nalazimo u poprilicno neugodnoj situaciji...

ovaj problem nam treba biti podstrek da zapnemo jos jace i predanije u daljnoj izgradnji stadiona kako bi u buducnosti imali vise "manevarskog" prostora u organiziaciji utakmica visokog rizika poput ove.

Okolele
Kontakt:

pon apr 03, 2017 12:38 pm

Meni je najgore kod Bogija i Kerle sto dodaju lopte po sablonu..Znaci predpostavljaju da bi im saigrac trebao biti tu blizi i vidi ga ali isto ko da uopste ne gledaju da li je taj igrac kojem dodaju pod pritiskom i da li je protivnicki igrac u blizini..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Model1964

pon apr 03, 2017 12:39 pm

pon apr 03, 2017 12:26 pm
Model1964 je napisao/la:

nazalost, dodjose takva vremena da se mora i ovome misliti....
skidanje stolica sa dijela tribine predvidjene za njih, policijski kordon unutar duplih mreza na obje strane, prema istoku i prema centralnom sjeveru, prodaja karata za ostale tribine samo clanovima kluba, te zvanicno saopstenje kluba da cemo kao domacin i organizator imati nultu stopu tolerancije na svaki vid huliganizma.
nazalost, vise od ovoga ne mozemo uraditi u pripremi i organizaciji same utakmice.

ako ovo ne bude dovoljno, te se i pored svega odluce na neke idiotske poteze nega im Bog bude na pomoci!
Personalizacija karata za gostujuce navijace. Redarska služba mora pregledati detaljno svakog gledaoca,( Mogao sam na istok pronjeti bombu)
Zabrana dolaska sa obilježjima protivnicke ekipe na druge tribine osim predviđenog sektora. Izbacivanje onih koji prekrše tu zabranu makar imali samo šal.
Pregled, detaljan, tribine neposredno prije puštanja navijaca, da se nebi unosilo prije. Ako treba i sa kerovima.
Ovo su uobicajene mjere po evropskim ligama.
Znam da opet dolazi do sranja ali sve jedno mnaje nego bez ovoga.

@ dell21
Samo po propisima!
U ovom trenutku je to nekih 650-700 mjesta. Manju grupu je lakše kontrolirati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava