Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑pon apr 03, 2017 10:28 am
Trebalo mi je dva dana da se slegnu emocije... Ne zna covjek sta napisati osim VELICANSTVENO u svakom smislu. Ako Bog da da docekamo jos puno utakmica u ovakvoj atmosferi. Igracima se nema sta zamjeriti osim zadnjoj liniji, posebno Kerli. Sve ostalo je bilo super, sto rece Slavko, da nije bilo poklona s nase strane ne bi ni opucali na gol.
Gledati utakmicu sa istoka je jedna sasvim druga dimenzija, prelijep pogled i pregled igre. Hvala svima koji su bili dio ovog spektakla. Evo u spoiler par slika iz mog ugla:
Isti sam, jos sam imao nekih obaveza jucer. Ali definitivno je hladna glava i prve rijeci su mi generacijski spektakl. Nisam bio protiv Videotona jer sam bas bio mali, ali pored Zubandana ovo od subote cu pricati puno puno vremena. Onakva atmosfera, zajednistvo i jedinstvo odavno nije bilo prisutno.
Sva raja i familija su mi otisli na istok, a ja nisam htio iz razloga da sa sjevera pogledam na prepunu ljepoticu i uzivam u tom pogledu, tako da sam sa bio sa prijateljem a okolo nisam znao nikoga, a slavili smo golove sa nekom bakicom, sa dva momka ispred, trojica iza mene, grli te covjek ko da ti je najrodjeniji, osjetis da nas sve isto veze i spaja.
U takvoj atmosferi bi pale i jace ekipe od Tuzlaka.
Radimo pritisak i kondiciono smo spremni, pribojavao sam se Osijeka i trovanja ali hvala Bogu dobro je proslo, ovaj trojac u napadu Miro-Zeba-Lendra jede malu djecu, Zaka se prikljucuje jos se zagrijava i nije na radnoj temperaturi i strah me je kako cemo izgledati na ljeto kada Lendra i Miro odu.
Za igraca tekme sam glasao Lendru, nemoguce je ignorisati 3 gola, Zebine maestralne asistencije, Mirino spartanje gore dole ili maestralnu partiju Blagojevica.
Zatim ide Stanic koji je imao kiks kod drugog gola Slobode ali je postigao eurogol, i vodio veliku bitku sa Asimom Zecom.
Velike pohvale idu i Vedranu imao je odlicno izlijetanje u prvom poluvremenu, dobru odbranu u drugom a kod golova je bio nemocan.
Malo ispod njih su britki Sinisa pa Markovic, Sinisa je imao greskicu kod gola Subica, iako se dosta ubacivao u napad, moze on to bolje, a Markovic neprimjetan, odradi on svoje ali par puta je kasnio za igracem, kao da mu je falilo daha.
Najslabije karike su bili bar po meni nas najbolji stoper Bogicevic koji je prvi krivac kod prvog gola i koji lagano posustaje, i njegov kolega iz zadnje linije Kerla koji nije prosao pripreme nije bas uigran i desavaju mu se smijesne greske. Nadam se da ce talijan brzo dobiti sansu da ovi nezamjenjivi odmore.
Ono sto je meni licno porazno djelovalo je traka oko ruke Bogicevica nakon izlaska Zebe, ne podrzavam niti 0.01%, kad je nakon svih sran.j.a vracen u prvi tim da vec igra, nakon davljenja Kosorica na Otoci, nakon tuzbe i seljakanja sa smogadijom uoci vazne tekme, molim Vas ne dajite mu traku, opet po meni je u tom trenutku trebao ponijeti Srdjan Stanic koji je bio u istoj situaciji kao Bogicevic ali je ostao Zeljin vojnik do kraja, a decko je to debelo zasluzio jer gine na tekmama.
Takodjer nije mi ni jasno ni logicno zasto se nije iskoristila treca izmjena i zasto se kasnilo sa uvodjenjem Ugljese posebno sto je Markovic kao sto sam napisao vidno pao i nije mogao pratiti sredinu Slobode.
Vlado je dobro postavio ekipu, trkacki su i oni jaki, imaju one mesare i igraju standardno krkanski fudbal, ali u drugom poluvremenu nas je razbio po stranama, Zec na umornog Stanica i sa druge strane Subic, a Ordagic je dirigovao sredinom. Takodjer ako imamo 2-0 i 3-1 nemamo mi sta puno srljati u napad a tamo su nam oba beka bila visoko i u par situacija su ostali gore a kontra se trci, tada se zatvara tekma a ne poklanjaju protivniku golovi. Slavko ima sta raditi i ispravljati.
Kod Slobode mi se posebno svidio Ordagic koji je klasa za sebe, Zec koji je brzanac i ide okomito na gol, i Subic koji je dokazana klasa. U slucaju da Miro ode bilo bi dobro vidjeti ovog Zecinu, a Ordagic bi takodjer imao mjesta pored Blagija i Zebe u vezi, ali o tom po tom.
Sada se pripremiti za Mostar, gdje prvi put na proljece nismo apsolutni favoriti i nemamo puno toga izgubiti dole, samim tim ce biti interesantno kako ce se ekipa ponasati.
Vjerovatno se vraca Stojanovic (zbog te Stanine situacije sa koljenom), sigurno na klupi nema Ugljese.
Da li ce Musa dobiti sansu pa svojom brzinom razvijati kontre vidjet cemo. Prostora za promjene bas i nemamo, odbrana nam izgara bar Sinisa Bogi i Kerla, igraju standardno po 90 minuta i vidi se da su umorni. Nakon Zrinjskog je relativno laksa tekma sa Krupom, vraca se Ugljesa, pa mozda Lendra i Blagoje/Marka malo odmore uz nekog od stopera.