Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 11, 2025 9:13 am

milanribar je napisao/la:
čet sep 11, 2025 9:08 am
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... 36/?fbclid

Evo šanse za nove delegate, nove ideje, puno je bilo nekih prijedloga okolo pa bujrum.
:palacgore:

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet sep 11, 2025 9:14 am

Hoce li kao i za prosli saziv biti podobni a ne sposobni ?

svabo
Kontakt:

čet sep 11, 2025 9:20 am

čet sep 11, 2025 8:32 am
Dzezvar je napisao/la:
čet sep 11, 2025 7:50 am
dzulijano_pike je napisao/la:
sri sep 10, 2025 11:48 pm
Sto se investitora tice. U ponedjeljak su se javili i rekli da ce uskoro poslati prijedlog ugovora i statuta.
I bas se u ponedeljak javili...nikako ranije..jeli...
Jesu li slucajno naveli da je inveatitor trenutno zaokupiran kupovinom jedne kompanije pa da nije u mogucnosti trenutno poslati istu...
Iskreno sumnjiv mi je od početka momenat javljanja. Znam da je i prije bio u priči pa je odustao, sad se javljaš a nemaš spremnu ponudu, čeka se opet nešto. Uglavnom vidjet ćemo, možda i čeka novi saziv skupštine...
Novi saziv skupštine prema trenutnom statutu će brojati isti broj ljudi kao i dosad. Ako se ne varam, @cikoradovic je detaljno obrazložio da investitor u slučaju da uđe planira smanjiti broj ljudi u skupštini na 15-ak uz naravno izmjenu statuta. Koliko je moguće to uraditi npr. u pola mandata skupštine? Ako se novi saziv oformi za par mjeseci, a investitor uđe zvanično za 6 mjeseci, koliko je realno da se smanjuje saziv skupštine koja je tek imenovana?

milanribar
Kontakt:

čet sep 11, 2025 9:25 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Prijavi se pokušaj nešto.
Prošli saziv nisu bili ni podobni ni sposobni, nego oni koji su htjeli a svoju sposobnost su ipak dokazali jer je klub opstao, sačuvao imovinu, otplatio veliki dio dugova i stvorio temelj za normalan rad.
Ja pozivam sad te koji misle da treba i da može nešto drugačije, koji imaju recept za bolje rezultate kluba itd. Očigledno je da nam fali iskorak u evropi, trofeji pa da vidimo...

milanribar
Kontakt:

čet sep 11, 2025 9:28 am

svabo je napisao/la:
čet sep 11, 2025 9:20 am
čet sep 11, 2025 8:32 am
Dzezvar je napisao/la:
čet sep 11, 2025 7:50 am

I bas se u ponedeljak javili...nikako ranije..jeli...
Jesu li slucajno naveli da je inveatitor trenutno zaokupiran kupovinom jedne kompanije pa da nije u mogucnosti trenutno poslati istu...
Iskreno sumnjiv mi je od početka momenat javljanja. Znam da je i prije bio u priči pa je odustao, sad se javljaš a nemaš spremnu ponudu, čeka se opet nešto. Uglavnom vidjet ćemo, možda i čeka novi saziv skupštine...
Novi saziv skupštine prema trenutnom statutu će brojati isti broj ljudi kao i dosad. Ako se ne varam, @cikoradovic je detaljno obrazložio da investitor u slučaju da uđe planira smanjiti broj ljudi u skupštini na 15-ak uz naravno izmjenu statuta. Koliko je moguće to uraditi npr. u pola mandata skupštine? Ako se novi saziv oformi za par mjeseci, a investitor uđe zvanično za 6 mjeseci, koliko je realno da se smanjuje saziv skupštine koja je tek imenovana?
Sve se to kroz izmjene statuta riješi. Skupština prihvati investitora, usvoje se izmjene statuta, bira se novi saziv itd. Samo je bitna ponuda investitora i šta tačno on traži. Klub se mora dobro zaštitit kroz statut, da se ne dovedemo u situaciju kao komšije sad...

Sky1
Kontakt:

čet sep 11, 2025 10:03 am

Ne smijemo zaboraviti kako i zašto je izabran odlazeći saziv Skupštine, bio je to vjerovatno jedan najtežih momenata u historiji našeg kluba kada smo bili dovedeni pred svršen čin da nam se oduzme imovina i ugasi klub to nikada ne smijemo zaboravit. Ovim ljudima skidam kapu i žao mi je što odlaze, mišljenja sam da je ovo bio vrlo dobar saziv. Klub je spašen i postavljen zdrav temelj za dalje napredovanje. Prilikom biranja novog saziva mora se biti jako oprezan prilikom izbora novih delegata, jer jaka Skupština sačinjena prije svega od naših iskrenih navijača je trn u oku onima koji su imali i koji imaju nečasne namjere prema FK Željezničar.

ublehas
Kontakt:

čet sep 11, 2025 10:06 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Mene samo zanima, imenom i prezimenom, koji su to sposobni htjeli ući u skupštinu, a nisu im dali?

Ako me dobro sjećanje služi za 54 mjesta je bilo oko 90 prijava, sa tim da do nekoliko dana prije kraja roka nije bilo ni 54 prijave...

milanribar
Kontakt:

čet sep 11, 2025 10:09 am

Sky1 je napisao/la:
Ne smijemo zaboraviti kako i zašto je izabran odlazeći saziv Skupštine, bio je to vjerovatno jedan najtežih momenata u historiji našeg kluba kada smo bili dovedeni pred svršen čin da nam se oduzme imovina i ugasi klub to nikada ne smijemo zaboravit. Ovim ljudima skidam kapu i žao mi je što odlaze, mišljenja sam da je ovo bio vrlo dobar saziv. Klub je spašen i postavljen zdrav temelj za dalje napredovanje. Prilikom biranja novog saziva mora se biti jako oprezan prilikom izbora novih delegata, jer jaka Skupština sačinjena prije svega od naših iskrenih navijača je trn u oku onima koji su imali i koji imaju nečasne namjere prema FK Željezničar.
Isto tako ne treba zaboravit ni saziv prije ovog, u kojem je na papiru bilo masu "jakih" ljudi finansijski, direktora, vlasnika itd. Međutim to klub na svom budžetu nije osjetio.

Prisjetimo se i predsjednika Samira Cerića kao najveće ublehe u historiji kluba.

Isto tako ne treba zaboravit ni direktora Nurku i predsjednika Nazifa Hasanbegovića koji su zaslužni za katastrofu sa dugom Poreznoj, kao i njihovog generalnog sponzora CaizCoin koji je također jedna od većih ubleha u historiji kluba.

Ovo pišem čisto da se prisjetimo sa čime se klub suočavao ne tako davno a brzo se zaboravi.

ISB87
Kontakt:

čet sep 11, 2025 10:33 am

i sve nas to opet isto ceka ako se ne iscupamo finansijski.
Ne stojimo mi nista puno bolje nego prije par godina, uvijek se vrtimo tu negdje. Samo ne znamo koliki je stvarni dug, nece da izadju sa tim pa makar i preko foruma.
Jedan-dva ne izlaska u evropu nas guraju u dubiozu i borbu za opstanak.

Ne treba nama investitor na vrat na nos, logicno. Treba nam plan, da ne lutamo kao kone. Ali nam trebaju te pare da bi se mi mogli fokusirati na reorganizaciju OP-a i pravljenje kampa.
MIRZA RASCIC

Ludvig Leple
Kontakt:

čet sep 11, 2025 10:46 am

Skupština je iskoristila priliku da kaže i zvanično šta misli i hvala im za ovo:

"Na osnovu iznesenog, delegati Skupštine usvojili su sljedeće zaključke:
- Skupština usvaja informaciju o statusu aktivnosti sa zainteresiranim strateškim partnerom i daje podršku što bržem okončanju pregovora i razmatranju materijala za ulazak strateškog partnera u Klub;
- Skupština podržava sve aktivnosti u vezi sa pronalaskom strateškog partnera u skladu sa usvojenom Strategijom Kluba;
- Skupština iskazuje trajnu posvećenost kroz cjelokupni mandat prema usvojenoj Strategiji i pronalasku strateškog partnera u Klub."

Nakon ovog koraka nadam se da će se pošiljaoc pisma namjere uozbiljiti i poslati zvaničnu ponudu koja će biti obostrano prihvatljiva, pa da se napokon pokrenemo s mrtve tačke.

Sky1
Kontakt:

čet sep 11, 2025 10:53 am

čet sep 11, 2025 10:09 am
Sky1 je napisao/la:
Isto tako ne treba zaboravit ni saziv prije ovog, u kojem je na papiru bilo masu "jakih" ljudi finansijski, direktora, vlasnika itd. Međutim to klub na svom budžetu nije osjetio.

Prisjetimo se i predsjednika Samira Cerića kao najveće ublehe u historiji kluba.

Isto tako ne treba zaboravit ni direktora Nurku i predsjednika Nazifa Hasanbegovića koji su zaslužni za katastrofu sa dugom Poreznoj, kao i njihovog generalnog sponzora CaizCoin koji je također jedna od većih ubleha u historiji kluba.

Ovo pišem čisto da se prisjetimo sa čime se klub suočavao ne tako davno a brzo se zaboravi.
A taj saziv prije ovog je ne dao Bog nikome, posebna priča, kakve su tamo samo ublehe bile od njih se oporavljamo još uvijek, a jedva smo se spasili eto kakvi su bili. Ja sam odmah rekao onda kada je izabran još u uvijek trenutni saziv i kada su izborili licencu PLBiH da im treba podići spomenik u kakvim uslovima je to izboreno i šta je sve trebalo uraditi, a ovima prije njih je i bio cilj da ne dobiješ licencu i tu bi nam bio definitivni kraj. Ljude se stalno mora podsjećati na neke stvari kratko pamtimo, nažalost.

ublehas
Kontakt:

čet sep 11, 2025 11:47 am

Ludvig Leple je napisao/la:
čet sep 11, 2025 10:46 am
Skupština je iskoristila priliku da kaže i zvanično šta misli i hvala im za ovo:

"Na osnovu iznesenog, delegati Skupštine usvojili su sljedeće zaključke:
- Skupština usvaja informaciju o statusu aktivnosti sa zainteresiranim strateškim partnerom i daje podršku što bržem okončanju pregovora i razmatranju materijala za ulazak strateškog partnera u Klub;
- Skupština podržava sve aktivnosti u vezi sa pronalaskom strateškog partnera u skladu sa usvojenom Strategijom Kluba;
- Skupština iskazuje trajnu posvećenost kroz cjelokupni mandat prema usvojenoj Strategiji i pronalasku strateškog partnera u Klub."

Nakon ovog koraka nadam se da će se pošiljaoc pisma namjere uozbiljiti i poslati zvaničnu ponudu koja će biti obostrano prihvatljiva, pa da se napokon pokrenemo s mrtve tačke.
Iz moje perspektive, puno je ozbiljnije što je potencijalni investitor uzeo dovoljno vremena da sagleda sve u i oko kluba (pretpostavljam da je zato i tražio due diligence), te da pripremi kvalitetnu ponudu (koje bi koliko sam skontao između ostalog trebala sadržavati i detalje saradnje, kao i nacrt novog statuta), nego da je sve završeno za 2-3 dana.
Jbg, ja kad kupujem telefon, dobro sve istražim, pregledam recenzije, uporedim cijene, performanse...i opet dobro razmislim prije kupovine, a očekujemo da neko za 2-3 dana završi posao težak nekoliko desetina miliona.
Naravno, ovo je samo moje razmišljanje, i ne tvrdim da isto razmišlja potencijalni investitor.

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet sep 11, 2025 3:17 pm

Apsolutno mi je nerazumljiv ovaj strah od Borca

Izaći nabrijani i sa publikom se vratiti na prvo mjesto

Kakav poraz, kakav bod, ciljati na pobjedu

Jacksparrow
Kontakt:

čet sep 11, 2025 3:25 pm

Ne dolazi Arsenal, na Grbavici iz nase lige svakog mozemo i trebamo razbiti
FCŽ

salle86
Kontakt:

čet sep 11, 2025 3:30 pm

Znači Halkić opet
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Gyasi13
Kontakt:

čet sep 11, 2025 3:44 pm

salle86 je napisao/la:
čet sep 11, 2025 3:30 pm
Znači Halkić opet
Ma ovdje je vaznije ko ce biti u VAR-u, da se sjetimk kako nas je onaj ker Bandic klao ali mu nije uspjelo protiv Zrinjskog.

SamoNapad
Kontakt:

čet sep 11, 2025 3:46 pm

Ja ocekujem kud i kamo bolje sudjenje koje ce biti blago za Borac vise iz straha Halkica od njegovog sefa Vice. Nemaju potrebu za nekom lakrdijom (osim ako nece neki dodatni gnjev da navuku) jer ce biti vrlo vjerovatno prvaci. Razloga je vise , Sarajevo u raspadu , Zrinjski bezveze a mi cemo imati kikseva jer je normalno da nekad kiksas i protiv slabijeg. Borac ce sve ostale manje utakmice poklopiti sa sudijama i to je to titula. Od nas mogu i izgbiti nece ih to pomjeriti jer mi Slogu, Radnik, Siroki , 4 derbija ne mozemo odigrati tako perfektno da bi bili na kraju ispred ovih kriminalaca. Pa prosle godine se islo do te mjere da su ljudi bili spremni namjestati da nikad utakmice ne izgube ,nemA kartona za njih. Zrinjski prosle godine cim je preuzeo 1 mjesto (zahvaljujuci nama) prvenstveno je bilo gotovo jer su sve zavrsili sa sudijma za ne daj Boze.
Borac je ekipa koja nije bolja od nas i na Grbavici smo mi favoriti i tako se treba ponasati.

avlami97
Kontakt:

čet sep 11, 2025 4:33 pm

Sudijama preventivno yebati mater.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Ludvig Leple
Kontakt:

čet sep 11, 2025 5:32 pm

avlami97 je napisao/la:
čet sep 11, 2025 4:33 pm
Sudijama preventivno yebati mater.
100%.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet sep 11, 2025 8:24 pm

Samo da savezu i komisiji poželim ovakvu pravdu kakvu je oni dijele po terenima i na sjednicama.
Naš savez podržava seljačku ligu, ne ligu nego koridu i tačno što više seljačka ekipa to si pogodniji.
Jedino mi je žao što Adžem i Karamarko nisu svakog ponaosob tamo nokautirali ko ih je napao plus dodatno malog kmečavca Edu.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], pestabudimpesta i 36 gostiju.

Prijava