Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cikoradovic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 01, 2025 3:58 pm

Gledam malo komentare, osluškujem šta se priča zadnjih dana, opet se priča o smjeni aktuelnog UO-a, opet počinju priče o Badžaku i ekipi, kako su oni spremni da pomognu. Mene zanima kako je preko noći došlo do promjene mišljenja, da ljudi koji su otjerali Jaska, koji su tada odlučili dati podršku Tuni, sad pričaju o njemu kao našem spasitelju? Samo ću reći jedno, ako on bude dio kluba, sa njim će doći ekipa političkih poltrona, a ako je tu nosonja to je automatski jednako da će nam sportski direktor biti Bekrić a da će na mjestu trenera biti Feja ili Brane.
Zadnja izmjena: cikoradovic, dana/u pet avg 01, 2025 4:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:07 pm

Ma nema nikakve šanse da se smjeni ovaj UO,mislim da je 90 % navijača protiv njihove smjene ...

Occasionally
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:18 pm

Dzezvar je napisao/la:
pet avg 01, 2025 7:49 am
NEZALAGANJE je napisao/la:
čet jul 31, 2025 9:09 pm
Ehhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.

Dzaba sve, ne moze bez strategije, strucnog rada i strucnih ljudi.Vecina nasih navijaca, pak, misli da pare odnose sve probleme.
E vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.
Kod njih pored silnih para sjede ljudi koji veze nemaju sa fudbalom...
Kod nas bi to bilo malo drugacije.
Kod nas bi trebao biti covjek koji je u fudbalu haman citav zivot,koji ima konekcije u fudbalskom svijetu kakve ovi gire ne mogu zamisliti,covjek koji ima jasan plan kako sa parama dodjemo tamo gdje smo bili te da postanemo jako bitan faktor u BH fudbalu.
Jedna ali jako bitna razlika izmedju nas i njih.
- bi trebao biti... Ključna riječ

@sale me preteče
Zadnja izmjena: Occasionally, dana/u pet avg 01, 2025 4:20 pm, ukupno mijenjano 1 put.

cikoradovic
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:20 pm

Atmosfera je maksimalno naoštrena. Moramo dobiti u Posušju da se malo smiri situacija. Bojim se još jednog kiksa. Ado ako ne dobije sa skoro kompletnim rosterom, onda mu i nije mjesto u klubu.

SamoNapad
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:25 pm

Kakakve smjene uprava pa toga smo se nagledali evo 15 godina. Uprava nek ide kad dodje investitor , ove da mijenjaju politicki poltroni i likovi koji bi da budu vlasnici kluba sa smijesnim ulogom pa to samo moze proci ako smo budale. Nama je bolje da imamo vlasnika, taj izvadi miliione i radi a ne ovako otimaju jedni drugima klub za dzaba sa pisljivim pozajmicama i busaju se da su nesto preko politike zavrsili. Kad odu ostaje rusvaj, a sto je najgore nijedna uprava ne moze ostati duze od godine. Valjda smo se uvjerili da ne postoji dobra uprava bez stabilnog izvora finasiranja, manimo se ovih sto bi nam dali 200 hiljada i mislili da su licno Perez. Uprave bi samo nadogradjivao nikad ne dozvolio da se mijenjaju cijele garniture dok ne dodje taj neki gazda.

Occasionally
Kontakt:

SamoIstina je napisao/la:
pet avg 01, 2025 3:02 pm
Sky1 je napisao/la:
pet avg 01, 2025 2:55 pm
Evo Amarovaca po nalogu tjeraju neke ljude iz Uprave i Skupštine, oni u stvari nisu za investitora, a ovamo kao jesu. Opet glavni botovi se aktivirali. Pričajte šta hoćete ali klub je opet poćeo ličiti na klub i to im smeta naravno.
Lupas gluposti. Ovo nema nikakve veze sa Amarom, niti je on u kombinacijama da udje u klub, niti iko zeli da on udje, niti su ljudi okupljeni oko potencijalnog investitora dobri sa njim.

Vecina trenutnog UO je za investitora. Da li je skupstina i ako ne, zasto?

100% je legitimno biti protiv investitora. Ne znam zasto bi to nekome smetalo. Svako ima pravo na svoj stav i misljenje.

Ali ako je dio kluba onda neka iznese taj stav javno, stane iza svojih rijeci i obrazlozi clanovima, navijacima, javnosti, kako hocete, zasto je protiv ulaska investitora i koja je bolja solucija. Naravno, kada za to dodje vrijeme.

Gdje je tu problem?

Lako je praviti smicalice, lobirati, opstruisati, pa onda glasati tajno i reci propao investitor zbog ovoga ili onoga.
Problem je da ako se javno izjasne a i izgube, onda je njima prvima noga iz Skuštine !

DizelForce
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:28 pm

Ne bi volio da je tako, al smatram adin kiks, je i kraj te trece epizode njegove

Occasionally
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:30 pm

nookey je napisao/la:
pet avg 01, 2025 3:06 pm
slika
slika
Mogli su ga komotno i ostaviti tu.
Simbol nekih vremena.

U projektu se navodi svaka stavka radova. I cijena za to. Ovako gledajući naše okruženje, uklanjanje i odvoz semafora... brat bratu 10.000 KM
Ako se već planira neki plato iza tribine, a ima dovoljno prostora. Šta je smetalo da to ostane.
Mnogima bi izazivalo sjetu.

Nejse

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:31 pm

Ako ne dobije u posušju,
Adžem sam treba podnjet ostavku, imao si 4 utakmice ni jednu nisi dobio,to je to nisi za Želje ...

Dzezvar
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:47 pm

Occasionally je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
Evo Amarovaca po nalogu tjeraju neke ljude iz Uprave i Skupštine, oni u stvari nisu za investitora, a ovamo kao jesu. Opet glavni botovi se aktivirali. Pričajte šta hoćete ali klub je opet poćeo ličiti na klub i to im smeta naravno.
Lupas gluposti. Ovo nema nikakve veze sa Amarom, niti je on u kombinacijama da udje u klub, niti iko zeli da on udje, niti su ljudi okupljeni oko potencijalnog investitora dobri sa njim.

100% je legitimno biti protiv investitora. Ne znam zasto bi to nekome smetalo. Svako ima pravo na svoj stav i misljenje.

Ali ako je dio kluba onda neka iznese taj stav javno, stane iza svojih rijeci i obrazlozi clanovima, navijacima, javnosti, kako hocete, zasto je protiv ulaska investitora i koja je bolja solucija. Naravno, kada za to dodje vrijeme.

Gdje je tu problem?

Lako je praviti smicalice, lobirati, opstruisati, pa onda glasati tajno i reci propao investitor zbog ovoga ili onoga.
Problem je da ako se javno izjasne a i izgube, onda je njima prvima noga iz Skuštine !
Pa svakako im je noga jer im istice mandat.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:50 pm

pet avg 01, 2025 4:18 pm
Dzezvar je napisao/la:
pet avg 01, 2025 7:49 am
Ehhh.... eto ga mocno sarajevo sa gazdom i kapitalom opet ispada na 1.stepenici.

Dzaba sve, ne moze bez strategije, strucnog rada i strucnih ljudi.Vecina nasih navijaca, pak, misli da pare odnose sve probleme.
E vidi jednu stvar.Velika jje razlika iamedju nas i njih.
Kod njih pored silnih para sjede ljudi koji veze nemaju sa fudbalom...
Kod nas bi to bilo malo drugacije.
Kod nas bi trebao biti covjek koji je u fudbalu haman citav zivot,koji ima konekcije u fudbalskom svijetu kakve ovi gire ne mogu zamisliti,covjek koji ima jasan plan kako sa parama dodjemo tamo gdje smo bili te da postanemo jako bitan faktor u BH fudbalu.
Jedna ali jako bitna razlika izmedju nas i njih.
- bi trebao biti... Ključna riječ

@sale me preteče
Napisao sam trebao jer jos nije gotova stvar.Jako dobro poznajem tog covjeka i znam sta sve ima na umu.

Mirek11
Kontakt:

pet avg 01, 2025 4:50 pm

Sky1 je napisao/la:

Gdje je tu problem?

Koliko znam ovaj sastav se svakako trebao mijenjati u septembru.
A protiv se moze biti ali ako imas ponuditi konkretno bolje rjesenje. Oni da su za to sposobni valjda bi u prethodne 4 godine nesto ponudili a ne ovo sto prozivljavamo i kako prezivljavamo.
Tako da samo svjezi kapital, investitor ( jasna prava i obaveza obje strane def.ugovorom) i bujrum, ulozi i neka nalazi nacin kako da vrati ulozeno i zaradi jos toliko, sto se mene tice. Klub moze biti samo dobro jer ce to raditi samo ako ima dobre rezultate, mlade igrace i sl..
Kaze isto je imas ili nemas novac, pa evo npr. naredne godine ponudi Dzeki 1M€ za sezonu, doci ce 90% , Pjanicu. ili ovom palestincu iz Craiove :) Sa par jacih pojacanja, sigurno bi bolje izgledali, prosli koje pretkolo, marketing, poslije prodas nekog ...
Vracalo bi se ulozeno
Ali sacekajmo skupstinu, nadam se da je vecina svjesna situacije i izlaza. Do tada pratimo, podrzimo ekipu, neka skupljaju sto vise bodova
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 01, 2025 5:28 pm

Je li u Septembru ta skupština koja će odlučiti jesmo li za ulazak investora ili ne,zna li iko?

SamoIstina
Kontakt:

pet avg 01, 2025 5:32 pm

Gagi tm 87 je napisao/la:
pet avg 01, 2025 5:28 pm
Je li u Septembru ta skupština koja će odlučiti jesmo li za ulazak investora ili ne,zna li iko?
Tada bi trebala da bude, ako ne bude ranije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 01, 2025 5:33 pm

reks1 je napisao/la:
pet avg 01, 2025 8:51 am

Ocito se ne pita struka nista nego njihov gazda,ili prevedeno njegov profit.Sam Zekic gospodski veli da nije "ugodno"kad mu se promijeni toliki broj igraca.Sam je priznao da se "ne pita"puno oko transfera.Ta vrsta balkanske privatizacije nikako,ili svi su tu da gazda zaradi.Kod nas
pod obavezno ukinuti skupstinsku demokratiju (ili je svesti u minimalne okvire).Bez svjezeg i odgovornog kapitala koji ce donijeti boljitak Zelji nema bas puno hajra.Strategija i dugogodisnje strpljivo planiranje
Kako to ukomponovati je pitanje svih pitanja
Toga se i ja bojim, jer ovo gore sto oni rade je sve samo ne ozbiljan projekat za Evropu.Ok, rijesio dugove, dao plate, stvorio nesto za nase uslove i to je to. Sve ostalo se svodi na prodaju svega sto vrijedi i dovodjenja (uglavnom) sumnjivih zamjena.Bilo je sigurno i pranja novca u masi ovih bezveznih transfera.

Investitor, svakako, treba gledati i profit, ali taj profit PRIMARNO treba biti zaradjen u Evropi, a ne prodajom svakog iole kvalitetnog igraca. Moze i prodaja, ali ne svake godine i ne bez adekvatne zamjene.

I mi, ako dobijemo investitora, cemo to vidjeti odmah u prvoj godini dana.Ako prvi ljetni prelazni rok proda najboljeg ili najperspektivnijeg igraca, jasno je onda o cemu se radi.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

nookey
Kontakt:

pet avg 01, 2025 5:47 pm

pet avg 01, 2025 4:30 pm
nookey je napisao/la:
pet avg 01, 2025 3:06 pm
slika
slika
Mogli su ga komotno i ostaviti tu.
Simbol nekih vremena.
U projektu se navodi svaka stavka radova. I cijena za to. Ovako gledajući naše okruženje, uklanjanje i odvoz semafora... brat bratu 10.000 KM
Ako se već planira neki plato iza tribine, a ima dovoljno prostora. Šta je smetalo da to ostane.
Mnogima bi izazivalo sjetu.

Nejse
Isto sam razmisljao, koliko smo puta se sakrili od kise al haj… idu neka nova vremena valjda to tako mora biti,m

Ludvig Leple
Kontakt:

pet avg 01, 2025 5:53 pm

Koliko vidim povratak NB je sve izvjesniji i vjerovatno je on čovjek koji je od povjerenja iz prethodnih komentara.

Nabijem ga na qrac nosati, ali to je već lična stvar iz prošlosti i moje iskustvo rada sa dotičnim. Nikakav mag u pitanju već samo varalica bjelosvjetska.

Kada budu u konačnici dali prijedlog poslovanja sa Investitorom onda ću i dati konkretniji komentar, ovo sve do sad je naglabanje i mahalanje.

Refa1921
Kontakt:

pet avg 01, 2025 6:02 pm

Ma ja mislim da je Adžem završio s nama. Jednostavno, raja ga je uzela na zub zbog gluposti na mrežama a i zbog onog remija s Radnikom. Svima je preko glave da gledaju patnju iz godine u godinu na Grbavici. Kada ti ne možeš Radnik rutinirati, šta da očekuješ od ostalih utakmica. Mislim da se pogubio i da je previše ušao u nešto što nije za njega (nije on taj mu.donja da može onako s igračima). I da pobjedi Posušje svaku sljedeću će mu se tražiti dlaka u jajetu jer je drndovito ušao u ovo sve. Daj Bože da griješim ali on neće dočekati ni septembar.

Dzezvar
Kontakt:

pet avg 01, 2025 6:30 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
pet avg 01, 2025 5:53 pm
Koliko vidim povratak NB je sve izvjesniji i vjerovatno je on čovjek koji je od povjerenja iz prethodnih komentara.

Nabijem ga na qrac nosati, ali to je već lična stvar iz prošlosti i moje iskustvo rada sa dotičnim. Nikakav mag u pitanju već samo varalica bjelosvjetska.

Kada budu u konačnici dali prijedlog poslovanja sa Investitorom onda ću i dati konkretniji komentar, ovo sve do sad je naglabanje i mahalanje.
Znaci licna sujeta ti je proradila...yebo klub...

avlami97
Kontakt:

pet avg 01, 2025 7:48 pm

Trenutno nemam nikakav stav o investiorima (gazdama), ali se sjetih nekih u našem fudbalu:
Sarajevo - Tan, Nam, Mirvić
Zvijezda 09 - Stanišić
Metaleghe - ne mogu se sjetiti imena
Olimpik - Nijaz Gracić
Čelik - Turci neki
Mladost DK - Mušija
Tuzla i Sloboda - Azmir Husić
To je onako na prvu.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: jimmy, salle86 i 67 gostiju.

Prijava