Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 20, 2025 12:04 am

Mulalic Edis je napisao/la:
sub jul 19, 2025 11:50 pm
Lijep izlet u Koper. Mogli smo proci. Sto nismo, ne znam.
Uglavnom, ide liga, ide prva kuci i nadam se fina posjeta na Grbavici. Bilo je i pozitivnih stvari u ove dvije utakmice. Svi bi bili zadovoljni da izborimo evropu. Ako na to gurnemo 2,3 mladja igraca, ta sezona je uspjesna. Nadam se da cemo trenera istrpiti i pustiti da radi. Najlakse je nekog otjerati i traziti krivca gdje ga manje ima.
Svi u nedjelju na Grbavicu. Ja davno sam zakletvu dao..
Kao o svaki put do sada sto smo imali strpljenja...osim Akrapovica (gdje je Jaber bio pa prekrizen) ja ne vidim nijednog trenera da je bilo do njega ako cemo realno...Basic i Denis su dobili skije od pojedinaca iz uprave i igraca.

Ova sezona mora biti bolja od prosle, trazili smo promjene na bolje i to ocekujemo.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned jul 20, 2025 12:24 am

Kakva Evropa ljudi dragi, znate li vi sta titula donosi u ovoj ligi

Kakve pare, priliku i temelje stabilnog kluba

salle86
Kontakt:

ned jul 20, 2025 1:02 am

Ja bolan, kakva europa
Titula ili ništa
😂
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Mulalic Edis
Kontakt:

ned jul 20, 2025 1:45 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
ned jul 20, 2025 12:04 am
Mulalic Edis je napisao/la:
sub jul 19, 2025 11:50 pm
Lijep izlet u Koper. Mogli smo proci. Sto nismo, ne znam.
Uglavnom, ide liga, ide prva kuci i nadam se fina posjeta na Grbavici. Bilo je i pozitivnih stvari u ove dvije utakmice. Svi bi bili zadovoljni da izborimo evropu. Ako na to gurnemo 2,3 mladja igraca, ta sezona je uspjesna. Nadam se da cemo trenera istrpiti i pustiti da radi. Najlakse je nekog otjerati i traziti krivca gdje ga manje ima.
Svi u nedjelju na Grbavicu. Ja davno sam zakletvu dao..
Kao o svaki put do sada sto smo imali strpljenja...osim Akrapovica (gdje je Jaber bio pa prekrizen) ja ne vidim nijednog trenera da je bilo do njega ako cemo realno...Basic i Denis su dobili skije od pojedinaca iz uprave i igraca.

Ova sezona mora biti bolja od prosle, trazili smo promjene na bolje i to ocekujemo.
Izlazak u evropu i promocija nekoliko mladjih igraca je ispunjen cilj za sezonu.
Ko god misli da mozemo nesto vise ili pojma nema ili namjerno trola i unosi nemir kao onih desetak degena na fejsbuk komentarima. Nasa tri konkurenta su bolja od nas. I na terenu i van terena. Borac slavi sto godina i bice jos veci cirkus sa sudjenjem. Nemaju ni losu ekipu. Zrinjski je ozbiljan u svakom segmentu vec deset godina. Zasticen na terenu maksimalno. Sarajevo je i s parama i po igrackom kadru prvi favorit za titulu. Samo imaju jedan problem, Borac slavi sto godina. Zrinjski ne znam koliko moze dominirati. A ima i dobro poznati pitarluk. Tako da vidjet cemo. Mi smo iza sve tri ekipe realno s tim sto mozemo se umijesati izmedju ove tri ekipe, ako se poslozi ekipa. Sedorf i Trupe su bolji od Sukilovica i Galica. Joao Erick je odigrao dvije dobre utakmice. Dosta ce faliti Al Jaber. Ako Boljevic bude na proslosezonskom nivou i Cvetanovski podigne se jos vise i ekipa ce biti bolja. Vidjet cemo ucinak Sosica kao i tog novog napadaca. Puno je jos uvijek nedoumica, ali nadam se da cemo igrat lijep fudbal i otici u evropu. Uz novi jug, puna saka brade.
Ovo namjerno pisem jer su ljudi u aprilu i maju bili nezadovoljni poprilicno. Uvijek su iskakali postovi kako se mi uvijek moramo boriti za titulu, kako moramo naci investitora. Moramo ovo moramo ono. Bas vrijedjanje inteligencije.
Grande Miske 💪

Okolele
Kontakt:

ned jul 20, 2025 11:06 am

U 18:00 sa Radnikom iz Hadžića prijateljska u Hrasnici..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

cikoradovic
Kontakt:

ned jul 20, 2025 12:41 pm

Do titule se ne ide tako što igraš evropu svake druge (nekad i treće) godine, ne ide se na titulu kad u klubu imaš ogromne oscilacije svakih par mjeseci zadnjih desetak godina, ne ide se na titulu kad x godina nisi prodao igrača za neku ozbiljniju cifru, ne ide se na titulu kad ti je omladinski pogon u teškom krcu zadnjih 6-7 godina i ono ključno ne ide se na titulu a nemaš PROTEKCIJE u savezu. Mi se moramo boriti da budemo što bolji, da smanjimo razliku za vodećim dvojcem, da ih dobijamo a ne da imamo jednu pobjedu u zadnjih x utakmica i da uz sve to podižemo klub u svim oblastima. Slažem se da ne možemo i ne smijemo reći cilj nam je 4. mjesto. Sad da imamo duplo boljeg trenera, duplo skuplju ekipu, nećemo do titule jer nemamo zaštite, zbog toga ne treba srljati i napinjati se preko granica mogućnosti. Doći će vrijeme kad će Željo biti konkurentan i za titulu, možda i brže od očekivanog, ali treba nam strpljenja, sabura i PODRŠKE! Znam dobro šta govorim, samo strpljenja i podrške.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 20, 2025 1:05 pm

Što se tiče Kopera, ne mogu se oteti utisku da smo definitivno zaslužili prolaz dalje. Tamo smo po prilikama bili izjednačeni, samo što su oni svoje zabili, mi nismo. Treba i to znati. Međutim, ovdje smo ih potpuno ugušili. Sam njihov trener izjavi da nemaju šta analizirati njihovu igru poslije prve utakmice, jer je nije ni bilo.
Krivo mi je jer smo zaslužili.
Krivo mi je zbog novca kojeg donosi prolaz, jer bi nam trenutno legao ko budali šamar (ulaganje u ekipu, dugovi i gradnja tribine)
Krivo mi je zbog koeficijenta, jer ćemo opet biti nenosioci sljedeći put u Europi.
Krivo mi je zbog Manijaka i Željovaca, 1500-2000 za europsko gostovanje nije mala stvar gdje god da se igra.
Krivo mi je zbog toga što nemamo šansu ugostiti još europskih ekipa i praviti europsku atmosferu u Europi.
Nismo nadigrani, pokazali smo ukupno više u oba meča, ali šta je tu je. Idemo s ovakvom igrom nastaviti u ligi, pa šta bude.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

dzulijano_pike
Kontakt:

ned jul 20, 2025 2:10 pm

black64 je napisao/la:
sub jul 19, 2025 10:29 pm
jel se ovo pravi stara verzija juga ?
preuzeto sa skyscrapercity
slika
Ako se ne varam ova slika juga se vrtila kad je Misimovic bio u klubu
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned jul 20, 2025 2:35 pm

cikoradovic je napisao/la:
Do titule se ne ide tako što igraš evropu svake druge (nekad i treće) godine, ne ide se na titulu kad u klubu imaš ogromne oscilacije svakih par mjeseci zadnjih desetak godina, ne ide se na titulu kad x godina nisi prodao igrača za neku ozbiljniju cifru, ne ide se na titulu kad ti je omladinski pogon u teškom krcu zadnjih 6-7 godina i ono ključno ne ide se na titulu a nemaš PROTEKCIJE u savezu. Mi se moramo boriti da budemo što bolji, da smanjimo razliku za vodećim dvojcem, da ih dobijamo a ne da imamo jednu pobjedu u zadnjih x utakmica i da uz sve to podižemo klub u svim oblastima. Slažem se da ne možemo i ne smijemo reći cilj nam je 4. mjesto. Sad da imamo duplo boljeg trenera, duplo skuplju ekipu, nećemo do titule jer nemamo zaštite, zbog toga ne treba srljati i napinjati se preko granica mogućnosti. Doći će vrijeme kad će Željo biti konkurentan i za titulu, možda i brže od očekivanog, ali treba nam strpljenja, sabura i PODRŠKE! Znam dobro šta govorim, samo strpljenja i podrške.
Sa ovim tvojim razmisljanjem i navedenim, Zeljo se za titulu nece borit za jos 60 godina

Najbolje rekreativno da se igra

Izgleda da niko ne shvata sta titula donosi

salle86
Kontakt:

ned jul 20, 2025 2:44 pm

Jok, samo što više najavljivati titulu. Jer poznato je da osvaja onaj ko više puta i novinama izjavi da hoće titulu !
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dobar tri
Kontakt:

ned jul 20, 2025 3:10 pm

Treba prvo kup probat osvojit, nismo ni to mogli sa nikad lakšim putem do finala

staaarinavijac
Kontakt:

ned jul 20, 2025 3:49 pm

Ovo sa Koperom je prvi veliki Adžemov propust u ovom mandatu ... da si igrao sa Real Madridom ne smiješ dozvoliti , na bilo koji način, da u osam minuta primiš tri gola ... ako treba skini se go , pa uleti na teren , zaustavi za minut utakmicu ... da se malo presabereš ... da ohladiš protivnika .. ali jok ... pitanje je koliko će ovakvih Adžemovih propusta navijači i uprava moći da tolerišu ...

SamoNapad
Kontakt:

ned jul 20, 2025 4:07 pm

Poenta je da trener Kopera znao mogucnosti svojih igraca i lik je cim osjeti da rezultat moze skliznuti davao instrukcije da se legne i zaustavi igra. Nas trener to nije znao i to opet mozes opravdati nedovoljnim poznavanjem ekipe i igraca(tek se upoznaju) . Ali mi moramo imati taj osjecaj da znamo kad cemo napadati i dici tempo a kad cemo odmoriti inace cemo opet imati rupe u igri gdje ce nas ekipe unistiti ko Koper. Ova ekipa ima potencijala ali moraju svi raditi na organizaciji u toku utakmice, mora se znati ko sta radi kad vodimo i ko ce dirigovati igrom . Ne moze se desiti da Krpic dodje po loptu u nase polje ( opasnija je lopta kod njega za nas gol nego da je kod igraca protivnika).
Ne mozemo primiti dva gola preko lijeve strane gdje su bek i krilo negdje zaspali dok im na foru ljudi utrcavaju itd. Fudbalska i trenerska inteligencija mora biti na nivou.

gavran
Kontakt:

ned jul 20, 2025 6:07 pm

slika
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

MATORI
Kontakt:

ned jul 20, 2025 6:12 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
ned jul 20, 2025 2:35 pm
cikoradovic je napisao/la:
Sa ovim tvojim razmisljanjem i navedenim, Zeljo se za titulu nece borit za jos 60 godina

Najbolje rekreativno da se igra

Izgleda da niko ne shvata sta titula donosi
Haj' ne za.jebaji.
Koliko juče zamalo ne ispadosmo u federalku?
Naredna sezona titula?
De nas poduči kome je to uspjelo i u kojoj zemlji?
Eto ne zna niko šta donosi titula?

Gyasi13
Kontakt:

ned jul 20, 2025 7:45 pm

Ne zanosite se da i imamo ekipu za titulu i cak ekipu iznad nase lige, a nemamo, tesko bi osvojili titulu. Borac samo pukom slucajnoscu nije uzeo prosle godine, go na Grbavici 96.min jer je produzio da pobjede i sakatio i go u vrapcicima cajnoslu isto 100ta minuta.
Sjeverna koreja do ko zna kada.

Diverzant
Kontakt:

ned jul 20, 2025 8:06 pm

Ko je ovaj garavi Mojt Egadjo sto je igrao danas?
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Okolele
Kontakt:

ned jul 20, 2025 8:40 pm

Pobjeda 2:0
Radovac i Šabić strijelci..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Miso Ensar, Ujko i 46 gostiju.

Prijava