Svaka cast.Ujko je napisao/la:Ja sam taj pojedinac koji i dalje misli da od pripremnih utakmica sa Sirokim, Posusjem,
Velezom...imamo vise koristi nego da se uigravamo protiv za nas prejakih ekipa kao sto
su npr. Dinamo ili Zornya. Naravno, ne mislim da smo u rangu Sutjeske, ali, eto, mozda
smo i od te utakmice imali barem neke male koristi, mozda smo imali neku novu ideju,
neki pas, dodavanje, neku rotaciju, barem nesto...Za Sutjesku je to bilo cisto gubljenje
vremena, zbog prevelike razlike u kvaliteti oni se nisu sastali s loptom, kao da nisu ni igrali,
nikakve koristi za njih od te utakmice, osim da se pohvale komsijama kada se vrate u Focu
da su igrali protiv Zelje. To je citava poenta.
Sto se tice lokacije za zimske pripreme u januaru i februaru, svidjalo se to nekome ili ne,
imamo sedam miliona razloga da vjerujemo da nam je bolja plastika u Konjicu, nego trava
u Antaliji, a to je jako puno tesko oborivih argumenata. A, kada si u Konjicu, nije bas lako
nahvatati adekvatne protivnike, Siroki i Posusje su mjera, ali, eto i ta utakmica je morala
biti otkazana, pa je bilo daj sta das. Niko nije sretan zbog ove surove realnosti, ali je vrijeme
da napokon postanemo svjesni nekih stvari. I ja sam jedan od onih djuturuma koji se vrlo
dobro sjeca zlatnih vremena kada se pod pojmom " Bauk kruzi Evropom " mislilo na Zelju,
nazalost za sada su to samo sjecanja, daj Boze da to barem jos jednom postane realnost
dok sam ziv. Sve u svemu, budimo realni, a ne cinicni, kako nam je - tako nam je, svi
se iskreno nadamo da ce biti bolje, a i sanjamo da cemo ipak jednog dana u nekom finalu
pobijediti Reala. Dok ne dosanjamo te snove, ostaje nam 0:0 protiv Bratsva, na plastici...
Potpisujem od a do z.