Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub okt 08, 2022 8:04 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sub okt 08, 2022 7:29 pm
Beći je najveći problem što je ko slina.

I ne pokazuje ambicije da to popravi. Da ti vidiš kako on zapne, kako se potrudi.
On je tu i to je to. Samo da tekma prođe.
Baš tako
Ali velika većina igrača u našoj ligi je takva, treba im 4-5 sekundi dok se "nakane" prvo.
Zato recimo igrači kao Santos odskaču, jer igraju ODMA.
Jbg kako već rekoh, moraju svi biti na 95% da bi se pobjedilo...nisu ali šta se može, idemo dalje.
Sad pokušati nešto u ŠB...ko zna možda nam se vrati zbog onog prvog meča
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

sub okt 08, 2022 8:21 pm

Gledalaca: 10428

Ispravili su.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub okt 08, 2022 8:30 pm

Jest mi krivo jbt led
Željezničar ante portas !

cala
Kontakt:

sub okt 08, 2022 8:30 pm

Stila je u ekipi samo zbog prekida i pokojeg finog pasa, ostalo je sve izgubio. Covjek je prespor cak i za ove nase lige, a o zavrsnici da ne pricam.

Zrinjski je ekipa koja stvarno vrhunski kontrolise igru kad imaju loptu u posjedu i tako su nas uzeli danas. Na malom prostoru su nas znali skroz izbacit kroz 3,4 pasa dok se nasa igra svodi na dijagonale na Santosa i guranje lopte Amoahu pa ako sta bude, bude.

Ono sto me fakat raduje je sto smo pokazali da smo, u najmanju ruku, u top 3 ekipe lige a ako izvucemo pozitivan rezultat iz SB onda smo sigurno odmah iza Zrinjskog. Ide sad zajeban raspored i ako budemo 2,3 ekipa do pauze, to je ogroman napredak u odnosu na proslu sezonu. Realni domet nam je Evropa i niko me vise ne moze ubijedit u suprotno.

Dr. Adzem
Kontakt:

sub okt 08, 2022 9:02 pm

Ako budemo igrali ovako kao danas nema zime za nas.
Cuva Bog Zelju svog!

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub okt 08, 2022 9:43 pm

Vidi se da je Zrinjski u mašini koja funkcioniše, što im omogućuje da i dalje melju ligom. U prvom poluvremenu smo bili ravnopravni, oni su imali par situacija u kojima da su bili konkretniji su mogli i prije zabiti, a mi smo pred kraj par dobrih prilika promašili. Oni su dobili ove sezone par utakmica u kojima su bili 'nako, ali su ih dobili jer su kvalitetni i imaju rutinu.
Međutim, Zrinjski se čini nešto slabijim nego prošle godine, ali dobro tek ćemo u aprilu, maju reći jesu li bolji prošle ili ove godine. Kako god, danas smo pokazali da možemo s njima igrati rame uz rame i najmanje smo trebali izvući remi, ako ne i pobjedu. Protiv jakog protivnika moraš iskoristiti bar jednu od pet odličnih prilika, ne može drugačije. Protiv prethodnih protivnika smo imali luksuz da napravimo deset prilika i zabijemo jednu.
Santos i Amoah su tek na kraju promijenili strane, a to moraju činiti više puta tokom utakmice. Kad nam krila više nemaju prodornost onda nema druge opcije, jer oba imaju kvalitet za probiti stranu ili dobro centrirati. Beću prije utakmice odvesti da negdje izudara boksersku vreću i da ga neko dobro išamara, pa onda poslati na teren. Ne možeš se ponašati kao mlohava ćuna u situacijama gdje trebaš samo napucati loptu gdje god.
Vidim da je Edis ponovo počeo sa pričom o piti od vanago i tako nešto. Ima to što ima. Ima prostora za napredak kod ovog što ima, a pri vrhu je tabele. Takođe, mora na treninzima i utakmicama uigravati i druge igrače koliko može. Koliko god se ovdje Subašić predstavljao lošim, ne može najbolji strijelac prošle godine (znam da su samo 4 gola, ali opet) odjednom biti toliko loš da upiše 5 minuta u 10 utakmica. Hare takođe treba igrati više (znam za pravilo U21, ali nije da nemamo tih igrača pa da se ne može nešto uraditi). Ovo govorim jer će doći period kada će doći do zamora igrača i do pročitane taktike, a ako tada nemaš koga ubaciti jer nije u takmičarskoj formi onda smo tek donji.
Vidjeli smo da nema bauk timova u našoj ligi trenutno, ali to takođe znači da ni mi nismo bauk. Ne može 13 igrača samo gurati čitavu (polu)sezonu.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub okt 08, 2022 10:18 pm

Bravo momci i cestitke na ovome danas, odigrali ste upravo onako kako smo prizeljkivali i
od vas ocekivali, prije svega hrabro i pametno. U utakmicama ovakvog kalibra ne pobijedi
uvijek bolja ekipa, cesto odluku donese jedna greska u odbrani ili promaseni zicer, nazalost,
danas smo imali oboje i to je to...Izgubili smo bodove, ali smo, barem se nadam, dobili nesto
sto nam je u ovom trenutku mozda jos i vaznije - samopouzdanje i vjeru u sebe. Pokazali smo
i dokazali svima, prvenstveno sami sebi, da se mozemo vise nego ravnomjerno nositi sa bilo
kojim timom u ligi, pa i sa tim " strasnim " Zrinjskim koji se sa nekim drugim pretendentima na
najvisi plasman, kao sto su pitari ili Siroki, poigravao kao dijete sa zveckom .Danas im misli nisu
bile u Evropi, pa smo ih opet nadigrali u oba poluvremena, to ne smijemo zaboraviti. Samo
nastaviti ovako, hrabro i pametno, bez samopotcijenjivanja, ali i bez uzdizanja u nebesa, od jedne
do druge utakmice i bice i bolje nego sto smo ocekivali prije pocetka prvenstva. Ovaj poraz nas
ne smije obeshrabriti, naprotiv, danasnji pristup i igra je razlog vise za optimizam i vjeru u sebe.
Idemo sada oderati Sirokog i jos vise zakuhati u vrhu tabele...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

fcz
Kontakt:

sub okt 08, 2022 10:24 pm

Jos nesto. Picke smo najvece ako nam bubuljicar memija opet dodje sepuriti se i sjediti na tribinama. U mom sektoru nece sigurno.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Okolele
Kontakt:

sub okt 08, 2022 10:30 pm

Bez Galića i Hodžića protiv Širokog..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

505 VITEŠKA
Kontakt:

sub okt 08, 2022 10:46 pm

Ovo je jedan od rijetkih poraza unazad nekoliko godina da apsolutno nisam ni ljut,ni neraspolozen.
Niti imam obraza nikoga kriviti,iako malo glupo zvuci,ali ovi porazi su u neku ruku i dobri,drugo je kad ti ne mozes meda i ne ucinis nista.
Ali mi smo danas bili apsolutno bolji protivnik,do izrazaja su samo dosle one pozicije za koje smo i govorili.

Igra apsolutno ohrabruje.

Hodzic,Santos,Drina momci vi ste nase koke

fcz
Kontakt:

sub okt 08, 2022 11:13 pm

Ma sve je ovo dobro. Igramo dobar fudbal, ponajbolji u ligi. Punimo stadion u manje/vise svakoj utakmici, onako kako dugo nismo. Familija se redovno okuplja.

Moj jedini cilj za ovu sezonu je bio i ostao - da klub definitivno prebrine egzistencijalne brige i da ugledamo tracak nade da cemo se u dogledno vrijeme poceti dizati i vracati tamo gdje nam je mjesto. A rezultatski... Izgubili smo ih mnogo, mozemo jos jednu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

fanaticZeljin
Kontakt:

sub okt 08, 2022 11:20 pm

Prvo da se onom zalizanim idiotu sjetim cijele familije , nadam se ako je ikako moguće da klub trazi da nam nikad vise ne sudi debil.
Da cestitam navijačima na posjeti i navijanju cijelih 90 minuta , koliko nas je bilo po savezu ? Po meni oko 9000.
Svaka čast i ekipi na borbi o htjenju , malo ko ce Zrinjskom ovako parirati kao mi , pogotovo drugo pol , visili su citavoj vrijeme , eeeee moj Stilaaaa, al brate kakve igrace imamo u Drini, Hodzic, Amoahu i Santosu, ne pamtim da smo odavno imali takva cetri igraca u izlogu, samo da ih je zadržati i dodati lijevog beka , veznog i napadača . Sta je razlog pa se trazilo da se skloni zastava Gane sa sjevera i istoka ?
Srcu draga, boja PLAVA !

Leon_Professional
Kontakt:

sub okt 08, 2022 11:33 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
sub okt 08, 2022 11:20 pm
Prvo da se onom zalizanim idiotu sjetim cijele familije , nadam se ako je ikako moguće da klub trazi da nam nikad vise ne sudi debil.
Da cestitam navijačima na posjeti i navijanju cijelih 90 minuta , koliko nas je bilo po savezu ? Po meni oko 9000.
Svaka čast i ekipi na borbi o htjenju , malo ko ce Zrinjskom ovako parirati kao mi , pogotovo drugo pol , visili su citavoj vrijeme , eeeee moj Stilaaaa, al brate kakve igrace imamo u Drini, Hodzic, Amoahu i Santosu, ne pamtim da smo odavno imali takva cetri igraca u izlogu, samo da ih je zadržati i dodati lijevog beka , veznog i napadača . Sta je razlog pa se trazilo da se skloni zastava Gane sa sjevera i istoka ?
10428

***** ga gledam ovaj gol, i Bender je haos loše stojao. Lopta ide 2 na sat ali on prekratak jer je stojao daleko od gola.

NEZALAGANJE
Kontakt:

sub okt 08, 2022 11:42 pm

Vidim mnogo raje govori o gresci Bece kod gola Zrinjskog....Istina, lose je odreagovao, ljudi uzese loptu i zabise.Konfuzna situacija, pritisak i to je to.
Medjutim, meni je prethodno gresku napravio Malic koji neobjasnjivo dopusta da lopta odskoci, ne ide na nju "prvom", iako je bio sam, i onda je uzese igraci Zrinjskog.Nedopustivo.Amaterski.

Druga stvar, ako cemo pricati o malom Beci treba se dobro zapitati koji je to strucnjak vidio talenat u njemu?Osim sto ga je lijepo vidjeti na terenu, evo nek mi neko kaze sta to taj decko ima u svojoj igri? Jedan element igre da kazes da od njega nesto moze biti i da se moze razviti i ja ga evo necu nikad vise kritikovati, a ionako sam milion puta rekao da ne volim lose pisati o mladom igracu i da im treba dati vremena? Danas sam mu posebnu paznju posvetio i ono sto sam vidio je da je spor, da se slabo krece, da promjene ritma nema, da je tehnika upitna cak i na ovakvom terenu, da se krije od lopte (5 dodira kao VEZNJAK nije imao u 1.poluvremenu sto je sokantno) i da loptu ne oduzima. Dakle, nula.Bukvalno nula i tako je tekmu za tekmom. Jedino sto stalno vidis je kako Hodzic daje lopte, kako je Hodzic u duelu, kako Hodzic klizi, faulira i oduzima lopte.

E onda dolazimo do Stile.Ako cemo realno, taj covjek, da imamo iole jos jednog ozbiljnog igraca, treba u ulogu rumenog.Dakle, nekih 15tak min igre.On ne moze visi da trci ni u ovoj nasoj ligi, a sporost ne treba ni pominjati.Ceka se taj neki njegov pas, ali izgleda da je poceo i razmisljati sporo.Od pocetka sezone je promasio sigurno 5-6 cistih zicera.Veceras je ovo samo slag na tortu sta je promasio.Ova dvojica neznalica na bekovima bi ga zabila u onoj situaciji. Toliko je lose odreagovao.Rapidno mu forma opada.

Sve u svemu, od njihovog gola smo ih totalno nadigrali, pogotovo u 2.poluvremenu gdje je i bilo ocekivano da oni padnu.Do njihovog gola, oni su imali 2 opasne situacije, gdje je ona sansa glavom, po meni, morala biti gol.Lik je lose udario loptu i imali smo srece.

Ovo je lijepa tekma za nadograditi i dobiti na samopouzdanju ekipe, ali bojim se da smo izgubili prevaznog igraca u sredini (Hodzic) da bi dobili u Sirokom.Vidicemo sta ce biti, ali jako, jako bitna utakmica.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

MiroslavKruzik

sub okt 08, 2022 11:47 pm

Pravilo igranja rukom kaze sljedece:

Kad se igrac prilikom ispucavanja lopte sam napuca u ruku, nebitno u kojem je polozaju ruka, tu nema penala

Ako se bilo kojem igracu lopta odbije od tijelo u ruku, ni tu nema penala

Ako je odbrambeni igrac napucan iz neposredne blizine i nije bio u mogucnost skloniti ruku i da pri tom ruka nije u neprirodnom polozaju, nema penala

Ako se lopta odbije neposredno ispred igraca, od zemlju u ruku, nema penala

Kad je igrac na zemlji rukom oslonjen na zemlju i lopta ga pogodi u ruku bez njenog pomijeranja, nema penala

Ovo su pravila, pa na osnovu njih možemo procijeniti sta je penal, a sta nije.

Gigovic, Kazlagic, Music i kompanija bi bez sumnje svirali, ali Peljto je sudija u elitnoj kategoriji s razlogom, to ne smijemo zaboraviti.

fanaticZeljin
Kontakt:

ned okt 09, 2022 12:18 am

Bosanac1993 je napisao/la:
sub okt 08, 2022 11:47 pm
Pravilo igranja rukom kaze sljedece:

Kad se igrac prilikom ispucavanja lopte sam napuca u ruku, nebitno u kojem je polozaju ruka, tu nema penala

Ako se bilo kojem igracu lopta odbije od tijelo u ruku, ni tu nema penala

Ako je odbrambeni igrac napucan iz neposredne blizine i nije bio u mogucnost skloniti ruku i da pri tom ruka nije u neprirodnom polozaju, nema penala

Ako se lopta odbije neposredno ispred igraca, od zemlju u ruku, nema penala

Kad je igrac na zemlji rukom oslonjen na zemlju i lopta ga pogodi u ruku bez njenog pomijeranja, nema penala

Ovo su pravila, pa na osnovu njih možemo procijeniti sta je penal, a sta nije.

Gigovic, Kazlagic, Music i kompanija bi bez sumnje svirali, ali Peljto je sudija u elitnoj kategoriji s razlogom, to ne smijemo zaboraviti.
I ono igranje rukom Jakovljevica kad nam zaustavi sansu za gol i ne dade mu zuti je Evropsko sudzenje zalizanog??? Znamo da bi samo koji minut poslije dobio drugi zuti
Srcu draga, boja PLAVA !

fanaticZeljin
Kontakt:

ned okt 09, 2022 12:20 am

Pa konstantno laktanje igraca Zrinjskog i samo usmene opomene , a Hodzicu nizasta odmah zuti , e je.bem ja njega i onog ko kaze da je on Evropski sudija
Srcu draga, boja PLAVA !

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned okt 09, 2022 12:35 am

Cisto prije spavanja da se Peljti sjetim kompletne porodice.

Beca sine idi ganjaj drugu karijeru dok nije kasno.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned okt 09, 2022 1:07 am

Joooj Stilaaaaa
Željezničar ante portas !

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned okt 09, 2022 1:21 am

Peljto ***** ti familiju zalizanu pickurino. Steta, bolji smo mnogo bili. Idemo dalje jbg

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 21 gost.

Prijava