Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Analitičar1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 01, 2022 9:27 am

Kakva je situacija sa Mekićem? Ne igra nikako odkako je posmatrao Sarajevo na Koševu. Jel to razlog što ga nema ili nešto drugo?
'

Veteran1965
Kontakt:

čet sep 01, 2022 9:29 am

Kada ističe ugovor tom čuvenom Subašiću, samo da ga više ne spominjemo ovdje. Ne mogu vjerovati da bi ga neko stavio ispred Štile, da Bog mili sačuva. Pitao sam x puta ovdje da mi neko navede kvalitetne nogometne karakteristike dotičnog igrača, i naravno niko i nikada nije. Ali znamo pametovati kako nije igrao.
Za kraj evo mog viđenja kvaliteta i karakteristika Subašića (ocjene 1-5)
- igra i šut lijevom nogom 3
-igra i šut desnom nogom 0
- duel igra 1
- igra glavom 1
- pregled igre 2
- fizička sprema 2
- brzina 0
- disciplina u igri 2
- igra u defanzivi 1
- angažovanost i borbenost 1
- ambicija 1
Ne znam jesam li šta propustio, ako jesam izvinjavam se. Ništa protiv momka, ali hajmo biti realni, i fakat uspostaviti neke kriterije za igrače koji su dio našeg kluba ( na žalost) a ne bi ni u trećem životu trebali biti tu. Pokazatelj gdje smo trenutno, i ovaj mali nije jedini, ima ih još..
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Leon_Professional
Kontakt:

čet sep 01, 2022 9:38 am

Subasic je igrao jer mora zbog pravila.
Tad je bio bolji od Gasala. Sad ga je ovaj presisao i to je to.
Mislim da ni jedan ne bi igrao da nema tog pravila. Hajde mozda Gasal sad u ovih 3 tekme.

Bas kako rece. Zanima me sta to strani skaut moze vidjeti u Subasicu kad dodje da ga ocjeni i gleda. Pa nista posebno.
Jedan Zakaric nije mogao u inostranstvu nista, a hajde kao slican su tip igraca, iako Subasic nije ovom ni do koljena.

Veteran1965
Kontakt:

čet sep 01, 2022 9:54 am

I Haračić interesantan, 3 gola, sve glavom, dva iz prekida, baš iz duela u skoku, neočekivno. I treći rutnski, gađao ugao u kojem nije bio golman. Neki mu zamjeraju promašaje, ali jbg, koji to špic realizuje veliki broj prilika? Svaki trener voli da su špicevi u šansama, i na pravom mjestu, kao i da odvlače igrače i ostavljaju prostor igračima koji su iza njih, ili krilima. Zadnjih par tekmi Haračić je to radio. Tri gola i asistencija, i više nego solidno za, do juče drugoligaškog igrača.
I dalje očekujem od njega toplo-hladno, jer fali tu samopouzdanja, rutine, ali i kvalitete realno. Uglavnom u ovom momentu boljeg nemamo, i siguran sam da će 10-ak golova dati ove sezone, a to nemamo još od Krpića.

Veteran1965
Kontakt:

čet sep 01, 2022 9:54 am

I Haračić interesantan, 3 gola, sve glavom, dva iz prekida, baš iz duela u skoku, neočekivno. I treći rutnski, gađao ugao u kojem nije bio golman. Neki mu zamjeraju promašaje, ali jbg, koji to špic realizuje veliki broj prilika? Svaki trener voli da su špicevi u šansama, i na pravom mjestu, kao i da odvlače igrače i ostavljaju prostor igračima koji su iza njih, ili krilima. Zadnjih par tekmi Haračić je to radio. Tri gola i asistencija, i više nego solidno za, do juče drugoligaškog igrača.
I dalje očekujem od njega toplo-hladno, jer fali tu samopouzdanja, rutine, ali i kvalitete realno. Uglavnom u ovom momentu boljeg nemamo, i siguran sam da će 10-ak golova dati ove sezone, a to nemamo još od Krpića.

milanribar
Kontakt:

čet sep 01, 2022 10:01 am

Subašić ne igra svoju poziciju odkad je došao, mlad je i zna kreirati i podvaliti loptu što je najteže u fudbalu. Svi hoćete trku i borbu al tsamo to nije dovoljno da se dobije utakmica, Hajdarević neće asistirat nikad, ni napravit višak al igrači poput Subašića, Štilića će iz ničega stvorit šansu.
Kažeš kako može neko njega prije Štilića stavit, normalno da može svaki normalan trener će ih rotirat jer je ovaj mlad i sličan tip igrača i na kraju njega možeš i prodati a Štilića imaš još ovu sezonu eventualno i onda šta ćeš...

Veteran1965
Kontakt:

čet sep 01, 2022 10:06 am

Tvoje mišljenje poštujem, samo ja sam pitao da ga ocjenimo po nekim karakteristikama...ne vidim odgovor. I ne pratim statistiku, koliko je on asistencija uopšte imao, tu je mislim već 3 godine? I njega ko kupi, taj je budala neviđena. A vidjećemo gdje će završiti poslije Želje.

igla
Kontakt:

čet sep 01, 2022 10:09 am

Hajdarević ne smije iz prve postave. On je napredovao u pas igri, ali ja ga vidim kao klasičnog destruktivca na sredini, gdje će organizaciju prepustiti nekom drugom.

On sad nervira raju jer on nije jak na lopti, ali broj osvojenih duela, i jučer, i protiv Sarajeva je veliki.

Subašić ima onaj fudbalski šmek, ali zato nema odgovornost da igra odbranu (Santos brazilac je odgovorniji po tom pitanju), zna biti baš sebičan i cim odigra 2 dobre umisli se žestoko.

Subašiću treba kvalitetan "psiholog" trener, koji će mu nacrtat u mozak da mu je vrh Tuzla City u karijeri ako mu je mrsko pomoći beku.

Dzezvar
Kontakt:

čet sep 01, 2022 10:16 am

Analitičar1921 je napisao/la:
čet sep 01, 2022 9:27 am
Kakva je situacija sa Mekićem? Ne igra nikako odkako je posmatrao Sarajevo na Koševu. Jel to razlog što ga nema ili nešto drugo?
'
Nije,Mekic je bio bolestan....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Sky1
Kontakt:

čet sep 01, 2022 10:27 am

milanribar je napisao/la:
čet sep 01, 2022 10:01 am
Subašić ne igra svoju poziciju odkad je došao, mlad je i zna kreirati i podvaliti loptu što je najteže u fudbalu. Svi hoćete trku i borbu al tsamo to nije dovoljno da se dobije utakmica, Hajdarević neće asistirat nikad, ni napravit višak al igrači poput Subašića, Štilića će iz ničega stvorit šansu.
Kažeš kako može neko njega prije Štilića stavit, normalno da može svaki normalan trener će ih rotirat jer je ovaj mlad i sličan tip igrača i na kraju njega možeš i prodati a Štilića imaš još ovu sezonu eventualno i onda šta ćeš...
Prijatelju moj, nije ovaj nas Veteran sa foruma šutnuo loptu na terminu, a da ne pricamo dalje. Nemoj se prosipati sa svojim analizama igraca ziv bio, samo jedna mala sugestija.

milanribar
Kontakt:

čet sep 01, 2022 10:30 am

Ma ne znam kod nas se obično tako uzme na zub neki igrač i ubija u pojam a kad ode u neki drugi klub pitamo se kako to igra dobro sad protiv nas. Jednostavno pretjerujemo često.
Evo primjer Vego sad čovjek je odigrao 6 utakmica od toga 2 jako dobro 2 loše i dvije onako, proglašen je ublehom i lošim igračem iako smo igrali protiv svih najjačih ekipa u ligi. Prebrzo donosimo zaključke nekad...

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:00 am

Raja se naklatila na zub Subasicu od kad je lik potpisao evo do dana danas. Prosle sezone jedan od nasih bitnijih igraca iako covjek svoju prirodnu poziciju nije zaigrao 10 puta od kako je u klubu, jer jebga stilic mora igrat tu poziciju i veoma je odgovoran u defanzivi hahahaahahhaha.

salle86
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:12 am

Bekrić se "gura" zato što izgleda življe na terenu nego Sedad koji je DUPLO MLAĐI
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

exbabilon
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:20 am

Moram i ja Hajdara pohvaliti. Iako cesto kad dodju pripreme i prelazni rokovi mi pokusavamo da pravimo prvih 11 bez njega, sa nekim jacim "imenima" kroz nekoliko kola Hajdar zauzme svoje mjesto i igra solidno, dobro ili odlicno. I sad je uhvatio formu, konstatan je, uzima dosta lopti, samo naprijed! Znamo svi i njegove mane, ali ne vidim prvih 11 bez njega.

Sad jedno nepopularno misljenje. Nemamo mi taj luksuz da se usred sezone odricemo solidnih igraca. Mislim na Mekica. Sutra kad Armin bude imao tri kartona, na sredini ti ostaju Hajdar i Beća, u slučaju neke povrede u toku utakmice, nemas koga ni uvesti. Nemamo mi tu sirinu da kazemo Mekic nam nikako ne treba. U ritmu srijeda-subota, kad krene i Kup, svaki igrac znaci.

Lopta
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:28 am

salle86 je napisao/la:
Bekrić se "gura" zato što izgleda življe na terenu nego Sedad koji je DUPLO MLAĐI
Daj molim te da budemo realni bekric je eksplozivan kao almir memic u humanitarnom derbiju. Igrac od 38 godina moze igrati samo ako nadoknadjuje radom i trudom godine. Primjer ti je ryan gigs zlatan ibrahimovic ili cak james milner koji vec ko zna koju godinu zaredom pobjedjuje na testu spremnosti u liverpulu. Bekric jedva moze 25 minuta da izdrzi u igri. A i igra bez lopte mu je katastrofa. Ne moze presijeci nijedan pas ne moze napraviti presing neki jednostavno igrac manje u igri. Jedino sto moze uraditi je nesto iz prekida sto smo vidjeli u derbiju. Ja Bekrica jako cijenim i postujem ali kad dodje vrijeme onda nema tu vise price. Pa Ivica Osim je prije 5 6 godina Samiru govorio da 'tukne' u odnosu na ostale igrace a mogu misliti sta bi mu sad tek rekao. Bekric ima trenutno 10 kila viska minimalno i od citave nase ekipe ima najvise kila viska a plus je i najstariji, najsporiji i najmanje spreman od svih. O cemu pricamo

Okolele
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:32 am

Lopta je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Daj molim te da budemo realni bekric je eksplozivan kao almir memic u humanitarnom derbiju. Igrac od 38 godina moze igrati samo ako nadoknadjuje radom i trudom godine. Primjer ti je ryan gigs zlatan ibrahimovic ili cak james milner koji vec ko zna koju godinu zaredom pobjedjuje na testu spremnosti u liverpulu. Bekric jedva moze 25 minuta da izdrzi u igri. A i igra bez lopte mu je katastrofa. Ne moze presijeci nijedan pas ne moze napraviti presing neki jednostavno igrac manje u igri. Jedino sto moze uraditi je nesto iz prekida sto smo vidjeli u derbiju. Ja Bekrica jako cijenim i postujem ali kad dodje vrijeme onda nema tu vise price. Pa Ivica Osim je prije 5 6 godina Samiru govorio da 'tukne' u odnosu na ostale igrace a mogu misliti sta bi mu sad tek rekao. Bekric ima trenutno 10 kila viska minimalno i od citave nase ekipe ima najvise kila viska a plus je i najstariji, najsporiji i najmanje spreman od svih. O cemu pricamo
I kao takav agilniji od Subašića..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Leon_Professional
Kontakt:

igla je napisao/la:
čet sep 01, 2022 10:09 am
Hajdarević ne smije iz prve postave. On je napredovao u pas igri, ali ja ga vidim kao klasičnog destruktivca na sredini, gdje će organizaciju prepustiti nekom drugom.

On sad nervira raju jer on nije jak na lopti, ali broj osvojenih duela, i jučer, i protiv Sarajeva je veliki.

Subašić ima onaj fudbalski šmek, ali zato nema odgovornost da igra odbranu (Santos brazilac je odgovorniji po tom pitanju), zna biti baš sebičan i cim odigra 2 dobre umisli se žestoko.

Subašiću treba kvalitetan "psiholog" trener, koji će mu nacrtat u mozak da mu je vrh Tuzla City u karijeri ako mu je mrsko pomoći beku.
Hajdar je dosta koristan igrac i treba biti u ovom sastavu. Sigurno da radi dobre i koriste stvari sto se od njeg ocekuju.
Naravno da bi ljepse bilo imati jednog "starog" Jovana i Hodzica, ali nemamo.

salle86
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:39 am

Okolele je napisao/la:
Lopta je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
I kao takav agilniji od Subašića..
To je ono što ne konta očito. Nije Bekrić za prvi tim, pa ni za klupe realno (u nekom normalnom pa hajmo reći i ranijem Želji)... Ali ima i gorih, kojima je "mrsko" trčati a može im otac biti.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

nookey
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:42 am

Subasic nije igrac ja sam to davno rekao, lik je usporeni snimak i kao takav nema sta traziti u ekipi, a ovo vezano za trku, jucer smo dobili jer su igrala tri trkaca u sredini i dva agilna krila, da je igrao Stila zijanili bi, moje misljenje…

Leon_Professional
Kontakt:

čet sep 01, 2022 11:47 am

Sedad ima 57 utakmica u Zelji, 4 gola i 5 asistencija.
Losa statistika. Hajde eto necemo ni nju gledati.
Koju ulogu on ima u timu? Kako on utice na nasu igru? Apsolutno nikako.
On nikako ne utice na ritam tekme, na nasu igru. Dakle njegov uticaj na nasu igru je los. Nazalost.

Ja bih mu dao sansu jos jednu sezonu. Nije problem, ali daj Boze...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 50 gostiju.

Prijava