Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Maestro_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 30, 2022 10:22 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
uto avg 30, 2022 8:41 pm
Fićo je napisao/la:
uto avg 30, 2022 8:35 pm
Football.
Kako mu se sve fino vraća sa kamatama, uff
Ma ništa se njemu još ne vraća, pusti to..
Yebe se njemu za Velež, osigurao se on sigurno ugovorom, i to dobro. Pa njega je onaj Šoše morao dobro muntat i moljakat da bi došao kod njih, u slučaju otkaza će ih odrat ko mačku. Trenutno im je rasulo u klubu, ne znaju gdje im je glava, gdje guzica. Sportski segment im je sad najmanji problem, samo da iz lige ne ispadnu, a i sezona je tek počela, istrpit će ga još. Ne mogu sebi priuštiti da mu daju nogu i ostanu bez trenera u ovom trenutku, a da nemaju već spremnu zamjenu.

MiroslavKruzik

uto avg 30, 2022 10:26 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
uto avg 30, 2022 8:35 pm
Football.
Yebe se njemu za Velež, osigurao se on sigurno ugovorom, i to dobro. Pa njega je onaj Šoše morao dobro muntat i moljakat da bi došao kod njih, u slučaju otkaza će ih odrat ko mačku. Trenutno im je rasulo u klubu, ne znaju gdje im je glava, gdje guzica. Sportski segment im je sad najmanji problem, samo da iz lige ne ispadnu, a i sezona je tek počela, istrpit će ga još. Ne mogu sebi priuštiti da mu daju nogu i ostanu bez trenera u ovom trenutku, a da nemaju već spremnu zamjenu.
Trenutni predsjednik tog kluba najavio je da je siguran do odlaska te garniture 5.10. a za novu upravu ne moze garantovati da mu nece dati otkaz, što znači da u ugovoru nema nista specijalno na njegovoj strani osim usmenog dogovora trenutne uprave i njega dok su oni tu.Što se mene tiče, dao Bog pa on dole ostao dok se mi ne stabilizujemo, barem par godina neka ga.

Maestro_1921
Kontakt:

uto avg 30, 2022 10:51 pm

uto avg 30, 2022 10:26 pm
Maestro_1921 je napisao/la:

Trenutni predsjednik tog kluba najavio je da je siguran do odlaska te garniture 5.10. a za novu upravu ne moze garantovati da mu nece dati otkaz, što znači da u ugovoru nema nista specijalno na njegovoj strani osim usmenog dogovora trenutne uprave i njega dok su oni tu.Što se mene tiče, dao Bog pa on dole ostao dok se mi ne stabilizujemo, barem par godina neka ga.
Ma pišaj ga, ko ga yebe. Neka ga dole do penzije što se mene tiče, šta nas briga.
Daj da nama izdobri, da se stabilizujemo i krenemo naprijed aBd nakon svega što smo prošli.

1921.ba
Kontakt:

uto avg 30, 2022 11:29 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

nookey
Kontakt:

sri avg 31, 2022 12:30 am

1921.ba je napisao/la:
uto avg 30, 2022 11:29 pm
Svi za isti kraj i naprijed!

https://1921.ba/svi-za-isti-kraj-i-naprijed-8724
Bravo!

ANamelessGhoul
Kontakt:

sri avg 31, 2022 2:22 am

Ne dobijemo li sutra Edisu odmah otkaz urucit. Sloga ispred tebe s nista laskim rasporedom

ubaceni element
Kontakt:

sri avg 31, 2022 2:53 am

Samo da pozdravim znalca sto mi je rekao da veze nemam kad sam nakon naseg poraza dole najavio da ce ovog Veleza tamburati ko stigne. :D

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 31, 2022 9:36 am

ponosannavas je napisao/la:
uto avg 30, 2022 2:22 pm
Leon_Professional je napisao/la:
uto avg 30, 2022 1:04 pm
nookey je napisao/la:
uto avg 30, 2022 12:57 pm
Hoce li Haracic zaigrati sutra od prve, mozda Amoah umjesto Gasala?
Onda ce Beca morati od prve.
Ja bih probao tako, mada nesto sumnjam. Edis je to.

Bender
Galic, Aco, Drina, Malic
Hodzic, Beca
Amoah, Stila, Santos
Haracic
E vjeruješ li da bi i ja tako. Nikako ne konta lik da kad ljudi nisu bolji od tebe da ti treba neko ko i zna iskreirati na zadnjem veznom. To mali Beća najbolje radi.
Vidjet cemo danas. Nadam se da ce i on isto razmisljati kao mi. :D
Realno ovo Posusje bezveze ekipa. Imaju jake i velike napadace, ali losije igraju nego prosle godine. Borac ih dobio dole 0-2.

milanribar
Kontakt:

sri avg 31, 2022 9:54 am

Samo da na krene ko protiv Veleža dole na glavu odmah pa ekipa pocrka do 30. minute. Dole je ipak preko 30 stepeni i danas.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri avg 31, 2022 9:55 am

Ako ne dobije vrijeme je da kupi stvari,

Forza Zeljo
Željezničar ante portas !

plavi kanarinac
Kontakt:

sri avg 31, 2022 10:01 am

U engleskom championshipu Preston 13. na tabeli uz gol razliku 1:0, 6 odigranih, sakupili 8 bodova.. treba i to znati.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri avg 31, 2022 10:08 am

Generalno kaze pritisak u Zelji, jeste jarane pritisak.... ALI SI GA SAM NAPRAVIO....

da si dobio Leotar, i eventulano Siroki, hladno si mogao igrati bez pritiska... sada je pobjeda pod MUST... i sigurno im nece biti lahko.... ali opet SAM SI KRIV....

i DEFINITIVNO AKO NE DOBIJE, NEK PRODUZI U CG...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Sheldon
Kontakt:

sri avg 31, 2022 10:18 am

Nismo dobili dolje skoro 20 godina ali sad namecemo pobjedu ili da Edis kupi prnje. Ne vidim logiku u njegovom odlasku ukoliko ce doci neka ubleha ala Nalic. Bolji su skupi, a valjda necemo na gore?
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Amar927
Kontakt:

sri avg 31, 2022 10:24 am

Nasi navodno htjeli dovesti lijevog beka Nikica iz Radnika ali odlucio se za Vozdovac

Sky1
Kontakt:

sri avg 31, 2022 10:38 am

Na šta nam srozaše klub, eventualna pobjeda protiv Posušja u gostima bi značila svojevrstan podvig. E moj Željo.

tm87alem
Kontakt:

sri avg 31, 2022 11:47 am

E sta ces plavi brate Sky, takvo vrijeme doslo! Jedemo se zbog Zelje i nadamo se boljim danima, gdje cemo organizacijski i takmicarski biti iznad svih bar za koplje, pa nek izvole, neka prepisuju od nas! Do tada, navijaj, daji podrsku u skladu sa svojim mogucnostima i trpi ovo sto sad gledas. Ne ocekujem nista danas! Godina 18!? Nismo dole pobijedili i sad se ti nadas prekidu tradicije?! Sa ovakvom postavkom igre, gdje ne koristis najbolje sto imas, bez obzira na (ne)kvalitet, ne mogu biti optimista! Sjetite se prosle tekme i gola za pobjedu domacina, pa ono se pjetlicima ne dogadja!? Sto Zeljo ne postigne takav gol? Malo sutra! Sve kod nas ide tezim putem. Ipak, pored svega sto sam napisao, mozda je ta tradicija negativna i nasa prednost danas! Sve zavisi kako cemo se postaviti otpocetka. Slazem se s forumasem milanribar da ni u kojem slucaju ne smije krenuti kao protiv Veleza. Idemo Zeljo, samo jako, pa da probamo neki niz napraviti pozitivan u narednih nekoliko kola. Ja znam ko nece omahnuti! Manijaci, nas 12. igrac, vazda bili i ostali!

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 31, 2022 12:27 pm

Poznati termini za narednu rundu: Deveto kolo Premijer lige BiH u tri dana

Od subote do ponedjeljka Deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine igraće se u tri dana, od subode do ponedjeljka.
Kolo će otvoriti u subotu Sloboda iz Tuzle i dobojska Sloga od 16 sati.
U nedjelju nas čekaju tri susreta. Leotar će dočekati Posušje u hercegovačkom obračunu od 17 sati, a od 19 sati igra se derbi meč Zrinjskog i Sarajeva, te Širokog Brijega i Borca.
Ponedjeljak je rezervisan za okršaj Veleža i Tuzla Cityja od 17 sati, dok će od 19 sati igrati Željezničar i Igman, koji će i zatvoriti ovo kolo.

Super :kafa:

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri avg 31, 2022 12:47 pm

Sheldon je napisao/la:
sri avg 31, 2022 10:18 am
Nismo dobili dolje skoro 20 godina ali sad namecemo pobjedu ili da Edis kupi prnje. Ne vidim logiku u njegovom odlasku ukoliko ce doci neka ubleha ala Nalic. Bolji su skupi, a valjda necemo na gore?
Pa šta ako nismo pobijedili 20 godina? Iskreno, boli me briga za Edisom i ako misliš da ću ja danas navijati da Željo izgubi ako će to značiti da će Edis dobiti otkaz, grdno se varaš. Zbog raznoraznih dešavanja u zadnjim godinama očekivanja su srozana i sad mi kao trebamo skinuti gaće odmah na putu iz Sarajeva jer nismo dobili 20 godina. Ako nismo dobili 20 godina pa ima li bolje motivacije za ekipu da zapnu danas kao nikad. Biće i naših navijača, biće dodatnog vjetra u leđa.

Mi smo Željo, najveći klub u državi sa najboljim navijačima u državi i za mene Željo mora ići na pobjedu u svakoj utakmici bez obzira ko bio protivnik sa druge strane Posušje, Liverpool ili Dinamo. To što mi imamo situaciju kakvu imamo trenutno nije razlog da mi skidamo gaće u autobusu, unaprijed tražimo opravdanja za poraz ili da neko selo najavljuje pobjedu i sva tri boda protiv Želje. To je za mene lično neprihvatljivo.

Edis je sam sebi zakuhao situaciju, sada se mora čupati, ima dobru ekipu (bolju od Posušja), ima redovne plate, ne putuju više na dan utakmice i koji je razlog da ja ne očekujem pobjedu danas?

Meni nije problem i da ne pobijedimo danas, pa ni bod da uzmemo ali hoću da vidim borbu, želju, nešto smisleno na terenu. Nije mi ni problem ako Posušje bude bolje pa da zasluženo izgubimo ali neću da se skidaju gaće unaprijed, da se unaprijed traže opravdanja - izgubi časno i bori se do zadnje sekunde na terenu, uradi nešto smisleno, neku akciju i niko ti neće ništa prigovoriti.

Možeš misliti šta hoćeš ali nažalost i taj Nalić je pametniji od Edisa. A ima još imena koji su bolji od Edisa a radili bi za istu platu.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri avg 31, 2022 1:05 pm

U FK Željezničar lagano pušu pozitivni vjetrovi, a i klub je u upravljačkoj strukturi dosta podmladio sastav.

Dio UO koji se odnosi na omladinske pogone je i mladi Ilijas Kovačević, koji je ujedno i predsjednik RK Hadžići.

Ilijas, prije svega hvala na izdvojenom vremenu i da razgovor počnemo sa pitanjem koje nekako svježe za vas, a to je omladinski pogon FK Željezničar, vaš komentar na trenutnu situaciju, obzirom da je tu bilo dosta promjena?

Hvala vam na pozivu. Ja sam član UO zaduženog za omladinski pogon i drago mi je da mogu na početku razgovora govoriti u vezi te teme, jer tu smo počeli jednu sjajnu priču. Bili smo slabi na omladinski pogon, nije išlo kako smo htjeli. Angažovali smo legendu Edina Ćurića i želimo da vratimo stari sjaj školi sa Grbavice. Da naša, Željina djeca, nastave biti prepoznata i van naših granica. Pomenutom segmentu klub smo se maksimalno posvetili i krenuli smo dobro.

Finansije su glavno pitanje koje zanima navijače?

Finansije su stablizovane, ali imamo obaveze od ranije koje nastojimo sustići. Nije to taj nivo koji još želimo. Kad je u pitanju omladinski pogon, ostvarili smo dobru konekciju sa općinom Novo Sarajevo i načelnikom Hasanom Tanovićem, očekujemo izdvajanje više sredstava za omladinski pogon i klub. Također, od naredne godine očekujemo da općinsko vijeće zajedno sa načelnikom podrži ideju da 3% općinskog budžeta ide za sport. Smatram da je to najbolja moguća odluka Općine Novo Sarajevo.

Investitor iz SAD-a?

Što se tiče investitora, tu je tim za pregovore i svi smo u klubu dali punu podršku. Svi u klubu smo zajedno, klub posluje pozitivno i jako je bitno da idemo prema boljim danima.

Nedavno se u medijma oglasio gospodin Senad Misimović sa svojevrsnim prijedlogom, da tako kažemo, izlaza iz trenutne situacije. Da li se to u klubu razmatralo i u kojem svojstvu se predlaže?

Svi znamo dobro ko je gospodin Misimović, ali trenutno po tom pitanju nemam konkrentih informacija, vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu. Rado bih vam odgovorio na to pitanje, ali stvarno nemam informacije.

Kruže glasine da su zaustavljene neke ponude, navodno i postoje neke ponude koje se još razmatraju?

Vjerujte to prvi put čujem od vas. Ni u klubu se nije govorilo o tome.

Koji je zapravo trenutni cilj Željezničara?

Gledajte, mi slažemo kockice u klubu. Jedan od primarnih ciljeva je stabilizacija kluba kao i omladinskog pogona. Evo ovaj omladinski pogon je krenuo dobro, imamo legendu Ćurića na čelu istog. Cilj je da izbacimo svake godine po minimalno dva igrača za prvi tim. Tu su pozitivni vjetrovi i možemo biti zadovoljni za početak.

Ima li planova na infrastrukturi?

Imamo neke radove trenutno. Navijači daju sebe maksimalno, to moramo obavezno naglasiti. Trenutno se farbaju stolice, uređuju se neki dijelovi tribina. Radi se, nisu to neke velike investicije, ali klub je na svim poljima aktivan što nas sve jako raduje.

Da se još malo vratimo na omladinski pogon koji je trenutno pozitivna priča. Ide li Željezničar možda nekim putem da sutra ima svoju "filijalu", klubove, da se razvijaju mladi igrači?

Trenutno nemamo. Ali neki planovi postoje. Želimo da imamo saradnju sa što više klubova, težimo tom cilju. Konkrentnih poteza trenutno nema, jer smo nekako na početku ove jedne lijepe priče. Svakako želimo da Željina djeca sutra postanu odlični fudbaleri, ljudi i da budemo ponosni na našu školu sa Grbavice.

Nakon svega sigurno postoje i planovi oko pomoćnog terena kojeg koriste omladinci, a koji je u lošem stanju?

Naravno, to je naredni cilj. Prema posljednjim informacijama, do kraja godine bi trebali promijeniti teren na pomoćnom terenu da naša djeca imaju odlične uslove za rad, a dalje ćemo vidjeti što se tiče ostale infrastrukture koja prati omladinski fudbal.

A Grbavica sa novim imenom, stadion "Ivica Osim"?

To budi nevjerovatne emocije, prestreni bismo bili da dođe i taj trenutak da stadion nosi ime čovjeka koji je obilježio naš klub. Znamo dobro šta znači za nas ime i prezime Ivica Osim.
Fear of the Maniacs!

pile87
Kontakt:

sri avg 31, 2022 1:14 pm

AsharaK je napisao/la:
sri avg 31, 2022 9:55 am
Ako ne dobije vrijeme je da kupi stvari,

Forza Zeljo
Uz potpuno uvazavanje svacijeg misljenja, cinjenica je da uvijek nekoga tjeramo. Danas ovoga sutra onoga e sad jedno konkretno pitanje ne za tebe, samo sam se naslonio na tvoj post, sta nama treba bolje donijeti tjeranje recimo trenera?
Evo sad da Edis ode koga mi to mozemo dovesti na mjesto trenera da razlika bude ocigledna? Svi treneri u drzavi su u pet deka. Onoga momenta kada budemo u stanju dovesti trenera koji moze napraviti iskorak na tom polju tada to ima smisla.
Imamo trenera koji nije vauuu isto tako je i sa igracima, vjetar ih moze baciti na bilo koju stranu i dobro i lose. Hajmo onda puhati da taj vjetar bude sto bolji. Moliti Boga da se situacija popravi da budemo u buducnosti veci faktor u nasem prvenstvu jer to vec izvjesno vrijeme nismo. Do tada slagati kockice i pokusati izvuci maksimum iz nastale situacije. Nesto ce se morati promjeniti jer ovo je sve ovako neodrzivo! Promjena ne mora nuzno znaciti bolje zato svu srecu i pamet nasim dobrim skupstinarima da odaberu ono najbolje za nas klub.
Zgazi ih Zeljooooooooooooo
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.

Prijava