Fićo je napisao/la:Već neko vrijeme razmišljam o tome da se oprostim ne zato što mislim da ne mogu, već zato što želim da otvorim jedno mjesto nekom mlađem pred kojim je karijera. Ovaj go me sada zeznuo, vidjet ću sa šefom Edisom Mulalićem da me možda samo zove na derbije, šali se Bekrić.
Imam previše obaveza kao sportski direktor, želim tome da se posvetim, imam sve predispozicije da dobro obavljam taj posao. Trenutno je prilično zahtjevno to raditi. Za Željinu filozofiju bitnije je da nam dolaze karakterni igrači, oni koji u nastupima za Želju vide priliku da nastupaju za najveći bh. klub, kao i priliku da se pokažu i izbore za kvalitetan inostrani angažman.
Neko kome je bitno hoće li zaraditi 500 KM više plate ovdje ili negdje drugo kao da pokazuje da nema ambicija da napreduje. Mlađim suigračima često govorim da se novac ne zarađuje u BiH, već u inostranstvu, tako je bilo i sa mnom i sa velikom većinom ostalih, kaže iskusni fudbaler.
Bekrić pametno zbori, želim mu puno sreće na novoj funkciji.
Hvala khurcu pa konacno neko sa ovakvim razmisljanjem na toj poziciji SD.
Da im fino kaze sine ti ako imas ambicije da budes fudbaler, al bas profesionalni fudbaler, onda ti je Zeljo samo odskocna daska za bolje lige, vece, ozbiljne pare. Ali to zasluzi i pokazi na terenu sezonu, dvije.
A ako ti je Zeljo i nasa liga najveci uspjeh u zivotu i ako nemas nikakve vece ambicije, ni sportske ni finansijske, e onda se mozemo natezati i cjenjati stoja vise ili manje.
Sretno Bekricu, pamet u glavu i da nam dovodis mlade i talentovane momke na köjim mozemo zaraditi ko sto je i tebe neko doveo, pa i na tebi zaradismo.
Ko nas je kleo, nije dangubio.