Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 05, 2022 7:03 am

"Donedavno šef stručnog štaba Željezničara i njegova „legenda“ prvi put je trener jednog tima u Bosni i Hercegovini, a da to nije Željezničar. Sama ta činjenica predstavlja podjednako veliki pritisak na njega, ali i na ekipu Željezničara u kojoj se još uvijek nalaze igrači koji su igrali pod njegovim vodstvom. Zbog toga se od cijele ekipe i svih koji predstavljaju Željezničar zahtjeva maksimalni profesionalizam. Ali se zbog svega ostalog čega se bolno prisjećati, zbog „onog“ Amara Osima koji je kreator i izvršilac najrcnijih dana Željezničara još od 1992. godine, od svih, a najviše od ekipe, se očekuje maksimalna borba, istrajnost i ona naša dobro poznata – u kost!"

Bravo momci 👏

storm_raider
Kontakt:

pet avg 05, 2022 8:00 am

Covjek je, da ne uvrijedim "covjeka", napravio plan za penziju. Dugujemo mu novca nekoliko stotina hiljada maraka, ugovor je odradio u Trebinju do kraja, pa onda presao u Velez. Kad tad pare ce doci u Zelju opet i opet ce se isti "covjek" javiti samo ovaj put sa validnim papirima. Nije mu Misimovic htio, niti mogao - ilegalno je, priznati nekakav fiktivni dug i udje covjek na silu, pobuca i Zelju i stadion i futbol i ode kada mu je bio cejf, a Zeljo i navijaci postrojeni, stoje i mirno gledaju kako im ubogi bakalin sa glave raznosi krov...

Kakva demonstracija sile, pa ovo nije mogao ni Tito.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 05, 2022 8:16 am

Leon_Professional je napisao/la:
čet avg 04, 2022 10:59 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
čet avg 04, 2022 10:48 pm
storm_raider je napisao/la:
čet avg 04, 2022 10:37 pm
Kakav gol Zrinjskog. Ne mogu da vjerujem.
Ludilo, gledam i ne vjerujem. Zabio je ovaj Janković još jednu golčinu protiv Tirane, sličan ja mislim gol ko pitarima što je uvalio. Čorluka opet crveni fasovao, pretvorio se u mesara lik.. 😂 Ovaj Tobol tanak ko flis papir, mrtvi amateri, igrača više imaju i ne napadaju, idu nešto na duge lopte. Sudija kartone dijeli ko čokoladice, riječ progovoriš, pobuniš se, prigovoriš, karton.. :D
Ma Zrinjski puca od snage, sve i jedan igrač.
Neki misle lako je dati onaj prvi gol njegov, imati snagu i koncentraciju za taj šut.
Sreća pa nas ne natrpaše u prvom poluvremenu. Poslije nam se sve poklopilo da ih dobijemo. To je 1 od 10. Baš su fina i jaka ekipa, taktički, fizički.

A mi i dalje svršavamo na majstore u mjestu, dizelaše.
Neka ga, "zna lopte". :zid:
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u pet avg 05, 2022 8:19 am, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet avg 05, 2022 8:19 am

Maestro_1921 je napisao/la:
čet avg 04, 2022 11:11 pm
storm_raider je napisao/la:
čet avg 04, 2022 11:00 pm
Inace, Dinamo je ponudio Gojaka na posudbu Zrinjskom i jos 2 kluba...
Rekoh ja neki dan da bi mogao u Zrinjski, ne vjeruju ljudi. Još on navodno nema ništa protiv, kao igra mu se grupna faza KL, tako nešto pročitah. Mi bi trebali zapet nekako da dođe kod nas, nek ga usmjere Džeko, Zuka, Šeha u Želju, valjda bi njih poslušao, kao starije kolege iz reprezentacije, a i Željino je dijete svakako.
Ko da ga usmjeri? Gdje da dodje, u ovu mahalu od naseg kluba?

Na koncu, ko ista pita Dzeku, Sehu i i sl.Eto ti se Zuka fakticki sam nudi da pomogne i nista.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

BC1921
Kontakt:

pet avg 05, 2022 8:22 am

Danas da jedan od dvojice trenera dobije otkaz, koji god to bude bice lijepo.
Krivina Jug

plavi kanarinac
Kontakt:

pet avg 05, 2022 8:53 am

Haj sve al ujke su profesionalci jebiga, haman za razliku od svih u ligi, pocevsi od trenera pa nadalje... S igracem manje tobolu, kakav god on bio nama bi 3 do poluvremena uvalio, ubacise go ... I opet neko ima razumijevanja za bilo sta, ne znam, ja ga nemam
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Qooler
Kontakt:

pet avg 05, 2022 9:13 am

"Kapiten kadeta FK Željezničar potpisao trogodišnji ugovor za FK Sarajevo"

Dobro su krenuli u Omladinskom pogonu, nema šta!

Da li se novi direktor OP pojavio ikako na Grbavici ili planira iz Holandije voditi OP?

Vidim da sam zakasnio par stranica, prvo sam pročitao vijesti pa onda forum. Ipak ovo je katastrofa.

Qooler
Kontakt:

pet avg 05, 2022 9:25 am

Leon_Professional je napisao/la:
čet avg 04, 2022 12:29 am
slika

Je li moguce da su nasi omladinci po ovome trenirali proslu sezonu?
Ovo na vrhu kaznenog je u rangu nekih seoskih turnira.
Samo je pitanje koliko je talenata završilo na ortopediji. Ova slika najbolje oslikava u kakvom je stanju naš OP zadnjih nekoliko godina! Još je tragičnije ono što se ne vidi, a to je trenerski kadar.

Dzezvar
Kontakt:

pet avg 05, 2022 9:27 am

Qooler je napisao/la:

Da li se novi direktor OP pojavio ikako na Grbavici ili planira iz Holandije voditi OP?

Vidim da sam zakasnio par stranica, prvo sam pročitao vijesti pa onda forum. Ipak ovo je katastrofa.
Direktor OP je tu svo vrijeme.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

milanribar
Kontakt:

Qooler je napisao/la:

Da pratis klub znao bi da je tu odavno. Iz omladinskog pogona su i prije prelazili neki od najboljih igrača ali nisu baš najbolje prošli ( Ergin Mehuljić, Ahmed Hasanović ) i to kad smo puno stabilniji bili. Pitari su iskoristili situaciju finansijske nestabilnosti i ponudili profesionalni ugovor. Al opet tebi je bitno da nekog popljujes prije svega pa makar to bio i Edin Curic...

Qooler
Kontakt:

pet avg 05, 2022 9:33 am

milanribar je napisao/la:
Qooler je napisao/la:

Da pratis klub znao bi da je tu odavno. Iz omladinskog pogona su i prije prelazili neki od najboljih igrača ali nisu baš najbolje prošli ( Ergin Mehuljić, Ahmed Hasanović ) i to kad smo puno stabilniji bili. Pitari su iskoristili situaciju finansijske nestabilnosti i ponudili profesionalni ugovor. Al opet tebi je bitno da nekog popljujes prije svega pa makar to bio i Edin Curic...
Ako je stalno tu, i ako radi kako ovo da mu se desi? Treba da mi bude utjeha, to što su neki propali jer su napravili sličan potez? Ako je bio kapiten, valjda je nešto vrijedio. Pitarima da ga unište je sasvim dovoljno, ne mora se nikada afirmisati kod njih (kao što vjerovatno i neće), dovoljno im je da ga unište.

I ne pljujem ja nikoga, samo postavljam logična pitanja.

blueboy
Kontakt:

pet avg 05, 2022 9:45 am

Qooler je napisao/la:
Qooler je napisao/la:

Ako je stalno tu, i ako radi kako ovo da mu se desi? Treba da mi bude utjeha, to što su neki propali jer su napravili sličan potez? Ako je bio kapiten, valjda je nešto vrijedio. Pitarima da ga unište je sasvim dovoljno, ne mora se nikada afirmisati kod njih (kao što vjerovatno i neće), dovoljno im je da ga unište.

Druže kako sam shvatio, ti ovdje pitaš kako se Čuriću desilo da nam ode omladinac u drugi klub? Jednom Marotti koji je mag za transfere se desi da mu naizgled gotov transfer propadne, pritom pričam o profesionalcima. Ovdje je u pitanju dijete čijim roditeljima je vjerovatno zinula gu.zica za malo više love.

Generalno situacija u klubu nije dobra, slično je i sa omladinskim pogonom, ali ti ovdje pitaš kako se desilo direktoru OP, koji je došao prije mjesec dana, da mu dijete ode u drugi klub. Malo realnosti nije naodmet.

Dzezvar
Kontakt:

pet avg 05, 2022 9:49 am

Qooler je napisao/la:
Qooler je napisao/la:

A sta je mogao da uradi za 20 dana....i sam znas kako to ide u omladunskim selekcijama i da su roditelji ti koji uglavnom odlucuju u ime maloljetne djece.
I nisu to logicna nego zlonamjerna pitanja....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet avg 05, 2022 10:29 am

Ne znam samo šta je Ćurić mogao da uradi sa njim, kad on i njegova porodica žele da on potpiše za drugi klub.
Fear of the Maniacs!

milanribar
Kontakt:

pet avg 05, 2022 10:42 am

Fićo je napisao/la:
pet avg 05, 2022 10:29 am
Ne znam samo šta je Ćurić mogao da uradi sa njim, kad on i njegova porodica žele da on potpiše za drugi klub.
Evo amidza mu pise po fejsbuku da je mali uvijek bio pitar samo je treniro kod nas jer mu je blize nas stadion. Na takve stvari treba pazit, makar kad su djeca iz Sarajeva i okoline u pitanju, treba provjerit za koga mu roditelji navijaju ako nista...
Gomila je danas klosara i otpada roditeljskog koji ce gazit preko svega samo da im dijete postane Messi i da se na njemu zarade pare, takvi tesko i uspiju ali ostete klub i naruse atmosferu kao ovaj mali sad.

Qooler
Kontakt:

pet avg 05, 2022 10:46 am

Dzezvar je napisao/la:
pet avg 05, 2022 9:49 am
Qooler je napisao/la:

A sta je mogao da uradi za 20 dana....i sam znas kako to ide u omladunskim selekcijama i da su roditelji ti koji uglavnom odlucuju u ime maloljetne djece.
I nisu to logicna nego zlonamjerna pitanja....
Nisam sklon raspravama, pogotovo na forumu, tako da sa ovim završavam.
Meni je preko glave željinih "legendi" koji imaju božanski status u klubu samo zato jer su "legende". I tako možemo gledati jednog Amara kako tri godine uništava klub, ali on je zaštićen od kritika kao sveta krava u Indiji. Siguran sam da Edin Curic nije takav. Ne možeš biti u Holandiji neradnik i voditi neki OP, osim ako ovde nije došao da malo odmori od visokog tempa u Holandiji. Nadam se da nije. Možeš moj komentar smatrati zlonamjernim, ali poslije Amara, ja četvere oči imam za "legende". Dva dana su dovoljna da se uspostavi komunikacija sa ekipama, kapitenima i trenerima, a ne 20 dana. Kako reče jedan drug ovde, svijet fudbala je pun onih kojima je gu.zica zinula za slavom i parama, a kapiten je ipak neko ko osjeća tu ekipu. Tako da je neko dobro pogriješio ili kod izbora takvog kapitena ili kod njegovog odlaska. Nije otišao neki tamo igrač u neki tamo klub, nego je otišao KAPITEN u najvećeg dušmanina.

Okolele
Kontakt:

pet avg 05, 2022 11:14 am

Kad je teško nemoj da se predaš jer sa Juga pjesma ori se.. :baklja: :zeljeznicar1:

Po pobjedu danas..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Majkel
Kontakt:

pet avg 05, 2022 11:22 am

36 stepeni danas u Gabeli, baš užasni uslovi za fudbal.

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 05, 2022 11:23 am

Edin Ćurić koliko znam počeo je raditi sa 01.08. zvanično. Slažem se da je mogao i ranije početi pričati i da su dva dana bila dovoljna da riješi problem oko ovog malog ako je uspio saznati za problem. Vjerujem da saznao nije ili da je to već bila gotova stvar. Koliko znam mali nije igrao za nas ni na turniru u Hrasnici. I da je igrao u Hrasnici mogao je dogovoriti sve ranije i otići. Dogovara se u tajnosti obično. Kad dogovoriš onda je teško.

Mi nemamo sistem koji će otežati tim igračima da odu. To tek Ćurić treba uvesti ali i tada ne možeš nekoga spriječiti da ode. Pogotovo ako se radi o igračima koji ti nisu u prvom planu. Koliko se sjećam sa nama su potpisali Tarik Karić i Ali Pašić od igrača 2005 godište i to prije 20tak dana. Znači ili mallom nismo ponudili ugovor jer ne smatramo ga prospektom ili nas jemali već tad odbio. Ako ga ne smatramo prospektom a pokaže se da jeste onda je i do nas. U svakom drugom slučaju nek mu je sreteno. Pogotovo ako je pitar. AKo je bio kapiten onda je do loše procjene trenera. Ako su ga djeca izabrala za kapitena onda dečko ima neke kvalitete psihičke.

Iskreno gledao sam ovu genraciju prošle godine i sem golmana Karića nisam vidio nikog vrhunskog koji mogu daleko. Ima ih nekoliko koji mogu dobaciti do boljih liga i to treba gurati ali konkretno za ovog malog sam skeptik da će moći nešto. Više mi je žao što nam je Serdarević otišao u Radnik iz Hadžića. TO mi je mnogo gore. Ovo je više medijski. Na kraju krajeva i mi smo doveli dva igrača iz Torpeda u juniore pa nigjde ne piše. Opušteno vjerujte mi.
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u pet avg 05, 2022 11:25 am, ukupno mijenjano 1 put.

Leon_Professional
Kontakt:

pet avg 05, 2022 11:24 am

Majkel je napisao/la:
pet avg 05, 2022 11:22 am
36 stepeni danas u Gabeli, baš užasni uslovi za fudbal.
Bar ce treneri imati opravdanje ako izgube.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 25 gostiju.

Prijava