Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2022 10:19 am

cvrle_jedanesterac je napisao/la:
uto jul 19, 2022 10:17 am
sta ce nam sad vrli trener na pressicama pricati
Pa evo i oni su rekli da je to to u skladu s mogućnostima.

kvalitet
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:20 am

U prvih šest mjeseci Klub je ostvario prihode u iznosu od 2.030.419 KM. Ukupni rashodi u istom periodu su iznosili 2.047.480 KM.

Za jedan fudbalski klub, ovo je sasvim ok. Ali, brine me sljedeća stvar. Dakle, rashodi na kraju godine će, prema ovom, biti oko cca. 4 miliona. Prihodi bi trebali biti manji, jer nećemo imati sigurno još 12k članova, o drugim vidovima pomoći, prije svih navijača, da ne govorim. Para od Evrope nema. Transfera nema. Jedine dvije solucije su Eldin ili veći broj sponzora (ne želim računati na ponovnu pomoć nas navijača i simpatizera). Drugim riječima, bojim se da podaci govore da ćemo, ako ovako ostane, poslovati opet negativno i to je samo nastavak dubioze. Pojednostavljeno, bez nečijeg kapitala nas nema… To je ono što ja na prvu vidim, stvarno bih volio da me neko demantuje i obraduje.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

milanribar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:26 am

Ne bi bilo na odmet da se prepozna posten rad ovih ljudi, opet ste podivljali sa ambicijama o dovodjenju silnih pojacanja a mi dužni ko Čelik...

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:28 am

Evropa je nama uvijek bila četvrtina budžeta. Bez tog je očito teško poslovati u plusu, jer nema ni transfera.
Doduše bit će od rentanja stadiona, zauhar kolko god. :D

Sky1
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:35 am

kvalitet je napisao/la:
uto jul 19, 2022 10:20 am
U prvih šest mjeseci Klub je ostvario prihode u iznosu od 2.030.419 KM. Ukupni rashodi u istom periodu su iznosili 2.047.480 KM.

Za jedan fudbalski klub, ovo je sasvim ok. Ali, brine me sljedeća stvar. Dakle, rashodi na kraju godine će, prema ovom, biti oko cca. 4 miliona. Prihodi bi trebali biti manji, jer nećemo imati sigurno još 12k članova, o drugim vidovima pomoći, prije svih navijača, da ne govorim. Para od Evrope nema. Transfera nema. Jedine dvije solucije su Eldin ili veći broj sponzora (ne želim računati na ponovnu pomoć nas navijača i simpatizera). Drugim riječima, bojim se da podaci govore da ćemo, ako ovako ostane, poslovati opet negativno i to je samo nastavak dubioze. Pojednostavljeno, bez nečijeg kapitala nas nema… To je ono što ja na prvu vidim, stvarno bih volio da me neko demantuje i obraduje.
Nece ovoliki rashodi biti do NG, nisi ti ovo pomno pratio od početka.

Sky1
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:36 am

Leon_Professional je napisao/la:
uto jul 19, 2022 10:28 am
Evropa je nama uvijek bila četvrtina budžeta. Bez tog je očito teško poslovati u plusu, jer nema ni transfera.
Doduše bit će od rentanja stadiona, zauhar kolko god. :D
Kako to sad, a Amaw rekao da Evropa nije bitna 😁

fanaticZeljin
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:38 am

milanribar je napisao/la:
uto jul 19, 2022 10:26 am
Ne bi bilo na odmet da se prepozna posten rad ovih ljudi, opet ste podivljali sa ambicijama o dovodjenju silnih pojacanja a mi dužni ko Čelik...
Nek se zahvale Amaru uz cestitku
Srcu draga, boja PLAVA !

fanaticZeljin
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:41 am

Zar Simeone nije rekao kako su nam igraci " zedni i gladni" a vid cuda sve redovno , haj sto je neznalica , al ispade da je i lazov
Srcu draga, boja PLAVA !

milanribar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 10:55 am

fanaticZeljin je napisao/la:
uto jul 19, 2022 10:41 am
Zar Simeone nije rekao kako su nam igraci " zedni i gladni" a vid cuda sve redovno , haj sto je neznalica , al ispade da je i lazov
Sad kad su redovne plate igrači su slabi, treba bolje. Kad dođu bolji treba vremena za uigrat, uglavnom kod nas se sve hoće sad i odmah, oštri smo na riječima kad kritikujemo druge.
Edis baš nije štedio riječi kad treba naružit ljude iz kluba kako nema ovo, nema ono, malo para, slaba ekipa, kad bude trebao ići vjerovatno će biti neko kriv opet i nepošten prema njemu, nije mu se dalo vremena da nametne svoj sistem igre...
Uglavnom niko ne zna što nema para i ne zanima ga ko je kriv za to al zna se iskritikovat one koji trenutno vode klub i to jako bezobrazno.
Inače smo redovno imali para kroz historiju i dovodili najskuplja pojačanja, pa se i sad očekuje isto. A ja zapravo smo dovodili igrače iz manjih klubova koji su kasnije postajali zvijezde (Višća, Bešlija, Muratović, Huljev, Hasagić itd.)

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:02 am

Pa dobro, rashodi su veci jer je bilo tu dosta dugova za vratit. Vjerujem da nismo potrosili vise od 1,3mil na tekuce poslovanje.
Željezničar ante portas !

Grbavica
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:03 am

I nemojte Boga vam te price mi pare dali, od koga ce sad pare traziti i slicne budalastine.
Valjda je obaveza svakog od nas da bude clan kluba, da kupuje klupske artikle i da dolazi na utakmice.
Niko nije pare "dao", nego je platio/kupio uslugu ili proizvod.
Poceli ste gore od pitara.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:09 am

Grbavica je napisao/la:
I nemojte Boga vam te price mi pare dali, od koga ce sad pare traziti i slicne budalastine.
Valjda je obaveza svakog od nas da bude clan kluba, da kupuje klupske artikle i da dolazi na utakmice.
:palacgore:

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:11 am

AsharaK je napisao/la:
Pa dobro, rashodi su veci jer je bilo tu dosta dugova za vratit. Vjerujem da nismo potrosili vise od 1,3mil na tekuce poslovanje.
I meni je čudno. Jeftina ekipa a opet 2 miliona za pola godine.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:19 am

uto jul 19, 2022 11:11 am
AsharaK je napisao/la:
I meni je čudno. Jeftina ekipa a opet 2 miliona za pola godine.
Jer smo se naplacali dugova da bi dobili licencu.
Željezničar ante portas !

blueboy
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:30 am

Grbavica je napisao/la:
I to je tačno, ljudi nešto plate i dobiju nešto zauzvrat. Evo npr. ja sam sad odabrao da ne kupim proizvod (dvije godišnje istok), jer mi se ne sviđa kako se iz kluba odnose prema grobaru kluba.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 19, 2022 11:54 am

Nase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.

Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.

Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
Alea iacta est!

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2022 12:09 pm

cipiripi je napisao/la:
Nase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.

Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.

Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
To što su redovne, time mu začepljena?
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.

Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 19, 2022 12:25 pm

cipiripi je napisao/la:

Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.

Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Kratko cu se osvrnuti na tvoju konstataciju izmedju kluba i Edisa. Klub je mozda pred Edisa iznio okvirni budzet za angazman pojedinih igraca, mozda Edis namjerno puca na velike igrace tipa Krpica Bradonjica i slicnih igraca ( Mesi Ronaldo), iako zna da klub ne moze ispuniti njegove zahtjeve, mozda Edis na taj nacin trazi alibi za sebe.
Ko su ti igraci od 100 koje je on kao zvao, neka nabroji 5 imena.
Kakav to pritisak Edis ima. Niko mu nije rekao da mora izboriti evropu, da mora osvojiti titulu, da mora osvojiti kup to mu sigurno niko nije rekao.
Ono sto smo mu mi navijaci rekli jeste da MORA pobjediti j.ebenog Leotara pred punim stadionom, ono sto smo mu rekli da u zadnjih 10 utakmica nema pobjede, ono sto smo mu mi rekli jeste da ne zelimo vise gledati Kosorica i Bekrica, ono sto smo mu rekli jeste da NIJE TRENER za nas klub.
Je li administracija kriva sto u dvije sezone nece afirmisati niti jednog jedinog igraca, je li administracija kluba kriva za njegove taktike i postavke igraca na terenu, nije sam je kriv.

Ova informacija da je administracija uradila LAVOVSKI posao oko finansija je za mene dovoljan dokaz da je on nula od trenera.
Jesmo li se ikada zapitali da li Edis zeli bolje igrace u klubu tipa Krpica, Bradonjica i slicnih. Sta ako ih je klub spreman platiti a Edis kaze da mu ne trebaju, je li se on plasi dobrih igraca i jakog tima? Edis je svjestan da nije u rangu sa Osimom, Jakirovicem, Jovicem pa i Dudicem, svjestan je i on da nema taj trenerski kvalitet gdje bi se od njega sa boljim igracima trazio rezultat. Ovako je lakse kukati i traziti alibi da su svi krivi osim njega, a on u zadnjih 15 utakmica ima 3 pobjede.
SRAMOTA
Alea iacta est!

milanribar
Kontakt:

uto jul 19, 2022 12:32 pm

cipiripi je napisao/la:

Za šta nije krivac? Što ne dobije Leotara u dvije utakmice ? Nema dovoljno dobru ekipu za to ?
Niko ne kaže da treba Zrinjski dobiti, dobi ono što se može dobiti i od koga imamo bolju ekipu.
Nemoj da prozivaš upravu a svoje greške nećeš da priznaš (izbor pogrešnih napadača kad je mogao birat napadača).
Nisu mu stavljene nikakve ambicije ni pritisak već suprotno promovisanje što više naših mladih igrača. To nije uradio.
Vađenje igrače protiv Radnika da se čuvaju kao za Borac, jako loš i ružan potez.
Uglavnom u kratkom periodu bez pritiska i ambicija puno loših poteza.

Zvaka72
Kontakt:

uto jul 19, 2022 12:34 pm

storm_raider je napisao/la:
pon jul 18, 2022 10:34 pm
Hocete li imati obraza opet traziti pomoc od navijaca nakon ove cestitke onome koji nas je doveo do gasenja? Fuj, nikada me nije bilo stid i sramota sto sam dio Zelje i sto sam se uvijek bezrezervno davao, cak naprotiv, ali veceras se ne osjecam ponosnim na mog Zelju. Stid i sramota neka je onoga ko je ovo objavio i onoga ko je ovo odobrio. Toliko o odnosu prema navijacima.
Razumijem da ste razočarani ali u ovom momentu Lutvi moramo ići niz dlaku jer nam drži mač nad glavom sa dugovima prema njemu.
I koliko god se ne slagao sa ovom čestitkom ja je razumijem jer mu imamo dužni minimum 500 K ako ne i više. Lp
Plava porodica me ubi u pojam.

Trenutno korisnika/ca: pestabudimpesta i 38 gostiju.

Prijava