Sakrit cemo im loptu
Ma ja sam glasao za x iz razloga sto je to najcesci rezultat derbija, em smo potanki zadnjih meceva.
Ne bi navijao da se u svakom mecu ne nadam pobjedi, pa makar da je s druge strane Barcelona.
Opcenito gledano, igracki na papiru smo jaci.
Steta zbog povreda, ali imaju i oni suspendovanih i povrijedjenih igraca.
Cinjenica je da se muce sa realizacijom. Dali su 1 gol u zadnjih 5-6 meceva. Realno nema ga ko ni dat. Pored Ahmetovica nemaju napadaca, pa to krpe s Rahmanovice, Velkoskim. Prvi jest povisok i pojak, al nema to sto treba imat napadac i po njih to nije najbolje rjesenje. Velkoski je dosta spor, iako je ( ako se ne varam ) njihov drugi najbolji strijelac, bilo je tu golova iz penala. Sta danas ocekivati? Ahmetovic nije skroz spreman, sumnjam da ce poceti ovako zahtjevan mec jos dodati tome da sve lopte idu na njega i kad je u FULU on se izmori sredinom drugog poluvremena. Vjerovatno tu pocinje Velkoski. Po meni nista opasan igrac, nije mnogo brz da moze pobjeci Bogicevicu na cistom prostoru, a nije ni skocan.
Veca opasnost bi trebala prijetiti sa krilnih pozicija. Razlog tome su djelimicno, losi nasi bekovi i "dobra" njihova krila. Halilovic nije los igrac, pokazao se kao pojacanje, ucestvovao je kod skoro svakog njihovog gola na proljece. Zna opalit i desnom i lijevom. Drugo krilo ako bude Kuzmanovic onda je to bolja varijanta za nas a losija za njih. A da li ce on igrati zavisi iskljucivo da li je Hebibovic spreman za mec. Hebibovic je daleko opasniji igrac od Kuzmanovica. Hebibovic je brz, dosadan, stalno je u nekim sansama, jest da mu treba 3 sanse da zabije gol, a ne sumnjam da ce ih imati pored Adija i toga se po meni najvise treba cuvati.
Nas Vezni red na papiru daleko jaci. Nas upitnik je Blagi tj. upitnik je njegova forma poslije ove bolesti. Ako on bude na nivou imat cemo primat u sredini.
Nama je dobro dosla ova suspenzija Stanojevica, ne sto je on neki majstor s loptom i igracine vec zbog tog sto lik kao da igra UFC. Najgrublji igrac, seljacina teska, laktovi, klizeci, i njegovim izostankom toga nece biti na sredini a znamo kako nasi znaju reagovati kad ih neko udari ( pokupe se i ne uzvrate istom mjerom ).
Mi moramo preuzeti prednost u sredini i na tome zasnivati nasu igru i pokusati doci do pobjede. Ako nam stoperi budu imali najvise loptu u nogama i ne budemo imali rjesenja kod prenosa lopte sa nase na njihovu polovicu, onda cemo gledati tekmu kao ove zadnje dvije i neminovan ce biti poraz.
Naprijed nemamo Ramovica koji se odlicno ubacivao i krizao s Vojom sto nam je i donijelo prednost u zadnjem derbiju. On brz na njihovu losu odbranu.
Od Zakarica nista posebno ne ocekujem, smijem se usuditi reci da ce Zaim po mom misljenju bolji biti. Prosli derbi na Kosevu je dobro odigrao.
I za kraj. Nas kljucni igrac ce biti Vranjes. Mislim da bi on ovo danas mogao rijesiti. Ima iskustvo, ima znanje, ima muda.
Hajde Stojane
Sretno nam danas.