Da i ja šta ispiskaram
ja stvarno imam dobar osjećaj da će Adžem sve ovo posložiti kako treba. NIsam mislio da je puno griješio u prošlim tekmama. Možda sitnice neke. Međutim, ovdje protiv VIteza je pogriješio. Ja ne mislim da je razlog promjena pozicija ili više sporih igrača jer vidjeli smo dvadesetak minuta do pola sata drugo poluvremena da je i sa njima (jedina izmjena Blagi Hajdar) djelovalo to sve dobro. Vitez su mogli pobijediti sa onim sastavom. Priznajem i ja bi stavio Zeca na krilo Zebu na desetku ili nikako sa Zebom nego sa Žerom. I ja bi Kajkuta ostavio na klupi pa ga možda ubacio. Možda ima do svega toga ali ja još uvijek mislim i kažem pokazalo je tih pola sata igre da su uz pravi pristup i u takvom sastavu mi bi pobijedili VIteza. PO meni Vitez je jači od Čelika npr. POjedinačno igrački. Utegnut će to Karačić. Nisu oni ni najlošiji, ali ADžem je pogriješio što nisu igrači ušli našpanovani. Sa druge stranemi je drago, ako je sa ovim Adžem želio da vidi koliko ustvari ove neke starije boli briga. Blagoje isključujem. On je imao samo crni dan možda i zbog ovih koji su stajali i šetklai se. Zeba nije više za prvih 11 ali protiv Viteza je mogao i on uz pristup kakav je imao donedavno. I taj osporavani ELsner je u tih pola sata bio u igri. Ne izgleda on dobro ali i zakarić je bio loš prošlu polusezonu ali smo ga trpili jer smo ga znali i vjerovali smo da može i znali smo da može. Ovoga ne znamo, ali ako trener vjeruje da može što mu ja ne bih dao priliku.
S tim u vezi ja bih vas zamlio da ne zviždimo ekipi nego pojedincima za koje vidimo da se ne trude. Što da Ramović, šaban, Graovac, Kemo i ostali imaju pritisak ako Zebu boli kitalaš. Nadam se da će sad i Adžem da takve još manje ubacuje. Nezgodno je i Adi. Nema svakako dovoljno igrača (brojčano) na koje može računati zbog ranih razloga (spominjem to stalno ovdje) i mora balansirati i sa Zebom i sa sličnima. Sa druge strane ako ih zajuca za klupu skroz mogu mu razoriti svlačionicu. Mnoštvo je tu stvari. TU sad dolazimo do problema od starta što se nisu popunile pozicije koje nam fale. Pa ADo igra zadnje četiri tekme sa jedinim pravim bekom i to na suprotnih strani. Čija je to greška? Ćenanova prije svega a onda i od uprave što niej na vrijeme zamijenila trenera koji bi možda doveo po svome. Ovako Slavko nije dovodio a onda upao Ado kad je već bilo teško dovesti. Nismo pravedni prema ADi. RAzum nas ne vodi nego hir. GLedam na fejsu često rasprave gdje ljudi stvarno obajsne argumentovano neke stvari a onda naši neki Željovci kažu ma ja mislim da treba da Ado ide i to je to. Ja mislim da treba dobiti šansu da ima svoj prelazni rok. Bar jedan. Jedini on nije dobio podršku. Uvaljen je dva puta. Mulalić je imao prelazni i nadavodio nam igrača od kojih i sada ispaštamo. Slavko isto. Slavko je bio malo bolji ali i on nam je svega nadovodio i djecu i mlade zapostavio. Čak nismo ni dovodili mlade tipa KUzmanović

Ado sve to mora sada da ispravi.
Upravi samo zamjeram vrijeme otkaza Slavki. Ja ne bih rekao da uprava nema koncept. KOncept je taj da objezbjediš sve i kažeš cilj je trofej ili izlazak u Evropu ili oba trofeja i uz to da promovišemo dva mlada igrača ili tri ili pet. Kod Slavke je možda bilo izlazak u Evropu i dva ili tri mlada. KOd Kostića možda trofej i ovo drugo. Obojica nisu ispunila oboje. Sad je Ado tu. Mi smo svima davali podršku ali ADu ne dajemo. On nije nakon otuštanja sa klupe otišao iz kluba kao Edis ili Šerbo ili ostali. Nastavio je raditi u Želji. I sutra bi možda kad siđe sa užarene klupe opet se vratio u omladinski pogon. Možda kao šef tog pogona. Ne bi ni to bilo loše, ali smo nepravedeni prema njemu. Uprava ustvari traži nekoga ko će sprovesti strategiju. Uprava zadaje strategiju. TO je ovo gore što sam pisao. Ukratko rečeno. Ali treba neko da je sprovede. Ako su tako postavljene stvari opravdana su tjeranja svih trenera ranijeih. Samo je tajming bio loš. Vidjet ćemo hoće li na pauzi ADi dati podršku. Ova ponuda za Menala mi govori da možemo dovesti neke igrače, tj da imamo para da doevemo slobodne igrače. Neki dan sam pisao koje. Po meni su to oba beka, vezni, stoper i krilo. Ne mora značiti da je Elsner ni bolji od Markovića npr, ali možda se Ado boji da će mu ga ovaj zakajlati, a Elsneru vjeruje. Pa i da je lošiji Elsner, a mislim da nije. Treba malo navike na ovu ligu. Čovjek napravi dva tri normlna evropska duela, a kod nas sve faulovi se sviraju. VI tražite da ADo goovri neke stvari ali morate biti svjesni i da se ne može sve reći. Nekad se i kaže nešto što nije da bi se nešto dobilo. Takav je trenerski posao. Sa druge strane šta dobijamo smjenom npr Ade. Koga mi to boljeg možemo dovesti sem Amara. Ja ne vidim stvarno trenera kojeg realno možemo dovesti da mogu reći ovaj je sto posto bolji od Ade. Ovdje u BiH pogotovo. Nagledali smo se ovih ublehaša. Ima sad par mladih dobrih ali ne poznaju Želju, ali pitanje je bi li i oni bili bolji.
Ne može se stalno ni mijenjati. Eto mahalsku rekoste da Vukotić ide. Nije problem on. Istrošio se momak sigurno. Nije ovo lako. Mi Željovci moramo biti za Želju. Bitan je kurs. Umjesto Vedrana će doći neko novi ali se kurs ne smije promijeniti. To mora biti garancija ulaska bilo kojeg novog čovjke koji uđe. I mi Željovci ne smijemo dozvoliti da uđu šalabajzeri. Ima nas još kvlaitetnih poput Vedrana koji možemo nastaviti ovim putem. Moramo se i mijenjati jer je to naš klub . Svih nas. Sve kvalitetne Željovce moramo uljučiti. Nekad sam govorio kako sam bio razočaran što neki ljudi nisu pozvani a prijavili su se za skupštinu. Zovneš ga i pitaš. Svađap sam se tada sa @Vrbanjušom mojim zbog Adisa. Rotacija mora biti. Napor je biti član uprave pored ovakog pritiska a uradio tolie dobre stvari. Brzo zaboravljamo sve kako je bilo. DIglo nam se. Sad tražimo dlake u jajetu. Ne može sve preko noći. Smijemo se igračima na svaki kontakt sa loptom, a do neki dan igrali tri puta smješniji igrači. Ali jbg tako je. Krakta pamet.
ja sam zavlio Želju jer je bio pokret. Ne zbog rezultata. Takva vremena bila. Sa tim pokretom smo i napravili i istok i vratili Želju iz mrtvih u finansijskom smislu. Ali borba još nije gootova. Ima još puno posla, ali digli smo se. Hoćemo sve i odmah. Znam ni meni nije lako ovo kok rezultata ali bilo je igore. Preživio sam ja i Zmaja u Tuzli i 9:1 i svašta nešto, ali mi navijamo i volimo Želju zbog svega što on jeste. kako će igrači i sa sto posto zalaganjem dati gol kad za svaku sitnicu kenjamo. Nemojte mi reći pritisak i to. Ovdje igrači koji mogu izdržati taj pritisak odoše u Evropu. Taj koji se pokaže ode. Vide to ljudi. Kad budemo mogli takve dovoditi možemo reći e jbg ovo je Željo i mora znati za pritisak taj igrač.
Ado popričaj sa Zebom. Ako je razlog prijateljstvo u pta ne vjerujem, vjeruje mi nije ti prijatelj ako šeta po terenu. VItez je imao dvije prilike na tekmi i jednu zabio. Igrali smo bolje protiv njih nego u prošloj protiv njih. Igra je bila bolja, a zamijenili su i treera. Bolji je došao. Moramo malo i relanije gledati. nemojmo se voditi samo emocijama. zasrali smo. Jesmo. I Ado i igrači.Ali nemožemo i mi tražiti Žeru a pljujemo po Žeri protiv Lokomotive. Mada je po meni bio među boljima, ali eto nemamo svi isto viđenje. TO što nije zabio jbg dešava se svima. Ne možemo srat samo da bi srali. Treba nam i taj sportski direktor. Npr gore u Zg mogao je komotno izaći hajdarević zadnjih 20 min jer je i onaj Osmanović ekstra igrač. Tako bi imali odmornog Harisa za VItez, ali jbg ne može to ni Ado reći. CIlj su i mladi, ali treba neko ko je iznad svih njih da napravi raspored kojeg ja spominjem ovdje evo mjesec dana. I sada će trebati dobro odvaati prioritete. ALi moramo dati podršku Želji našem. Naš je ***** ga ja. De se malo saberite.