Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 07, 2017 2:25 pm

fcz je napisao/la:
uto nov 07, 2017 2:24 pm
LARS1921 je napisao/la:
uto nov 07, 2017 2:15 pm
U sva tri izvlačenja mi smo izvučeni u prvom paru
Stara masonska fora. Sad je vise nego ocito da se Kup stima Krupi.

A i prvenstvo je po nacionalnom kljucu, naime ove godine ce igraci Zrinjskog na proslavi trece titule zaredom podici tri prsta i tako ce biti zadovoljena RS komponenta jer je red na njih.

Inace, mi smo najbolji, ali sta ces kad je sve nastimano.
Bilo je čisto zapažanje, ali ako ti kažeš tako, ok.

Raspored nas i širokog do kraja

18. novembar - Široki Brijeg vs GOŠK Gabela, Borac vs Željezničar
25. novembar - Mladost DK vs Široki Brijeg, Željezničar vs Sarajevo
29. novembar - Široki Brijeg vs Željezničar
2. decembar - Široki Brijeg vs Željezničar
6. decembar - Željezničar vs Široki Brijeg

salle86
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:29 pm

Jebbeno je biti pošten. Ali fakat.
U današnjem vremenu kad više brat bratu ne vjeruje, kad svako misli samo na svoju guzicu.
Malo je onih koji nisu pali u euforiju kad su potpisali Tuce, Jahić i sl. Pa isti ti budu veliki promašaji. Malo ko je to očekivao.
Istina bilo je i igrača za koje u startu se znalo da nisu taj kalibar, govorilo se treba im se pružiti prilika što je opet ok, ali eto kao znalo se. Bilo je i onih koji su se stavljali u isti koš sa ovim drugim pa su se "posrali" po kritičarima.
Poenta je da nikad nisi načisto koga dovodiš i kakav će biti. Prvo jer dovodiš igrača kojeg može dovesti svako živ pa i oni koji imaju ljude, stručne ljude koji će procjeniti kakav je i kakav može biti. Mi tih ljudi nemamo, haman. Pa smo sa nekim igračima uboli, sa drugim opet nismo. Nemamo čovjeka koji ima odriješene ruke. To je jasno. Nemamo trenera koji može planirati nešto na duge staze. Jer smo pokazali da nismo za sredina koja će ga istrpiti. I onda koga god staviš na tu "užarenu" klupu on u podsvijesti zna da je već bivši, samo se čeka "presuda". Slično i sa igračima. To onda stvara i grč. To "ubija" kolektiv i želju pojedinca da gradi i ugrađuje sebe u kolektiv.
A mi navijači smo već pukli svi, gotovo svi, ko kokice :)
Hoćemo titule, što je opet legitimno pravo. Što na koncu i mora klub našeg renomea.
A klub je opet postavljen na neki autopilot, bar se meni tako čini. Određena su pravila, norme, procedure i onda "samo neko stišće next, next...". Ne ide. Vidimo svi da ne ide. Ne ide na tom sportskom planu. Meni lično neuspješna sezona je samo ona bez europe, sve ostalo mogu i nekako svariti. Drugi opet ne mogu, i to je normalno.
Imamo Željovce u klubu, ljude koji misle klubu ono što mislimo i mi "obični" navijači. Ljude koji žele dobro. Ljude koji su vjerujem očekivali da je taj posao dosta lakši kad su se tek fatali u kolo. Ko što i mi mislimo ovako sa strane da je to tako. A nije.
Lijepo je imati 20 ljudi koji rade u korist kluba, koji daju onoliko koliko mogu od sebe klubu bez da traže išta za uzvrat.
Ali ti isti ljudi imaju i svoje živote mimo Želje. Imaju poslove, porodice, stvari koje su preče, realno.
Moje neko mišljenje je da bi bilo bolje da umjesto 20 Željovaca u klubu, imamo njih 10 plus trojicu kojima je to posao, koji nisu tu što vole već što moraju. Mogu oni i voljeti, ali drugačije je to. Trebaju nam ljudi za koje neće "kompjuter" misliti već oni. Jer fudbal je živa materija. Tu ne možeš imati pravila da kad se izgubi, po pravilima krivi su svi. Jer nikad ne bude baš da svih 11 na terenu se šetkaju.
Fudbal je živa materija. Nadati se da će neko uzeti taj sportski dio u svoje ruke, ali samo to i samo on. Neko ko će sutra reći treneru kad je on kriv, kad su igrači, kad se jednostavno nije dalo. A ne da sve ide po šablonu...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:37 pm

Plava Porodica je napisao/la:
uto nov 07, 2017 2:09 pm
salle86 je napisao/la:
uto nov 07, 2017 1:43 pm
igla je napisao/la:
uto nov 07, 2017 1:38 pm
E ne vjerujem da ima neko ko misli da namjerno igra lose...
Ma može se ovde pročitati svega i svačega :)

Nekad se zapitam jel moguće da punoljetne glave mogu tako razmišljati
Ee da je meni razmišljati ko i ti, sve ti lijepo, bajno..
Prijatelju moj :)
Nikome, pa ni gospodinu Ivici (kao sinonim za ono najveće u klubu ikad i zauvijek) ne bih nikad priznao da voli Želju više od mene. Niti da ga više bole neuspjesi, raduju uspjesi.
Ali na neke stvari se ne može uticati. Neke se moraju pogledati iz više uglova.
Kad se sjetim europskih utakmica na koševu i mog razmišljanja "narednu vals neću doći taman da izvučemo barselonu" pa onda opet Jovo nanovo.
Nisam pesimista u životu, nisam ni optimista. Neka zlatna sredina. Pokušavam gledati stanje kakvo jeste, kakvo je bilo... Ne kako bih ja volio.
Pa mi onda "tragedije" lakše legnu. Probaj nekad, ne boli
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dell21
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:39 pm

Upotpunosti se bazirati na kup. Zasto ????
Zato sto ima sasvim dovoljno vremena da se stigne bilo kakav zaostatak na proljece uz par pojacanja na zimu. Sjetimo se prosle godine kakav zaostatak je stignut.

LARSSON
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:39 pm

Protiv Širokog u kupu

2001/02 - 2 pobjede, 1:0 i 2:1
2004/05 - 2 poraza, 2:0 i 1:0
2005/06 - 1 pobjeda, 1 poraz, 1:0 i 0:2
2010/11 - 2 remija, 0:0 i 1:1 u gostima
2011/12 - 1 pobjeda, 1 remi, 1:0 i 0:0
2012/13 - 2 remija, 1:1 i 1:1
2014/15 - 1 remi, 1 poraz, 1:1 i 2:0
2016/17 - 2 poraza, 1:0 i 3:0

4 pobjede, 6 poraza, 6 remija, gol razlika 9:16

bianco blu
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:43 pm

gladni smo trofeja!
Ili kup ili liga!
A što da ne i oboje?

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:45 pm

salle86 je napisao/la:
uto nov 07, 2017 2:37 pm
Plava Porodica je napisao/la:
uto nov 07, 2017 2:09 pm
salle86 je napisao/la:
uto nov 07, 2017 1:43 pm

Ma može se ovde pročitati svega i svačega :)

Nekad se zapitam jel moguće da punoljetne glave mogu tako razmišljati
Ee da je meni razmišljati ko i ti, sve ti lijepo, bajno..
Prijatelju moj :)
Nikome, pa ni gospodinu Ivici (kao sinonim za ono najveće u klubu ikad i zauvijek) ne bih nikad priznao da voli Želju više od mene. Niti da ga više bole neuspjesi, raduju uspjesi.
Ali na neke stvari se ne može uticati. Neke se moraju pogledati iz više uglova.
Kad se sjetim europskih utakmica na koševu i mog razmišljanja "narednu vals neću doći taman da izvučemo barselonu" pa onda opet Jovo nanovo.
Nisam pesimista u životu, nisam ni optimista. Neka zlatna sredina. Pokušavam gledati stanje kakvo jeste, kakvo je bilo... Ne kako bih ja volio.
Pa mi onda "tragedije" lakše legnu. Probaj nekad, ne boli
Ne boli mene. Jer je već u glavi sve složeno. Iznad realnosti se može, ali i ispod. Ali to je raritet. Taman tako i izgleda situacija u Želji na sportskom planu. Ali sve prijašnje i sadašnje stavljati u isti koš, nek smo zdravo ne može da valja za budućnost. Pokušali smo, ali ne ide. Trpili smo, ali ne ide.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

dell21
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:46 pm

bianco blu je napisao/la:
gladni smo trofeja!
Ili kup ili liga!
A što da ne i oboje?
Ako sad krenes na oboje gubis oboje to se desilo prosle god. Siroki je mudro igrao u ligi su imali 4 poraza uzastopno prije kupa i osvojise kup.
Na proljece uz pojacanja imamo vremena stici bilo kakav zaostatak. Zato halaliti utakmicu dvije u ligi (koje se mogu nadoknaditi) a zauzvrat mozes imati trofej. ne osvajaju trofeje uvijek dobri nego i pametni najbolji primjer siroki prosle god.

salle86
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:51 pm

Zanimljivo mi je i to kako isti oni koji se čude tome da jedan momčić nije mogao igrati u Lučkom za U19 pa odma za prvi tim za koji dan, forsiraju priču kako ne može i liga i kup do kraja već se mora od jednog dići ruke
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

reks1
Kontakt:

uto nov 07, 2017 2:58 pm

Ma mene kup zanima samo u smislu da garantuje izlazak u Evropu i nove praznike na Grbavici!

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 07, 2017 3:02 pm

dell21 je napisao/la:
gladni smo trofeja!
Ili kup ili liga!
A što da ne i oboje?
Ako sad krenes na oboje gubis oboje to se desilo prosle god. Siroki je mudro igrao u ligi su imali 4 poraza uzastopno prije kupa i osvojise kup.
Na proljece uz pojacanja imamo vremena stici bilo kakav zaostatak. Zato halaliti utakmicu dvije u ligi (koje se mogu nadoknaditi) a zauzvrat mozes imati trofej. ne osvajaju trofeje uvijek dobri nego i pametni najbolji primjer siroki prosle god.
Iz tvog ugla. Iz drugog ugla Siroki igrao LzO, a mi zavrsili 1 bod iza prvog. Siroki mogao kalkulisati. Nama imperativno traze titulu, a možeš zamisliti sta bi se desilo da igramo LzO i osvojimo KUP.

Raji niko ne moze ugoditi. Evo neka postave anketu - jeste li za to da igramo ligu za opstanak i da osvojimo KUP? Kakvi bi rezultati ankete bili, a tek postovi forumasa i navijača?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

dell21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 07, 2017 3:09 pm

avlami97 je napisao/la:
uto nov 07, 2017 3:02 pm
dell21 je napisao/la:
gladni smo trofeja!
Ili kup ili liga!
A što da ne i oboje?
Iz tvog ugla. Iz drugog ugla Siroki igrao LzO, a mi zavrsili 1 bod iza prvog. Siroki mogao kalkulisati. Nama imperativno traze titulu, a možeš zamisliti sta bi se desilo da igramo LzO i osvojimo KUP.

Raji niko ne moze ugoditi. Evo neka postave anketu - jeste li za to da igramo ligu za opstanak i da osvojimo KUP? Kakvi bi rezultati ankete bili, a tek postovi forumasa i navijača?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Kakvu ligu za opstanak spominjes. Pa kup igras za 2 kola znaci kalkulisat mozes 2-3 utakmice SAMO. Jos ti poslije sirokog ostane 15-16 kola ili cak i vise do kraja. sasvim dovoljno vremena.
Sad ti kup dolazi u vrijeme kada imas pravo na kalkulacije. Svi vidimo kako igramo i da li imamo vremena za popravak igre pitanje u ovako kratkom roku pred strasan raspored. Uz par igraca na zimu na proljece sve mozes stici a plus kup 80% imas u rukama.

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:13 pm

Na korak smo do titule Kupa.
Ovo sad je finale prije finala.
Zaista ne vidim koji bi tim u dvije utakmice mogao biti bolji od nas na proljeće, Sloboda, Krupa ili Olimpik.
A u ligi je preostalo još 18.kola čini mi se.
U ligi smo potrošili dosta bodova iz povoljnog rasporeda, i sada opet moramo čekati neku našu top formu ili lošu formu konkurenata da bi se udarali. Biće ih naravno, ali prije toga ovaj sad dio moramo izdeverati na najbolji mogući način da bi imali šansu tu njihovu lošu formu iskoristiti u drugom dijelu sezone.
Zar nije bolje u kup sad ući maksimalno, proći dalje, a u ligi šta bude bude. Imat ćemo 14.kola da pravimo čuda sa pojačanim sastavom i da se maksimalno fokusiramo samo na ligu, jer kup kad dođe biće nam "odmor" od teških utakmica u LZP.
Dalje, osvajanjem jednog trofeja, iz ovog ugla puno je bliži Kup, mi skidamo taj pritisak i puno lakše ulazimo u narednu sezonu, sa možda i najjačim i najmlađim timom u posljednje vrijeme, vezanim dugim ugovorima, sa trenerom koji taj tim zna u dušu, i sa publikom na tribinama.
Možemo u nekom slučaju doći do oba ove sezone, a možemo i popušiti ako budemo tvrdoglavi.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Vortex
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:18 pm

Vjerovatno će se i u ovome svemu naći neki kompromis. Mi sad već i bez kupa imamo nepovoljnu situaciju na tabeli i loš raspored tako da opet čini se više zavisimo od grešaka drugih nego od sopstvene kvalitete. Prije tekme u Vitezu čovjek se mogao nečemu nadati a sad vala teško. Prioritet svakako dati kupu ali nekako iz prikrajka vrebati razvoj situacije i čekati priliku u ligi. Ne vidim drugi scenarij, jer mi u ligi možemo nešto napraviti jedino ako ostali ponovo počnu kiksati inače nemamo nikakvih realnih šansi. U kupu je bar sve u našim rukama.

avlami97
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:26 pm

@dell21, pa ti govoriš kako je Široki igrao mudro i imao 4 poraza u Ligi prije Kupa. Nisi valjda zaboravio da su oni igrali Ligu za opstanak (u kojoj) su bili sigurni, pa su mogli kalkulisati.

Do kraja je još 18 kola i svako sve ima u svojim rukama. Mislilim da ćemo proći Široki lakše od očekivanog.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

godrina
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:32 pm

jesmo ko curice se postavili vec unaprijed
nije dosao mancester sa tusnja vec stara dama iz sirokog ccc
ovo je po meni win win situacija
ako prodjemo siroki a tu smo negdje sa njima, imaju zaista otvore put do osvajanja kupa
ako nekim slusajem zijanimo u kupu, onda nam treba 5 bodova do pauze u ovim tekmama sto je ostalo da na proljece budemo ravnopravni
onda imaju vremena i za pojacanja i za pripremu
-5-6 nije nista ako si pravi
ova ekipa po meni tesko da moze ligu uzet, ali sa pojacanjima, pripremama, crnovom, jos bolje pripremljenim harisom i anelom mozemo bit puno jaci
uglavnom neka se nadrogiraju i odigraju ovih 5-6 utakmica do kraja pa da kontamo sta i kako, a duzni su nam i siroki i ovi nasi levati
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

dell21
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:34 pm

Da te poraze su imali u lzo ali igrali su katastrofalno cijelu sezonu i prije toga dok nisu mogli uci u lzp ali opet osvojise kup prije sve ga mudrom igrom .

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:36 pm

Šta ste se prepali, dupla kruna!
Željezničar ante portas !

Edis Mulalic 1921

uto nov 07, 2017 3:37 pm

Dobra stvar je sto se puno ne nadamo.Ne vidim sto je Siroki bolji od nas toliko da se unaprijed predamo i cirkuzamo.Dobro je Adzem rekao ili jesi ili nisi :D da smo dobili Viteza mogli smo i bodom biti zadovoljni iz Sehera,ali ovako remijem minus cetiri za vodecim,pa pitari i Listica.Bice jako tesko...nek malo i igraci zapnu i obraduju nas.Nesto sam siguran u prolaz u kupu i da cemo neporazeni se vratit iz Banja Luke,a za derbi nisan uopste optimista.
Modus vivendi !

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto nov 07, 2017 3:41 pm

po prvi put sam pesimista sto se tice kupa... mislim da ispadamo glat...
100/94/37/34 - i to je to!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava