Eh sad baš da moleHare79 je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 1:52 pmŠta reći, koju poruku poslati....
Budući da je projekat gradnje istoka uspješno realiziran, uopšte ne sumnjam da neće napraviti i jug. Pitanje je samo vremena i modaliteta. Vjerujem da će i Kanton i Opština nešto dati, al najviše očekujem od Saveza, tj. UEFE. Ljudi ne znaju šta će od para, bukvalno mole za projekte da im pare ne stoje. Zato naš **** treba biti na taj izvor finansiranja, naravno u saradnji sa Savezom. Vjerujem da će prepoznati značaj projekta. Nek milion eura daju za tribinu, milion za teren i bićemo zadovoljni.
Zazivjeti mora !za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 1:29 pmda li bi iko od vas kupio stolicu sa trenutnog juga kao uspomenu za npr. 20KM?
Tako je bilo i za istok, a sralo se
i ja sam ovo cuo, ali mi nekako bi nerealno kad sam izracunaoGrbavica je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 2:06 pmNe znam koliko ste obratili pažnju, ali jedna interesantna stvar mi je zapala za uho, a pokazuje koliko je važna infrastruktura iz više razloga. Pored estetskog razloga, komfora i više opcija za gledanje utakmica, podjednako važan je i finansijski segment izgradnje stadiona. Ispod istoka imamo 1927 metara kvadratnih koji će uskoro biti aktuelni za rentu, prostori ispod budućeg juga će se prostirati na oko 900 kvadratnih metara i u budućnosti će nam ti prostori donijeti oko 550 000 KM na mjesečnom nivou. kad u računicu uzmemo i sjevernu tribinu od čijih prostora zarađujemo oko 240 000 KM, dođe se do zaključka da će nam samo poslovni prostori u sklopu stadiona donositi oko 800 000 KM na mjesečnom nivou. prostom matematikom dobijemo da bi nam samo poslovni prostori na godišnjem nivou donijeti 9 600 000 KM. Znači u budućnosti postoji realna pretpostavka da bi klub zarađivao samo od rentanja prostora više nego naš trenutni budžet. Zamislite koliki je to finansijski potencijal. Nevjerovatno.
Kakvih ukupno 10 miliona godisnjeGrbavica je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 2:06 pmNe znam koliko ste obratili pažnju, ali jedna interesantna stvar mi je zapala za uho, a pokazuje koliko je važna infrastruktura iz više razloga. Pored estetskog razloga, komfora i više opcija za gledanje utakmica, podjednako važan je i finansijski segment izgradnje stadiona. Ispod istoka imamo 1927 metara kvadratnih koji će uskoro biti aktuelni za rentu, prostori ispod budućeg juga će se prostirati na oko 900 kvadratnih metara i u budućnosti će nam ti prostori donijeti oko 550 000 KM na mjesečnom nivou. kad u računicu uzmemo i sjevernu tribinu od čijih prostora zarađujemo oko 240 000 KM, dođe se do zaključka da će nam samo poslovni prostori u sklopu stadiona donositi oko 800 000 KM na mjesečnom nivou. prostom matematikom dobijemo da bi nam samo poslovni prostori na godišnjem nivou donijeti 9 600 000 KM. Znači u budućnosti postoji realna pretpostavka da bi klub zarađivao samo od rentanja prostora više nego naš trenutni budžet. Zamislite koliki je to finansijski potencijal. Nevjerovatno.
heisenberg je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 2:09 pmKakvih ukupno 10 miliona godisnjeGrbavica je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 2:06 pmNe znam koliko ste obratili pažnju, ali jedna interesantna stvar mi je zapala za uho, a pokazuje koliko je važna infrastruktura iz više razloga. Pored estetskog razloga, komfora i više opcija za gledanje utakmica, podjednako važan je i finansijski segment izgradnje stadiona. Ispod istoka imamo 1927 metara kvadratnih koji će uskoro biti aktuelni za rentu, prostori ispod budućeg juga će se prostirati na oko 900 kvadratnih metara i u budućnosti će nam ti prostori donijeti oko 550 000 KM na mjesečnom nivou. kad u računicu uzmemo i sjevernu tribinu od čijih prostora zarađujemo oko 240 000 KM, dođe se do zaključka da će nam samo poslovni prostori u sklopu stadiona donositi oko 800 000 KM na mjesečnom nivou. prostom matematikom dobijemo da bi nam samo poslovni prostori na godišnjem nivou donijeti 9 600 000 KM. Znači u budućnosti postoji realna pretpostavka da bi klub zarađivao samo od rentanja prostora više nego naš trenutni budžet. Zamislite koliki je to finansijski potencijal. Nevjerovatno.Tih 550 i 240 hiljada KM je na godisnjem nivou
Dobra ideja, definitivno da!!!!!Model1964 je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 1:32 pmDA!za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑čet avg 24, 2017 1:29 pmda li bi iko od vas kupio stolicu sa trenutnog juga kao uspomenu za npr. 20KM?