Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 30, 2017 4:26 pm

S obzirom na činjenicu da sam prozvan, a ujedno odgovaram @sergejevicu, iako sam to već i ranije učinio, istina ne citirajući njegov post.

http://www.faktor.ba/vijest/fk-zeljezni ... -km-182925
https://fkzeljeznicar.ba/informacija-o- ... uba/22150/
https://fkzeljeznicar.ba/prijava-za-nep ... uba/24296/
"Istovremeno na adresu FK Željezničar stigla je odluka prema kojoj su dužni Kenanu Hasagiću, svom bivšem golmanu, isplatiti dug od 120.000 KM".
Sergej Tica?
Vernes Selimović?
Elvir Čolić?
XY ???
Prodaja imovine - prodat poslovni prostor na sjevernoj tribini Grbavica "Burek"
Violini - iznajmljen poslovni prostor za npr 100KM, a on taj isti poslovni prostor renta za npr 300KM (kladionica 5+)
Nakon New Castle i Malage - lova od karata "isparila" - Željo u još većoj dubiozi
2010. prodavane majice sa naptpisom "dupla kruna", a mi ispušili od Borca na Grbavici KUP
Protiv Leotara u Trebinju odigramo sramno i izgubimo. Moglo nam se tako, ali nije sportski. I sada se stidim našeg nastupa u toj tekmi. Slobodi nije niko kriv što je ispala jer joj je za opstanak odgovarao troznak 1X2.
Protiv Širokog ispušili Kup, nakon izvođenja penala penala na Pecari

AO bio Alfa i Omega Kluba - zvanične funkcije u drugom mandatu - Član Upravnog odbora, Menadžer, ŠSŠ, trener golmana. Postavljao i mjenjao trenere D. Durbuzović, Adžem, Memić. Svako objektivan zna da se pitao za sve i svašta i da bez njegove saglasnosti kao člana UO se nije moglo ništa uraditi, a upravo smo u tom drugom mandatu napravili najveći dug. AO je bio u Klubu od polovine 2009. godine do januara 2015. godine. Svake godine smo igrali u Evropi i za tih 5 godina hajrovali minimalni 2 miliona KM od iste, od Džeke 2 miliona KM, Bekrić 0,5 mil KM, Zolotić 0,6 mil KM, Hodžić, 0,3 mil KM, Višća 0,8 mil KM, Šehić 0,9 mil KM, Adilović xy, poslovni prostori 1 mil KM, OP članarine 1 mil KM itd...itd...I mi pored svega odlučimo da poslujemo mimo zakona. Kroz klub je prošlo bruku para. Ovo sam napisao po sjećanju i mislim da nisam puno pogriješio. Znam da postoje rashodi, ali je kod nas tada praksa bila da se radi mimo zakona.

Bolji dani dolaze sa Gredićem koji pravi rezove i pokušava spasiti Klub. Dugove nastale od 2003.-2012. u 2013. počinjemo otplaćivati sklapanjem ugovora sa PUFBIH na 10 godina. U međuvremenu se pojavljuje novi dug (duplo vođenje knniga i isplate preko blagajne bez pokrića) u iznosu od preko 2,2 mil KM za period 2009.-2014.+ neevidentirane pozajmice. U klubu sve sami maheri svog zanata Žujo, Brković, Violina, Đelo Muharemović..., a sada ne valja Slavko Petrović, Ćenan, Dejan Nikolić.

Napisao sam da je SP zaslužio zbog kontinuiteta da nastavi dalje, a rezultat kaže da smo u njegovom periodu osvojili najviše bodova ukupno, da smo osvojili najviše bodova na proljeće 14 utakmica i da imamo isti broj bodova kao prvak Zrinjski i bolji međusobni omjer u LzP. Ne želim da SP poredim sa Murinjom, ali je i Murinjo sa Interom postao prvak Evrope, a igra mu je bila goli *****, znajući kakve "igračine" ima u ekipi. To isto je pokušao i SP, ali je nažalost kasno došao, i za njegolu igru sam napisao da je goli *****, ali je znao kakve levate ima u ekipi, slično kao i Murinjo. Zbog svega navedenog mislim da AO može da radi kao trener, jer je u tom poslu neprikosnoven u ovoj ligi, a na kraju krajeva bi imao mnogo bolje, pametnije, školovanije, stručnije i poštenije ljude od Violine i kompanije.

Sva halabuka koja se diže preko fb, foruma, portala i inih sredstava informisanja, je tužba protiv NN osobA (množina) i to je do sada najveći uspjeh kluba, veći od Istoka. Samo slijepac to ne vidi.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u uto maj 30, 2017 4:38 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

GoodisonPark
Kontakt:

uto maj 30, 2017 4:32 pm

Opustite se ljudi, smanjite nervozu, nema potrebe nabijati pritisak bilo kome. Popušili titulu (odnosno drugi je kupili) jbg tako je. Ide nova sezona brzo, opet se potući za kantu i biti pametniji.

Nema potrebe za sekiracijom biće kako bude, igrači koji su suđeni Želji će doći, oni koji nisu neće. Imamo prave ljude u upravi i rekao bih dobrog šefa struke (bez obzira što ga neki i ne vole baš). Neće Ćenan nikoga dovesti bez da ga Slavko pošalje po tog igrača. Nije Ćelo naivan koliko mnogi misle, zna on da je njegova glava u pitanju i zato će vjerujem povlačiti odmjerene poteze. Petrović po mentalitetu nije gubitnik ali su ga igrači razočarali na kraju sezone kao u ostalom i sve nas. Dovoljno vremena je tu, shvatio je ko je Željo i šta se od fudbalskog kluba kao Željezničar traži. Čovjek je sigurno u grču svo ovo vrijeme kako je došao i tek na momente je uspjevao da se opusti i da pokaže svoj šarm. Sada kreće od nule i to će za njega biti mnogo lakša i bolja pozicija od one kada je kao vatrogasac sa crijevom stigao na Grbavicu. Dajte da mu pružimo povjerenje maksimalno a on mi ne djeluje kao nezahvalan čovjek i vjerujem da će i on znati da uzvrati za podršku koju dobija.

Još bi zamolio sve ovdje da se ne slavi kada neko odlazi jer se to radilo i ranije pa evo opet ove sezone ispade da je možda bolje da su neki drugi otišli, ista stvar se može desiti i sada. Također nemojte da po nekom novom običaju (koji nikad nije bio dio FKŽ i njegovih navijača) kujemo u zvijezde svakog igrača koji potpiše za nas, to nikad nije dobro dok ne vidimo na šta će to ličiti. Umjereno i odmjereno u svemu, korak po korak, to je formula.

Ramazan je mjesec, mjesec duhovnog i tjelesnog pročišćenja, mjesec sabura pa bi lijepo bilo da svi malo smanjimo očekivanja, budemo mudriji nego ranije i da se u potpunom miru pripremimo za izazove koji dolaze..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

godrina
Kontakt:

uto maj 30, 2017 4:48 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
uto maj 30, 2017 10:07 am
Ugljesa realno nije zasluzio da ostane i veca bi greska bila takvog ga ostaviti u ekipi.. Ocekivalo se puno, on dao nulu.. Markovic je vec zaradio svoju platu ali moramo bolje i na toj poziciji ako mislimo napraviti neki progres.. Dado je u startu rjesenje umjesto Ugljese.. Ispostavilo se da je zapostavljanje dade u odnosu na Ugljesu bila greska..
I Uglješa je na trenutke pokazao da zna igrat. Možda mu je dug period adaptacije. Modrić je prvu polusezonu u Madridu bio smiješan a vidi sad. Dado i Ugi mogu biti dobar tandem, barem se ja nadam tome.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Pinkii
Kontakt:

uto maj 30, 2017 4:49 pm

Sinan je saznao da Ugljesa ide i da ce se obaviti razgovor s njim o raskidu ugovora. Znaci nista od kombinacije sa Dado-Ugljesa-Zeric.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Amidza
Kontakt:

uto maj 30, 2017 4:50 pm

Ugljesa je stvarno veliko razocarenje. Znamo svi koliki je talenat i koliko moze, ali nije to pokazao. Cime je zasluzio sansu? Nikako nisam pametan sto se njega tice i cini mi se da nije u Slavkovim planovima uopste.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

LARSSON
Kontakt:

uto maj 30, 2017 4:52 pm

Hajde Sinane Buho bavi nam kakvu bombu

djoxxx1921
Kontakt:

uto maj 30, 2017 4:59 pm

Ima li kakvog selameta :D

LARSSON
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:00 pm

djoxxx1921 je napisao/la:
uto maj 30, 2017 4:59 pm
Ima li kakvog selameta :D
Za 2 sata refrešuj zvaničnu, ako ne bude ništa, pročitaj ovaj post ponovo :D

Bosnia

uto maj 30, 2017 5:02 pm

avlami97 je napisao/la:

Napisao sam da je SP zaslužio zbog kontinuiteta da nastavi dalje, a rezultat kaže da smo u njegovom periodu osvojili najviše bodova ukupno
Samo da te ovdje ispravim jer je Mulalic osvojio vise od Petrovica :)

edit:

slika

stim da sam ovu tabelu pravio najkasnije 14.05 tako da Petrovicu fali par utakmica
Zadnja izmjena: Bosnia, dana/u uto maj 30, 2017 5:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:05 pm

Bosnia je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

Napisao sam da je SP zaslužio zbog kontinuiteta da nastavi dalje, a rezultat kaže da smo u njegovom periodu osvojili najviše bodova ukupno
Kako ?

Mulalić je vodio 17 utakmica u Premijer Ligi, osvojio 40 bodova
Petrović je vodio 25 utakmica u premijer ligi, osvojio 55 bodova

avlami97
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:06 pm

Bosnia je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

edit:

slika

stim da sam ovu tabelu pravio u 30tom kolu i nisam poslije azurirao petroviceve zadnje 2 utakmice
Govorim o tek završenoj sezoni. Kada bi se bodovi računali svim ekipama od dolaska SP na klupu Želje.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

storm_raider
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:09 pm

Ni meni nije jasno zasto se Cenan proziva. Ove slike stavljate na chat, ovdje nemojte.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Bosnia

uto maj 30, 2017 5:09 pm

avlami97 je napisao/la:
Govorim o tek završenoj sezoni. Kada bi se bodovi računali svim ekipama od dolaska SP na klupu Želje.
Sto dovoljno govori kakva nam je bila konkurencija. Otvoreno nam nudili titulu, a mi nismo znali pruziti ruku i uzeti je.

edit: kad je Mulalic vodio Zelju Zrinjski osvajao 2,37 bodova po utakmici

Petrovic dok je vodio Zrinjski osvajao 1,65 bodova po utakmici

U oba slucaja Zrinjski prvak.

Sve ti je receno... jos je Mula uzeo klub u 10tom kolu, a dobio otkaz u 29tom, a petrovic uzeo u 6tom, a igralo se 32 utakmice

evo ti tacan podatak jos

Zrinjski dok je Mulalic bio trener osvojio 45 bodova u 19 utakmica.

Zrinjski dok je Petrovic bio trener osvojio 43 boda u 26 utakmica.

slika
Zadnja izmjena: Bosnia, dana/u uto maj 30, 2017 5:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:14 pm

Sto znaci da smo vjerovatno i pogrijesili otpustanjem Mulalica i da ove godine nismo tu gresku ponovili. Edis ce vjerovatno napraviti solidnu karijeru vani, evo ide ga veoma dobro, historijski za taj mali klub. Moramo imati strpljenja za sve, nista dobro ne dolazi preko noci.

Kospicar
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:16 pm

avlami97 je napisao/la:
Bosnia je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

edit:

slika

stim da sam ovu tabelu pravio u 30tom kolu i nisam poslije azurirao petroviceve zadnje 2 utakmice

A morate uzet u obzir da je Slavko imao 10 utakmica, Lige za prvaka, a Mulalic..
poredite neuporedivo.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

heisenberg
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:17 pm

Pa o cemu pricate, Petrovic je osvojio 2,2 boda po utakmici, Mulalic 2,1

Bosnia

uto maj 30, 2017 5:17 pm

storm_raider je napisao/la:
uto maj 30, 2017 5:14 pm
Sto znaci da smo vjerovatno i pogrijesili otpustanjem Mulalica i da ove godine nismo tu gresku ponovili. Edis ce vjerovatno napraviti solidnu karijeru vani, evo ide ga veoma dobro, historijski za taj mali klub. Moramo imati strpljenja za sve, nista dobro ne dolazi preko noci.
1000% greska

Nikad to necu prezaliti jer je covjek za kojeg sam smatrao da moze biti nas Alex Ferguson. Obozava Zelju, ima rezultat, 100 godina u klubu... sve se podredilo da bude dugorocno ovdje.

Jedino u sta ne mogu da ulazim jesu odnosi u svlacionici kad je on bio tu. Je li ima istine da nisu bili dobri ili losi, ne mogu ulaziti u to...

Ja Petrovica apsolutno ne vidim kao rjesenje za Zelju tj. dugorocno. On je tip trenera za neke 2 sezone i to je to. Niti jednom nisam kod njega uocio neke dugorocne planove. Pogledaj samo ekipe, sve se starjesine dovodile, nema mladih na vidiku... To je totalno suprotno od onoga cemu mi trebamo teziti.

Brkoo
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:18 pm

Joj opet prica o Edisu i bivsim trenerima, isto kao da niste gledali sta je gospodin Misimovic rekao o Edisu na skupstini kluba, do u detalje objasnio covjek sve, potpuno direktno i bez dlake na jeziku..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

storm_raider
Kontakt:

uto maj 30, 2017 5:20 pm

A eto ja bas vidim Slavka kao nekoga ko bi bio dugorocno rjesenje. Covjek stvarno radi od jutra do mraka, nije suplja. Naravno da to nije referenca neka, mnogo tu stvari treba da se poklopi.

Bosnia

uto maj 30, 2017 5:21 pm

Kospicar je napisao/la:
uto maj 30, 2017 5:16 pm
A morate uzet u obzir da je Slavko imao 10 utakmica, Lige za prvaka, a Mulalic..
poredite neuporedivo.
Mulalic je sve i jednu utakmicu protiv prve cetvorke dobio sa izuzetkom jednog X-a protiv Zrinjskog.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava