sri maj 24, 2017 8:36 pm
Ma ljudi, imaju najbolju skolu fudbala na svijetu, a ova generacija im je u rangu one dvije iz sedamdesetih i devedesetih koje su osvajale ligu prvaka. I ova bi osvojila mozda kroz 2-3 godine da imaju para da zadrze ovo i dovedu 1-2 iskusnija igraca, ali vec na ljeto ce im se rasprodati dobar dio ekipe. Ne mozemo se s njima porediti, ali nikako. Ovo su ponajbolji mladji igraci svijeta, sve skupili, sirom svijeta. Akademija strasna, kao i ulaganja. Skauting mreza uz portugalske klubove najbolja na svijetu.
Sto naravno ne znaci da mi ne mozemo ponekog od mladjih gurati. Napraviti neki dobar balans. Mislim da ce Sabanadzovic biti vrhunski igrac, Kemu bi trebalo staviti u prvih 11, a Zera u ono malo minuta protiv Sirokog pokazao muda, nanizao 2-3 igraca Sirokog sto niko od nasih prije toga nije uradio. Besirevic komotno moze biti drugi lijevi bek. Ne budes li ih stavljao da igraju, nece se nikad pokazati. A i ove posudbe vala ne budu uvijek dobre, posaljes Dzenisa na posudbu, oni ga stavljaju od lijevog krila do bekovske pozicije, znaci i da zna nesto, ne moze se pokazati na svojoj poziciji.
Istina je da nasi mladji dosta fizicki zastaju za seniorima, i na tome klub treba raditi.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?