sri maj 24, 2017 5:51 pm
Većina nas sad priziva omladince i pravi ekipu koja će biti potentna a istovremeno imati u izlogu nekoliko igrača.. Svi nudimo neke ideje, rješenja, prijedloge a u suštini nas ne bi ni najmanje zanimalo ko igra i koliko ima godina da imamo na terenu vidjeti nešto od pravog fudbala, da trčimo ko navijeni, da pravimo presing, da je kombinatorika dobra, uigrane akcije, dupli pasovi.. Vjerujem da je ovo ovako na terenu ne bi se uopšte zamarali sa igračima, ekipom i trenerom već bi vjerovatno pisali o nekim sasvim drugim stvarima..
Mene što se tiče nemam više snage ponavljati kroz sezonu nešto što bi obični fudbalski laik trebao da vidi. Zašto to ne vidi stručnjak sa diplomom nije mi jasno? Mada recimo da imam i neku sumnju da on isto to vidi ali da ima neka fora ili finta da mu ti neki igrači moraju igrati, da li je to ugovor, da li je dogovor, šta li je ne znam ali nešto ima..
Što se tiče sistema igre, ne smijemo se dovoditi u situaciju da nemamo alternativu, ako recimo za jednu utakmicu nemaš napadača razbijača onda ti ova trenutna formacija nikako ne leži, moraš imati koliko toliko uigranu i neku drugu varijantu pa u zavisnosti od protivnika kombinovati, ti ako si osuđen na jedno te isto onda te ekipe brzo provale i nađu način da te zatvore..
Znam da još ni ova sezona nije završena ali u narednoj očekujem ogroman napredak što se terena tiče jer prostora vidjeli smo ima kilometar.. Bili smo mi u borbi za titulu ali je igra bila u većem dijelu odron, a samim tim to govori koliko su i ove ostale vodeće ekipe smiješne.. Ne vidim neki veliki problem da se napravi TIM koji bi bio dominantan na ovim BH prostorima, hoće li to Slavko znati napraviti vidjet ćemo ali od toga će i ovisiti njegov ostanak na klupi, naravno sve ovo pod uslovom da ga već ovih dana ne otjeraju.
Željo samo Željo!!!
Bekrija majstore goodison je uz tebe!
Europa League - We are coming!