sri maj 24, 2017 2:16 pm
Ne znam ko napisa na jednoj od prethodnih stranica, a slazem se i mislim da se odnosi i na ovu pricu iznad - uprava mora "nametnuti" odredjene stvari. Pri tome ne mislim na mijesanje treneru/ima u posao, niti biranje ekipe nego, jedostavno, da se definisu culjevi. Da se obznane planovi i ambicije kluba. Ne u smislu nekog zacrtanog rezultata (mada moze i to), nego u smislu definisanja nekih ambicija, pa samim time i sistema.
Da se, na primjer, dodje i kaze da svaki sef strucnog staba, ko god on bio, mora svake sezone promovisati minimalno 4 juniora. Ne da sjede na klupi, nego da imaju finu minutazu. Da se onima koji dovode igrace, koji pregovaraju sa njima, skautima jasno stavi do znanja da se recimo fokusiraju na U21 igrace ovdje i u regionu. Sef struke treba da ima dovoljno manevarskog prostora da stvori ekipu po svom ukusu, ali mora se drzati filozofije i ambicija kluba.
Gledajuci interviewe sa clanovima uprave, sjednice itd. stekao sam dojam da i oni slicno razmisljaju. Ja to vidim u teoriji, ali ne u praksi. Nadam se da cemo to vidjeti od iduce sezone. Ovu, eto, da halalimo radi stizanja bodovnog zaostatka, rasula, smjena itd., al od iduce se mora tako krenuti. Zato pizdim kad cujem da se o nekakvom Sesaru ozbiljno razmislja. Ne jer nesto njega ne limvo, nego jer je to potpuno pogresan put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj