Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

gost_manje
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 24, 2017 2:00 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:59 pm
ChWilla je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:53 pm
miro je druge navikao da kad god ne znaju šta će, puknu visoku na njega. možda i medvjeđa usluga što je bio toliko dobar, onda oni nisu igrali ni koliko znaju. nego daj je miri, ali visoku, ne d'o bog ni sa njim da probaš nešto odigrati. koliko musa bio kritikovan, u tuzli on i miro odigraju dupli pas i otvori se prostor da miro kroz sredinu gurne crnova u zicer.
Frajer igra na prvu, trazi dupli, cim se nadje u poziciji ide solidan centarsut...vidjelo se sve na Grbavici kad ga je gurnuo na lijevo krilo, ne mogu se sjetiti protiv koga smo igrali. Meni je ono moderni fudbal.
Radnik, kup.

MATORI
Kontakt:

Ovaj Sesar ako dodje kod nas "more" sa Stanom u kafanu.
Kaže voli izlaske...

:violina:

Grbavica
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:02 pm

Model1964 je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:53 pm
Grbavica je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:43 pm
I ova prica daj nam nasu djecu trpicemo ih, nek budu zadnji, bla bla bla.. Pa onda bude Veca klosaru pustas golove, Dado slina ne moze duel uzeti, Dino krampa, nesposoban, glup, slomice nekom nogu, Dzenis kloc, debel, veze nema, Baja lijen, nece da trci, i tako dalje i tako blize.
Pa imali smo situciju dajte nam istok, pocnite praviti stadion, trpicemo i pet godine bez evrope ako treba, pa sta bi? Mijenja se prica vrlo brzo.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ne bi ta prica podrske djeci trajala ni tri kola nazalost. Mi smo uvijek u fazonu da idemo u kontru. Kada su djeca u pitanju, svi smo danas za to da oni istrce na teren i da nose prvenstvo. Za tri kola bi isla prica kako smo nesposobni i kako nismo u stanju dovesti malo starije koji bi povukli za titulu. Mi smo Zeljo, najveci smo i titulu trebamo. Okrenulo bi se u kontru za tri kola.
Neka kombinacija u svemu tome je idealna. Ne smijemo propustati da promovisemo djecu i da ih polako uvodimo u prvih 11. To bi moralo da se desava. Uz nekih pet do šest, ili sedam starijih ali dobrih igraca, koji su bolji od ovih starijih koje imamo. Imati dva do tri omladinca u prvih 11, a jos bar jednog ili dvojicu u rezervi koji bi povremeno ulazili, bi bilo pravo rjesenje. S tim da ovi ostali, stariji igraci moraju biti u rangu ili na nivou koji je kvalitetniji od ovih danasnjih. To je neki balans koji bi bio taman, da mozes i napasti najvisi plasman, a ujedno i promovisati svoju djecu.
Ovako, na fol, daj djecu pa neka igraju, to ne bi uspjelo ni tri kola, od silnih psovanja
Vidi... ja se ne slažem :) . Osnovno je da nema plana. Od danas do sutra, od polusezone so polusezone.
Nikada niko nije izašao sa malo dužim planom, Toliko i toliko, radicemo tako i tako. Poslije tog perioda ocekujemo to i to..... navijaci molimo vas za podršu.
NIKADA NIKO!
Ubjeđen sam da bi 95% podržalo takav plan.
Mi smo pdržali izgradnju stadiona, obnovu stadiona, branili stadion u ratu, ponovo ga obnavljamo. Jesmo teški ko tuč :D , zato što znamo šta je lopta, ali smo i strpljivi.
Mi bi djecu nosili da daju 120%. Siguran sam da bi bila kakva milja više raje na tekmama kada bi vecinom djeca igrala.
Treba samo neko da pozzove, da iznese strategiju i svi bi bili kao za istok.

PS
Pod djecu mislim na ekipu koja ima 4,5 igraca iz OP, ostalo do 26god.
Suplja moj model, suplja.
Psovalo se Sehi, Dzeki, Baji, Dado je bio tetkica, Dzenis debeli, Dino je kloc koji samo zna udarati, Memija je nesposoban, ne zna centrirati, Benjo Colic je kockar, Zola spor, Veca je klosar... I sad isti ti pisu o nekoj podrsci omladincima.
A Musi prvi kontakt sa loptom delirijum na tribinama, Bokacini je Alesandro Nesta i tako.

Ko nas je kleo, nije dangubio.

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:03 pm

gost_manje je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
miro je druge navikao da kad god ne znaju šta će, puknu visoku na njega. možda i medvjeđa usluga što je bio toliko dobar, onda oni nisu igrali ni koliko znaju. nego daj je miri, ali visoku, ne d'o bog ni sa njim da probaš nešto odigrati. koliko musa bio kritikovan, u tuzli on i miro odigraju dupli pas i otvori se prostor da miro kroz sredinu gurne crnova u zicer.
Frajer igra na prvu, trazi dupli, cim se nadje u poziciji ide solidan centarsut...vidjelo se sve na Grbavici kad ga je gurnuo na lijevo krilo, ne mogu se sjetiti protiv koga smo igrali. Meni je ono moderni fudbal.
Radnik, kup.

:palacgore:

i bravo za tvoj post vezan za M.S. :palacgore:

Jedini profesionalac u ekipi!

...i Veci skidam kapu! Brani sa povredom aduktora nekoliko kola, a "zvijer" odmah propusti prvu utakmicu sa istom povredom.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

ChWilla
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:03 pm

i to vidjesmo jednom i nikad više. osim deset minuta protiv slobode ovdje koje su mu opet bile dosta da im napravi pometnju.
gradi željo boli te *****

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:05 pm

Zato smo od Standarda cekali Blagojevica da ustane na desnu :oops:

Model1964

sri maj 24, 2017 2:08 pm

Grbavica je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:53 pm

Ne bi ta prica podrske djeci trajala ni tri kola nazalost. Mi smo uvijek u fazonu da idemo u kontru. Kada su djeca u pitanju, svi smo danas za to da oni istrce na teren i da nose prvenstvo. Za tri kola bi isla prica kako smo nesposobni i kako nismo u stanju dovesti malo starije koji bi povukli za titulu. Mi smo Zeljo, najveci smo i titulu trebamo. Okrenulo bi se u kontru za tri kola.
Neka kombinacija u svemu tome je idealna. Ne smijemo propustati da promovisemo djecu i da ih polako uvodimo u prvih 11. To bi moralo da se desava. Uz nekih pet do šest, ili sedam starijih ali dobrih igraca, koji su bolji od ovih starijih koje imamo. Imati dva do tri omladinca u prvih 11, a jos bar jednog ili dvojicu u rezervi koji bi povremeno ulazili, bi bilo pravo rjesenje. S tim da ovi ostali, stariji igraci moraju biti u rangu ili na nivou koji je kvalitetniji od ovih danasnjih. To je neki balans koji bi bio taman, da mozes i napasti najvisi plasman, a ujedno i promovisati svoju djecu.
Ovako, na fol, daj djecu pa neka igraju, to ne bi uspjelo ni tri kola, od silnih psovanja
Vidi... ja se ne slažem :) . Osnovno je da nema plana. Od danas do sutra, od polusezone so polusezone.
Nikada niko nije izašao sa malo dužim planom, Toliko i toliko, radicemo tako i tako. Poslije tog perioda ocekujemo to i to..... navijaci molimo vas za podršu.
NIKADA NIKO!
Mi smo pdržali izgradnju stadiona, obnovu stadiona, branili stadion u ratu, ponovo ga obnavljamo. Jesmo teški ko tuč :D , zato što znamo šta je lopta, ali smo i strpljivi.
Mi bi djecu nosili da daju 120%. Siguran sam da bi bila kakva milja više raje na tekmama kada bi vecinom djeca igrala.

PS
Psovalo se Sehi, Dzeki, Baji, Dado je bio tetkica, Dzenis debeli, Dino je kloc koji samo zna udarati, Memija je nesposoban, ne zna centrirati, Benjo Colic je kockar, Zola spor, Veca je klosar... I sad isti ti pisu o nekoj podrsci omladincima.
A Musi prvi kontakt sa loptom delirijum na tribinama, Bokacini je Alesandro Nesta i tako.

Ja nikada necu prihvatiti da smo svi takvi. Vazda je bilo i bice pljuvaca i psovaca ali generalno smo strpljivi.
Druga je stvar što se sve radilo stihijski pa ta *djeca* umjesto da napreduju, stagniraju li propadaju. Zato kažem dugorocni plan.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Model1964

sri maj 24, 2017 2:09 pm

Brkoo je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:38 pm
Kostic jeste bio neiskusan trener koji se zaletio grlom u jagode sto se kaze ali je lik pokusao da uvede neke evropske metode. Te evropske metode su mogla pratiti samo 2-3 igraca, tuzno i zalosno. Sjecam se na cini mi se prvom treningu na Grbavici govori Bogicevicu nemoj slati poprecne lopte jer tu ako pogrijesis a sansa je velika primamo gol, on mu se u facu smije, onda Kostic odmah poslije treninga rece sa Bogicevicem ce biti raskinut ugovor, a navijaci gdje ces raskidati ugovor, dobar je Bogi bla bla bla, skijas iz Slovenije pojma nema itd. Gdje ces raskidati ugovor sa Stanicem, dobar je on, to sto voli malo vise popit nije frka, ko ne voli.

Nismo zreli za evropski nivo fudbala, pa cak i onaj najslabiji. Jos uvijek nam se igra svodi na ubacaje sa krila nebitno ko je protivnik i ko nam je spic, bukvalno da ubacimo Hasanovica iz omladinskog pogona koji nije nesto visok i njega bi bombardovali sa centarsutevima. Protiv Krupe igras 4 utakmice i u sve 4 pokusavas centarsutevima da nadjes Lendrica a cuvaju ga dva jablana i onda se raja cudi sto Lendric poludi nekad, mada i bez toga je mentalno labilan. Vecinu golova "izmislio" svojom snalazljivoscu i osjecajem za gol nego sto je dobio upotrebljive lopte. Taktika nabijanja lopte na spica bi bila razumna da nam je napadac Adilovic, Popovic itd. Jos nisam vidio da idemo okomito ka golu, da kroz sredinu kroz par duplih pasova stvorimo sansu, da ne spominjem neke fudbalske osnove poput kretanja, postavljanja, koju vecina nasih igraca ne zna.
Ovaj gore podpisani Brko sa dva O mene proziva neki dan što sam hvalio Kostica a sada napisa poemu :placeodsmijeha:
Bili kakiJo ili piškiJo... dilema opasna :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

damirfile
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:10 pm

Ostaviti petrovica, nek kaze koga hoce od ovih a koga dovesti soram mogucnosti. I njemu i igracima staviti celj a to je titula.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:12 pm

Ja bih rekao od Odovica. Imao je Jovan strasnih utakmica i poslije europe. U ovom sistemu se ni Zidan ne bi snasao
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

teatrale36
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:13 pm

ChWilla je napisao/la:
Jeste ko imalo prati moderan evropski fudbal, ali hajde ti to spomeni ovde odmah napad, sta Musa zna,indijanac, ne igra nazad (ko sto je i Mulalić stručnjak rekao za Tiaga), a sto ovi nasi treneri nisu mogli sklopiti nijednu napadacku akciju to je kao uredu. Daj da nadjemo jednog treera koji igra za gol vise, pusti vise ovih golmana i mesara i njihovih defanzivnih taktika koje nam glave dodjose dvije godine.

Grbavica
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:14 pm

Model1964 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Model1964 je napisao/la: Vidi... ja se ne slažem :) . Osnovno je da nema plana. Od danas do sutra, od polusezone so polusezone.
NIKADA NIKO!

PS

Ja nikada necu prihvatiti da smo svi takvi. Vazda je bilo i bice pljuvaca i psovaca ali generalno smo strpljivi.
Druga je stvar što se sve radilo stihijski pa ta *djeca* umjesto da napreduju, stagniraju li propadaju. Zato kažem dugorocni plan.
Nismo svi takvi, ali je vecina takvih i na forumu, a Boga mi i na stadionu. Samo prelistaj forum posle utakmice za Zrinjskim i sve ce se samo reci. Ja sam mozda jedan od rujetkih koji je branio Dadu, koji je "guro" Dzenisa, eo sad i Dinu prizeljkujem.

A nema tu stihijski ili planski, ti mozes nanijetiti da ces gurati igraca, ali nikad ne znas kako ce se razviti. To je cinjenica i ne samo sa djecom, nego generalno.

gost_manje
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:14 pm

I samo jedna napomena - a nadam se da ste već odavno svjesni toga.

Pravi cilj i prava meta ovih najgrlatijih 'tjerača Slavke' i 'prizivača Amara' je zapravo uprava, ili barem neki ljudi iz uprave koji su im trn u oku. Pokušava se stvoriti atmosfera da je 90% navijača za to da se Slavko otjera, s nadom da će uprava ići 'raji niz dlaku' i uvažiti to - a obzirom da su šanse da se dovede Amar (i da još sve funkcionira onako fino kako to oni 'zamišljaju') po mom mišljenju jako male - uprava bi sebe dovela u dosta gadnu situaciju gdje je otjerala trenera koji je ispunio ono što su pred njega postavili (ugovor ne poznaje stvari tipa 'bio si blizu titule, što je nisi uzeo') a istovremeno nemaju alternativu. Ako bi u tom slučaju naredni izabrani trener bio i najmanje pogrešan, tu bi im negdje bio i kraj jer bi to rijetko ko mogao oprostiti.

Nadam se da su pametni, da znaju šta rade, i da su svjesni koliko je 'javno mišljenje' smiješno jednostavno formirati putem foruma, društvenih mreža, i sličnih stvari. Postići da mišljenje 1/10 izgleda kao mišljenje 9/10 je (za naivnog posmatrača) krajnje jednostavno, posebno kad je u pitanju država kao naša i mentalitet kao naš.

Amidza
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:16 pm

Ne znam ko napisa na jednoj od prethodnih stranica, a slazem se i mislim da se odnosi i na ovu pricu iznad - uprava mora "nametnuti" odredjene stvari. Pri tome ne mislim na mijesanje treneru/ima u posao, niti biranje ekipe nego, jedostavno, da se definisu culjevi. Da se obznane planovi i ambicije kluba. Ne u smislu nekog zacrtanog rezultata (mada moze i to), nego u smislu definisanja nekih ambicija, pa samim time i sistema.

Da se, na primjer, dodje i kaze da svaki sef strucnog staba, ko god on bio, mora svake sezone promovisati minimalno 4 juniora. Ne da sjede na klupi, nego da imaju finu minutazu. Da se onima koji dovode igrace, koji pregovaraju sa njima, skautima jasno stavi do znanja da se recimo fokusiraju na U21 igrace ovdje i u regionu. Sef struke treba da ima dovoljno manevarskog prostora da stvori ekipu po svom ukusu, ali mora se drzati filozofije i ambicija kluba.

Gledajuci interviewe sa clanovima uprave, sjednice itd. stekao sam dojam da i oni slicno razmisljaju. Ja to vidim u teoriji, ali ne u praksi. Nadam se da cemo to vidjeti od iduce sezone. Ovu, eto, da halalimo radi stizanja bodovnog zaostatka, rasula, smjena itd., al od iduce se mora tako krenuti. Zato pizdim kad cujem da se o nekakvom Sesaru ozbiljno razmislja. Ne jer nesto njega ne limvo, nego jer je to potpuno pogresan put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ChWilla
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:16 pm

tiago jeste indijanac, i bukvalno i nebukvalno :D

ali nama je valjao. da ne igra nazad je činjenica, a edis je taj koji ga je stavljao od početka skoro sve utakmice koje je mogao.
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:17 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:12 pm
Ja bih rekao od Odovica. Imao je Jovan strasnih utakmica i poslije europe. U ovom sistemu se ni Zidan ne bi snasao
U kojem crnom sistemu, igramo najnormalnije 4-2-3-1...u kojem bi se to sistemu Jovan bolje snašao? Jednostavno falilo nam je kvaliteta, hrabrosti, trke, želje da osvojimo titulu...i tačka...

Grbavica
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:18 pm

I mislim da ne stoji prica da Petrovic ne vjeruje mladim igracima i da im ne daje sansu. U Radniku je od Memisevica napravio odlicnog igraca koji je u prvoj sezoni u dosta jacoj ligi standardan, pa mozda cak i najbolji igrac u odbrani. A bio je na rubu da batali fudbal prije par sezona. Pa imas Besirevica, pa je insistiro na Serbedzicu, Peci i uklopio ih sa iskusnim igracima. Prvo je to bio Zizovic, sad je Djuric. Tako da ocekujem dosta od ovog prelaznog roka.

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:18 pm

ChWilla je napisao/la:
Ma momak naš najbolji igrač pored Mire ljudi šta vam je. Ja to drvim ima već mjesec ovdje. Nego mi napravili od njega nekog ko je neodgovoran nazad, a nidje veze nego momak nije navikao igrati mahalaški fudbal. On se ubio za derbi tekmi.

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:19 pm

Grbavica je napisao/la:
sri maj 24, 2017 1:00 pm
boccaccio je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
sri maj 24, 2017 12:43 pm
I ova prica daj nam nasu djecu trpicemo ih, nek budu zadnji, bla bla bla.. Pa onda bude Veca klosaru pustas golove, Dado slina ne moze duel uzeti, Dino krampa, nesposoban, glup, slomice nekom nogu, Dzenis kloc, debel, veze nema, Baja lijen, nece da trci, i tako dalje i tako blize.
Pa imali smo situciju dajte nam istok, pocnite praviti stadion, trpicemo i pet godine bez evrope ako treba, pa sta bi? Mijenja se prica vrlo brzo.

Upravo to, daj kvalitetne "starije" igrace koji ce gurati i za tu djecu kada ih stane, kad se prepadnu, kad im dodje "zuta minuta". Da ta djeca nauce nesto od tih igraca sa iskustvom.
Dinamo je poznat kao najbolja skola fudbala na balkanu, ali uvijek imaju 4-5 iskusnih i veoma kvalitetnih igraca na terenu. Uz Sudanija stasavaju napadaci Pjaca, Rog, Machado je bio tu i skido pritisak sa malog Corica, Simunic donio iskustvo u odbrani.
I onda je lahko gurnuti dijete od 17-18 godina kad imas igrace koji prave razliku.

Al eto, volimo mi pametovati i sluziti se floskulama o bezrezervnoj podrsci za 11 juniora i slicno.

Naravno da ljudi malo pretjeruju, prvi ja prije neki dan rekoh Miro i 10 juniora...rekoh i da karikiram, ali poenta price je ovo sto si naveo kao primjer. Nije bitno da li je to Dinamo ili neki drugi klub, to je primjer kako treba da se radi i jedini ispravan put. Kod nas bi to sve u pocetku bilo na dosta nizim granama zbog uslova, ali bitno je uspostaviti sistem.
Sistem je kljucna rijec u cijeloj prici...u slucaju da ne izbacujes dovoljno kvalitetne igrace iz O.P., ne valja ti sistem u O.P. U slucaju da ti promakne 6-7 mladih igraca u drugim klubovima, ne valjaju ti skauti.
Najtuznije je sto ne moras izmisljati toplu vodu...samo prepisi. :oops:

Brkoo
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:20 pm

@Model, Trebas prvo pogledati zbog cega sam te prozivao. Pozivao si na nerede i da idemo da bijemo najblaze receno Koldzu i ljude iz sd, dok bi ti bio i dalje u Sloveniji. Prozivao sam te zbog Kosticeve tika take i visokog presinga jer si nas bombardovao sa takvim informacijama dok je ekipa bila na pripremama u Sloveniji, u ligi nismo nista od toga vidjeli. Prozivao sam te jer si napisao da nas trebaju pojacati neki Sasko Pandev i jos jedan lijevi bek, kao zajedno su igrali, poznaju su dobro itd..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u sri maj 24, 2017 2:21 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava