Leon_Professional je napisao/la: ↑pon apr 10, 2017 5:30 pm
Evo Siroki u euforiji, a kod nas isto kao da nema te tekme uopce. Tacno ovaj derbi u nevrijeme dosao.
Ne znam za vas ali meni i kup bitan, pa makar i taj trofej da uzmemo. Puno bi bio 4 godine bez trofeja.
Na forumu klix kazu da je kup nebitan i da treba ici na titulu. Ne znam bas, fin je i to pehar, pogotovo nakon ovog dugog posta. U Sirokom danima euforija povodom utakmice, polijepljeni plakati po gradu, bit ce pun stadion, svi se nadaju pobjedi. Uzdaju se u nas umor, nase zadnje dvije utakmice ih ohrabrile(govorim za navijace), a ako tako i njihovi igraci misle, to je dobro, odlicno je kada te protivnik podcijeni. Strahovito je nezgodno boriti se na oba fronta, pogotovo kada Zrinjski ide samo na ligu, a Siroki na kup. Da su druge okolnosti, da bjezimo 5 poena drugoplasiranom, to bi islo lakse, a ovako, samo da se ne obistini scenarij Rome, da u jednoj sedmici sve useru. Ali stvarno cisto sumnjam da se nama to moze desiti, Nas cilj je vec ispunjen, a to je europa. Stvarno se nadam da ce jedan od ova dva pehara u nase ruke, jer stvarno bi bila ogromna steta ovo ispustiti iz ruku. Slavko je dva mjeseca govorio istu stvar medijima - ako nam se pruzi prilika, iskoristit cemo je, i doslo je to. Prvi smo na tabeli, sto je nevjerovatno.
Bitno je ici iz utakmice u utakmicu. Derbi nije mogao doci u gore vrijeme, izmedju dvije veoma vazne utakmice protiv Sirokog. Uglavnom, na Pecari moramo dati gol i to je najbitnije, a za uzvrat ce biti malo lakse, barem se nadam. Zadnja dva finala smo igrali protiv Sirokog, i oba uzvrata na Pecari, sad napokon u kupu uzvrat na Grbavici, sto je velika prednost. Wagnera markirati, Zlomislicu se ne smije dati ni metar slobodnog prostora za sut.